Nu sitter däcklisterna på plats. En av dom knäcktes precis vid ett spant så vi behövde limma igen den och sätta en extra planka på utsidan som vi sedan ska hyvla bort. Och om den ändå knäcks så ska vi förstärka på insidan. Jag och morfar hyvlade till de längsgående ribborna så att de följer båtens form.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu så har vi limmat och skruvat en av de längsgående ribborna längst ut på sidan av skrovet. Jag har också bestämt mig för att göra båten lite annorlunda från ritningen. Med det menar jag att jag valde att förlänga fören så att den är spetsig istället för platt. Med det kom det en massa extra arbete men som tur var så var det väldigt lätt och kul.

Likes

Comments

Nu så har vi satt på alla spanten på jiggen. Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag men det är för att jag har haft för mycket annat att göra. Vi hade satt på det som håller upp däcket på spanten alldeles för tidigt. Så vi behövde såga av dom så att vi kunde sätta på spanten på jiggen. Vi har nu också monterat både kölsstocken och de som går genom fyra av spanten bredvid kölsstocken.


Nu kommer några bilder i från bygget

Likes

Comments

Nu så har vi byggt en jigg som vi ska festa upp alla spanten på. Så nu kan vi börja montera ihop båten så fort vi har köpt marin plywood. Och så har vi varit och köpt skruvbits och hållare till mina snickarbyxor. Vi har också köpt material till de längsgående ribborna i skrovet kölsvinet och där skrovet möter däcket. Det är viktigt att jiggen är rak och stabil för annars kommer båten bli helt krokig. Det måste också vara enkelt att skruva loss båten från jiggen. Eftersom att man måste in under båten och sedan upp i den för att sedan kunna skruva loss den. Vi har redan sågat ut vinkeln som akterspegel ska ha i jiggen. Vi har också Ritat ut våran egen konstruktionsvattenlinje på varje spant. Vi utgick ifrån överkanten på förstäven.

Jag tänker att ni får rösta om ni tycker att båten ska vara svart och blå eller svart och grön. För jag kan inte bestämma mig.
Alla som tycker att båten ska vara [svart och grön] skriver #grön.
Alla som tycker att båten ska vara [svart och blå] skriver #blå.

Likes

Comments

Nu är alla spanten med utsågningar och så klara. Så nu är det bara att såga ut en liten bit ur akterspegeln för att vi glömde att göra det innan vi limmade och skruvade. Så imorgon så ska jag och pappa bygga en jigg till båten. Det kändes bra att bli klar med spanten. Verktygen som vi använde var bara sticksåg och skruvdragare. Till de där små bitarna i akterspegeln tänker vi använda Multimaster. Men nu kommer jag inte på så mycket mer att skriva om. Om någon vet var man kan köpa självlysande färg så får ni gärna tipsa mig om var. Och om ni eller någon ni känner spelar Scrap mechanic, Minecraft eller Brick rigs så kan jag säga att jag söker någon att spela med. På Steam hetter jag Pickledbanana32.

Likes

Comments

Nu har jag limmat ett spant. Det blev väldigt bra. Nu så ska limma de andra spanten och såga ut uttagen för de längsgående ribborna. Sen så är det nog bara att fixa en jigg som vi kan montera båten på. Har ni några frågor förslag eller sont så får ni gärna skriva det i kommentarsfältet så ska jag försöka svara. Ju fler frågor desto mer behöver jag skriva och så blir mamma glad eftersom att jag skrivtränar. Win win.

Likes

Comments

Nu har jag/pappa sågat ut alla delar till spanten. Det kändes bra att bli klar så att vi kan fortsätta. Svårast var att inte kunna sitta ner i 2 timmar för då når man inte dit man ska mäta. På beskrivningen står det att man ska använda mässingsspik men vi tänker använda vanliga rostfria skruvar. Du vet det är ju 2018 nu.

Likes

Comments

Nu har jag gjort spant 2. Vi behövde sågaom monga gånger. Nu ska vi iväg och köpa marinplywood. I julklapp fick jag:

Det är kul att bygga men tråkigt att skriva.

Likes

Comments

Nu återstår det bara att limma ihop allt så är akterspegeln klar. Om ni har idéer på saker till flugan skriv gärna i kommentarsfältet nedan. Nu kommer jag inte på något mer att skriva så jag tänker bygga med foambord.

Likes

Comments

Nu har vi sågat ut bottenstocken och de som det ska vara på sidorna till akterspegeln. Mera han inte men det är bättre än ingenting. Så idag hoppas jag att vi ska hinna göra lite mera. Det var lite svårt att få till vinklarna perfekt men det lyckades vi med efter ett tag.


Frågestund.

Fråga 1. Finns det någon som vet var man kan köpa tuta, lampor 12V, strålkastare 12V och undervattens lampor 12V?

Fråga 2. Tycker ni att jag ska vara svart och grön eller svart och blå? För jag kan inte bestämma mig.

Fråga 3. Vad ska båten heta?

Likes

Comments