Så, i fredags under mitt nattskift så satt jag som i vanlig ordning och letade efter serier att bli besatt i , jag letade och letade och skulle ge upp som alltid så jag plötsligt fick upp i hjärnan titeln: GIRLS. Asså, snälla någon varför har ingen sagt något som denna serie innan? den har 5 säsonger på nacken och på 4 nätter och 36 timmar har jag tagit mig igenom till säsong 4. Jag är numera försälskad i karaktären Adam Sackler och vill va lika cool som Hannah.

Alla vet att jag är riktig girly girl när det kommer till serier , jag har fått kolla om serier som desperet ,GG, devious maids,true blood, empire, ballers och OC x antal gånger för det finns verkligen inget annat som passar mig. Nu när jag räknar upp alla serierna så är det nog rätt mycket ändå haha! .

Iallafall, säsong 4 , im ready for ya.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hanna var här i September i 6 underbara dagar och jag hann verkligen med och visa henne det bästa av det bästa på både Malta och Gozo. Vi var runt en heldag på Gozo och där såg vi varenda liten strand och plats som fanns, en perfekt dag. Här kommer lite bilder undan dom dagarna hon var här.

Likes

Comments

​28 år, när jag tänker tillbaka för 10 år sen så hade jag inga planer. 

När jag läser det så blir jag liksom, lite tyst och skäms lite. Jag hade inga 5 års planer heller. Pinsam tysnad igen.

Nu till sak. Jag har inga 5 eller 10 års planer vid 28 års ålder heller. Skämskudden går över till en rödhet på 200 grader. 

Jag tror såhär. Sedan vi föds så blir det nästan som en programmering att vi måste leva ett så kallt "svenssonliv". Jag är själv uppväxt i Söderköping, boendes i villa med min mamma, pappa och syster där vi hade en stor fin trädgård, cykelgarage, staket, hund och bilar.  Alla grannar umgicks med varandra och barnen likaså. På onsdag kvällar var det tre kronor på tv och på torsdagar rederiet , på fredagar var det sikta mot stjärnorna och på lördagar var det disney dags. TRO MIG, jag älskar hur jag är uppväxt och allt som jag fått uppleva som barn, men det är inte ämnet i sig som jag vill prata om. Svensson livet är INTE jag. 

Varför måste jag skämmas över det? Varför måste livet innebära att vi skaffar man, barn , bra med pengar, villa och fina bilar? åka på sol semester en gång om året efter ha jobbat 5 dagar i veckan mellan 7-16 med en veckas mat planerings lista inbokad. Man ska gärna ha börjat studera direkt efter gymansiet så att man är färdigutbildad vid 23 års ålder och kan börja praktisera det man ska jobba med efteråt.

Jag VET ​nu att det finns miljoner människor som trivs med detta , för många människor är bekväma med tryggheten och rutinerna som ett svensson liv ger. Ett svensson liv behöver inte vara negativt, utan det kan även sjävklart vara ett fantastiskt liv, och jag hade absolut inte bytt bort min barndom för något i hela världen. Dock vet jag att mina föräldrar inte var lyckliga men det betyder ju inte att det finns andra som faktiskt är det.

Det jag vill komma fram till nu då, är ju just det att VARFÖR ska jag må dåligt över att inte vilja följa normen som finns i Sverige och många andra länder? Jag träffade på en gammal vän för cirka ett år sedan och hon sa till mig; När ska du börja ta tag i ditt liv då?. Jag skrattade lite löst och sa att jag lever mitt liv. Då fick jag en blick tillbaka som innehöll många frågetecken. 

Jag är ärlig med att säga att jag mår jätte dåligt och känner mig super stressad över pressen från omvärlden, det är svårt att vara lycklig när jag vaknar varje dag och känner fan, jag är 28 år och har inga planer. Varför måste det vara så?

Jag flyttade till Norrköping när jag var 15 år gammal, vidare till Stockholm när jag var 18 år, för att sedan flytta tillbaka till Norrköping och sedan vidare ut i världen när jag var 22. Mitt första stoppp var på Madiera, som är en ö utanför Portugal. När jag var 25 så flyttade jag tillbaka till Sverige och sedan tillbaka till Portugal, men då Lissabon, som är huvudstaden. Efter 1 år och 27 år gammal så valde jag att flytta till Malta och nu ska jag i Januari bege mig till Barcelona. Jag tycker detta är att leva sitt liv, men jag tror också att alla har rätt till att forma sina egna liv så länge man verkligen är lycklig och jag tror det är där som problemet ligger. Att folk vågar inte eller anser inte att man har rätt att leva sitt liv till fullo och faktiskt få vara lycklig 7 dagar i veckan.

Likes

Comments

​28 Oktober, 2 veckor to go, så har jag varit på Malta i 6 månader, ett HALVÅR. Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så snabbt, men samtidigt gå lika sakta. Jag flyttade till Malta med många fjärilar i magen, som jag alltid får när jag flyttar till en ny plats. Jag kan säga att jag ångrar absolut inte att jag flyttade hit, men hade jag kunnat ändra på något så hade jag förkortat min vistelse till 1 september. I dagens läge kommer jag att flytta härifrån den 9 Januari för att befinna mig i Barcelona samma dag 2 timmar senare för ett nytt äventyr.

