Världens godaste pastasås!

Den går så himla snabbt att slänga ihop. Ni måste testa den! Och glöm inte tala om för mig vad ni tyckte! =) Servera den gärna med ris om du inte gillar pasta, det går lika bra! Mums!


Du behöver till 4 personer,

3-4 Kycklingfiléer

140 gram gräddädelost

2 dl creme fraiche

1-2 Rödlökar

8-10 champinjoner

2 pkt bacon

Salt och peppar


1. Skär kyckling och bacon i små bitar och stek tillsammans med en klick smör. Krydda!

2. Hacka rödlök i lagom stora bitar och dela champinjonerna. Blanda ner i stekpannan.

3. När allt är genomstekt och fått fin färg så blandar du ner ädelosten i såsen (dela den gärna i mindre bitar innan) och låt smälta under omrörning, vänta inte för länge innan du sen blandar ner creme fraiche och rör om.

4. Smaka av

5. Servera med pasta, eller ris!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mums, mums, mums! Den här rätten gör du på ett nafs och den är så gudomligt god! Det här är ett recept som ni inte får missa att testa. Det tar ca 30 minuter att göra denna lyxiga vardagsrätt.


Du behöver till 4 personer,

1 knippe gul lök/grillök eller 2 vanliga gula lökar

150 gram baconost på tub

600 gram fläskfilé

2 klickar smör

200 gram kantareller

1 dl vatten

5 dl grädde

1 msk kantarellfond

Servera med ris eller pasta



1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skär fläskfilén i normalstora skivor och stek dessa i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och andra kryddor efter önskemål. Genomstek den inte helt. Du ska låta den bli 100% klar i ugnen. Låt skyn ligga kvar i pannan när du lägger över fläskfilén i en ugnsform.

3. Sätt in formen med fläskfilén i ugnen

4. Hacka den gula löken och dela kantarellerna i grova bitar, stek dessa i skyn och tillsätt en klick smör.

5. Häll över vatten i pannan, tillsätt fond, grädde och baconost, låt det bli varmt.

6. Häll över såsen på fläskfilén och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter

7. Servera med ris eller pasta!

Likes

Comments

Det finns verkligen ingen godare tårta än denna! Den är enkel att göra och den är så otroligt gudomlig. Har du aldrig ätit en Brittatårta så måste du göra det, snart! Du kommer aldrig vilja äta någon annan tårta. Det var min älskade mormor som presenterade tårtan för mig, och ni vet ju själv, det finns ingen som gör så god mat som mor och farföräldrar. Jag blev såld direkt och kommer för evigt att vara det.


Du behöver till ca 10 personer,


Sockerkaka:

100 gram rumsvarmt smör

1.5 dl strösocker

5 st äggulor

4 msk mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver


Maräng:

5 st äggvitor

1.5 dl strösocker

1 dl mandelspån eller hackad mandel


Fyllning och dekoration:

4 dl vispgrädde

0,5 liter jordgubbar

250 gram frysta hallon och blåbär.

0,5 dl mandelspån


1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggen i gulor och vitor.

2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt sedan en äggula i tagen under fortsatt vispning. Blanda i mjölken och sedan de torra ingredienserna. Bred ut sockerkaksmeten tunt på en bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm).

3. Vispa äggvitorna och tillsätt lite socker i taget under vispning. Vispa i ca. 15 min till en fin maräng. Bred ut marängen toppigt över sockerkakan.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Håll koll på kakan då tiden kan variera. Låt kakan svalna!

5. Skär kakan på mitten. Ta loss den ena halvan från bakplåtspapperet med stekspade och lägg på ett tårtfat. Vispa grädden och bred ut på kakan. Dela jordgubbarna, tina dom frysta bären och lägg dem ovanpå, och sedan andra halvan av kakan. Dekorera med mandelspån.


Receptet kommer delvis från "Våfflansson" på Kokaihop.se

Likes

Comments

Dessa potatisklyftor är verkligen magiska! Dom är så otroligt goda. Jag hade kunnat äta hur många som helst. Dom blir både smakrika och frasiga. Dessutom är dom så enkla att göra. Nu är det dags att hoppa över påsen med pommes i frysen på ICA och testa att göra dessa enkla klyftor istället.


Du behöver till 4 personer,

15 potatisar (Du får ut ca 4 klyftor på 1 potatis)

4 vitlöksklyftor

Olivolja

Flingsalt


1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Tvätta potatisen i vatten och dela den sen i lika stora klyftor, ca 4 klyftor på en potatis.

3. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

4. Ringa över rikligt med olivolja

5. Pressa över vitlök

6. Salta med flingsalt

7. Rör om med fingrarna så att alla potatisar blir blöta av olivoljan och får ta del av salt och vitlök.

8. Sätt in i ugnen och låt dom ligga där i ca 25-30 minuter, men håll koll på dom!

Likes

Comments

Jag tycker det är så gott att grilla kotlett, dessutom brukar butikerna ha väldigt bra pris på stora paket med kotlett under sommaren. Lägg kotletterna i rikligt med marinad, jag brukar köra på allroundmarinad och det blir så otroligt gott. Man kan dessutom variera mycket och väl vad man serverar till kotletten. Jag vill tipsa om en underbar sås! Den passar utmärkt till det mesta men till kotlett är den bara så rätt!


