Jag känner mig som en tant när jag hela tiden säger "tiden det går så fort, jag hinner inte med" men det är verkligen så jag känner just nu. På ett sätt är det fantastiskt men på ett annat sätt lite skrämmande, det är ju så himla mycket man vill hinna med att göra...

Funderingar och tankar vi har just nu är nog elen, vilka rum vill vi ha lampa och vilka spottar? Vart vill vi ha uttag? Hur många uttag? osv.. Tips någon?

Sen har vi ju det här med fönsterna.. Vi har beställt med vi behöver göra några ändringar. Altan och balkongdörrar t.ex. ska de vara glas hela vägen ner eller vill vi bara ha halva? ska de vara spröjs eller inte? Det är så sjukt svårt när man inte ser det framför sig tycker jag.. Nu blir det nog helglas utan spröjs till balkongen, det kommer ju ändå vara räcke där som täcker för insyn tänker vi. Sen blir det "halvtäckande" på altandörren från tvättstugan med korsspröjs och helglas utan spröjs på altandörrarna utifrån köket. Jag hoppas det kommer bli bra :)

Vi har bestämt oss för att ha en L-trappa med trappsteg hela vägen, ingen platå eller vad man kallar det. Under trappan blir det ett förråd för våra ytterkläder och ett litet krypin till Ebbot!

Jag har vart dålig som vanligt på att uppdatera, haha.. Så här kommer en massa bilder på vad vi hunnit med.

PUSS!Övervåningen har reglats och man kan nu se hur rummen kommer att vara (dock inte på denna bild).

Badrum på övervåning. Dock ska vi ta bort det lilla fönstret då det ska stå ett badkar där och vi känner att det kommer komma tillräckligt med ljus från takfönstret.

Vårt sovrum där det också blir en balkong.

T jobbar på.

Den stora öppningen från matsalen ut till altanen.

Kort tagit från matsalen mot köket.

Kort tagit från matsalen mot köket till vänster och gången till vardagsrummet som man skymtar längst bort.

Matsalen.

ingång till tvättstuga till vänster och vardagsrum rakt fram.

Från vardagsrummet mot matsalen.

Del av köket.

haha första fikan i "trädgården".

​En mysig första maj! T den stollen badade.......

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Huset har varit på plats ett tag men jag har inte haft tid att uppdatera er.. Sorry för det.

Det känns huuuur bra som helt nu när det verkligen står där och man ser hur allt kommer bli. Både jag och T är supernöjda :) Här kommer lite bilder.

PUSS!


Huset framifrån:

Övervåningen: (T gillade inte att jag tog kort när det var så stökigt haha)

Det blir högre i tak än vad vi tänkt oss, det gillar vi :)

Likes

Comments

Hej!!

Jag trodde att jag hade fattat att vi skulle bygga hus men idag när jag åkte förbi tomten och väggarna var där så fick jag nästan en chock, jag tror inte man fattar förrän man verkligen ser att det står ett hus där.

Nu är iaf nedervåningens väggar är på plats och det känns så himla fantastiskt! Tiden bara flyger iväg, swish så är det inflyttning.

Det är några saker som kommer ändras lite, exempelvis några fönster. Ska försöka komma ihåg att ta bild när det är ändrat och visa er.

PUSS!


Husets framsida. Fönsterna (hålen) bredvid dörren kommer bli ända ner till marken.

Likes

Comments

Enligt T var det en perfekt dag för att gjuta, solen kom precis när den skulle och allt gick otroligt bra. Också tack vare att vi fick hjälp av fantastiska människor, tack!
På måndag kommer vi börja resa huset och jag kan knappt bärja mig... 🙈🏡 då kommer det många bilder förhoppningsvis!

PUSS

Måste också få visa er den fantastiska solnedgången som var igår kväll.

Likes

Comments

Hej vänner!

Det händer mycket på tomten hela tiden och tanken av att det kommer stå ett hus där om 1 vecka känns sååå overklig men otrolig rolig 👏 På fredag blir det gjutning av plattan vilket ska bli spännande, jag har ju aldrig varit med om något av det vi gör innan till skillnad från T som sett det 100 gånger.

Förresten så bestämde vi fönster förra helgen, det blir spröjs (riktiga) som ett kors och kryss på de små fönsterna på övervåningen. Självklart ville jag ha allt som inte fanns (i vanligt sortiment iaf), kände mig jätte jobbig men har man en bild på hur man vill ha det så vill jag ändå försöka få det så :) Så nu väntar vi på uppdateringen om​ det från säljaren, hoppas på det bästa!

Det som händer på tomten nu är ju inte jätte kul att skriva om då det mest är saker man inte fattar, det bara händer. Det blir roligare sen när huset är på plats 🙏

PUSS!


Golvvärme på plats!

Kort taget mot Röd-hamnen.

Vår blivande baksida.

Ebbot kollar så allt går som det ska.

Likes

Comments

Hej alla fina (speciellt hej till Jessica).

Jag har inte riktigt haft den tiden jag vill till att uppdatera här om huset så här kommer en bildbomb! Vi har faktiskt kommit ännu längre men min mobil har en tendens till att dö när det är för kallt så jag har inte fått till något kort ännu.. Vi har iaf fått upp kantelement och lagt en hel del frigolit så nu ska de läggas rör innan vi kan fortsätta. En annan bra nyhet är att vi idag fick lite information så vi kan planera resning av huset, yeey!! Planen är att lägga rör imorgon, armeringsjärn tors-fre, lägga värmeslingor i helgen, gjutning nästa vecka och resning av väggarna på måndagen den 21! Så hiiimla snart... Det ska bli så roligt att få en mer bild om hur allt kommer bli :) Nu när första inlägget är gjort hoppas jag det blir lättare med nästa.

PUSS Felicia


Tomten som vi köpte den:

Efter vi rensat på tomten:

Pinnarna nedan visar husets form.

Likes

Comments