Jag fick en liten kommentar här på bloggisen där någon undrade om jag inte skulle kunna berätta lite om mina upplevelser av gymnasiet. Såklart kan jag göra det! Dock har jag bara gått i gymnasiet i några månader (?) men jag kan ju absolut berätta lite om vad jag hittills tycker!

Så, till skillnad från högskolan blev vi direkt medvetna (genom att lärarna ständigt påminde oss de första veckorna) att vi själva hade valt detta. Skolan var inget ofrivilligt längre, det var inget vi var tvungna att göra (även om jag och säkert många andra inte såg det som något större val i och med att det inte direkt fanns några andra alternativ än att förstätta studera). Vi hade själva valt att fortsätta plugga, vilket gjorde att man inte kunde sucka och stöna och klaga på gymnasiet så som man gjort under högstadiet. Okej, man kan fortfarande göra det (jag gör det hela tiden hehe) men ni fattar.

Jag redan märkt av nivån här på gymnasiet. Det är år 1 för mig och jag vet att 2:an kommer vara jobbigare. Jag vet att jag inte ska ta ut mig för mycket, att jag inte ska stressa upp mig i onödan och att jag inte ska försöka sträva efter perfektion, efter de absolut högsta betygen. Men det är såå svårt för mig. Jag kämpar varje vecka med att vara nöjd över resultaten och att sätta mitt mående i första hand, men är det någonting jag har problem med så är det just detta. Tempot är högt och vissa veckor, till exempel denna som varit, har jag extremt svårt att föreställa mig att jag kommer må bra under, och "klara av", 2:ans jobbigare perioder.

Annars då... Jag gillar att gymnasiet innebär mer ansvar. Jag gillar ansvar och har alltid varit bra på att ta det och att organisera min vardag och mitt pluggande. Jag gillar min skola just för att jag har bra lärare i stort sätt, jag tycker de lär ut relevanta saker (generellt, såklart finns det vissa grejer vi lär oss som jag bara "nääär ska jag ha användning för detta i framtiden???"). Jag gillar inriktningen jag valt och jag trivs verkligen med att studera färre ämnen. Jag är en sådan person som helst gör en sak i taget och hade jag fått bestämma hade jag helst bockat av kurs efter kurs istället för att hålla på och blanda och köra alla samtidigt. Jag gillar också min skola, att den ligger mitt i stan och det går inte en enda dag utan att jag uppskattar hur mysigt det är att få gå i skola mitt i Stockholm. Jag trivs med min klass och jag trivs med min vardag och jag tycker om livet just nu. Hittills har min upplevelse av gymnasiet varit bra och jag hopppaaas att den kommer fotsätta i det här spåret under de 3 åren framöver!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Äter mellis, tittar youtube, går på toa, myser med hunden, scrollar på tumblr och gör ALLT för att skjuta på plugget i tio minuter, en kvart, en halvtimme till. Jag är så less på att plugga in tråkiga saker. Repetera och nöta in fakta som inte säger ett skit och som man ändå kommer ha raderat ur minnet om en vecka. Snart har jag iallafall en ursäkt att smita iväg från skolböckerna, jag ska på tennisträning och sen är det hem och plugga igen :) LIFE </3

Likes

Comments

Vi firade vår familjekompis Pauline igår som fyllt år // Söndagsmys <3 // Chiapudding med inte så fin topping </3

Idag har jag ätit chiapudding till mellis (inte världens godaste grej men inte heller äckligt, tror att jag ska köra på lite mer kreativ topping nästa gång!) och så har jag varit på ett pass på gymmet med mamma (har väldigt ont i mitt ben nu, verkar som att jag har sträckt det eller något för det gör ont när jag springer och hoppar). Och så har jag försökt plugga(t) och så har jag tröstätit godis pga det är synd om mig när jag har så mycket i skolan :( Och så har jag läst min favoritblogg där jag får ta del av hemska hemska hemska händelser från andra tjejers liv och så har jag insett att det inte är ett dugg synd om mig och att världen vi lever i är knas och att jag INTE tänker sitta hela livet här hemma i tryggasäkramysigasnälla Sverige och blunda för dessa problem. 

Likes

Comments

Oj vad jag inte har gjort någonting denna helg. I fredags gick jag på stan efter skolan och köpte världens mysigaste tröja, sen så hade fredagsmys hemma med familjen hela kvällen. Tog en rejäl sovmorgon på lördagen, pluggade, träffade Hilda en snabbis och spenderade kvällen med Asta framför en bra film med glass och chips. Och idag har jag jobbat från 7-14. Resten av söndagen ska jag plugga, eventuellt träna och sen förbereda mig inför en ny vecka av massaaa plugg och prov och inlämningar :) kram på er

Likes

Comments

Äntligen fick jag snacka av mig lite med Asta! Så länge sen vi sågs känns det som, jag som är van att se henne varje dag i skolan. Hon åkte iallafall in till stan och mötte mig när vi båda hade slutat, sen åt mellis på Tösse och kollade lite i affärer och nu har vi parkerat oss på Joe's med varsin smoothie och massaa plugg. Fast om jag ska vara helt ärlig, att plugga är inte så jobbigt när man gör det till en mysig grej. Att sitta på ett kafé med något gott att dricka och skön musik i bakgrunden, och samtidigt bocka av plugg, är helt ok ändå.

Likes

Comments

Kaffestund! Bästa stunden på dagen. Fast det var en skön stund också när jag gick ut från skolan idag redan vid 11, hur lyxigt att få sluta så tidigt?! Åt ceasarsallad (och choklad) till lunch med tjejerna och sen så pluggade vi i några timmar och nu chillar jag lite hemma men ska snart ha en gym-date med Sillen. <33

Likes

Comments

Hej bloggisen. Hur mås det? Själv har jag precis tagit en paus från matten. Vi har såå mycket denna vecka och nästa, och veckan efter det... Det gäller verkligen att försöka kämpa på och inte dras ner i plugg-ångest-deppen. Nu ska jag iallafall sticka iväg på tennisträning! Skönt att få röra lite på sig efter donkenlunchen idag haha :))

Likes

Comments

Dagens outfit


Tittaa vad mycket gott vi har hemma atm :))


Ganska fin solnedgång vavava


Det har hänt ganska mycket sen jag bloggade sist. Bland annat så har min mobil blivit stulen ca mitt framför ögonen på mig en kväll på donken (var ledsen i typ 3 dagar efter, kan ni förstå hur kränkt man känner sig när någon bara stjäl något sådär?! Och mitt framför ögonen också. Men de är experter, någon distraherar på ett håll och så smyger en annan fram och tar ägodelen. De behövde liksom inte mer än 2 sekunder.). Jävligt surt. Sen har jag väldigt mycket i skolan nu och kommande tre veckor vilket aldrig är särskiltkul... Men man får kämpa på helt enkelt. Imorgon är det fredag och jag ska mysa med Milla efter skolan och chilla hela kvällen. I helgen ska jag jobba och plugga och träffa Mickan och kanske träna och sen ska jag fortsätta käämpa mig igenom dagarna tills det äntligen är lov!

Likes

Comments