Header

Tre bilder jag tog från våran promenad igår kväll.

Hola amigos! Har precis slutat mitt jobbet, hade pass 11-16:45 så det var skönt. Natten till idag sov Ellinor hos mig och sent igår bestämde vi oss för att ta en promenad så mellan 9.30-11 på kvällen var vi ute och gick vilket var galet skönt!! Det var så fint och lugnt, så där gick vi och gapade, skrattade och pratade mellan allt mellan himmel och gjort som vanligt. Min favorit!

Idag har jag ju som sagt bara jobbat hittills och vad som händer nu får vi se, jag ska åka till Göteborg imorgon tillsammans med Ellinor, Hilda och tre av hennes kompisar. De ska gå på Liseberg och vi ska bara strosa runt på stan och sen träffa mina älskade och saknade kompisar jag träffade på Bali för middag!!!! SOM JAG LÄNGTAR<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det på pricken ett år sedan jag tog studenten och sprang ut genom Kunskapsgymnasiets dörrar. Jag kunde aldrig ana att ett år kunde gå så här fort men jag är så oerhört stolt, glad och tacksam över allt jag gjort och fått uppleva under dessa 365 dagar, och förstå att jag lyckades få till en resa på 90 dagar med bästa sällskapet. Under detta år har jag besökt mitt älskade Frankrike, Grekland, London (x2), USA/New York, Thailand, Malaysia, Nya Zeeland, Australien och Bali. Jag har även träffat människor för livet, hängt med mina favoriter här på hemmaplan såsom familj och vänner samt träffat släkten ett antal gånger. Det är ett år senare, nu när jag ser tillbaka på detta år som jag verkligen fylls av lycka och glädje över hur oerhört tacksam jag är över allt och alla jag har vid min sida, för har verkligen bara de personer jag vill ha. Det har varit lärorikt att jobba för ett stort mål, vara envis med att spara X antal tusen varje månad och ändå kunna hitta på roliga saker. Detta år har också varit väldigt påfrestande på det sätt att jag lärt känna mig själv väldigt mycket mer och insett vad jag prioriterat här i livet, vilka människor jag valt att gå ifrån och faktiskt inte dela min vardag med. Det låter kanske väldigt hårt men så är ju the ugly truth. Vilket år det har varit, verkligen det bästa hittills.

Blir så lycklig och pirrig av att se alla som har sin studentvecka nu för jag minns hur fantastisk och underbar den var så NJUT nu ni som springer ut om en vecka för bästa tiden har ni framför er <3

Likes

Comments

Tisdagen den 30/5.

Förra veckans tisdag dokumenterade jag i bilder då jag tänkte göra ett blogginlägg i format "min dag i bilder" och nu, drygt en vecka senare kom jag på det igen. Denna dag jobbade jag på förskolan i Västra Husby 06.15-13.00 vilket gjorde att jag ganska snabbt hade avverkat 7h jobb denna dag. Kan bara inflika att jag verkligen gillar att börja och sluta tidigt, verkligen min grej! Anyway, solen sken så jag drog med mig (hon var dock inte motvillig..) Siri till Smultronstället för en glass. Väl i kön började Siri helt plötsligt bli nervös och bara "Elin kan du beställa min glass?", jag frågade henne varför och det visade sig att hon ca 40 min tidigare varit där och köpt en glass och tyckte det skulle vara pinsamt om tjejen i luckan såg henne ta en rond 2.

Efter glassen bytte vi om till stallkläder och cyklade bakvägen upp till stallet, får passa på dagar som dessa!! Det är så himla fin miljö på vägen dit och kul att cykla, lite träning för den delen skadar ju aldrig.

Jag red vår (Hildas) lilla bäbis Flavio och det gick väldigt bra. Tycker det är så kul att rida unghäst! Efter mitt pass som för den delen blev så svettigt red Siri och Evelina ut barbacka, jag och Malin gick med.

Sommarhagen på vägen tillbaka hem igen från ett par toppentimmar i stallet! När vi cyklar bakvägen med Siri (hon får ju inte cykla stora vägen) så ställer vi alltid cyklarna bakom skogen.

