Header

Postad i: Min vardag

Här ser ni min absolut finaste ägodel just nu! En Volkswagen Bubbla från 1973! Köpte den förra veckan för att ha något att pyssla med och samtidigt köra med. Hoppas det hjälper mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Skolan

Hej alla fina! Hoppas ni mår bra!

Mitt mående har tyvärr försämrats en aning, vilket är förklaringen till sämre uppdateringar av bloggen just nu. Jag ska göra mitt bästa, men nu vet ni varför :)

En stor händelse skedde igår! Jag hade precis jobbat färdigt ett kortare pass på fritids när jag var nyfiken och ville kolla betyg i vår förra kurs. Jag förväntar mig absolut inget längre, så lite nervöst var det. Men när jag scrollade ner på listan upptäckte jag att jag fått VG i den kursen. Högsta betyget som är möjligt på universitetet. Kan tillägga att jag aldrig, på tre år, fått VG någonsin innan här! Känns fantastiskt och samtidigt lite overkligt. Detta bevisar att hårt jobb lönar sig till sist!

Nu har jag en liten träff med min studiegrupp och sedan ska jag även ha ett möte med min nuvarande lärare innan ett seminarium och ännu ett jobbpass på fritids väntar!

Puss o kram!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Skolan

Hej på er!

Längesedan nu, jag vet. Har fullt upp med allt! Men nu kommer äntligen en uppdatering!

Vad har hänt sen sist?

Jag har fått glasögon! Trodde aldrig att jag skulle behöva glasögon, men var på en synundersökning eftersom jag upplevt yrsel och illamående under föreläsningar och tänkte att det kanske var det. Mycket riktigt - mindre brytningsfel på båda ögonen. Har haft glasögonen sen i lördags så håller fortfarande på och vänjer mig vid dem men det blir bättre för varje dag. Enorm skillnad blev det när jag jämför.

Imorse vaknade jag av fruktansvärda yrselattacker, Har aldrig fått det förut och det kändes som varje gång en attack kom så blev huvudet väldigt tungt och det kändes som om jag skulle svimma. Riktigt obehagligt. Min mamma tipsade mig om att jag skulle massera nacken lite för det kan vara en nerv i kläm. Sagt och gjort - det gick över. Men kom inte ur sängen förrän 12:00 och då kunde jag påbörja min dag. Jag får se hur jag mår imorgon och om jag orkar gå på en 3 timmars föreläsning.

Hade ett Skype samtal med sambons faster som håller på och hjälper mig med min engelska uppsats. Det blir riktigt bra och jag är verkligen evigt tacksam för all hjälp jag får! Ni är guld värda! <3

Just nu sitter jag och kollar igenom min grupps planering och ser om jag ska lägga till något på min egna planering. Det är lite pyssel med allt egentligen, tycker jag. Förhoppningsvis blir jag godkänd på alla mina kompletteringar (alla och alla, 2 stycken) och kan släppa det sen :)

Nu ska jag ta mig en Nocco och se om jag kan komma ut lite i solen! Puss o kram!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Skolan

I fredags gjorde jag en tentamen i engelska - grammatik. Har pluggat som en tok inför den tentan och för er som känner mig sedan innan, vet att jag hatar tentor. Denna gången fick jag även pröva på att sitta ensam, i ett eget rum. Jag kan säga direkt att det hjälpte jättemycket. Jag kunde upp och gå när jag ville, ta pauser utan att bli distraherad. Ska verkligen sitta så i framtiden också.

11.30 lämnade jag in tentan efter att ha suttit i cirka 3 timmar. Jag fick även förlängd tid, men jag utnyttjade inte hela tiden. 15:30 fick vi tentaresultatet och jag blev väldigt förvånad att det gick så snabbt att få resultatet och det var...

GODKÄND!

Helt stört.. har nog inte fattat det ännu.. Var längesen jag klarade en tenta på första försöket.. Helt underbart!

Imorgon börjar en ny delkurs och jag sitter och försöker läsa lite litteratur till dess. Det är ganska mycket så får försöka läsa så mycket jag kan tills imorgon eftermiddag. I veckan blir det nog att besiktiga bilen också. Wish me luck!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Skolan

Sitter just nu utomhus och pluggar till tentan. Känner att man får passa på lite medan det vackra vädret är framme! Solen skiner och det blåser endast lite. Fantastiskt!
Jag känner att jag får mer motivation när vädret är så underbart!

