Header

Hey ho! ​Blir galen på denna blogg, någon annan som har problem med uppdateringar?? Har inte glömt bort er, nej. Det funkar bara inte och det är så frustrerande!! Ska försöka mig på att starta upp datorn denna vecka och få upp mina färdigt skrivna inlägg så håll utkik! Its on its way!  

Ciaoo !

🍃🍁🍂🌳🌻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på eder alla! Har nu varit hemma och njutit av lite stadsliv emellanåt. J for ut redan i måndags men jag lämna hemma några extra dagar och skurade huset och tvättade upp några lass kläder. Åker nästa vecka till Huvudstaden för lite häng med min syster och hennes familj medans J börjar jobba igen. Back to basics! Blandade känslor för att återvända i jobb igen. Lite tråkit att vi inte kommer att hinna få köket i tid, hade lite drömt om att hinna sätta det på plats innan vardagen kommer emot, måste ha lite tålamod bara! Man måste nypa sig i armen ibland, byggsäsongen är inte alls över fast semestern tar slut. Nej, vi har ju heeela långa mysiga hösten på oss att göra det som ska göras före vintern.

Jimmy har nu fixat våra inbyggda skåp, som fungerar som vägg mellan hallen och vårt sovrum. Fabulous! Tycker dom blev riktigt snygga! Dörrarna i sovrummet ska ännu målas och sen så fattas ennh lister, dörrhandtag och så men annars helt klart!

😍🔨🖌🐱🐱🐶🐝🌹🌾🍓😄


Har hela dagen försökt å få uppladdat bilder men ikke, det går inte. Det kommer bilder sen då de går. Tackåhej!

Likes

Comments

Extrapyssel

Well hello!  Har varit hemma å tankat i två dagar med lite elektroniska saker, vatten i kran, ni vet, sådana saker. Med facit i hand så kommer jag inte ifrån att jag är en stadsbo, man kan int ta stan ur flicko helder! 😉 Ibland märks det inte alls, jag kan ha målafärg lie här och lite där, håret är också lite här och lite där, oftast med en mix av lite sand, lite muld och lite sågspån, har även katthår över hela mig och jag tänker inte enns på saken. Men ibland, ibland kommer min innersta "stadsfjollo" fram lika snabbt som jag stiger iland till vårt lilla ställe. Oftast tar det ett par dagar före jag når den pungten att nej nu, hem å duscha, march frammåt! Men då väl hemma, några avsnitt friends, en dusch och en tur in till lidl så är Fru Häggman redo för lite villaliv igen. Och här är vi en en gång! Ikväll har vi njutit av god mat, underbar solnedgång och att bara få vara tillsammans. Imorgon kör vi igång igen!

😄😍🍉🌱🌞🌨

Likes

Comments

Två uppdateringar på en dag, rekord! Vi är i allafall nöjda och belåtna efter dagen, med hjälp av J's pappa så är äntligen bryggan klar och till vår allas lycka, den flyter!

😄🌞💦

Likes

Comments

På att morgon kaffet i vår egen lilla kaffepanna skall börja puttra med välkomnande varma bubblor. Ska bli gott. Natten spenderades åter igen på villa loftet, det var varmt och personligen hade jag etablerat krig med en svart stor baddare, flygan. Efter ett x antal missade handflator mot väggarna så fick jag in en fullträff. Lade mig ner belåtet, 1-0 till mig. Då ville tydligen Jeppe som sov på salsgolvet börjar jaga också, nästa timmen satt jag där och lyssnade på ett par hundkäkar som smattrade och även några belåtna hopp. Need I say more, nattsömnen var icke långvarig. Men här står jag ändå och njuter till max av solvärmen och doften av nybryggt kaffe, livet är härligt ibland.

😄😍🐈🐕🌳🍀🌹☕🌞

På byggfrontten så står bryggan på chema idag, J fixar även till våra klädskåp som vi lagar själva. Vi har även fått med hjälpande händer ut vårt matbord och bänkarna som ännu ska målas och bordet ska ännu fixas till lite, men allt har sin tid. 😄

Likes

Comments

Bygget, Klart!, Takpaneler

Hello, som jag lovade så kommer lite bilder från de senaste dagarnas bravader i lilla stugan. Som ni kanske förstod av gårdagens text så sov vi vår första natt i villan. Vi tog över våra första provisoriska sängar som saknade bäddmadrasser och hade enstaka fjädrar som stångade ryggraden lite grann men ändå, jag sov som ett litet barn. Vi lade igår skivor på väggarna var köket skall vara och fick även klart taket i sovrummet. Sen ränsade vi bort allt skräp och damsugade hela huset från topp till tå, sen lade vi in kylskåp och skapade ett tillfälligt kök. Väntar även nu på offert på köket från lite olika håll och ställen, och så har vi hittat golvet vi vill ha. Hoppas nu bara att vädret börjar vända så allt blir lite lättare att kånka ut till vårt lilla ställe! 😄