Mamma var i Stockholm och jag orkade inte laga någon mat för Siri och jag kom tillbaka kring 7-8 så ringde Vi&Ni för att beställa lite mat och sen blev det pizza-/movienight för hela slanten med mina tre små favoriter. Så lyckligt lottad att jag har mina systrar, när man varit iväg några månader får man verkligen ett perspektiv på saker och ting <3

Likes

Comments

Brisbane <3

Hola amigos!! Vad har hänt sedan jag bloggade sist då? Jag har jobbat, träffat härliga människor, totalt gjort om rummet och umgåtts med familjen. Det har byggts en vägg i ett rum så de senaste dagarna har gått åt att försöka återställa allt, blir ju kaos när man måste tömma och göra om så mycket.. Idag åker mamma till Stockholm och stannar tills på fredag, vill hänga med henne men jobbar varje dag denna vecka och ledig helgen! Snacka om att man är tillbaka i verkligheten, för dryga två veckor sedan var jag på Bali. För precis en månad sedan igår började surflägret, snacka om att tiden går fort. Mötte ju 4 svenska tjejer från Göteborg där så ska åka ner till dem någon helg och sen har vi lite planer för sommaren!! Har så mycket jag vill göra i sommar men så lite pengar så måste verkligen se över detta problem.. Cannes blir det iaf, ska ta och boka biljetter nu någon dag!! Familjen har bokat men bad mamma att inte boka med mig för visste inte riktigt hur jag skulle göra men nu vet jag, tror Ellinor åker med mig ner!

Jag har verkligen en sådan ångest över att vara hemma, inte för att jag inte trivs - FÖR JAG STORMTRIVS - hemma och älskar alla jag umgås med men det är så underbart att upptäcka världen och se alla nya platser man besöker. Ni som varit ute vet och ni som inte har, ja ni har missat något. Det var så skönt att bara inte ha något speciellt krav på resan och nu är väl största delen av min stress på grund av att jag inte vet vad jag ska göra. Nu ska jag ut och träna och sen göra iordning mig för jobb, ska jobba 12-18.45 inne på Team Sportia.

Hjälp vilket ostrukturerat och flummigt inlägg men så blir det ibland, ha en fin dag!!

Likes

Comments

Alla svar och tips jag har angående resan svarar jag ur min egna synvinkel på, självklart prioriterar vi människor olika saker och reser på olika sätt!

Har verkligen fått under resans gång många meddelanden på Instagram, Facebook, sms, Snapchat och här på bloggen angående resan och har svarat så bra jag kan på dem men tänkte göra ett samlat inlägg där jag lägger in alla frågor och svar! (Tar självklart bort namnen, delar upp frågorna och skriver om lite i svaren as you understand babes). Nu får ni mina bästa svar och tips från våran jordenruntresa!

BUDGET & PENGAR

Heeeej Elin!! Wow vilken resa ni gör, jag tänkte höra lite om du anser det var värt att boka via Kilroy? Hur gick ni till väga och var det dyrt att ta hjälp av dem? Hjälpte de er med att göra en budget?

SVAR: Hej!! Jag kan nu i efterhand, och även under resans gång, verkligen tycka att det var väldigt värt att boka via Kilroy. Jag minns när jag skulle betala in dryga 47 tusen att mamma pratade om hur mycket pengar hon tyckte det var att betala in innan resan och att den då inte ens hade börjat.. Vet inte hur många gånger nu i efterhand hon sagt "Elin, ni fick verkligen ut så mycket för de pengarna ni betalade" haha och det har väl med att jag kanske inte sa alla aktiviteter, bilen osv till henne utan mer bara "jag ska betala 47 tusen nu mamma".

Om jag inte minns helt fel så betalade vi ca 350 kr var för deras hjälp och rådgivning. Vi hade telefonmöten eftersom vi inte bor i varken Göteborg eller Stockholm (då kan ni ha möte på deras kontor) men det fungerade superbra! Vi fick olika förslag skickade till oss efter varje möte så ringde vi eller mailade ifall vi ville ändra på något. Vi hade kanske 4-5 olika förslag innan vi blev helt nöjda och bokade!

