Header
WORDS AND IDEAS CAN CHANGE THE WORLD NO MATTER WHAT PEOPLE TELL YOU


Barn med leriga fötter, tunna som asplöv, knappt några kläder på de tunna kropparna, små händer plockar små rester från marken som snarare ser ut som smulor än rester. Vuxna människor som ignorerar, ignorerar för att de knappt har något att erbjuda, det finns ingen mat, det finns ingen värme, det finns bara en - det är deras Gud, deras ledare.

En diktator som lever i världens dyraste och största kuliss - det är en skev värld.

Den här filmen på 49 minuter filmades på 90-talet. Men idag ser det exakt likadant ut iaf vad vi vet. Det finns några böcker att läsa av överlevare som lyckats fly, ta sig över gränsen och överlevt. Jag har läst två sådana och dessa bilder bekräftar en bråkdel av vad de återberättat.


Människorna ställs mot varandra, igen har egentligen något. Det finns en handfull människor som lever gott - men alla är hjäntvättade. Ett skyddat land där ingen insyn är tillåten. En ledare som växt upp i Schweiz, som reste tillbaka och lever som att landet är byggt i hans ära.

En svält som inte går att förstå, det är en omöjlighet. Om ni inte läst Yenomi Parks extremt gripande bok

FÖR ATT KUNNA LEVA - EN NORDKOREANSK FLICKAS RESA TILL FRIHET

då är det tid att läsa den eller någon annan bok av de få personer som lyckats fly från ett land där man inte drömmer om frihet, för man vet inte ens vad frihet innebär. En skev värld, vi som står utanför och de som lever innanför, vems värld är egentligen skevast?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det brinner inom mig.

Visste du att det är 3 barn i varje klass som utsätts för sexuella övergrepp och jag läste på Elaine Eksvärds facebook häromdagen uppgifter om att det är 9 barn i varje klass som utsätts. ( saknar källa på den uppgiften ) men redan 3 är 3 för mycket. Jag konstaterar att jag känner minst 3 barn som utsätts just nu av övergrepp. Tankarna snurrar och jag ser alla barn jag känner framför mig, undra vem/vilka det är? Det fanns någon i min klass och det finns någon i mitt barns klass?!

Tecken att leta efter? Jag det finns en del läs mer här: http://hopp.org/material/24-tecken-pa-sexuella-overgrepp

Jag minns inte en enda gång under alla mina år i skolan att någon vuxen pratade med mig om - INTEGRITET. Inte en gång. Vi fick lära oss mcket annat som jag har användning av idag läsa, skriva, räkna och att vara en schysst kompis mot andra. Men inte en enda gång var det någon som sa till mig:

- Integritet betyder; Integritet kan avse: Integritet (rättighet), "personlig integritet" och "fysiskintegritet", "kroppslig integritet" samt "genetisk integritet" Integritet (egenskap), innebär att någonting är väl sammanhängande och motsägelsefritt. Nationellintegritet, se suveränitet.

Du sätter gränser, det är du som bestämmer över din kropp, det är du som är din egen ägare - inte någon annan.

Tänk vilken användning jag hade haft av detta ämne under hela min uppväxt och resten av mitt liv. Integritet borde införas i skolundervisningen.

Inte en gång nämndes sexuella övergrepp heller, vilket är sjukt. En konsekvens jag tänker mycket på är, om vuxna inte vågar prata om sexuella övergrepp på barn med varandra - hur skall då barnen våga berätta om det?

Jobbade en gång som vikarie på dagis och det var det en liten flicka som hade ett underligt beteende Hon stack ut på något sätt i mia ögon. Jag var då drygt 20 år och saknade utbildning. Men jag tror idag, att hon blev utsatt, men ingen annan verkade reflektera över detta. Ingen. Denna hänelse sitter fastbränd i mig, jag kommer aldrig glömma henne. Vilket också gjort att jag aldrig kommer göra om misstaget, att inte våga prata om det.

Det är ju vi vuxna runtomkring som sätter upp tabun. Genom vår tystnad tystar vi barnen som aldrig kommer våga berätta.

Världen förändras och våra barn lever och umgås med sina vänner till stor del på nätet, där övergreppen också finns, borde inte även läroplanen anpassas till den tid vi lever i? De borde finnas så många förebyggande åtgärder som vi borde implementera.

Den Svenska lagen skall vi inte ens prata om för då brinner jag upp. Det är en skam. SKAM.

Förra året laddade 14 857 ip-adresser i SVERIGE ner barnporr. 119 personer dömdes för "Brott mot allmän ordning" ni hör?!! Samma straff tilldelas man om man stör en gudstjänst.

http://anvandarna.story.aftonbladet.se/chapter/15-000-laddade-ned-bara-119-domdes/

Granskningen som SvD och Aftonbladet gör om pedofiler är sjukt jobbigt att läsa, men det är vår skyldighet mot barnen att läsa. Kan inte låta bli att undra vilka de är, känner jag nån? Antagligen. http://tv.aftonbladet.se/abtv/programs/anvandarna

Det brinner inom mig och jag har just nu mer än 14 857 anlednngar. Jag kommer att hållla mina ögon öppna, jag kommer ställa en fråga för mycket, jag kommer anmäla om jag misstänker, jag fortsätter brinna tils alla eldar som jag kan släcka, är släckta.

Integritet är ett ord min dotter vet vad det är, innebär, betyder och hon har en stark sådan.