😄🐕🐈🐈🌹🔨🛠Här myyser vi rästen av semestern nudå, bort från all stress och vardag, dom två sakerna får vänta några veckor ennu! 😘

Likes

Comments

Bygget, Villan

Dagarna bara rullar och rullar och allt går aldeles för fort. Känns som att ledigheten snart är slut fasst vi har massor av tid kvar ennu. Ursäkta mig för den dåliga uppdateringen nu igen, som sagt så rullar dagarna bara in i varann och tid till att sitta ner och skriva några rader finns plötsligt inte. Nu har vi också ganska stort projekt hemma på chema, denna gång är det gården som ska dräneras och ny väg ska dras och ja..de e mycket nu. Men vi bollar med alla saker som ska fixas och trixas med och nog hittar vi våra stunder att sitta ner, andas in och bara sucka av lycka och tacksamhet i själen ändå.

🌸🌹🌱🌿

Bygget sker det saker på för tillfället, men klockan är över midnatt och jag känner själen behöver sova lite också emellanåt. Nytt inlägg imorgon (I promise) med massor av bilder och kanske några poetiska rader.

P.s gissa var vi sussar inatt? 😉😅


Likes

Comments

Välkommen kära SEMESTER! 😅😍

Vi har tusen mål under dessa intensiva veckor men nog ska det gå, känns nog lite mindre tressigt då man får vara ledig å bara "måra åpåå" 😄 Vi räknar exakta mått nu med köksluckor och lådor och ska eventuellt och kolla på olika alternativ redan i slutet av veckan! Det hurrar vi för, känns som att en stor milstolpe nåtts då köket sätts in och vi äntligen ka börja bo. Idag målar jag åter igen och vi sätter också taket ovan hallen och köket på plats. Vi får också en grävmaskin hit idag som ska lite putsa upp stranden på småsten och förhoppningsvis får vi utlagd bryggan inom en snar framtid.

~~


Likes

Comments

Bygget, Villan

Uppdateringen har varit minst sagt ursel den senaste veckan, har en vecka kvar tills det långa sommarlovet börjar och väntan är väldigt seg för tillfället. Är liksom lite på det sista med att orka med vardagen efter jobbet, längtan att bara få vara ledig är stor.

Helgen som var och for nudå, vi hade ett riktit häälit flow genom hela fredag och lördag. Fredag bunkrade vi båten full med panel, lastade av och spenderade resten av kvällen med god mat och sällskap. Lördag så var vi tre som målade hela tiden och två som sågade och lade upp paneler och de blev riktit fint! Är otroligt nöjd med färgvalen vi gjorde och noo vaar he grann! 😄😍

Den vägen fortsätter vi på nästa vecka och då börjar det hända saker! Ska bli spännande å börja kika på möbler, kök och textiler i alla dess former! Målet är fortfarande att få övernatta på veneziansk!🤗

Likes

Comments

Extrapyssel, Tomten

Hej på er! Jadå, som rubriken lyder, jag har fått lära mig äntligen att trimma gräs, bättre sent än aldrig antar ja! Ja har varit sjuk nu i princip hela veckan och än hostar jag som på beställning, så idag blev det småpyssel på tomten för min del. Var vi rör oss för det mästa är ju vid stugan och där är det bara berg och en och en annan tova gräs eller mossa. Men på vänstra sidan om huset så far tomten ner i en djungel av gräs och skog. Där har jag idag och snurrat med vår trimmer, kul och skönt att göra något annat emellan. 🖒😄

Hade tre av dessa typer på gården vi Js föräldrars villa då vi kom iland, nu väntar vi spännande att Mamma Hare ska komma och hämta sina ungar inatt. Obs! Vi bar int omkring på ungarna, vi hamnade bara att sätta dem nära varandra eftersom vi själv hade med oss Jeppe och katterna och när dom väl får nys om något gott i gräset så att säga så ville vi kunna skydda dem alla. Men ack så söta ändå! Man blir lite kanin sugen men ja tror de räcker me djuren vi redan har! 😄😄😅 Godnatt från skärgården! Imoron bygger vi!

Likes

Comments