Kilroy hjälper er att skräddasy er resa och det är just därför jag verkligen tyckte att det var så värt att ta hjälp av dem nu första resan vi gjorde såhär. Skulle jag åka på en ny likadan skulle jag troligtvis inte ta någon hjälp av någon men det var väldigt skönt första gången sådär att alltid ha en backup, kunde alltid ringa dem och de bokade och ordnade riktigt bra saker som jag nu vet om och därav kan boka själv! Det var skönt att de hjälpte oss eftersom de visste när vi skulle besöka de platser vi ville, som att avsluta med Bali eftersom de hade regnperiod i början när vi var ute och därav superbra väder när vi kom!! Den totala budgeten hjälpte de oss inte med men vi sa vad vi tänkte oss för summa och sen sa de saker vi ska tänka på, såsom bensinen osv som tillkommer eftersom vi hade bil 3 veckor.

Så svar på frågan, JA jag tycker att det var väldigt skönt, hjälpsamt och bra att ha Kilroy som hjälp och planerare på första resan såhär men om jag åker tillbaka till Asien, Australien, Nya Zeeland skulle jag nog inte ta hjälp eftersom nu vet jag hur det fungerar där!!

Hej Elin! Har några frågor om er ekonomi på resan: Vad ska man tänka på när man lägger upp en burget? Tyckte du det var svårt att följa er planering? Blev det dyrare/billigare än planerat och vad skulle man kunna tänka på för att hålla nere kostnaderna? Tack för svar! Kram

SVAR: När vi la upp vår budget minns jag hur jag i efterhand visade mamma & pappa och de typ skrattade och sa "lilla Elin, det kommer gå på mycket mer än det. Lägg på 10-15% som in-case-of" och det hade de helt rätt om. En resa går på mer än planerat och det händer oförutsägbara händelser såsom att vi exempelvis fick böter på 1400kr i Nya Zeeland hehe :) Så resan blev lite dyrare än planerat, hade budgeterat för ca 85 000 kr per person och den gick väl på kanske 90-100 000 kr för mig men det är inte hela världen!

Ja, vi skulle absolut ha kunnat hålla ner på kostnaderna men när jag hade pengar var det inte så att jag ville komma hem med pengar på kontot. Pengarna var till för resan och därav hoppade vi skydive två gånger, hoppade bungyjump, åkte drafting, hyrde taxi heldagar, hyrde bil med sovplats (dvs tältade inte) i tre veckor osv! Något vi skulle kunna dragit ner på för att minska budgeten rejält var ju maten, vi åt ute/ordentliga måltiden varje dag x3 och åt knappt aldrig nudlar eller kakor. Vi la i NZ & Aussie kanske 100-120 kr per måltid per person när vi träffade personer som var i samma situation men åt för kanske 20-30 kr. Allt är ju vad man gör det till!

Tänk på att budgeten kan variera super mycket! Vår blev väldigt hög just för att vi la exempelvis 10 000 kr var på bilen och då inkluderades inte bensin eller kampingkostnaderna. Beroende på vad man vill göra, hur länge man vill vara ute eller vilka länder man besöker så varierar priset jättemycket!

Jag skulle säga att resa runt i Asien kanske ligger på 8-10 000 kr/mån & Australien/Nya Zeeland ligger (med bil) ca 15-20 000 kr/mån! Detta är utan dykcert, skydive osv vilket ni förstår!

Hur mycket gick resan på för dig?

SVAR: Som jag skrev ovan tror jag den gick totalt på mellan 90-100 000 kr för mig. Har inte kollat exakt och tänker inte kolla heller, jag levde livet och det var som en dröm! Varenda krona för mig var värt det (FÖRUTOM BÖTERN!!!) men alla reser ju olika och för mig var detta once in a lifetime så är mer än nöjd!! :D

PLATSER & TID

De platser vi besökte & lite av mina tankar kring dem:

THAILAND
Mina tankar kring Thailand är verkligen ganska splittrade, älskade ö-livet (blev helt förälskad i Koh Lipe så stanna där 8 dagar) men Bangkok och Phuket till exempel fick jag inte upp ögonen för. Känner inte att jag behöver åka tillbaka dit för det var mest stress och sen kanske det beror på att vi låg magsjuka där så minns det dåligt därför. Älskade verkligen Thailands ö-liv som sagt och att det var så billigt med mat och frukt, utflykterna, Phi Phi-Island och att det var lätt att göra utflykter men ärligt talat så var de andra fyra destinationer för mig mycket mer värdefulla och roliga! Vi var ju i Thailand i tre veckor och mötte många människor som bara varit där ca 10 dagar och det hade lätt räckt!! Så åk hit bara 10 dagar och besök öar, ett måste är Koh Lipe!