#inteensanaldrigglomd http://inteensamaldrigglomd.se/


Likes

Comments

....klockan går och jag kan inte släppa ledighetskänslan. Skogen, kaffet, tältet, skogsmullekläderna och luften kallar på mig i varje andetag.

Snälla tanke lämna mig för en stund - FOKUS TACK..

Kanske en sopplunch gör saken lite bättre. Gör ett försök

.


Likes

Comments

Tisdag första dagen på kontoret efter ett långt jullov, blev längre än jag tänkt och mersmaken sitter fortfarande kvar. Men nu hoppar jag in igen i jobbsurran och så gasar vi på i lagom takt. 

Inte hysteriskt utan lagom, det är mitt  löfte sen 1 1/2 år tillbaks till mig själv att aldrig igen gå in i väggen, sticka huvudet i toaletten och kräkas av stress, tappa bort mig, jobba för någon annnans skull som inte värdesätter mitt arbete. 

Nej lagom är bra.

Men bara för att du jobbar lagom så betyder inte det som många tror att man inte kan lyckas, tvärtom!

Det är då man kan välja, känna och utvecklas. Reflektera över vad och vilka du omges av. Du styr din egen båt, om du låter någon annan styra då är det du som tillåter det.  

Kaffe, Sebastien Drums nya - Jump on it, tända ljus och min PC ( ingen MAC) så hoppar vi igång denna tisdag. 

Gör det du med - Jump on it.


Likes

Comments

Efter alla dessa lediga dagar känner jag att jag landat, då kan man säga landat rejält. Jag vill inte gå till jobbet.

Jag har en tendens att tröttna, tappa intresset för både jobb, saker och människor rätt snabbt. Jag vill vidare framåt. Hur det här framåt ser ut varierar hela tiden. Jag har efter flera års motsträvan äntligen accepterat mitt sätt att vara. Jag har sett det som något negativt, dvs att jag är en "hoppare" en som aldrig kan vara på samma ställe. Hur många gånger har jag inte fått frågan av nya arbetsgivare;

- ser att du varit på många arbetsplatser, hur kommer det sig?

Vad svarar man på den? Jag blir lätt uttråkad?! Nej.

Jag är en projektledare ut i fingerspetsarna. Ge mig en uppgift och jag tar den i hamn. Jag vill se en början och ett slut, gärna under tidspress och gärna något ingen annan vill åta sig. Sen gå vidare till nästa projekt.

Nu har jag insett att detta är mina fördelar, min konkurrenskraft på marknaden, inte tvärtom som jag så ofta trott. Jag insåg att vara anställd inte är min grej, elle det beror väl på under vilka former såklart. Men att få vara herre över sin egen tid har blivit det viktigaste i mitt liv. Jag måste få gå precis när jag vill.

Idag vill jag inte gå, men jag vet att imorgon kommer jag kliva upp ta på mig skorna och gå.


Vi människor har en tendens att följa strömmen, att göra likadant som alla andra runt omkring Detta gör att vi ibland har svårt att se våra egna fördelar och egenskper. Vi vill ju vara som alla andra bo, se, leva och ha det alla andra har. Ett "instagoal" som föds ur flödena i våra sociala medier.

Eller borde vi verkligen vilja det? Borde vi inte omvärdera, kanske finns det en djupare anledning till varför du vill gå eller inte gå. Kanske borde vi göra som vi vill, känner och faktiskt är.


I need to walk - what do you need?


Likes

Comments

UnicornMom det är jag. Vill skydda de små så länge det går, låsa in dem, kasta nyckeln och veta att de är i säkerhet. Jag känner mig som Törnrosas pappa till min dotter. Jag vet också att det bara är psykopater, idioter likt Fritzel som låser in sina barn, på riktigt och inget av det är jag. Jag är en vanlig mamma, precis som min mamma var - orolig och överbeskyddande och medveten.

....men tänk om det gick ändå att bara låsa in dem en kort stund?!

- Nej jag vet det går inte.

Det är bara att möta det som komma skall. Det största problemet är att jag vet om alla faror, jag har levt, jag har prövat, jag har kastat mig ut i det okända ytterst naiv, men jag har levt. Jag lever fortfarande, gör knäppa saker en kvinna över 30 med barn inte bör göra. Jag vet helt enkelt hur det är, livet alltså.

Jag är en UnicornMom som njuter av livet, det här livet. Jag skiter i vad omgivningen tycker oftast. Jag har gått min egen väg, inte den självklara, inte den lätta upptrampade stigen, utan den som inte fanns.

Jag har gjort det mesta som de flesta inte skulle ha gjort i samma situation, jag har lyssnat på min intution. Jag har ett inbyggt mod som bygger på en kärlek till mig själv, en grund som inget kan rasera. Jag vet att jag är bra, den meningen gör att jag fortsätter.

De klart att det är svajigt, men det är de om lever på riktigt. UnicornMom - det är jag, inte perfekt, gör ofta fel, får utbrott alldelsens för ofta, ändrar riktning och vill byta karriär i gång i halvåret, om det är ett bra halvår;) Jag har åsikter om det mesta, det jag inte kan något om håller jag käften om. Jag är en alldelens vanlig kvinna med ett stort hjärta som jag tänker med alldelens för ofta, men jag tror att det är just det som gör mig till - UnicornMOM.

Likes

Comments