Hej på er! Jag hoppas att ni alla mår riktigt bra. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av något som jag nog aldrig berättat förut. Nämnligen om den gången jag blev drogad, mitt bland andra människor, mitt i stan.

Jag och min kompis Rebecca var i Barcelona. Vi hade ätit en middag med Magda och Patrick, ett par av mamma och pappas vänner. Mexikanskt på ett av våra favoritställen, Niño Viejo. Till maten drack jag deras välkända och populära Margarita. Efter en lång middag bestämde jag och Rebecca att vi inte ville ha ett slut på kvällen riktigt än. Vi skulle flyga hem dagen efter så att välja någon av de riktiga klubbarna kändes lite som en överdrift. Vi bestämde att Skybaren på W passade oss alldeles yppeligt denna kväll.

Påväg upp i hissen, i klackar och läppstiftet i högsta hugg hade jag ingen aning om hur min kväll skulle sluta.

Vi möttes av en bar, som även denna kväll valts av väldigt många andra. En kille står placerad bakom ett dj-bås och leverar ut den ena houselåten efter den andra. Vi går fram till baren och beställer varsitt glas cava. Vi står där, det är tjockt med människor. Längst panoramafönstren, framför den oemotståndliga utsikten av Barcelona är det desto mindre folk. Varför? V.I.P, såklart mumlar jag... Hur kommer man in? Två vakter står vid den lilla öppningen, placerade bakom ett svart rep.

-"Hello! I'ts our first time in Barcelona and we would love to just see the view! Can you let us in?"

Jag ljög. Jag kan inte ens räkna hur många gånger jag varit i Barcelona. Jag får ett bestämt "No" tillbaka. En kille får syn på oss. Han sitter vid ett bord med sina vänner, framför utsikten. Han går fram till vakten, säger att vi skall bli insläppta. Jag tittar ner och ser hur vakten tar tag i repet, öppnar, och släpper in oss. Samtidigt sätter de på oss varsitt armband. Bakom oss slingrar en kö, tydligen ville fler än oss njuta av utsikten, men inte så många fler bakom vår rygg fick "turen" att göra det. Vi sätter oss, reserverade vid en soffgrupp, en liten bit ifrån killarna. De har ett bord med drinkar och vill gärna att vi ska dela det med dem. Jag ser ner på mitt glas cava, det räcker alldeles utmärkt för mig. Vill jag ha något mer att dricka köper jag ett till glas. Nu kunde vi äntligen sitta ner en stund, prata om vår resa och se ut över utsikten. Himlen var svart och egentligen såg man bara alla lampor, men det var vackert. Killarna bestämmer sig för att lägga på en liten extra charm på sina leenden, berättar att de är deras första gång i Barcelona och att de har hotellrum våningen under. Vi nickar och jag berättar passionerat om min kärlek för staden. De är från England, här på en jobbresa. En av killarna ber mig att välja något att dricka. Jag tackar nej. Ser en Absolut Vodka flaska ligga högst upp och säger glatt "Oh, you know that's from Sweden? Like me!" Han skrattar, öppnar flaskan och blandar med hjälp av den serviceinriktade bartendern en drink, på bordet. Han sträcker fram den till mig. Jag ler, tar emot drinken och bestämmer mig innan att absolut bara smutta på den för att inte vara ohövlig och blankt säga nej. Vi dansar, har kul och sedan blir det svart.

Det sista jag kommer ihåg är att de ber mig följa med till hotellrummet. Jag blir arg, förbannad. I samband ber en av dem om en kindpuss och jag får totalt nog. Jag blev arg på allt, till och med på Rebecca. Jag gick med bestämda steg ut därifrån. Genom korridoren, ut till hissarna. Klickade på knappen och Rebecca frågade om hon skulle hjälpa mig. Jag var fortfarande arg, inte alls som mig själv. Snarare den totala motsatsen. Vi åker ner, tar en taxi utanför som inte tycks hitta i Barcelonetas alla gränder. Jag får nog, ber honom att stanna och går sedan, spikrakt hem. Låste upp den tröga porten och sprang sedan upp för alla trappor, kastade mig i sängen och kräktes. Jag vaknade några timmar senare. Solen sken in genom fönstret. Det är morgon, om bara någon timme måste vi ta en taxi till flygplatsen. Jag mådde fortfarande lika dåligt och tittar ner, på mig, min kropp och på min handled. Jag ser armbandet med texten V.I.P och sliter av det med våld.

