View tracker

När vi kom hem från förlossningen (för 8 månader sedan 🙈) så fick vi hem ett sött litet recept häfte till oss föräldrar. Där i hittade jag en "Hurry curry, lika snabbt som take away". Så jag beslutade mig för att prova den. Dock så blev det lite ändringar då jag tyckte att dom hade krånglat till det nog så mycket. Jag menar, man vill ju inte ha massa onödiga grytor, skärbrädor och knivar att diska.

Hurry curry:
2 stora kycklingfiléer
1 stor näve haricot verts
Ca 7 körsbärstomater
1 créme fraîche
1-2 gul lök
1 msk riven ingefära
1/2 dl tomatpuré
1-2 msk kycklingfond
1,5 msk curry
1 tsk cayennepeppar
1 dl vatten

Gör så här:
Strimla kycklingen och stek i olja eller smör. Halvera löken och strimla fint. Låt den steka med ett tag så den blir mjuk. Tillsätt sedan resten och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Kryddorna är det bara att känna sig fram hur starkt man vill ha!
Servera med ris.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag ska erkänna att jag inte är någon stjärna bakom visparna. Och småkakor har varit min största svaghet! Men jag har minsann knäckt koden för en super god bas i mina kakor! Idag bjuder jag på detta fantastiska recept på sega chokladsnittar.

Sega chokladsnittar:
100 g äkta smör
2 msk sirap
1 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Använd rumsvarmt smör eller, gör som jag som aldrig kommer på att baka i tid, mikra det lite snabbt så det blir mjukare. Gegga ihop alla ingredienser och dela degen i två bollar. Rulla ut till nästan en plåtlängd och tryck med fingret eller gaffel för att platta ut dom lite. Svårt att säga hur mycket men man lär sig efter första gången ;-) Grädda i 175 grader i ca 13-16 minuter. Beror lite på ugn och hur tjocka du gjort dom. Jag bukar ta dom när den börjar svälla ner och kanterna börjat få färg. Skär snittar av dom och garnera med flingsalt eller pärlsocker!

Likes

Comments

View tracker

Den här gratängen blev himlans god! Jag har lite svårt för att använda ädelost i mat. Jag älskar smaken men jag tycker det ser så oaptitligt ut med det gröna möglet i ;-)

Fläskfilégratäng:
1 påse färsk tortellini
1 fläskfilé
broccoli
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk balsamvinäger
2,5 dl grädde
1 créme fraiche
120 g ädelost (Kvibille grädd ädel använde jag)
Salt och peppar

Gör så här:
Koka tortellinin enligt förpackningen. Putsa och skär fläskfilén i skivor. Stek filén och tillsätt sedan resten av ingredienserna utom ädelosten och broccolin. Låt puttra i ca 5 minuter. Stäng sedan av plattan och tillsätt osten och rör om tills den löst upp sig. Lägg tortellinin och broccolin i en ugnsfast form och häll sedan över fläskfilén. Toppa med ost om du vill! Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.

Likes

Comments

När dottern sover får man passa på att uppdatera med lite recept!

Champinjonpasta:
300g champinjoner
2,5 dl grädde
½ purjolök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
Salt och peppar
Valfri pasta


Gör så här:
Koka pastan enligt paketet. Hacka purjon och slanta champinjonerna och lägg i en panna. Pressa ner vitlöken och stek i smör tills allt fått lite färg. Häll ner resten av ingredienserna och låt puttra på svag värme tills pastan är klar. Voila! Snabb och enkel middag!

Likes

Comments

Den här gratängen är supergod och superonyttig! Massor med sås gör hela gratängen ;-)

Kasslergratäng:
2,5 dl Jasminris
1 bit kassler
6-7 körsbärstomater
Riven ost
Pizzakrydda
Såsen:
5 dl Créme fraiche
1 dl majonäs
1 dl ketchup
1 msk sambal oelek
1 liten burk krossad ananas
Salt och peppar

Gör så här:
Koka riset enligt förpackningen. Under tiden det kokar rör du ihop såsen i en bunke och skivar kasslern i lagom skivor. Dela tomaterna. När riset har kokat klart lägger du det runt i en ugnsfast form och lämnar som ett hål i mitten. Häll ner såsen i hålet och lägg över kasslern. Toppa med tomaterna och osten och krydda över lite pizzakrydda.
Gratinera i ugn på 200 grader ca 20-30 minuter.

Likes

Comments

I fredags var jag hos min svägerska på tapas med några kompisar. Det var knytkalas så alla hade tagit med sig något slag av tapas. Allt var supergott! Jag gjorde pinchos med serrano och grillad paprika.