I Thailand tog vi dykcert och det är verkligen något vi hade stor glädje av under resan. Tror det blev totalt 8 dyk eller något, vi dök i Thailand, Australien/Barriärrevet och sen i Indonesien på Gili T. Koh Tao sägs vara den ö som är billigast att ta dykcert på vilket är värt eftersom det är dyrt att ta men vi kunde inte åka dit då vi hade planer att åka till den andra delen av Thailand men att ta det på Koh Lipe var jättebra det också!! STARKT tips!!!

Kom ihåg: Ha bara kontanter. Jag gjorde av med ca 6500 kr i Thailand (tre veckor) exklusive dykcertet på dryga 4000 så det går verkligen att leva billigt där!! Från Koh Lipe kan ni ta båt över till Malaysia och det är betydligt billigare än att flyga så planerar ni att åka till Malaysia - ta båt!! Vi visste inte det..

MALAYSIA/KUALA LUMPUR
I Malaysia var vi bara i Kuala Lumpur tre nätter vilket kanske var lite lite tid men ändå räckte för den staden, vi hann se & göra det vi ville! Jag hade dock nu i efterhand velat ta kanske en vecka från Thailand-tiden och lägga i Malaysia istället, tagit båten till Langkawi och varit där lite sedan åkt till KL. Älskade Kuala Lumpur som stad så hit tycker jag verkligen ni ska åka!!

När man är här kan man passa på att bo på superfint hotell för det kostar i princip ingenting. Vi bodde på ett 5-stjärnigt hotell på 26:e våningen och betalade typ 500 kr. Det är ju inte ofta man kan bo så fint så man får passa på! I KL tycker jag ni självklart ska gå och se TwinTowers, åka upp i KL-tower och sitta i den lilla glasboxen 450 meter över vattnet. Fy det gör typ ont att skriva om detta, minns allt så värt och jag saknar det så himla mycket!!!! Vi gick ganska mycket på stan i KL, det var billigt och fanns supermycket snygga saker! Farligt när man har begränsad plats i en ryggsäck..

(FAVORIT) NYA ZEELAND
Hjälp, vet inte hur jag någonsin med ord ens kommer kunna förklara 10% av hur fantastiskt, vackert, magiskt, underbart, coolt och fint det var i NZ. Jag tycker personligen att det var väldigt värt att hyra bil. Visst kostade det mer men vi såg så mycket, färdades så fort och levde livet till 110% dessa tre veckor. Det var väldigt kul och mysigt att laga egen mat och bo i bilen, vill verkligen bila igen. I NZ skulle jag verkligen kunnat lägga mer tid men tre veckor med bil hann vi ändå med allt vi ville mest men var dock tyvärr lite pressade med tid och åkte i snitt kanske 3 timmar varje dag. Jag hade gärna haft 4-5 veckor här!

På Nya Zeeland var vi både på den Norra & den södra ön, och den södra var helt klart min favorit! Naturen där var mycket finare, det var lite kallare men helt fantastiskt! Vi började i Auckland och bilade runt ca 9 dagar på Norra ön innan vi tog färjan över och hade 12 dagar på den södra ön! Färjan kostar om jag inte minns fel 2000 kr och ska bokas i förväg. Mer tips om NZ kommer i ett eget inlägg men Nya Zeeland MÅSTE ni åka till, ingen kommer ångra sig och om ni tar busspass och vill fokusera på en ö ta då den södra!!!

(FAVORIT) AUSTRALIEN
I Australien åkte vi från Brisbane till Cairns och här åkte vi med bussföretaget Greyhound vilket var superbra. De hade wifi (fungerade dock kanske 50/50) och sedan USB-uttag så vi kunde ladda telefonen. Vi sov ju på bussen en gång vilket var supersmart eftersom vi sov då kanske 9h av våran 12h resa! Att boka busspass var billigare att göra på plats men det visste vi ju inte riktigt, och även om vi visste det var det skönt att ha det bokat sedan tidigare. I Australien skulle jag tipsa om busspass, här hade inte bil behövts alls på samma sätt som i NZ.