Nästan allt har Rebecca återberättat för mig. Det sista jag mindes var förslaget om att följa med till hotellrummet, sedan är det svart. Det liknade inte någon annan fylla, det här vad något helt annat. Jag hade knappast druckit mycket, jag var 100% närvarande och observant innan drinken jag tog emot. Jag mår dåligt i flera dagar efter, jag har ont i magen och balanssinnet är inte i sitt fulla bruk.


Påväg upp i hissen, i klackar och läppstiftet i högsta hugg hade jag ingen aning om hur min kväll skulle sluta. Men den där kvällen, den 10:e Mars 2017 kunde ha slutat på ett helt annat sätt. På ett rent utav sagt vidrigt sätt. Jag hade "tur". Jag är så tacksam över att det slutade just som det gjorde. Att jag blev förbannad över deras förslag och gick rakryggad därifrån. För deras tanke var att det skulle få ett helt annat slut.


Ta aldrig emot en drink, lita inte på någon. Har du köpt en egen drink? Håll koll på den. Slutligen: det viktigaste av allt: tänk på dig själv. Jag smuttade på drinken för att inte vara otrevlig mot killen som gett den till mig. Jag visste inte vem det var jag inte ville vara otrevlig emot, jag visste inte vad hans syfte var att göra med mig. Det är den värsta tanken någonsin.

Gillar

Kommentarer

Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra! Här kommer en uppdatering om min lägenhet! På bilden ovan (vänster) ser ni mina tre alternativ till färgen som ska vara i, nästan hela lägenheten. Kan ni gissa vilken det blir!? Till höger ser ni... Ja, vad ska jag säga, en liten del av mitt nya badrum. Det kommer alltså att bli denna underbara gråa sten i hela badrummet. Det kommer att bli så jäkla snyggt.

Hallen: Såhär ser det ut för tillfället. På höger sidan kommer jag att sätta upp en garderob där man kan hänga in lite jackor, sängkläder, och egentligen allt möjligt. Att hitta hängare som är snygga är ju verkligen HELT OMÖJLIGT? Det går ju bara inte. Kommer därför att ställa in en betjänt liknande denna. För ungefär ett år sedan ropade jag och mamma in en rokokobyrå på auktion. Vi målade den sedan svart och sedan... Insåg jag att den inte fick plats hemma hos mig... Men! Det gör den nu, så den kommer att stå på vänstra sidan med en stor spegel över sig!

Köket! Denna bilden togs för ett par veckor sedan, så på köks-fronten har det gått något steg framåt. Däremot kommer inte köket förrän om cirka sju veckor (?!?!) Så jag kommer att få bo utan ett tag helt enkelt. Med en kylbox och en kokplatta räknar jag dock med att klara mig. Mitt kök kommer att vara grått, i gammaldags stil. Ungefär såhär !

Så fort det kar skett mer förändringar kommer en till update! I Veckan är golven klara, förmodligen också väggarna! Ska bli så himla roligt att se! Kramar

Gillar

Kommentarer

Att glittra eller inte glittra? Glittra! Jag önskar att hela min garderob liksom bara bländade mig när jag öppnade den. Lite som ett överfullt smyckeskrin. I vår kommer mina ögon endast att dras till plagg som skimrar.

Har ni för övrigt spanat in Guccis senaste visning? Där syndes faktiskt en del glitter, kombinerat med andra, väldigt fashinerande plagg. Vad kan man säga? En visning som minst sagt, bokatavligen satte sig i huvudet. Se den på gucci.com/se

  • Mode

Gillar

Kommentarer