4 mogna bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kallt vatten
Rapsolja till fritering

Gör såhär:
Häll i oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Hetta upp på medelstark värme, blanda ihop de torra ingredienserna först & sedan rör du ner vattnet, rör till en slät smet. Skiva bananerna. Ta fram en djup tallrik när du ska doppa bananbitarna i smeten. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av smeten & när det börjar friteras är oljan tillräckligt varm. Doppa bananskivorna i smeten & sedan ner i oljan, fritera dem till gyllene bruna. Lägg upp på hushållspapper, & låt överflödig olja rinna av.

Glass & sirap är väldigt gott till friterad banan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2 påsar med bilar
9 dl vispgrädde

Gör såhär :
Sortera bilarna efter färg. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull & värm upp på svag värme häll ner 40-50 sorterade bilar & rör om tills allt har smält. Häll sedan upp i glasen & låt stelna ca. 2 timmar, sedan gör du samma med nästa färg när första lagret har stelnat. När de tre lagerna har svalnat kan du garnera med bilar på toppen.

Färgerna går att förstärkas, då använder du grön & rosa karamellfärg. Går naturligtvis att utesluta, då får ni resultat liknande mitt!

Likes

Comments

1,5 tsk av samtliga kryddor

Curry, paprika pulver, örtsalt, svartpeppar
3/4 dl mjöl
4 kycklingfiléer
Cornflakes
3 st ägg

Gör såhär:
Blanda mjöl och kryddorna i en djup tallrik, vispa upp äggen med lite salt och lägg i en separat tallrik. Krossa cornflakes med händerna och lägg i en separat tallrik. Dela varje kycklingfilé i 2-3 delar, beroende på hur tjock filé du har. Doppa först filén i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i cornflakes. Gör så tills du har använt alla dina filéer, cornflakes kommer att behövas fyllas på några gånger.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Ringla lite olja över filéerna. Grilla sedan i ugnen i ca. 20-30, tiden varierar beroende på hur tunna skivor du har skurit varje filé. Du kan även fritera dem.

Currysås
25 g smör
1 msk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde
1/2 hönsbuljong
1 dl mjölk
Svartpeppar

Smält smör, tillsätt curry & fräs en stund. Tillsätt mjöl & rör om. Blanda i övriga ingredienser & koka upp under omrörning. Sänk värmen & låt sjuda i ca 3-4 min.

Likes

Comments

Gör såhär:
Välj valfria frukter efter smak, dela i bitar & sedan servera på ett fat/skål.

Servera fruktsalladen med denna otroligt goda nutelladipp eller annat gott, t.ex. vaniljsås eller glass.

Recept på nutelladipp hittar du här nedan.
http://nouw.com/byjasmineitaliano/nutelladipp-29896102

Likes

Comments

Nutelladipp
200 g nutella
200 g philadelphiaost
3 msk florsocker
2,5 dl grädde

Gör såhär:
Vispa nutella, philadelphiaost, florsocker fluffig & klumpfri med en elvisp i ca. 1 min. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna & bilda toppar. Häll grädden över nutellablandningen & vispa samman dem med en visp tills smeten blir fluffig, ca. 30-45 sekunder. Ställ i kylen en stund innan servering, minst i 30 minuter. Servera gärna med frukter som man kan doppa i denna goda dipp.

Går även att ha som fyllning i tårtor, och på cupcakes.

Likes

Comments

Bulgur

8 dl bulgur
2 st hönsbuljontärningar
1 lök, hackad i tärningar
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk svartpeppar
4 dl djupfrysta grönsaksmix (paprika, majs & ärtor)
10 dl hett vatten
1/2 dl rapsolja

Gör såhär:
Hetta upp olja, fräs löken tills den mjuknar, blanda med grönsakerna & kryddorna. Stek under omrörning en stund. Blanda sedan i bulgurn, rör om så allting blandas ordentligt. Häll över hett vatten, lägg ett lock på grytan. Koka upp & sänk sedan värmen. Låt tillagas under lock på låg värme tills bulgurn mjuknar, tar ca. 10- 15 min.

Tzatsiki
3/4 gurka, hackad i små tärningar
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Ca 6 dl turkisk yoghurt
1,5 msk torkad mynta

Blanda allting&ställ i kylen en stund. Ringla över lite olivolja innan servering.

Likes

Comments

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter
4 dl röda linser
2 msk tomatpuré
Ca 1,5 liter hett vatten
Olja till stekning

Kryddor:
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk korianderpulver
1 tsk paprikapulver
Liten nypa kanel
2 st grönsaksbuljongtärningar
Salt & peppar


Valfri färsk krydda till garnering


Gör såhär:
Skala morötterna & skär i mindre bitar. Finhacka lök & pressa vitlök. Hetta olja i en gryta & stek löken tills den får färg. Vänd i morot & vitlök & stek allting i några minuter tills morotsbitarna mjuknar lite. Vänd i alla kryddor & tomatpuré, fräs lite till. Vänd i linserna & häll hett vatten över. Koka upp soppan & sänk värmen, låt koka under lock på medelvärme i ca. 30-40 min. Rör om då & då, se till att soppan inte bränns fast i botten av kastrullen. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan känns för tjock. När morötterna & linserna har mjuknat mixar du soppan slät. Den ska gärna serveras krämig & helt slät i konsistensen. Stäng av värmen & serveras direkt med något gott bröd vid sidan om.

Likes

Comments

3 portioner
6 stycken passionsfrukter
1 lime
1,5 dl gelesocker multi
4 dl grädde


Gör såhär:

Lägg en sil över en kastrull, skrapa ur alla passionsfrukter & låt vätskan rinna ner i kastrullen. Pressa ur vätskan från alla kärnor med en sked. Få ur så mycket vätska som möjligt du kan från dem. Pressa saften från limen & blanda med passionssaften. Blanda i 1,5 dl gelesocker & rör om. Ställ på spisplattan & koka upp under omrörning. Låt sedan gelén puttra i ca. 2 min på medelvärme under omrörning. Låt fruktgeélen kallna & stelna i kylen minst 1 timme. Vispa grädden fluffig (inte för hård). Vänd i fruktgélen & vispa försiktigt tills moussen får en fluffig & fast konsistens. Servera moussen direkt eller ställ i kylen fram till servering. Du kan avnjuta moussen som dessert toppad med frukt/bär eller kanske nötter.

Likes

Comments

Kall dillsås
3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1/2 dl majonäs
1 dl bostongurka
1 kruka finhackad färsk dill
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 nypa svartpeppar


Gör såhär:

Blanda ihop allting & ställ i kylen en stund innan servering!

Likes

Comments