Mina favoritställen var Cairns, Brisbane och Fraser Island!! Fraser Island var helt magiskt och fick norksa kompisar som jag mer än allt vill träffa i Sverige eller Norge i sommar, de bor i Oslo! I Aussie kostade en natt på ett hostel ca 120-150 kr (jämför det med Thailands 80kr och då var det ett hotellrum) och vi åt mestadels mat på restauranger men lagade också mycket mat, främst kvällsmat, på hostel för de har nästan alltid kök. I Carins var vi ju ett super stort gäng med tyskar, svenskar osv och vi hade så kul! Lagade mat, hoppade skydive, firade Axel och hade BBQ-night tillsammas. Vi hängde nästan en vecka tsm och här träffade jag Tea, saknar henne så mycket <3

(FAVORIT) INDONESION
I Indonesien var vi på Bali, Gili-öarna, Nusa Lembongan & Lombok. På Bali besökte vi Canggu, Seminyak, Uluwatu och Ubud men mer om varje ställe osv skriver jag om i Bali-inlägget. Här är mina tips iaf att åka runt på en moppe för det måste man i princip göra! Jag hade ju internationellt körkort eftersom vi körde i NZ men det gör ingenting att inte ha det för polisen kör man bara förbi ändå. Om de vinkar in en så gasa bara förbi!! En gång blev vi stoppade och de ville ha 250 000 men lossades som vi bara hade 50 000 haha så de tar verkligen bara vad de får..

Om ni vill dyka rekommenderar jag stark Gili T, det var väldigt klart vatten där och många fina dykställen! Ett dyk kostade ca 350 kr vilket inte alls är mycket, i Australien kostade 3 stycken 1700 kr, då åkte vi dock båt ut och fick lunch men ändå. Om ni vill satsa på surfen så hade Bali riktigt fina och bra ställen för surf, speciellt Canggu & Uluwatu! Lombok och Nusa L var också väldigt bra surf men ett inlägg om min surfvecka kommer. Det var väldigt billig i Indonesien men turistställen som Café Organic osv hade ju svenska priser, en lunch låg kanske på 80 kr. De tar bara kontanter så tog ut miljon efter miljon, hatade deras valuta för så jobbigt att hålla på med så mycket sedlar..

Bästa med Indonesien var nog surfveckan och såklart när Hilda kom!!! Men på surfveckan mötte jag fyra svenska tjejer som jag är väldigt säker på att jag kommer träffa så många mer gånger och skapa en massa mer minnen med, ni är fantastiska <3

TVÅ SMÅ TIPS

Kontantkort
I Thailand & Malaysia hade jag via mitt abonnemang i Telenor min vanliga surf men i Nya Zeeland, Australien och Indonesien köpte vi simkort vilket var så himla värt det!! Kostade i NZ/Aussie ca 250 kr för 6GB och i Indonesien kring 150 kr för 8GB. Vi hade så mycket surf eftersom vi använde kartor massor och för att ha, ringa hem och ha kontakt med familjen. Det går att köpa på flygplatsen och på Bali köpte vi i en matbutik.

Hur lång resa ska man göra?
Jag tycker personligen att tre månader var perfekt, sista två veckorna pratade vi om att förlänga resan och kollade på nya biljetter men på grund av pengar åkte vi hem den dag som var planerad. Det var skönt ändå för ångesten att åka hem hade ju bara varit tusen gånger större och värre om vi skjutit fram hemresan.. I början av resan när vi hade tre månader kvar kändes det som en evighet, som att resan aldrig skulle ta slut och det var väldigt bra och lärorikt att få känna den känslan. Jag tycker nog att en resa som denna ska vara längre än eller åtminstone två månader för att man ska känna på att vara borta och hinna med allt man vill!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ni kommer aldrig kunna förstå hur lycklig och tacksam jag är för denna resa, det har varit helt underbart och oslagbart. Tack till ALLA människor vi mött, nya vänner jag fått, minnen som skapats och alla platser jag fått möjligheten att besöka. Att få ha denna resa i ryggraden har gjort att jag vuxit något kopiöst och jag har insett och lärt mig så mycket!! <3