Mina bästa minnen ifrån Malta är utan tvekan när jag haft både min mamma, pappa och vän Hanna här vid olika tidpunkter och jag kan verkligen vinka hej då och känna att jag har sett allt på både Malta samt Gozo . Jag har verkligen genomsökt varenda hörn och vänt på varenda sten och sett alla stränder som finns att upptäcka :-)

Men nu är det verkligen nedräkning på riktigt, det känns nästan som att jag lever just nu för att ta mig igenom dagarna tills jag åker. Jag jobbar varje helg och jag är ärligt talat riktigt trött på den här ön. Det är fortfarande stekhet sol ute varje dag med 28 grader och jag blir galen varje gång jag tittar på väderleksrapporten på mobilen och ser den där satans solen , missuppfatta mig inte fel, jag älskar sol och värme, men jag har inte haft en dålig väder dag sedan jag kom hit, och 6 månader i streck med sol, det är inte okej.

Det är 11 veckor kvar nu tills jag åker hem till Sverige för 7 dagars semester och pizza ätande och sen hoppas jag på 6 månaders awesome tid i Barcelona :-)


Likes

Comments

Den 29:e Augusti så bestämde jag mig för att äntligen ta mitt Open Water cerfikat ! Det är något jag velat göra i flera år och jag är så glad att jag äntligen tog tag i det ! Jag valde en 4 dagars kurs hos Aquaadventures . Efter en miss med ett byte av istruktör andra dagen och min släng av kontroll behov så fick jag panik, ångest, stress och ville inte forstätta kursen, det kändes som allt bara gick fel, jag tror jag försökte att tömma min mask under vattnet 4 ggr utan att lyckas fast jag lyckades första gången dagen innan, det var verkligen en hemsk känsla av misslyckande. Men efter övertalande av personalen och ett lovande om att få samma intruktör som dagen innan igen så gav jag det ett nytt försök. 4 dyk senare har jag mitt cerfikat :-) Jag är nästan glad att jag kom efter för det gav mig möjligheten att avsluta mina dyk ensam med min istruktör och det gjorde att jag växte så enormt mycket och fick en trygghet som jag inte hade fått om jag varit i en grupp. Så från att stå ensam i poolen med gråten i halsen och känsla av att vara sämst i hela världen till att längta efter sitt nästa dyk. Jag kan säga att det trodde jag ALDRIG. ​Jag har tillomed bokat in mitt femte dyk och jag börjar få tillbaka det där lyckoruset man får av att ha ett intresse . Så jag säger bara en sak, GE ALDRIG UPP! Klarar jag det, så klarar ni :-) och jag kommer aldrig mer tvivla på mig själv. 

Likes

Comments

​Min favorit strand på hela Malta ligger ut mot Cirkewwa och det bästa med denna strand är att den är inte alls så stor och iomed att den ligger där den gör så är det inte alls lika mycket folk här som på dom andra stränderna :-) 

Likes

Comments

1980 gjordes en musikal film med Robin Williams i huvudroll som spelades in på Malta. Nu är popeye village en stor attraktion för besökare världen om och även jag kan inte annat än att älska denna fina mysiga lilla by! Det är som att komma in i en helt annan värld, en slags sago pirat värld ! Man får även gå in i husen där allt spelades in och dom har även shower och alla arbetande är klädda i sann popeye anda :-) Det kostar 15 euro att gå in och då ingår en båttur , en dryck och allt inne på platsen.

Likes

Comments

​I dom flesta länder finns det sightseeing bussar man kan åka i och här på Malta kan man blandannat välja mellan norra eller södra turen eller en heltur runt Gozo. Jag har åkt alla ett antal gånger och ska man välja mellan södra eller norra turen här på Malta så tycker jag att norra turen är den bästa. Mina favorit stopp är San antons garden, buggiba , golden bay och msida(the silent city). Men båda är bra :) Här kommer lite bilder ifrån när pappa var här och vi åkte vår tur :) 

Likes

Comments

Jag är en riktig trädgårds människa, jag älskar att besöka olika slags botaniska trädgårdar när jag reser eller bara åka och kolla på en massa blommor och djur i det fria . Detta är kinesiska trädgården som ligger i St Lucia :-) Jag tycker inte det är Maltas bästa trädgård men jag tycker absolut den är värd ett besök om man har lite tid över .

Likes

Comments

Idag blir jag 28 år! woop! har haft en födelsedag i olika länder sedan min 25-års fest och i år ska vi ut och göra Malta :) blir middag på en indisk restaurang i St Julians för att sedan möta upp mina kollegor för en drink, sedan ska vi vidare till Bedouin, som är en klubb utomhus nere vid vattnet precis vid casinot ! Trevlig kväll !

Likes

Comments