Mitt nya liv. Skulle någon, för 2 år sedan, sagt till mig att jag 2017 skulle ha ett jobb som croupier hade jag skrattat och sagt åt dem att "nej, jag vågar inte ens gå utanför min ytterdörr".
Men man måste våga för att leva. Inte ens i november 2016, när jag såg annonsen om att croupier söktes, hade jag en tanke på att jag varje helg ska stå på olika restauranger, klubbar, pubar och barer och prata med helt främmande människor. Det knöt sig lite i magen när jag klickade på "skicka", men samtidigt kunde jag inte sluta le: detta var något jag verkligen ville.

Allt började egentligen när jag såg en vän på Facebook som hade angivit att hon jobbade som croupier "Wow, det vill jag också... men det kommer aldrig hända". Samtidigt kunde jag inte släppa tanken om att det faktiskt fanns jobb som det; här i Sverige, jag trodde man enbart spelade på casinon i USA & på internet.

Jag ringde upp mamma några timmar efter att jag skickat in både ansökan och intresseanmälan. Hon skrattade åt mig. Jag kunde inte låta bli att ge ifrån mig ett nervöst skratt jag också. Det gör egentligen ingenting att hon skrattade då, för det som spelar roll är att hon är stolt nu.

Efter en vecka ringde min telefon. "Det är säkert bara en telefonförsäljare." Jag fortsatte att laga mat. *plingpling* lät telefonen. Ett sms ifrån numret som precis ringt mig: "Hej mitt namn är ***** och jag skulle vilja prata med dig angående din ansökan. Ring mig eller så ringer jag tillbaka om en stund. Mvh ***** Cherry Spelglädje". Jag stod nu i köket, gapandes, skakandes, med en klump i magen, händer det här mig? Jag vågar inte, jag kan inte, jag vill inte för att jag kommer aldrig klara av ett sånt jobb. Hade jag skrivit att jag har socialfobi i min ansökan skulle hon aldrig ha ringt, varför skrev jag inte bara att jag hade socialfobi så att jag kunde slippa bli så nervös?
Telefonen ringde igen efter 15 min, det var hon. Jag svarade. "Hej, är det Johanna jag pratar med?" Varför svarar jag aldrig med "ja, hej det är Johanna!" så att personen i andra änden slipper fråga om jag är jag? Vi bestämde datum för intervju, 2 dagar senare bara.

Det blev onsdag, intervju-dag min första! Jag satt som ett asplöv mittemot henne. Stakade mig på orden, försökte att inte säga något negativt. Med ett stort nervöst leende. Det kändes bra, det kändes som att min dröm kanske kan bli sann. Jag behövde bara vänta på att hon på fredagen skulle ringa.
Det blev fredag och jag bar runt på min telefon som en slav. Varenda sekund kontrollerade jag så att hon inte hade ringt och jag missat det. Dagen gick och det blev kväll, fortfarande inget samtal. Jag blev inte direkt mindre nervös, så jag bestämde mig för att sluta kolla mobilen och tänkte "Hon ringer nog på måndag, jag har ju ändå inte fått jobbet. Hon ger mig de dåliga nyheterna på måndag istället för att förstöra min helg." Självklart så ringde min telefon en kortstund senare, men det hörde inte jag för jag hade satt telefonen på ljudlöst.
Jag upptäckte det någon timme senare, men kände att det var för sent att ringa upp henne så jag skrev ett sms där det stod att hon gärna får ringa upp mig när hon har tid.

Först på måndagen
ringde hon.

"Hur har helgen varit? Hur har du känt efter intervjun?" - säger hon.

"Jo, jag känner väl att det är ett jobb som passar mig. Det skulle kännas jätteroligt om jag får jobbet." - svarar jag henne.

"Självklart. Vi känner likadant och tror att du skulle passa bra in." - säger hon.

"Är det sant?" - svarar jag.

"Jag skickar ett mejl med en länk som du kan gå in på och börja öva, så ska jag kolla av med de andra tjejerna om vilken dag/tid de kan börja utbildningen." - säger hon.

Den måndagskvällen satt jag på hemsidan och övade på att räkna kortsummor tills huvudet värkte. Det gjorde så ont i huvudet att jag tvivlade ännu mer på mig själv. Det var bara den kvällen jag fick huvudvärk.

Jag gick croupier-utbildningen och cirka en månad senare började jag jobba som croupier. Att jobba som blackjack-dealer är bland det roligaste jag har gjort under mina 23 år. Man får träffa nya spännande personer vid borden och även återkommande gäster. De skrattar, jag skrattar, vi har roligt tillsammans. Det är värt varenda ångestattack jag får inför varje jobbpass, men jag håller på att öva bort det. Jag är så lycklig när jag är på jobbet. Spelglädje.

Man kan om man bara vill och kämpar lite för det, ingen annan kommer göra det åt dig! Det är bara du själv som kan följa dina drömmar och mål.