Du behöver till 4 personer,

4 dl creme fraiché

2 dl Heinz chilisås

2-3 vitlöksklyftor

Salt


1. Blanda creme fraiché och chilisås

2. Pressa över vitlöken

3. Salta efter smak.

4. Ställ gärna in i kylen en stund innan servering så den tjocknar till sig lite.

5. Servera och njut!



Likes

Comments

Åh vad jag älskar denna rätten! Den är billig, den är lättlagad, den går att variera på så många olika sätt och den är supergod!

Ibland serverar jag ris till, ibland har jag nachos, ibland tortillas, ibland alla tre! Du kan servera en god sallad till. Ett nybakt bröd? En guacamole, eller bara créme fraiche? Ja som sagt, du behöver aldrig tröttna!

Du behöver för 5 pers,

500g nötfärs
1 burk vita bönor i tomatsås
1 frp krossad tomat
1,5 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk oxfond
Jag använde salt, svartpeppar, chilipulver, paprikapulver och lökpulver.

1. Stek din hackade lök och pressa vitlök över.
2. Blanda ner färsen och krydda och häll i fond.
3. När färsen är genomstekt tillsätter du tomatpurén.
5. Häll sedan ner krossade tomater
6. Jag brukar hälla av lite tomatsås från dom vita bönorna, för att jag tycker det blir så vattnigt annars. Häll i vita bönorna.
7. Smaka av!
8. Servera med goda valfria tillbehör!

Likes

Comments

Jag älskar grytor och denna är en utav mina favoriter!

Såsen är himmelsk och grytan är full av så många godan ingredienser, som bland annat fläskfilé, soltorkad tomat, vitlök och bacon!
Jag serverar den med ris!

Som vanligt går även denna rätten snabbt att göra!

Du behöver till 4 personer,

550gr fläskfilé
1 pkt bacon
1 pkt krossad tomat
5 vitlöksklyftor
10 st soltorkade tomater
2 gula (små) lökar
1 tsk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
Några stänk collorit för färgens skull.
Salt, svartpeppar och allroundkrydda - använde jag!


1. Stek bacon och fläskfilé, krydda!
2. Hacka vitlök i små bitar och skär gul lök i lagom stora bitar och lägg ner i pannan.
3. Dela soltorkad tomat i små bitar och lägg ner i pannan.
4. Häll över krossad tomat när allt i pannan har fått fin färg.
5. Häll ner 2 dl vatten, låt koka en kort stund, tillsätt sedan vispgrädde.
6. Tillsätt oxfond, kinesisk soja och collorit (som är till för färgens skull)
7. Smaka av!
8. Servera med ris!

Likes

Comments

Har ni testat att göra bananpannkakor någon gång? Mums! Det är så gott! Dessutom är dom så löjligt enkla att göra.

Mina barn älskar dessa, det funkar lika bra, nästan bättre än vanliga pannkakor!

Dessutom blir denna mamman glad, för det är tidseffektivt och jag behöver inte göra alls lika många som vanliga pannkakor. Bananpannkakor är mättande! Jag äter ca 2 st och jag är stor i maten.

Har du en massa bruna, tråkiga och mosiga bananer hemma så är dessa perfekta att göra pannkakor av!


Du behöver till 9 stora plättar,

3 mogna bananer

3 ägg


1. Lägg ner banan och knäck äggen över

2. Mosa!

3. Stek i en klick smör

4. Servera med något gott tillbehör! Jag valde grädde och hallonsylt. Gott!



Likes

Comments

Det är så himla gott med pastasallad när det är varmt ute. Dessutom är det skönt att slippa stå och laga mat i 100 år när värmen trycker. Man kan göra en stor sallad så räcker den i flera dagar framöver. Visst det kan bli lite tjatigt, men det är ekonomiskt och ibland behöver man leva så.

I dag har jag och min mellanpojke, Mateus, varit på marknad med min mamma, mormor och lillebror. Vi har haft jättemysigt, men oj vad varmt det blev. När jag kom hem så var jag trött och det var även resten utav familjen. Maten skulle då normalt bli lidande men ingen middag blir lidande hemma hos oss, eftersom det är detta jag brinner för - god mat på kort tid! Så i dag blev det god mat på kort tid.

I pastasalladen har jag rödlök, vitost (60), bacon, gurka, röd paprika, kycklingfilé, Farfalle-pasta och till det serverade jag Tzatziki. Salladen tror jag att Ni klarar hur bra som helst på egen hand, men för er som står handfallna när det kommer till Tzatziki, er ska jag hjälpa!


Tzatziki till 4 pers,

4 dl Turkisk Yoghurt

2 vitlöksklyftor

1/2 Gurka


1. Riv gurkan, pressa ur allt vatten från gurkan, annars blir såsen vattnig.

2. Blanda ner turkisk yoghurt och pressa över vitlök.

3. Salta efter tycke!

4. Servera!

Likes

Comments

Brukar Ni ha Guacamole till Tacomyset?
Inte? Då måste ni testa denna! Hädanefter är jag säker på att ni aldrig äter taco utan Guacamole! Vet ni att det dessutom är jättegott att ha Guacamole till kyckling? Eller i en hamburgare!

Du behöver för ca 4 personer,

3st Mogna Avokado
2 st vitlöksklyftor
4 dl Créme fraiche eller gräddfil!
Jag föredrar créme fraiche den blir fastare och krämigare då.
Salt, gärna flingsalt!

1. Mosa avokadon
2. Pressa i vitlök
3. Blanda ner gräddfil eller créme fraiche
4. Salta efter eget tycke och smak!
5. Njut!


Likes

Comments