Instagram@byjojjo

Stina

Hallå!
Alltså alla dessa Snapchat filters, ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta 😂
Dom flesta är söta iallafall. Stina tycker det är jätteroligt att se sig själv i telefonen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Event/födelsedagar

Hejhej!
I helgen var vi på 30-års fest med temat "ursäkta mig men jag måste ha kommit fel".
Vi fick käk och blev uppdelade i 5 lag och körde sen en massa lekar.
Jag var cowgirl 🤠 och Tim var galen vetenskapsman 🤓.

Likes

Comments

Stina

Älskar det här lilla trollet så himla mycket! Mammas ögonsten 💚💜💖💛💙

Likes

Comments

Funderingar kring barnlivet

Hallå!
Det är dags för oss att införskaffa en ny bilbarnstol åt Stina. Men jag är inte säker på vad vi ska köpa än. Våran tjej en ju väldigt liten och väger bara 6.6 kg. Dom flesta stolar är rekommenderade ifrån 9 månader eller 9 kg. Jag vet liksom inte hur mycket det spelar in, eftersom det är första barnet. Måste jag leta efter en bilbarnstol som funkar ifrån 0 kg eller kan man lita på när det står ifrån 9 månader. Hon är 10 månader men som sagt väldigt liten.
Jag har hittat två stycken jag gillar hittills, men ingen av dom är ifrån 0 kg. Kan inte vänta så mycket längre på att köpa en ny heller för den hon har nu börjar bli väldigt trång med vinterkläder osv.
Jag har kikat på den här Axkid Minikid

och den här Maxi-Cosi mobi XP

Det är dom jag har fastnat för mest. Men som sagt första barnet och jag vet inte riktigt vad som är viktigast att tänka på och hur mycket vikten spelar in. Finns det några bättre förslag på vad vi kan köpa för stol? Vad har ni för bilbarnstolar och när bytte ni?

Tacksam för svar!

Likes

Comments

Me, myself & I, Lista

Hej på er!
Idag är det min födelsedag och vad passar inte bättre än en liten lista på saker ni kanske inte visste om mig.

1. Har fobi för mörker, vatten, speciellt mörkt vatten där jag inte bottnar och mörka skogar.
2. Har tydligen blivit så pass gammal att jag nu är närmare 30 än 20.
3. Det är många som inte vet om att jag har en storasyster.
4. Har en lillasyster också, men det vet ju alla.
5. Under min uppväxt och fram tills nu har jag haft dessa djur (Inte samtidigt): 8 katter, 2 hundar, 3 hamstrar, 4 hästar, 4 kaniner, ankor, kalvar och höns. Sen har min mormor och morfar haft en massa djur som vi hjälpt till med också. (Vi bodde ca 200 m ifrån varandra.) Som bl.a. hundar, grisar, får, höns och kossor.
6. Jag har ätit medicin för svår acne.
7. Min mage har krånglat sen 2010. Fått diagnosen tjocktarmskatarr en gång och en annan läkare sa att det fanns inget som heter så. Utan att det var IBS. Har därför ätit enligt det senaste åren. Men är fortfarande inte bra. Ska därför göra en candida kur och se om det blir bättre. Sök på Google om ni funderar var det är. Jag är sämst på att förklara.
8. En period i livet hade jag rosa hår.
9. Hade en massa piercingar också som septum, naveln, snakebites, tungan och i ögonbrynet.
10. Jag är en född hästtjej. Ridit så länge jag kan minnas. Slutade med ridningen under gymnasiet. Sen tog vi bort hästarna några år efter.
11. Min dotter föddes med akut kejsarsnitt. Jag fick en infektion i snittet därefter. Behövdes 5 operationer till för att få bort skiten.
12. Jag vill ha fler barn.
13. Läser väldigt sällan nyheter eller tittar på dom.
14. Är högerhänt när jag skriver, gör de mesta annars med vänstern. Som skalar ägg, öppnar en flaska, delar ut kort, skriver på mobilen (om jag använder en hand), sparkar med vänstern när jag åker spark, fyller i pinkoden till bankkortet när jag handlar. Har också mobilen i vänster ficka.
15. Inredning är min stora drog. Tycker det är jättekul!
16. Jag ville ha ett fränare namn än Josefine när jag var mindre. Tyckte det var lite fjantigt. Nu tycker jag om det.
17. Jag träffade min kära sambo genom gemensamma vänner hösten 2013. Vi har officiellt varit ett par sen den 5/1-2014.
18. Jag skulle inte kunna leva utan djur. Katter är viktigast!
19. Jag har 7 tatueringar. Senaste gjorde jag strax innan studenten. Typ en hel livstid sen.