Likes

Comments

Hej coolingar!! Vet ni hur många gånger jag loggat in på Nouw för att påbörja ett blogginlägg men sedan stängt ihop datorn (ganska hårt) för att jag vet inte vart jag ska börja. Har verkligen haft dåligt samvete för att jag inte bloggade under resan vilket var min tanke men av olika skäl gjorde jag inte det, främst för att jag inte ville sitta vid datorn men också för att jag levde livet till 110% (ALDRIG mått så bra) och hela resan var en dröm så att blogga lixom kom i skymundan. Nu har jag iaf varit på svensk mark i ca 1 vecka och gissa om jag har ångest :)) Det är skönt att vara hemma och träffa de personer man saknat men att vara ute på resande fot är det bästa beslutet jag någonsin tagit och varannan minut drömmer jag mig tillbaka. Har inte kunnat gå igenom bilderna än (tog närmare 11 000 bilder på resan hehe) för jag får en klump i magen och vill bara tillbaka. Men nu är det dags, och jag har så sjukt mycket att berätta för er, så många minnen, bilder och tips att dela med mig av. Vart börjar vi då? I kronologisk ordning kanske, dvs Nya Zeeland?

Publicerar mitt första inlägg om Nya Zeeland ikväll för måste överföra och leta rätt på min hårddisk som har alla bilderna! Kan iaf säga att denna resa fick mig att inse så mycket och jag är så tacksam för ALLT, alla människor, minnen, stunder, skratt och gråt. Det går inte en timme utan att jag tänker tillbaka på resan och vad den givit mig, fått upp ögonen för så mycket så vem vet vad jag vill hitta på i höst ;) Det tar vi i ett annat inlägg, ville bara säga att jag lever, mår helt fantastiskt och har haft den bästa tiden någonsin. Nu är jag tillbaka!! PUSS OCH KRAM

Att få träffa Ellinor efter tre månader ifrån henne var helt obeskrivligt, som jag saknat henne & vad jag älskar henne!

Likes

Comments

Då är min första film från resan publicerad här ovan och det är från i fredags när vi var ute och dök i Barriärrevet. Tyvärr hade ju cyklonen Debbie rört om i vattnet så det är ganska grumligt men hoppas ni gillar det! Ha en fortsatt bra dag, KRAM

Likes

Comments

Tror nog att de flesta som varit/är ute och rest och besökt Bali har tagit åtminstone en smoothie här på Cafe Organic, vilket vi gjorde idag! Lunchen blev varsin Earth Bowls, smoothie/juice och sen avslutade vi med en Acai Bowl bara för vi verkligen ville testa. Salladen tyckte varken Axel eller jag var speciellt god, åt för vi var tvinga men däremot dryckerna och acai bowl var dröm!! Lär garanterat gå hit igen för att äta frukost, min kärlek till avokado är ju så stor och såg så många saker med just avokado jag vill testa på deras meny.

Vi startade med en promenad fram och tillbaka längst med stranden tills vi bestämde oss för att gå upp mot "centrum". På vägen gick vi in i små superfina butiker och jag blev ett linne och ett par shorts rikare! Så billigt för fina kläder så kunde inte hålla fingrarna borta. Nu sitter vi här på CO och väntar på att regnet ska sluta, kom en rejäl skur nu precis men varit soligt och fint hela dagen fram tills nu! Vi får se vad dagen mer har att erbjuda, ta hand om er. xx

Likes

Comments

Hej!! Long time no see, haft en fantastiskt vecka i Australien/Cairns med toppenmänniskor. Har påbörjat ett inlägg från Aussie från början till slut den veckan jag inte bloggade men för att komma i fas lite börjar jag med att säga Hello! Inatt landade vi i Denpasar här på Bali och tog en taxi till hotellet vi bor på. Det är ju löjligt hur lite allt kostar, vad vi kommer kunna leva livet nu sista veckorna!!! Tog lixom ut 1,2 miljoner och det var kanske 800-900 kr.. Vi har precis ätit frukost och ska nu röra oss mot stranden och staden. Blir ett kort inlägg men ville säga hej och att jag lever! Denna resa är verkligen bland det bästa jag varit med om, vill aldrig hem!!

Likes

Comments

Hade bästa dagarna ute på Fraser Island <3

Hello m8s!! Det var ju ett par dagar sedan vi hördes och har väldigt mycket att berätta & våra resplaner har blivit helt ändrade.. Kör inlägget i kronologisk ordning så ni hänger med!

