View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Recept
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
1 msk socker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk Herbes de Provence
Ca. 9 1/2​
 vetemjöl


Garnering
valfria fröer

Gör såhär
Smula ned jästen i en bunke. Lös upp med vattnet & tillsätt socker, salt, kryddor & vetemjöl.

Knåda till en smidig & elastisk deg, i maskin tar det ca. 8-10 min. Lägg i en oljad bunke, täck med plastfolié & jäs till dubbel storlek, ca 1 timme.

Smöra en form, ca. 24 cm. Mjöla bottnen på formen lätt. Dela degen i 24 bitar.. Rulla till bollar & doppa i valfria frön.

​​Lägg glest i formen, de jäser samman. Täck med bakduk & jäs i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca. 40 min

Likes

Comments

​​Recept
​​​25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 msk strösocker
2 msk rapsolja
2 tsk salt
​Ca. 11
 dl vetemjöl
 
​2 bröd

​​​
Garnering
1 ägg
​V
allmofrön

​​
Gör såhär
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet & blanda tills jästen löst sig.

​​Rör ner socker, olja, salt & vetemjöl, lite i taget.

​​Rör ihop allt till en smidig deg & knåda den ordentligt i några minuter så att glutentrådarna blir starka & brödet luftigt.

​​
Låt degen jäsa under bakduk i ca. 50 min.

​​
Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma degbitarna till två släta limpor & lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper, ca 1 1/2 liter.

​​
Pensla bröden med ägg & strö över vallmofrön. Låt dem jäsa under bakduk i ca. 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

​​
Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen.

​​Grädda dem längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formarna & rosta gärna de vid servering! 

Likes

Comments

Recept
200 g smält smör
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

​​
Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader.

​​Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt & vaniljsocker. Blanda ordentligt.

​​Tillsätt ägg & vetemjöl & blanda ihop allt till en slät smet.

​​
Häll smeten i en smord & bröad rund form med avtagbar kant, 24 cm.

​​
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca. 30 min..

​​Låt kakan svalna i formen. 

Mjölkchokladkolakräm
75 g smör
​1/2
 dl strösocker
​1/2
 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
200 g valfri choklad choklad (Jag tog vanlig Marabou mjölkchoklad)
​​
Gör såhär
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker & grädde.

​​Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.

​​Dela
 chokladen i bitar & rör ner dem i smeten & fortsätt blanda till en slät smet.

Låt svalna en liten stund. ​​

​​
Häll chokladkolasmeten över kladdkakan.

​​Låt kakan stå i kylskåpet i några timmar så krämen stelnar. Servera med något valfritt gott! 

Likes

Comments

Recept

Chokladbotten
http://nouw.com/byjasmineitaliano/-3--lika-grundrecept-tartbotten-21686835

Dumlefluff
180g dumle
3 dl vispgrädde

Gör såhär
Värm grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka.

Dela Dumlekolorna i mindre bitar & rör ner dem i grädden & rör tills de smält.

Häll upp i skål & ställ i kylskåpet i minst 5 timmar (helst över natten)

När blandningen är helt genomkall vispas den upp till ett härligt fluff.

Receptet räcker till 1-2 lager i en tårta.

Glasskräm
1 lager

2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Gör så här
Vispa ihop mjölk & marsanpulver till vaniljkräm.

Ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna.

Vispa grädden. Rör ihop vaniljkrämen & den vispade grädden.


Nutellaganache
400 g nutella
1.75 dl grädde


Gör såhär
Värm upp grädde på spisen (den ska inte koka)

Lägg nutella i en rostfribunke eller glasskål & häll grädden över.

Vispa tills all nutellan blandats med grädden.

Ställ nutellaganachen i kylskåpet några timmar så att den stelnar till sig en aning (gärna under natten).

Garnering
+ Frukt & bär
+ KitKat choklad

Likes

Comments

Recept
1 paket torrjäst
14-16 dl vetemjöl special
1 dl socker
1 krm salt
1 msk malen kardemumma
6 dl vatten
1 st ägg
100 g rumstempererat smör

Fyllning
200 g mandelmassa
1 dl ljus muscovadosocker
150 g rumstempererat smör
3 msk malen kanel
Rivet skal av 1 apelsin

+ 1 uppvispat ägg
+ P​ärlsocker. 