20. Var mycket spralligare och roligare förr. Numera är jag mest bitter, tråkig och gammal. Hur orkar folk med mig? 😂

21. Det här gör jag oftast när jag är hemma själv (med Stina också): plockar och donar, dansar, lyssnar på musik, ändrar om i inredningen och sjunger, kan till och med träna ibland.
22. Jag har grön-bruna ögon.
23. Har min riktiga hårfärg. Har inte färgat det sen april 2015. Har färgat sönder det så mycket tidigare, så det är jätteskönt att låta det vila. Ännu skönare att slippa färga utväxten hela tiden. MEN det har börjat dyka upp några gråa hårstrån. Så dröjer väl inte försen jag är igång igen.
24. Tycker själv att jag har konstig röst.
25. När jag föddes vägde jag 2620 g och var 46,5 cm lång. När Stina föddes vägde hon 2590 g och var 46 cm lång. Jag är född 2 veckor för tidigt. Stina är född 3 veckor för tidigt. Lite lustigt eller genetiken?
26. Jag älskar ost!

Likes

Comments

Event/födelsedagar

Go'kväll!
Idag har vi firat mig i förskott med födelsedagsfika hos oss. Bakade en massa men hälften gick åt helvete. Det hamnade i soporna. Blir tydligen så när man ska försöka sig på något nytt 😅
Varför lägga ut recept som inte ens funkar liksom? Förstår inte grejen. Blir ju bara besviken och irriterad när det inte blir bra. Men skitsamma. Jag hade gjort en drös med annat som blev bra 😊
Imorgon kommer sista gänget hit, när jag egentligen fyller! 🎈

Likes

Comments

Tankar & funderingar, Me, myself & I

Go'kväll!
Är det bara jag som funderar på konstiga saker när man ska sova. Eller kanske dagdrömmer ibland.
För ibland slår det mig, när jag väl börjar tänka att; vad konstigt egentligen att jag är jag och att just jag är fast bakom dom här ögonen. Konstigt att jag bara kan se hur jag ser ut när jag tittar i en spegel. Undrar hur det känns att vara bakom någon annans ögon. Förstå hur andra är uppbyggda och hur deras hjärna fungerar.
Varför blev jag just jag? Hur blir det när jag dör? Blir allting svart? Födds jag på nytt? Kommer jag komma ihåg något ifrån mitt förra liv? Kommer jag ens vara människa, kanske blir kanin i mitt nästa liv.
Varför är universum oändligt? Vem kom på alla bokstäver? Varför betyder just varför, varför? och varför vet vi att det betyder varför? för att någon sa det en gång. Att varför betyder varför. Vem kom på namnet lampa? jag menar säg det flera gånger om och det låter hel knasigt.
Hur kan vi vara så olika fast ändå så lika? Vem fan uppfann pengar? och vad hade vi gjort om dom aldrig funnits? hade alla legat på samma nivå? i näringkedjan menar jag, eller hur jag ska förklara. Hade det fortfarande blivit krig? Vem var så dum att uppfinna vapen?
Varför är jag så dålig på vissa saker och bra på andra? även fast man tränar på något och fortfarande suger. Varför tycker jag om det jag tycker om? Hur kan vi gilla olika smaker? Vi är ju uppbyggda på samma vis.
Varför är himlen blå? seriöst, varför? förklara det för mig. Hur kan vi säga att  någonting har en viss färg och något annat inte har någon färg. Jag menar, svart är en färg. Men inte färgglad färg.
Varför tänker jag så mycket och varför tänker vissa andra inte mer? Finns ju några tröga skallar där ute. Hur kan jag röra på mina tummar utan att jag tänker på det, utan bara gör det? Hur kan det koppla så snabbt mellan den tiden jag rör på tummen och att jag tänker att jag måste röra på den?
Hur kommer det sig att jag är så efterklok och inte klok innan? är det något man kan träna bort? kan man bli förklok? Varför måste försäkringskassans hemsida vara värre än raketforskning? Varför jag folk saker krångligare än dom behöver? Varför mördar folk andra människor? Hur mycket finns det innanför deras pannben. Zero förmodligen. Hur är man uppbyggd om man är så kall att man kan ta någon annans liv? Och varför tar människor självmord? Tror dom att dom blir kändisar då eller ser dom bara inte en väg ut. Finns ingen mer egoistisk än den som tar sitt eget liv. Hur klarar folk av det? Att ta det beslutet.
Varför säger folk att vi måste hitta på något någon dag, eller vi kan höras av osv. och sen aldrig gör det. Varför ens säga så om man inte vill umgås? Är man för rädd att vara ärlig? Varför betyder vissa ord helt olika saker. Som bland annat fil, en fil kan vara ett verktyg eller det vi äter. Varför krångla till saker med att samma namn men olika saker. Varför ska vi människor komplicera saker? Förstora saker som hänt eller inte hänt? Varför skaffar folk barn och går isär innan ungen ens hinner fylla 1 år? Hur tänkte ni där? Varför skaffa barn med någon du inte tänkt spendera resten av ditt liv med?
Hur kunde någon komma på alla olika fordon? Hur började deras tankebanor? Vilket fordon kom först? Jag har ingen aning kan jag säga. Tror det mesta jag lärt mig i skolan ligger längst in i hjärnan i ett hörn under en hög med dammråttor.
Varför tycker jag om att svära? Varför funderar jag på konstiga saker? Varför har jag så mycket frågor?
Tror ni att det finns en gud? Hur ser han ut isåfall? Varför tror ni att han finns? Hur kol världen till? Vad kol först hönan eller ägget? Är vi alla människor släkt i grund och botten? Om Gud nu skapade Adam och Eva, varför bara två människor? och hur kan Gud finnas om han är en människa? Vem skapa då honom? Finns det ännu en gud? En större Gud?
Kan säga att jag tror inte det minsta på Gud. Men jag har heller ingen aning om hur allt blev till och varför vi ser ut som vi gör, och funkar som vi gör. Jag vet bara att jag har mycket frågor som jag aldrig kommer få svar på.

