CHILI CON CARNE MED RIS, FRAICHE OG AVOKADO

  • ​1/2 avokado
  • 3 stk. cherry tomater
  • 3 dl. creme fraiche 9 %
  • 3 dl. ris mix
  • 2 løg
  • 500 g oksekød
  • olie
  • 1 kød bouillon terning
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 70 g tomat puré
  • 1 ds. kidney beans
  • 3 tsk. cayenne peber
  • 3 tsk. paprika
  • 3 tsk. all around
  • 2 tsk. salt

6 dl. vand ​kommes i en gryde, og sættes til at koge. Når vandet koger, kommes 3 dl. ris mix ned i vandet. Risene skal koges i ca. 16 min. Imens risene koger, skæres løg i skiver. Efterfølgende svitses løg, olie og krydderier på en wok pande. Når løgene er blevet bløde, kommes oksekød og en oksebouillon terning på wokpanden, og det svitses til alt kødet har fået en brunlig farve. Hakkede tomater, tomatpure og kidney beans røres sammen med resten og koges i ca. 10 min. Til sidst afsluttes igen med lidt salt og cayenne peber. Kom gerne lidt madkulør i gryden, for at få en lidt mørkere farve. Servér gerne avokado, tomat og creme fraiche for at gøre retten lidt mildere.

Bon appétit

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

TORSK MED ASPARGES, KARTOFFELCHIPS OG FENNIKEL

  • 700 g torsk
  • 20 g smør
  • skal af 1/2 citron
  • saft af 1/2 citron
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1/2 fennikel
  • 130 g asparges

Smør, citronskal, citronsaft og persille blandes godt sammen. Fisken marineres i smørblandingen, og lægges i stanniol. Fisken bages i ovnen i 40 min på 150 grader alm. ovn.

  • 500 g kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 4 spsk. olie
  • 1 spsk. all around
  • 3 spsk. salt

Kartoflerne og gulerødderne skrælles og skæres i både. De kommes i en pose sammen med olie, salt og all around og rystes godt sammen så at olien kommer godt rundt. De kommes i et ildfast fad og stegs i ovnen på 200 grader i 1 time.

Fennikel skæres i tynde skiver, og kommes på en pande sammen med asparges og lidt olie. Når aspargesene har fået en gylden farve, er de klar. Til sidst kommes lidt Maggi soya på fisken.

Opskrift på dressingen finder du her

Bon appétit


Likes

Comments

KARTOFFEL SUPPE MED BACON, ASPARGES OG BRØD

  • 700 gr. kartofler
  • 400 gr. porre
  • 80 gr. smør
  • 2 stk. løg
  • 200 gr. bacon
  • 130 gr. asparges
  • 9 dl. hønsebouillon
  • 5 dl. grønsagsbouillon
  • 2 dl. piskefløde
  • persille til pynt
  • baguette
  • salt

Kartofler, porre og løg skæres i skiver. Smelt smør i en gryde, og vend grønsagerne i gryden. Drys gerne lidt salt henover grønsagerne, og lad det simre under låg i 10 min. Bouillon og piskefløde tilsættes, og suppen bringes i kog til grønsagerne er blevet møre. Når grønsagerne er blevet møre, kommes de i en blender. Efterfølgende skal suppen igen i gryden, og koges i 5 min mere, hvor den smages til med salt. Imens kommes bacon og asparges på en pande, og steges indtil de har fået en gylden farve.

Bon appétit

Likes

Comments

TANN KENDA - MARENGS BUND MED FLØDESKUM, PEANUTS OG ALT DET SØDE

  • 5 æggehvider
  • 500 gr. brun farin
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 2,5 dl. fraiche
  • peanuts og chokolade rosiner til pynt

Tænd ovnen på 140 grader. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem godt sammen. Der piskes indtil skålen kan vendes på hovedet, uden at æggehviderne løber ned. 300 gr. brun farin kommes i æggehviderne, og der piskes igen. Tegn to cirkler på et bagepapir, så at du ved hvor store dine marengsbunde skal være. Vend papiret om, og smør æggehviderne på bagepapiret. Bag marengsbunden i ovnen i 40-45 min.

