Ja men sådär! Inne på dag 7 och allt känns fortfarande prima med isotretinoin.
Jag sitter och överväger om jag ska vänta med att höja min dos fr.o.m. 1 januari 2017 istället för om två veckor redan.
Detta beror på att jag är nöjd med mina biverkningar som jag direkt inte har fått förutom mina torra läppar som dök upp under helgen, som ni kommer att se på bilderna nedan!
Varför jag överväger detta är att jag inte vill att det ska dyka upp eventuella blossningar samt torrhet i ansiktet till nyår då jag vill se fin ut! Ganska självklart? 😄

Imorgon ska jag även testa att träna som vanligt igen, utan att ha isotretinoin i bakhuvudet för att se om jag kommer vakna med stelhet i leder dagen därpå! Vill man få svar får man helt enkelt ta reda på dom!

Bilden till vänster är utan smink och bilden till höger är med CC cream från neutrogena utblandad med en foundation från Lancome "teint miracle" superbra tillsammans för min hy, och roligt att man kan se lite skillnad med och utan smink.
Bilden under är bara för helheten skull, man ser inte min acne speciellt mycket framifrån och det kan vara anledningen till att folk får en chock när jag berättar om min acnebehandling 😄

😙

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Åh, har haft sådan panik och ångest hela veckan! Var så nära på att avbryta min behandling i onsdags för det kändes som att jag bara kastades in i allt.
Jag skulle egentligen äta antibiotika i tre månader först men var på ett tidigt återbesök redan efter fyra veckor in i den kuren och då beslöt min läkare att vi skulle hoppa på isotretinoin istället.
Vips så var jag igång innan jag hann tänka över om det var det jag ville just nu tanke på alla roligheter som är denna månad så fick boka en tid hos skindoc igår och fick redan en tid idag!

Fick träffa en annan läkare som berättade mer noggrant och sansat hur denna behandling fungerar samt alla biverkningar.
Han förklarade att lägre dos ger mindre biverkningar, ganska uppenbart men alla reagerar självfallet olika, jag har ännu inte fått några, inte ens torrhet eller torra läppar och det känns såklart väldigt skönt.
Om ca två veckor ska jag höja min dos och troligtvis kommer det börja dyka upp lite torrhet då, men känner mig helt som vanligt i hy och kropp för stunden och nu är det bara att köra på i ett halvår med isotretinoin och förhoppningsvis går det fort utan större problem!

😙

Likes

Comments

Hela natten har jag sovit oroligt och känt mig väldigt stressad, tror att jag vaknade runt två tiden och kände ömmande smärtor vid höger sida på magen och började genast oroa mig för det värsta, "tänk om jag dör nu och ingen kommer att märka något fören imorgon kväll när pappa kommer hem" men jag vaknade redan vid 8.15 och jag var fullt vid liv, alltså oroat mig i onödan som vanligt.

Men som jag tänkte igår, inga biverkningar eller förändringar i hyn. Dock vaknade jag med en större inombordare på höger kind, men den var troligen redan påväg upp innan jag tog mina första tabletter igår 😅
Jag har varit otroligt nojig hela dagen, har kollat extra mycket i spegeln för att se om jag blivit torr eller om jag fått andra utslag. Hade redan röda fläckar på halsen och bröstet sedan tidigare som jag inte vet vart det kommer ifrån.

Ända jag kanske har känt är stelhet i ena armbågen, kan dock vara från dagens morgonträning på gymmet men jag vet inte heller om det är så.
Desto längre in i behandlingen lär jag veta mer om hur saker och ting fungerar, känns och kan lättare anpassa min vardag utifrån min erfarenhet.

Det här är två bilder från när jag har sminkat mig med en slags BB cream från Apoteket, känns väldigt lätt på hyn och jämnar ut helt ok när jag ska gå hyfsat osminkad till gymmet eller affären.
På tal om smink går jag aldrig helt osminkad pga min acne, om jag inte är jättebrun efter en utlandsresa men det var ju tre år sedan jag var utomlands så förhoppningsvis blir det en i höst! Att gå osminkad är det värsta jag vet endast för att min hy inte känns bra, jag känner mig inte trygg osminkad och blir automatiskt mer skygg.

Nu väntas dag två imorgon! Eftersom att jag tar tabletterna på kvällarna räknar jag inte gårdagen som dag ett utan att idag var min första dag!

Kram 😙

Likes

Comments

Nu har jag påbörjat min isotretinoin behandling! 😰

Det har varit väldigt mycket nervösa tankar idag samtidigt som jag varit rädd hela dagen, jag tänker alltid att det värsta kommer att hända, bara för att det är jag såklart.
Det känns extra tråkigt att börja med denna behandling precis nu inför jul och nyår, då man inte vill se värre ut än vad man redan gör i vanliga fall pga av all acne, men förhoppningsvis är allt det här värt i slutändan. Håller tummarna för att jag slipper någon värre uppblossning under festligheterna då man vill vara extra fin givetvis, men det lär vi märka!

Bilderna tog jag ikväll, och på dessa bilder har jag bättre hy än i vanliga fall, eftersom att man inte såg acnen tidigare under dagen när jag bar smink men utan smink känns det givetvis inte så charmigt! Har värre bilder när min hy är outhärdlig för mig, så jag har riktiga före bilder som kanske kommer att läggas ut längre in i behandlingen!

Imorgon lär jag springa fram till spegeln och hoppas på att ett mirakel har skett under natten, jag vet redan nu att det inte kommer att vara så, men jag vet även att imorgon kommer jag att bara gå runt och vänta in att mina biverkningar ska komma som på löpande band!

Kram och godnatt 😙

Likes

Comments