Hur många frågor har du svar på?

Vad fundera du på här i livet?

Likes

Comments

Shopping

Hej där!
Det finns mycket fint på H&M, skulle kunna köpa allt 🙈 Det här är mina favoriter just nu👌

Barnavdelningen:

Damavdelningen:

Herravdelningen

Likes

Comments

Hälsa & träning & frisk luft , Me, myself & I

Hallå!

Jag tror jag nämde i ett annat inlägg att jag tänkte göra en candidakur. Om inte säger jag det nu 😋.
Jag har tidigare fått diagnosen IBS. Men inte genomgått några riktiga koller egentligen. Mest gett läkaren info och sen har dom frågat mig en massa saker och klämt på min mage. Därifrån har dom utgått att jag har IBS. Tänkte därför börja med det här och se om det faktiskt är därför min mage krånglar.

Många kanske undrar vad candida är, så jag har kopierat in info från olika sidor här.

Sammanfattning

Candida är en jästsvamp som naturligt förekommer i vår tarmflora.

En överväxt av candida kan ge en rad olika symtom så som eksem, mjäll och matsmältningsbesvär.

Candida älskar socker, ett sätt att bli av med candidaöverväxt är att svälta ut den genom att äta en strikt lågkolhydratskost.

Överväxt av candida (candidiasis) innebär att svampen får fäste och sprider sig i kroppen, tex i munnen, underlivet och/eller i tarmarna.

Varför tar candidan fart och växer till sig?

Antibiotika: som stör den naturliga floran, är en stor bov till candidaöverväxt och särskilt många kvinnor har märkt att de får problem i underlivet efter ihärdig användning av antibiotikakurer. Problem i matsmältningssystemet är inte alltid lika tydligt och symtomen kan vara mer diffusa. Som en parentes bör vi här tillägga att det fortfarande är väldigt kontroversiellt att prata om symtom från candidaöverväxt i tarmarna. Trots att många vittnar om problem som försvinner när de får bukt med candida är det inte helt fastlagt vilken hälsoroll candidaöverväxt spelar.

Stress: candida kan bara växa till sig när kroppen är ur balans. Mycket stress innebär en stor belastning på kroppen som bidrar till magbesvär. Det kan också rubba balansen av bakterier och försvaga vårt immunförsvar. Det försämrar matsmältningen vilket både ökar risken för näringsbrist och ger mer föda till bakterier och jästsvampar i form av onedbrutan matrester.