Pinchos med serrano och grillad paprika:

Rullad serranoskinka
1 baguette
Grillad paprika (jag köpte färdig)
Färskost med smak av paprika/chili
Färska fikon
Olivolja
Ev. balsamico

Gör så här:

Skär paprikan i mindre bitar. Rulla skinkan. Skär upp så många brödbitar du behöver. Droppa först olivolja på brödet. Lägg sedan dit ingredienserna och ringla över balsamico. Mycket enkelt och gott!

Likes

Comments

Känns som en evighet sen jag lagade någonting så gott att det var värt att dela med sig av! Men igår hände det äntligen. Med lite inspiration från andra bloggar knåpade jag ihop en räksås som blev gudomligt god. Tyvärr är jag en sån som inte måttar så noga när jag testar nya saker men jag ska försöka att återskapa det i ett recept.

Het räksås:
Ca 1 kg oskalade räkor
1 paprika i valfri färg
7-8 medelstora champinjoner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
1 tsk curry
Ca 1 msk cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
1 msk japansk soja
1/2 dl vitt vin
1 pkt grädde
1 créme fraîchem

Gör så här:
Skala räkorna och lägg åt sidan. Strimla paprika och purjo och pressa vitlöken och stek tillsammans med curry och cayennepeppar. Lägg i slantade champinjoner och stek till allt blivit mjukt. Tillsätt sen allt utom räkorna och låt puttra på svag värme tills pastan kokat klart. Lägg i räkorna just innan servering. Dom ska bara bli varma. Salta efter smak!

Likes

Comments

Äntligen kom lite sommar hit till Sverige också. Lite trist att luften inte är varm utan solen, men man kan ju inte få allt ;-)
Här går vi iallafall i väntans tider och jag kan ju faktiskt inte klaga på den här sommaren! Tycker synd om alla som väntade barn förra sommaren. Ni måste ju ha känt er som varmluftsballonger allihop!

Här kommer iallafall ett recept på den absolut godaste snickerskakan. Jag och min bästa vän på högstadiet gjorde den här ungefär en gång i veckan och då var jordnötssmörsburkarna dubbelt så stora så då gjorde man dom i en ugnsplåt.. Snacka om att kroppsförbränningen ändras med åren haha ;-)

Snickerskakor:
5-8 dl Corn flakes
1 tsk Vaniljsocker
1 burk Jordnötssmör
½-1 dl Kokos
1 dl Socker
1 dl Sirap
200 g Mjölkchoklad till garnering

Gör så här:
Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Värm upp så det som smälter ihop. Blanda sen corn flakes, vaniljsocker och kokos i en bunke. Rör ner jordnötssmörblandningen och blanda så allt täcks. Verkar den lös så är det bara fylla på med corn flakes tills den är ok. Platta ut i en form som är ca 20x30 cm. Smält chokladen över vattenbad och bre över kakan. Låt sedan svalna!
Tips!! Köp skippers ljusblå burk med jordnötssmör. Blir som allra godast då!

Likes

Comments

Denna lyxiga smörgås unnade vi oss jag och en kompis. Ibland behöver man bara få vara med sina vänner utan jobbiga karlar som tycker och tänker ;-)

Räksmörgås:
1 ciabatta
Kruksallad
Goda små tomater
1 ägg
Majonäs
2 dl skalade räkor
Gurka
Citronskiva
Dill

Gör så här:
Börja med att se till att räkorna är tinade. Man kan lägga dom i vatten och salt, men kom ihåg att inte ta varmvatten för då tillagas dom! Koka äggen och slicea upp dom. Skiva upp gurka och tomat. Smöra sedan ciabattan rikligt med majonäs, lägg på ett salladsblad, sedan ägget, sedan räkorna och dekorera sist med gurka, tomat och citron. Toppa med dill. Om du inte har färsk så går det bra med frusen.

Likes

Comments

Ja det roliga namnet kommer från min mor. Då denna sallad innehåller bönor mm så kan man bli lite gasig i magen! ;-) men ack så gott det är ändå!

Pruttsallad:
1 liten burk kikärtor
1 liten burk kidneybönor
1 liten burk majs
1 påse ruccola eller babyspenat
Goda små tomater
1/2 gurka
Balsamvinäger
Olivolja

Gör så här:
Låt konserverna rinna av i ett durkslag. Du kan börja med kidneybönorna då dom är de enda som ska sköljas av. Dela sedan tomater och gurka i önskad storlek och sätt sedan allt i en stor skål. Ringla över balsamvinäger och olivolja och salt och peppar. Jag brukar servera med keso och kanske ett gott bröd.

Likes

Comments