Kajsons julkalender 2017

Min favorithelg är verkligen Lucia - jag tycker det är en av våra vackraste traditioner i Sverige och den betyder mycket för mig. Alla lucior som vi firade i Vietnam (bodde där fr. att jag var 11-18 år) minns jag så väl. Doften, ljuset, sångerna och minnena som tog en tillbaka till Sverige. En lucia som sticker ut är när jag själv fick äran att vara lucia på Svenska Ambassaden i Hanoi år 2009. Alla svenska barn tränade för ett luciatåg som årligen hölls på Svenska Ambassaden där alla svenskar och andra gäster kom och hade glöggmys. Vi lussade även på IKEA, Ericsson, SIDA och Röda korset (alla i Vietnam) om jag inte minns fel ;) vilka minnen! Jag älskade det!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017

Triathlon i år 2017 - jag cyklade 20 km medans mina kollegor och vänner simmade och sprang

Prinsens Minne 2017 - 5 km med lite duggregn med Johan, vilken kick!

Träningsgläde = hälsa, för mig. Jag är en sådan som älskar att träna när jag ÄR IGÅNG, på gymmet, på cykeln eller vart det nu kan vara. Jag har svårt att komma dit/komma igång men därför är hälsa verkligen för mig att ha KUL på träningen. Exempelvis har jag hittat Piloxing - grym musik tillsammans med rolig träning, jag gör lopp med vänner och Johan - förra året blev det en del i ett triathlon (jag cyklade i ett lag) och Prinsens Minne (5km lopp på Prins Bertils stig i Halmstad). Så rolig träning och såklart snygga träningskläder = träningsglädje för mig. Och all träning som blir av bidrar ju till bra hälsa så enkelt är det!

Vad blir det 2018?

Förutom beach 2018 (haha) så kör jag också bride 2018: träning på gym och i pass såsom Piloxing. Men jag ska också göra flera löparlopp i upptrappning till Triathlon 2018 i Halmstad där jag detta året ska göra ALLA delar!! Simning 400 m, cykling 20 km och löpning 5 km - jag kommer dö men det kommer bli så kul! Superbra pepp till att träna fram tills dess - 1 juni.

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017
Bianca Ingrosso - @biancaingrosso - hon är ju sååå snygg! min stilförebild helt klart, älskar att hon blandar vardag med outfits och roliga personliga inlägg!

Annen Etage - @annenetage - en salong i Halmstad, dock inte min frisör, MEN så fina bilder på styling och uppsättningar! De verkar vara superduktiga på att styla hår. Inspiration helt klart!

Aimn Sportswear - @aimnsportswear - inspirationskonto på deluxe nivå! Snygga träningskläder och ett supermärke startat av en Halmstadtjej som verkligen startade från grunden!

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017

Åh den perfekta middagen. Matlagningsglad som jag är så är det lite svårt att välja men då jag känner mig allra mest nöjd och glad för en middag är nog när jag en lördagskväll kör en riktig "helg-klassiker".

Jag rostar potatisklyftor i ugnen tills dom blir sådär riktigt knapriga och till det steker jag kycklingfiléer och någon god antingen varm eller kall sås - sist gjorde jag grön- och rosépeppar sås, så gott! Perfekt med att laga något i ugnen är ju att då kan jag gå runt i lägenheten och pilla, tända ljus, duka fint och ibland piffa till mig själv lite. Middagen avnjuts sedan såklart tillsammans med min käraste Johan, kanske lite rött vin och efteråt kollar vi alltid på film/serie. Jag ÄLSKAR dessa middagar dels för att det är sååå gott med knaprig klyftpotatis (blir sugen nu...) och mysigt att "lyxa" till det hemma. En date på Fridolfs i Halmstad i all ära men hemlagat där man kan smutta på lite rödvin när man lagar är svårslaget!!

Mina fyra ingredienser till den perfekta middagen:

- dagen: ledig dag helst lördag/fredag
- ugnsrostad klyftpotatis
- bubbel eller vin i glaset (gärna innan, under och efter middagen)
- Johan vid bordet!