Piskefløden piskes, og når den er færdig kommes fraiche og 200 gr. brun farin i massen. Det skal så røres sammen. Læg den ene marengsbund på et fad, og kom flødeskumsblandingen på marengsbunden. Læg den anden marengsbund ovenpå og smør resterne af flødeskumsmassen ovenpå. Pynt kagen med peanuts og chokolade rosiner.

Velbekomme.

Likes

Comments

FISKE SUPPE MED GRØNT OG NAAN BRØD

  • 500 gr. torsk
  • 2 røde peber
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karrypulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 80 gr. tomatpure
  • 5 dl. piskefløde
  • en håndfuld persille
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. barbeque pulver
  • 1 grønsags bouillion
  • salt
  • Lime
  • 1 hjertesalat

Torsken kommes i et fad og steges i ovnen i 30 min på 20 grader. Peberfrugterne skæres i tynde strimler og lægges til at tørre. Olien kommes på en wok pande og karry, barbique og cayennepeber svitses. Peberstrimlerne hældes ved, og hvidløgene presses ned i panden. Når peberfrugten er bliver lidt blød, tilsættes flåede tomater. Kom gerne vand i dåsen efterfølgende og hæld det ned i massen, så at vi får det hele med. Tomatpure og grønsagsbouillon hældes i, og så skal det røres sammen og snurre i 5 min. Kom piskefløden i, og smag retten til med salt. Til sidst pyntes med persille, torsk, grønt og lime.

Velbekomme.

Likes

Comments

​KVARKKAGE 

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl creme fraiche 18%
  • 2,5 dl ymer
  • 120 gr. sukker
  • 1 citron
  • 6 husblas
  • 2 lyse lagkage bunde


Først piskes fløden og stilles i køleskabet imens man laver resten af kagen. Kom creme fraiche, ymer og sukker i en skål og piskes sammen, hvorefter lidt citron reves i massen. Det skal så røres sammen. Husblas ​lægges i et andet fad med koldt vand. Efter 10 min. skal husblassen i en gryde, der så stilles i et varmt vandbad. Her skal saften af citronen pressen i gryden med husblassen i. Når husblassen og citron saften er blevet lunkent, skal det blandes sammen med ymer massem. Efterfølgende skal flødeskummen blandes sammen med resten. Når alt er blandet sammen, lægges en lagkage bund på en lagkagetallerken hvor en lagkageform lægges på bunden. I lagkageformen kommes massen i formen, hvor den anden lagkagebund lægges ovenpå. Til sidst pyntes der med flormelis. Kagen stilles i køleskabet i et døgn.

Velbekomme. 

Likes

Comments

FISKE TACO MED POMMES FRITES OG HJEMMELAVET DRESSING

  • 1 pk. frosne pommes frites
  • 1 pk. taco shells
  • 1 hjertesalat
  • 500 gr. torsk
  • 1 tomat
  • 1/2 rød løg
  • 1/2 advocado
  • 50 gr. feta
  • mayonnaise
  • ketchup 
  • sød sennep
  • creme fraiche
  • salsa sauce
  • en håndfuld persille

Pommes fritterne og torsken steges i ovnen i ca. 20 min. Imens vaskes hjertesalaten, og bladene lægges til at tørre på en serviet. Tomat, rødløg og avocado skære i små stykker, og blandes sammen med feta osten.

Nu skal dressingen til pommes fritterne laves. Der kommes 7 spsk. mayonnaise i en lille skål, 1 tsk. ketchup og 1 tsk. sød sennep. Det røres sammen med lidt persille og stilles i køleskabet.

Når der er 3 minutter tilbage indtil torsken er færdig, lægges taco shells i et fad og stilles ind i ovnen i ca. 3 min.

En tsk. creme fraiche stryges langs bunden af taco shells, et hjertesalat blad lægges i taco'en, og der stryges en salsa streg over bladet. Lidt fisk kommes på bladet samt tomat blandingen. 

Velbekomme. 