Socker och skräpmat: candida livnär sig främst på socker. När du äter en kost som innehåller mycket kolhydrater och socker så göder du därför candidan och hjälper den att föröka sig. Färdigmat och snabbmat innehåller ofta mycket tillsatt socker. Samtidigt brukar det vara fattigt på vitaminer och mineraler som behövs för att hålla kroppens försvar starkt.

Symptom och hälsobesvär vid candida:
Depression
Ångest
Trötthet
Humörsvängningar
Illaluktande andedräkt
Huvudvärk
Koncentrationssvårigheter
Konstant sötsug
Återkommande förkylningar
Dålig matsmältning
Svider när man kissar
Klåda i rumpan
Vitt beläggning på tungan
Frusen
Värk i muskler och leder
Näringsbrist
Järnbrist
Övervikt
IBS (irriterad tarm)
Gaser
Uppblåst mage
Förstoppning
Diarré
Halsbränna
Mjäll
Fotsvamp
Nagelsvamp, förtjockning av nagel
Svampinfektion i underlivet
Rinnande ögon
Torr och kliande hud
Acne
Eksem
Yrsel
Öroninfektioner
Allergier/matkänslighet
ADHD
Fibromyalgi
Astma
Urinvägsinfektion
Munsår

Svält ut med rätt kost:
Uteslut alla sötsaker och dra ner på mängden kolhydrater överlag i kosten. Då göder du inte längre candidan och begränsar dess främsta energikälla så att den försvagas och får svårare att överleva. Uteslut även alla jästa produkter så som öl, vin och jäst som också kan förvärra candida.

Det är också lika viktigt att fokusera på mat som är rik på vitaminer och mineraler och att du ger kroppen tillräckligt med energi. Om du svälter dig själv samtidigt som försöker svälta ut candidan är risken stor att candidan kommer tillbaka ännu starkare när du till slut måste börja äta mer normalt igen. Då har de allra starkaste formerna av candida överlevt. Medans du har utarmat ditt egna försvar vilket öppnar upp för dessa elitsoldater av candida att dominera nu när konkurrensen slagits ut och det naturliga försvaret är svagt.

Detta ska du undvika att äta:
Socker, kolhydratrik kost, mejeriprodukter, majsstärkelse, processad mat, färdig mat, halvfabrikat, jäst, stärkelserika rotfrukter/grönsaker som exempelvis potatis och grönsaker, alkohol, söt frukt och söta drycker då allt sött samt kolhydrater bryts ner i levern och där verkar toxiskt vilket kan orsaka problem.

Detta ska du äta:
Ät protein i form av fisk, kött, ägg etc
Ät fett i form av kokosolja, avocado, smör, olivolja mm
Ät rikligt av stärkelsefattiga grönsaker, såsom bladgrönsaker och annat som växer ovan jord
Ät ”basbildande” mat såsom grönsaker och citron, vilket ger en miljö som inte gynnar candidan
Candida anpassar sig snabbt efter ny mat och miljö. Därför kan en rotationskost kan hjälpa till. Det innebär att samma mat äts max var tredje eller fjärde dag. Dessutom hjälper det för att få en god variation av vitaminer och mineraler som behövs för att kroppen ska kunna bekämpa candida och dina obalanser.
Samma princip gäller för medlen nedan. Variera de olika ”kurerna” mot candida eftersom den kan anpassa sig till att tåla en viss kur
Se till att tarmen fungerar så att kroppen kan bli av med både candida och dess avfall. Mjuka fina fibrer i form av 2 msk linfrön per dag håller tarmen i fin form. Även magnesiumtillskott kan hjälpa en trög mage.

Jag är ingen expert på det här kan tilläggas. Den här texten är fortfarande kopierad ifrån flera andra sidor. Finns en hel del mer info kan jag säga. Om ni är mer nyfikna så sökcandida Google 👌

Hade fint!

Likes

Comments

Me, myself & I

Idag firar jag och min stora älskling 4 år tillsammans! 4 år som gått upp och ner och hit och dit, som en bergochdalbana. Det bästa som hänt mig ❤ Älskar dig min fina!


Tror inte det blir nå speciellt firande. Kanske köper pizza eller nått det är ju ändå fredag 😁

Likes

Comments