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017

Usch, egentligen tycker jag inte om att tänka tillbaka på eller "ångra" saker i livet. Dels för att jag anser att saker sker av en orsak och dels för att jag mår bättre av att se till det positiva - för jag är faktiskt lite av en 'ältare' överlag. MEN om jag ska välja ett misslyckande i livet så får det nog vara min 'karriär'. Jag känner att jag misslyckades att ta tillvara av studietiden på högskolan att söka jobb tidigt inom det jag brinner för - jag jobbade istället extra på företag som inte behandlade sina anställda så bra. Jag var vilsen och vågade nog inte tro att jag skulle få jobba med det jag borde? Jag önskar att jag hade hittat rätt och kämpat mer för det tidigare - för nu får jag göra det nu istället. Hur som haver så är det lätt att vara efterklok, men jag känner att jag nu verkligen inte vill fortsätta på "fel" bana och kämpar med ALLT för att komma rätt!!

Så har ni några jobb-tips inom marknadsföring, kommunikation, projektledning eller liknande hör gärna av er :)

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Likes

Comments

Bröllopsplanering

Nu kan jag äntligen skriva om hur jag gjorde våra save the date kort! Alla gäster har fått dem och vi får väl tacka Postnord för att det har gått bra.

Jag började kika på Pinterest (såklart) efter inspiration. Johan gav mig helt fria händer och jag kom fram till att jag ville ha:
- tjockt texturpapper
- något grönt på
- gärna akvarell
- handgjort möter designat
- enkelt, stilrent och med lite tvist
- färger: svart, vitt, grönt, grått och naturfärger såsom oblekt papper m.m.

Vi började med materialval: Johan och jag åkte in till Halmstad Bokhandel och botaniserade bland mängder av papperstjocklekar och kvalitéer. Här är Johan verkligen SUPER på att känna direkt och ta beslut. Jag är velig och orolig medans han direkt kan känna och säga: kör på det! Vi hittade ett vitt strukturpapper i 220gr och en fin brun papperspåse som save-the-date skulle skickas i.

Sedan började jag med texten, skrev och skrev om med hjälp av bästa systern och tärnan Li. Under tiden övade jag även på att måla akvarell då min styrka ligger i akryl och blyerts.

Efter lite pill i Word och strul med skrivaren så började jag designa korten i Adobe InDesign istället. InDesign är ett superbra verktyg när det gäller sådana här saker och inte så svårt - men självklart går det att använda Word. Fördelarna med InDesign är att du kan lättare röra på olika komponenter, få bättre skärpa och på millimetern styra över text och bild. Detta behövde verkligen ja då jag skrev ut och skar alla kort för hand - med en sådan här.

I färger och typsnitt utgår jag ifrån vår grafiska profil (som under planeringen ändras lite) men skapade även mitt egna typsnitt till orden Johan&Frida. Hur? Genom att skanna in orden handskrivna av mig, placera i Adobe Illustrator och göra en image trace, och sedan kopiera in bilden i InDesign.

Andra typsnitt - till exempelvis "inbjudan följer" - hittade jag på sidor såsom Dafont, ett supertips när du vill ha lite egna och speciella typsnitt GRATIS och superenkelt! Bara tryck på download font och sedan dubbelklicka på filen och installera så ligger den sedan i Adobe programmen (och andra program) automatiskt!

Jag gjorde kort i a6 storlek så exakt fyra stycken skulle få plats på ett a4, duplicerade dem på ett a4 i InDesign och skrev ut. Jag skrev nog ut ca 10 st olika med lite olika typsnitt/nyanser av grått och storlek och gav till Johan att välja. När man gör något på sådan detaljnivå blir man blind efter ett tag och behöver någon med neutrala ögon att se och läsa av texten.

Sedan var det bara att skriva ut, skära och måla på ca 30 st inbjudningar. Det tog nog totalt 2 dagar att måla alla korten och bara ett kort blev förstört - SUPER verkligen.

Packning av inbjudningar - en rejäl postpåse, grått jutesnöre och frimärke med kungen på gjorde inbjudan till ett litet paket. Kl 07:30 en morgon kände jag mig som tomten när jag skulle skicka iväg inbjudningarna! Tror nog att jag kan irriterat några andra som skulle skicka post då jag FYLLDE hela gula postlådan med alla kuvert.

Åh så pirriga och glada vi blev när våra gäster hörde av sig när de hade fått inbjudan! Vilken känsla! Nu är det på riktigt, ingen återvändo haha.

Vad kostade det? Svårt att säga men materialkostnad (papper, påse, snöre, porto) per kort blev ungefär totalt 13 kr, räknar man in kostnaden för skrivaren kostar en inbjudan ca 43 kr. Arbetskostnaden är svår att räkna på men för mig är det kul och användbar träning i karriären ;)

Likes

Comments

Inspiration

Those Lovely Days - Linnea, Isabelle och Elin driver denna bröllopsblogg som även arbetar med bröllop och lyfter fram duktiga bröllopsentreprenörer, de ger tips och har med riktiga bröllop - vilket jag uppskattar att ta del av - min favorit är Sara och Davids bröllop.