Gör såhär
Blanda torrjäst, 14 dl vetemjöl special, socker, salt & kardemumma i en stor skål. 

Varm vattnet till 40 grader & häll det över de torra ingredienserna. 

Arbeta ihop till en deg. 

Tillsätt ägget, det rumstempererade smören & arbeta till en smidig deg. Degen är färdigarbetad när den släpper från skålens kanter. Knådar du i maskin så tar det ca. 5-6 minuter, knådar du förhand så behöver degen knådas i ca. 10-12 minuter.

Tillsätt mer mjöl om degen är för kladdig. När du fått ihop en smidig deg så täcker du skålen med en bakduk & låt degen jäsa i 45 minuter. 

Gör fyllningen under tiden. 

När degen har jäst färdigt så tar du upp den på ett mjölat bakbord. Dela degen & kavla ut delarna till två rektanglar, ca. 30*40 cm. 

Bred på fyllningen & rulla ihop från långsidan till en rulle. Lägg rullen med skarven nedåt på bakbordet & skär ca. 2 cm skivor & lägg i bullformarna. Täck bullarna med bakduk & låt jäsa i 30 minuter. 

Sätt ugnen på 250 grader. 

När bullarna har jäst färdigt så penslar du på ägg & fördelar pärlsocker på bullarna & sätter sedan in i ugnen i ca. 6-8 minuter tills de har fått fin färg!

Likes

Comments

​Hej alla glada bakälskare där ute! 

Har ni någongång saknat inspiration efter nya & goda recept? Det gör även jag ibland, då är denna bakbox perfekt för även er som vill prenumerera varje månad med eller utan verktyg. & få inspiration & förhoppningsvis få prova något nytt ni aldrig provat förut, underbart! & roligt är det att baka. 

#bakboxen #allakanbaka


Gå in på bakboxens hemsida www.bakboxen.se eller på deras sida på Facebook "Bakboxen" för att läsa om denna underbara bakbox som man bara kan längta efter! 

Likes

Comments

Recept

Ingredienser

100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
Kokosflingor att rulla Chokladbollarna

Gör såhär
Blanda smör, strösocker & havregryn i en bunke.

Blanda i vaniljsocker & kakao, tillsätt till sist kallt kaffe.

Forma chokladbollarna till små bollar & rulla de i kokos.

​​Förvara chokladbollarna i kylskåpet & sedan njut!

Likes

Comments

Recept

Ingredienser
50 gram jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
3 dl (37 grader) fingervarmt vatten
1/2
dl olivolja
1 dl durumvetemjöl
Ca.
8 dl vetemjöl

Gör såhär
Sätt ugnen på 275 grader.

Förbered tomatsåsen, då den ska puttra under längre tid (Receptet står längre ner).​​

Värm vattnet.

Smula jästen i en bunke, blanda i socker salt & ta sedan i det fingervarma vattnet & oljan. Rör ut jästen.

Rör i mjölet. Rör så att degen blir smidig & släpper lite från kanterna, degen ska ändå vara lite kladdig.

Låt degen jäsa under bakduk i ca. 25 min.​

Degen räcker till antingen 1 plåt eller 2, beroende på hur stora pizzor ni gör.

Kavla ut degen till en tunn pizza, gör likadant med den andra.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper & lägg pizzorna på plåten. 
​​​​
Lägg på tomatsås, ost & övriga valfria ingredienser.

Sätt in pizzorna i nedre delen av ugnen & sänk värmen till 250 grader. 

Pizzan är klar när​​ den har fått fin färg & ser färdig ut!

Tomatsås
1 finhackad gul lök
Pressa 2 vitlöksklyfor
1 näve färska basilikablad eller 1-2 tsk basilikakrydda
400 g tomatkross
2 Hackade röda stora tomater
1 msk tomatpure
1 tsk balsamvinäger
Salt & svartpeppar
1 msk olivolja till stekning

Gör såhär
Hetta upp en gryta med olivolja, inte för hög värme.

Fräs lök & vitlök försiktigt tills de blivit mjuka, dock inte färg.

Tillsätt tomatkross, tomater, puré, balsamvinäger & hackad basilika alt. basilikakrydda.

Låt det puttra på svag värme under lock, ca. 30-40 minuter.

Smaka av med salt & peppar.

Likes

Comments