Så till alla er som inte trodde på mig, någon gång varit taskig mot mig eller sagt åt mig att jag aldrig någonsin kommer att bli något: look at me now. 😉😅

Min pojkvän tyckte att jag såg "mindre nykter" ut på den här bilden, haha 😂 Så jag får la bjuda på den då 😉

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mina nya rosa hörlurar.

God eftermiddag.

Idag när jag kollade i posten hade mina Happyplugs kommit. Jag har inte väntat jättelänge, men det känns längre i och med att mina gamla hörlurar är sönder 😅 Så nu kan jag äntligen lyssna musik, kolla på youtube och Netflix ostört igen 🙏🏻

Jag funderar på att börja bli mer flitig i mitt bloggande. Säger man inte det jämt och ständigt? Några utav er kanske såg att jag gjorde en youtube-video, men jag tog bort den igen... det var ganska mycket utanför min comfort-zon 😂

Tror jag ska ha det som nyårslöfte "Börja med Youtube"

Likes

Comments

Hej på er.

Jag är nog inte ensam om att vara på jakt efter julklappar just nu? Alltid samma visa varje år: "Vad ska jag köpa till barnen?". Jag har dels mina två egna barn och sen min systerson att hitta julklappar till. Lättast är att köpa leksaker till dom och det finns en hel del sidor på internet som säljer just barnleksaker, så himla smidigt att kunna klicka hem det man vill och på så vis slippa att gå ut i snön & kylan.

En hemsida som jag nyligen har hittat och tittat lite på heter www.krabat.se, där finns så mycket fina grejer t.ex. den här: Elefant .
Jag tycker det är viktigt att leksaker har bra kvalité och som barnen kan både slänga i golvet och leka hur de vill med, för det är så tråkigt att ständigt behöva köpa nya leksaker. Ett stort plus, nu när vi pratar om barnleksaker, är när leksakerna passar in med ens inredning hemma. Är jag ensam om att tycka att det känns rörigt annars? 😂

Så detta år tänker jag vara ute i god tid och handla julklappar 😀🎅🏻

Likes

Comments

Ny vecka. Under midsommar (tors-sön) har vi varit nere hos min familj i Halmstad.

Det blev sill & jordgubbar i mängder på midsommarafton. Vi spelade kubb och lite andra aktiviteter, senare på kvällen blev det grillat.

Dagen efter besökte vi Busfabriken, sen blev det glass på Glassbiten.

Nu är vi hemma igen och denna vecka händer nog inget speciellt. Det enda som står på agendan är att sätta upp vårt nya förvaringssystem i "garderoben/förrådet".

Likes

Comments

När hela vardagsrummet fylls av färgfläckar då vet jag att mitt barn är som lyckligast! Det är helt okej för mig att bordet får en ny nyans av alla färger, för det går att torka av efteråt.

Penseln får en färgklick på sig och flyttas sedan genom luften för att landa på ett tomt ställe på pappret, det vita pappret får numera äran att präglas av min dotters konstverk. Det gör mig varm i hela kroppen att se hennes leende. Hon ber om mera färg och säger glatt "vit, gul, rosa, blå, svart, grön & röd". Efter att suttit still i 10 minuter tvättade vi händerna och la teckningen på tork.

Det tog nog 6 timmar för teckningen att torka, nu fattas bara en ram.

Tänka sig att alla har en liten Picasso inom sig, speciellt dom små! ❤️ Man själv sitter en kvart och funderar över VAD man ska måla 😂

Likes

Comments

Hej!👋🏼

Hur mår ni idag? Jag mår fantastiskt! Alice har fått sommarlov från förskolan idag, så nu ska vi busa & mysa hela sommaren.
Jag och Alice åt lite fruktsallad innan. Väldigt smart att göra fruktsallad för då ser man vilka frukter/bär ens barn tycker om. Alice åt allt utom kiwi 😂

Christoffer är och jobbar, han slutar 22:00. Barnen saknar honom här under eftermiddagarna; eller Alice är väl den som frågar "Pappa? Va ä Pappa?" Jag får snällt svara henne "Pappa jobbar" varpå hon brukar säga "Ånäj, pappa BORTA" men jag brukar rätta henne tills hon säger att Pappa Jobbar. Men som tur är så jobbar han 2 skift, så han jobbar förmiddag nästa vecka 👍🏼

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag var så seg när jag vaknade men jag tog mig ändå upp. Lämnade Alice på förskolan och promenerade vidare till Lidl för att köpa diskmedel. Varför köpte jag diskmedel? Jo för att det förra vi hade köpt luktade gott (antagligen väldigt parfymerat, ja faktiskt!) och det satte smak på disken och även maten. Tack, men Nej tack! Så det var bara till att köpa nytt 😊

Till frukost blev det jordgubbar, yoghurt och lite lite socker också 😅 MUMS!

Likes

Comments