Johanna Kajson - bröllopskoordinator, bloggare, entreprenör och nu även författare! Jag har följt Johanna i många år och även nu köpt hennes bok - verkligen ett hett tips om du ska gifta dig, eller varför inte ge bort en till någon i julklapp? Tipsen där i är jättebra och det känns tryckt att veta att någon som faktiskt hållt i riktiga bröllop ger de tipsen som jag kan följa. In och läs!

Bröllopspodden - en podd jag bara nyligen börjat lyssna på. Innan dess lyssnade jag igenom Vardagsfestens podd (av bland annat Johanna Kajson ) och nu kör jag igenom Bröllopspoddens alla avsnitt. Det kommer en massa tips där i, såklart får man sålla, men det är kul att lyssna på andra som snackar om bröllop och kan sätta ord på vissa tankar man har.

Sannas rum - Sanna skriver om sitt vackra bröllop, både planeringen och hur det faktiskt blev, magiska bilder och massa med bra tips om exempelvis att sy upp en brudklänning och dekorationer på festen. Hon bjuder på detaljer , hur du gör en grafisk profil och vackra fotografier!

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017

Bridesmaids Dresses Mix And Match

Oj... vart ska jag börja?

Onekligen ligger en dröm just nu ganska nära i tankarna... att jag ska gifta mig! Och just denna drömmer kommer ju (knock on wood) att bli sann! Så länge jag kan minnas har jag drömt om att gifta mig, men drömmen kanske mer blev konkret när jag kom upp i tonåren. Då började jag skriva listor på vilka egenskaper min man skulle ha och hur mitt bröllop skulle se ut. Jag minns exempelvis några egenskaper då var att han skulle tycka om musik, ha mörka ögon och "förstå mig". Mitt drömbröllop har nog alltid sett ganska annorlunda ut, alltifrån slottbröllop till bröllop i Vietnam, men överlag har det ändå några saker gemensamt; att det skulle bli en fest och att jag skulle ha med vänner och familj. Jag började tidigt med en pärm där jag klistrade in bilder på blommor, klänningar och ringar - ja allt möjligt som hörde bröllop till. Detta var ju såklart innan Pinterest kom..... Numera handlar mitt drömbröllop om att vi får en underbar dag mer pirr i magen, kärlek och sedan fest med vänner och familj. Jag drömmer om att titta ut över våra gäster, se dem ha roligt och sedan kunna dansa med alla på dansgolvet i min suuuperdrömmiga snygga brudklänning!

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Likes

Comments

Recept

Haha, jag kan inte sluta skratta. Har precis suttit och redigerat en video för att öva lite på iMovie och Youtube inför framtida jobb osv. Askul är det iallafall! Skämskudden på och tryck på play!

Likes

Comments

Kajsons julkalender 2017

En jul för många många år sedan så firade vi jul i Risebo (utanför Västervik) och det var en riktig bullerby-jul. Alla i min släkt gick tillsammans och vi hyrde röda stugor i lilla byn Risebo där vi bodde över julen. Jag minns så väl hur vi åkte ut dit, det kändes som att vi åkte till fjällen, det var så långt och vi hade sådana förväntningar. Snön hade lagt sig som ett vitt täcke över dalen där det stack upp en massa röda stugor och lador. Det är den julen som jag minns allra bäst, hur jag vaknade på morgonen med en serietidning i sängen (Mumin om jag inte minns fel) - och hur jag kröp ur våningssängen för att springa och leka med alla mina syskon och mor- och farföräldrar. Det var en helt underbar jul och jag tror att jag som barn kände av det lugn som de vuxna fann sig i av att vara iväg och inte julstressa hemma. Vi kunde i lugn och ro laga mat, leka inne och rulla runt i snön ute. Jag minns hur jag sprang mellan stugorna och hälsade på alla, satt uppe sent på kvällarna och lyssnade på de vuxna, och hur speciellt det var att tomten ändå skulle hitta till oss när vi var iväg.

Så mitt tips till er som har barn (det här kommer jag definitivt göra!) - leta upp en by någonstans, hyr lite röda stugor, och fira en magisk jul med ett litet äventyr för hela familjen!.

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Likes

Comments