Som ni vet åkte vi ut på en tredagarstur på Fraser Island med ett företag som heter Cool Dingo Tour. Till en början var jag ledsen att vi inte skulle åka de där bilarna som många gör på Fraser Island (vi åkte som en specialbyggd buss med mycket dämpning) men nu efter är jag SÅ LYCKLIG att vi inte gjorde det!!! Nummer 1. Vi slapp sitta och trängas som alla gjorde i de små bilarna, såg så svettigt ut haha.. och nummer 2. Bussen körde så enormt mycket fortare och guppa massor, blev som en berg-och-dalbana. Jag och Maren satt och skratta så magarna vek sig. Vi bodde inte heller i tält som de andra gör utan på ett resort med lagade måltider i kök! Riktigt god mat och 5 av 5 i allt på riktigt så rekommenderar er starkt att ta det företaget så länge ni inte vill sova i tält och trängas i bil ;) Har många bilder från Fraser Island så gör ett större inlägg om allt mer detaljerat när jag har tillgång till wi-fi eftersom jag aldrig skulle kunna publicera det från mobilen! Det blir roligare för er att läsa och se!!

Nu till nutid. Vem kunde gissa att det kommer en cyclone hit?! För er som inte vet vad det är så är det en riktigt stark orkan. Vi skulle ju som planerat ut och segla nu idag tills på tisdag, dvs tre dagar, i Whitsundays och barriärrevet men eftersom tornadon ska slå till i princip där vi är är alla båtar inställda fram tills onsdag som de vet nu. Tydligen händer detta max 1 gång vartannat år så vad är oddsen att det händer JUST de dagar vi bokat?! Igår när vi skulle checka in och de sa att båtarna var inställda gick jag raka vägen ut ur deras kontor. Tyckte att de var så otrevliga och ingen av oss hade blivit informerade av detta innan så gick ut och grät. Vet inte när jag senast grät, eller varför jag egentligen gjorde det men satt där, försökte ringa mamma och bara grät. Vi kunde ju verkligen inte vänta på att orkanen ska passera eftersom vi måste ta oss upp till Cairns för att inte missa planet till Bali och det jag sett fram emot så mycket är just detta.

För tillfället har vi ingen aning om vad som kommer hända eller vart vi ska i princip. Vi hade bokat en buss på tisdag kväll för att ta oss upp till Cairns men Debbie (som orkanen heter) ska slå till måndag kväll eller tisdag morgon så det är troligtvis ingen transport som kommer gå då. Vi lämnade precis Airlie Beach och det är här vid kusten och speciellt i Townsville som orkanen ska slå till som hårdast. Stället vi bodde på sa igår bara "get as much food and water you can" i princip då de gissade på att staden skulle bli utan el, och det skulle vara farligt att vistas ute på gatorna. Igår när vi skulle boka om bussen var ALLA bussar fulla och den sista blev det under den minuten jag satt i telefon med Greyhound. Kan ni förstå hur många som vill ta sig härifrån?! Vi lyckades komma på en annan extrabuss de satt in men det var ju väldigt dyrt.. De rekommenderar alla att åka söder ut men vi måste ju upp norr hehe :) Aja, bussen ska åka så långt den bara kan och förhoppningsvis (FINGERS CROSSED!!!!!) tar vi oss ända upp till Cairns utan att moder jord stoppar oss på vägen. Det regnar extremt mycket och ska ju bara bli värre tyvärr. Vet inte så mycket mer än att de verkligen vill att Debbie ska komma nu för ju längre hon ligger ute på havet och växer ju starkare lär hon vara när hon kommer in!

Ikväll ska vi möta Tea och Richard vilket ska bli så kul, ska bo tillsammans minst tre nätter i Cairns där de är nu!! Jag är riktigt riktigt ledsen över att vi inte kunde fullfölja planeringen och åka ut på havet för hade sett fram emot det något kopiöst men planer förändras! Kunde vara så mycket värre på hundra olika sätt och vis, tänk tex om den skulle slå till uppe vid Cairns om en vecka så vi inte kunde ta flyget härifrån till Bali? Ja ni förstår, är tacksam över att vi inte är på havet nu! Nu håller vi bara tummarna att vi kommer härifrån och att när Debbie väl slår till är vi långt därifrån - och att den inte skadar för mycket! Snacka om spänning i vardagen, cheers!!

Likes

Comments

Instagram@byelinnilsson