Likes

Comments

​KYLLINGEDELLER MED KARTOFFELSALAT OG VANDMELON SALAT

  • 500 gr. kyllingefars
  • 1 dl. havregryn
  • 1 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 100 gr. feta ost
  • ca. 40 gr. forårsløg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 revet gulerødder
  • ca 2 tsk. salt
  • 1 håndfuld spinat

Kyllingefarsen kommes i en skål, hvor gulerødderne og løgen rives ned i. Resten af ingredienserne kommes også i skålen, og røres godt sammen. Olie kommes på en pande, og panden varmes op. Det er vigtigt at den ene hånd er våd, når dellerne skal laves. En spsk. fyldes med farsen, og kastes over på den anden hånd, for at forme kyllingedellerne. Når farsen er lavet til kyllingedeller, kommes de i et ildfast fad, hvor de varmes inde i ovnen i 13 min. på 200 grader. 

  • 500 gr. kartofler
  • 7 spsk. fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijon sød sennep

Kartoflerne skal gerne koges nogle timer inden servering, så at de er kolde når salaten skal laves. Vand kommes i en gryde med 1 tsk. salt. Når vandet er kommet op at koge, puttes kartoflerne i gryden, og de koges i ca 30 min. Fraiche, mayonnaise og sennep røres sammen i en skål. Normalt bruger jeg en håndfuld friske persille jeg skærer i små stykker, som så røres i dressingen. til sidst blandes det hele sammen, og stilles i køleskabet til servering.

  • 1 hjertesalat
  • vandmelon
  • tørrede tranebær
  • fetaost
  • hakkede mandler

Hjertesalaten skæres i tynde skiver, hvorefter vandmelon efter behov skæres, og lægges ovenpå salaten. Der drysses lidt tranebær henover, hakkede mandler og fetaost.

Velbekomme.

Likes

Comments

ASIATISK SUPPE MED NUDLER, KYLLING OG GRØNT

  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor løg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 2 spsk. cayennepeber
  • 2 kylling bouillion terninger
  • 2 kyllingefileter
  • 2 purløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 revet gulerødder
  • en håndfuld persille
  • 1 hjertesalat
  • 1 håndfuld friske spinat blade
  • 1/2 lime
  • 175 gr woknudler
  • 3 spsk. olie

En gryde fyldes med 2 liter vand og 2 kylling bouillon terninger. Når vandet er kommet op at koge, smides kyllingefileter i gryden og koges i 30 min. Imens kyllingen koger, skæres salaten, peberfrugten, og lime'en. Dog skal gulerødderne reves. Når kyllingen har kogt i 30 min, lægges den på en tallerken for at køle ned. Imens kommes olie, ingefær, hvidløg, løg og cayennepeber i en anden gryde, og steges godt igennem. Efterfølgende skal vandet fra kyllingen i gryden med løg, hvor nudlerne koges i 6 min. Når kyllingen er kølet ned, skal den pilles i stykker. Nudlerne kommes i en skål, efterfulgt af kylling, den grønne salat og lime'en presses over skålen. Til sidst skal vandet fra kyllingen hældes over skålen.

Velbekomme.



Likes

Comments

​INDISK KYLLING MED RIS OG NAAN BRØD

  • 3 spsk. karry
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 spsk. kardemomme 
  • 3 spsk. olie
  • 2 store grofthakket løg
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 dl. vores fraiche
  • 1/2 citron saft
  • 1 lime til servering
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 rød peberfrukt skåret i tynde skiver
  • 1 ds. kokosmælk
  • frisk persille og spinat
  • 1. kylling bouillion terning
  • 2 spsk. fløde
  • salt, peber, cayenne feber 
  • naan brød og hummus

Skær kyllingefileterne i tynde stykker, bland fraiche og citron saften sammen og rør det sammen. Lad det stå i køleskabet i 2 timer. 

Varm en gryde med vand til risene. Når vandet er blevet varmt, puttes risene i gryden, og de steges i 14 min.

Varm olie på en pande og kom krydderierne på panden. Lad det brænde af og svits efterfølgende løg, presset hvidløg og presset ingefær sammen med krydderierne. Når løgene er blevet bløde tilsættes kyllingen og resten af marinaden. Det skal røres rundt og steges i 2 min. Så kommes flåede tomater, peberfrugt og kokosmælken i gryden, og det skal simre i 15 min. Retten smages til med salt, peber og cayennepeber. Til sidst skylles spinat bladene og persille og pyntes med ønskende mængde. 

Naan brødet og hummus har jeg købt færdiglavet. 

Velbekomme.

Likes

Comments