Hoppas ni mår bra! Själv mår jag helt okej, har mått lite dåligt inför tentan men försöker tänka positivt och göra det jag kan :) tar mycket pauser och försöker äta regelbundet.

Senare ikväll väntar en timmes Yoga på bästa Nordic Wellness. Ett av det bästa sätten att varva ner på och tänka på annat. Har grym träningsvärk från träningen i söndags men försöker även se det som positivt, haha!

Ha en underbart i vårvädret och glöm inte bort att dricka ordentligt! Puss o kram!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Skolan

Hej på er igen och stort tack för ert tålamod medan jag har haft en bloggpaus!

Jag ska vara uppriktig att säga att jag har haft väldigt svårt att bestämma mig om jag ska fortsätta blogga eller inte. Jag har vägt fördelar och nackdelar och jag har fortfarande inte kommit fram till något beslut. Som det ser ut just nu, har jag en del i skolan att ta hand om och mitt mående att tänka på vilket då leder till att jag skriver här på bloggen så ofta jag hinner. Det får bli det temporära beslutet just nu :)

Jag älskar att blogga, men jag vill också skriva bra inlägg och meningsfulla vilket jag inte kan om jag har fullt upp på annat håll :)

Sitter just nu och pluggar till tentan som är nästa fredag (31/3) och ska alldeles strax ta en paus och spela lite. Har lärt mig lite hur min kropp fungerar iallafall :)

Puss o kram på er!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

På grund av mycket annat just nu, har jag bestämt mig för att ta en paus från bloggandet. Jag måste fundera en hel del men jag kommer göra inlägg när jag bestämt mig :)
Hoppas ni förstår.

Kram.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Mina bilder

Den 12 Oktober 2016 gick min underbara sambo ner på knä och frågade om jag ville bli hans för evigt. Tänk att det är snart 6 månader sedan! Helt otroligt att tiden faktiskt kan gå så fort.

Vi har pratat en del, redan innan vi förlovade oss, om hur vi vill ha vårt bröllop. En del idéer är redan klara, men vi har inte bestämt något datum. Vi lär nog vänta tills jag är klar med skolan först samt lite andra saker måste bli klara först.

Tänkte berätta lite om min förlovningsring.

När jag fick ringen, kände jag direkt att den var för stor så jag fick gå och hålla i den varje gång jag hade den på fingret. Ett problem var att det endast fanns två storlekar och att den andra var tre storlekar mindre och jag tänkte att det aldrig skulle gå. Dock fick jag byta till den storleken iallafall och då satt den ganska bra faktiskt.

Dock nu, några månader senare, i samband med att jag gått ner cirka 10 kg i vikt så har även mina fingrar minskat ganska rejält, så även den mindre storleken är nu för stor! Haha sjukt. Får se om jag satsar på att minska den eller inte.

Anyway, jag älskar verkligen min ring! Den är så underbart vacker och passar mig perfekt till hur den ser ut!

Puss o kram!

/S

Likes

Comments

Postad i: Min vardag, Mitt mående, Ångest och depression

Som ni säkert redan vet, går jag på antidepressiva som ska försöka hjälpa mig att minska min ångest. Jag tycker att i överlag så fungerar medicinen ganska bra men den har sina biverkningar såsom darrningar i händer och ben, yrsel, trötthet, gäspningar och det största problemet av allt - aptitförlust. Jag började med denna medicinen i November 2016 och sedan dess har jag tappat 10 kg. Idag stod vågen på 65,4 kg. Jag vet att jag vägde lite väl mycket innan jag började på medicinen och jag är inte alls missnöjd med att ha tappat så mycket på kort tid. Jag lär väl börja oroa mig om det minskar till under 60 kg. Jag försöker äta så mycket jag orkar/kan, men det är inte det lättaste.

Idag är andra dagen som jag tar två tabletter - en på 75 mg och en på 37.5 mg. Än så länge går det ganska bra och hoppas att det håller i sig så. Inga större förändringar på biverkningssidan.

Kort inlägg, jag vet, men har för tillfället fruktansvärt ont i magen så ska gå och lägga mig! Puss o kram!

Likes

Comments