Header
View tracker

Hoppas ni mår bra! Önskar att jag också gjorde det dock..
Igår kväll kom vi hem till pappa och vi fick möjligheten att även träffa min fina farmor som jag inte sett på ett tag. Vi åt väldigt god mat bland annat sötpotatispommes (så gott! Ni måste testa!) och spelade kort. Väldigt mysigt och trevligt.

I veckan fick jag ny medicin, Venlafaxin Krka, istället för Mirtazapin. Har tagit dem i 3 dagar och idag fick jag biverkningarna. Skakar väldigt mycket i händerna och benen, ibland tänderna, oro/nervös/ångest till tusen och när jag läste på FASS så skulle man kontakta sjukvården om jag fick biverkningar såsom nervositet. Men vet inte om jag borde göra det eller se vad som händer?

Idag är nog planerna att umgås med pappa innan vi drar hemåt. Imorgon blir det en tidig morgon till Ullared och i veckan ska bilen fixas lite. Ska bland annat byta hjullager på båda sidorna bak eftersom de krånglar lite och känner att det är lika bra att byta båda så håller det förhoppningsvis längre :)

Jag hoppas verkligen att detta släpper snart för det är riktigt obehagligt. Usch. Någon som testat Venlafaxin och vill berätta om era eventuella biverkningar? Skriv gärna i kommentarerna!

Puss o kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mina sömnproblem har blivit allt värre och jag orkar inte mycket längre utan mer sömn så gick till min läkare idag och berättade hur det är. Jag har tagit mirtazapin mot sömnen i cirka 1 månad och i cirka 2 veckor har sömnen varit kass.
Detta kom vi fram till på läkarbesöket:
- Vi har tagit bort Mirtazapin helt eftersom den inte funkar.
- Jag har fått en annan medicin som heter Venlafaxine som är en typ av antidepressiv medicin. Ska se om det fungerar bättre än Mirtazapin.
- Vi pratade om min sömn och att den har råkat hamna in i dåliga mönster tidigare. Jag tror att den möjligtvis har lyckats med det igen och för att bryta detta mönster har jag nu fått insomningstabletter. Dem ska jag endast använda i kort period, cirka 1 vecka. Får hoppas att jag får sova lite.

Jag tycker det känns skönt att få stöd ifrån vården eftersom för lite sömn inte alls är bra. Jag hoppas verkligen detta funkar och att jag i fortsättningen kan somna utan några tabletter alls.

Just nu vilar jag i soffan och kollar på Grey's Anatomy innan ridningen är ikväll. Hoppas ni får en lugn kväll :)
Puss o kram!

Likes

Comments

View tracker

Eftersom jag har haft ont i ryggen sen förra måndagen när jag tränade styrketräning bestämde jag mig för att gå till en naprapat eftersom jag har en historia av ryggproblem. När jag kom dit (inte träffat honom tidigare) ville han först se hur jag stod och det var verkligen snett. Efter en stund skulle jag stå vid en vägg och dra upp ett knä i taget så högt upp som jag kunde. Det var inte alls bra resultat. Han sa att jag kunde ta upp till max 50 procent.. Med andra ord - inte jättebra.

När jag gått till naprapat tidigare har han mest masserat ömma punkter och tränat lite styrka med ryggen men denna naprapaten ville att jag skulle ligga på sidan, dra upp ett ben mot bröstet och slappna av.. inte lätt att slappna av i den positionen ^^ Men han knäckte som fan rent ut sagt. Det gjorde inte ont utan var mer obehagligt. Efter att han har gjorde så på båda sidorna testade vi hur långt jag kunde dra upp knäet. Det hade ökat till cirka 85-90 procent.

Diagnosen var en troligtvis låsning i ryggen och jag vet sedan tidigare att man brukar få något som liknar träningsvärk efter behandling hos naprapat men det måste ha varit en rejäl låsning att få loss för jag har fortfarande ont. Tränade lite CX (bålmuskulatur) och det var riktigt tungt för ryggen men gjorde så mycket jag orkade.

Sömnen är inte heller jättebra. Jag har börjat få mörka ringar under ögonen och idag har jag varit så trött att jag knappt kunnat hålla ögonen öppna.. Jag vet ärligt talat inte hur länge jag orkar med det här. Detta påverkar ju min vardag. Någon som har tips?
Vissa nätter minns jag inte att jag vaknar och andra nätter vaknar jag varannan timme..

Hoppas ni har en underbar torsdag! Puss o kram!


Likes

Comments

Enligt BUP är prestationsångest:

"Prestationsångest är rädsla för att misslyckas eller rädsla för att man inte ska lyckas leva upp till sina egna eller andras förväntningar. Det räknas inte som en psykiatrisk diagnos, men man kan ändå må psykiskt dåligt om man har prestationsångest. När man har prestationsångest känner man sig rädd för att bli granskad och bedömd och då bli avslöjad med att inte duga. Man känner sig också rädd för att bli förödmjukad om det skulle hända"

När jag upplever prestationsångest får jag ungefär samma känsla som BUP beskriver det. När det till exempel kommer till inlämningar i skolan och jag mår jättedåligt och börjar oftast gråta. Jag hatar verkligen att bli granskad eftersom jag är övertygad (varje gång) att jag har gjort världens sämsta text eller svarat jättefel och att jag kommer bli underkänd. Det är superjobbigt och kan förstöra en hel kväll.

http://www.retorikbutiken.se/konfliktradsla/test-har-du-prestationsangest/ - Här kan du testa om du har prestationsångest.

Vad kan man göra åt det?

Positivt tänkande - kan kännas som ett helt åt helvete (ursäkta uttrycket) till förslag men det hjälper. Har jag dock redan drabbats av prestationsångest så hjälper inte alls mycket. Då kan det hjälpa att prata med min sambo eller kanske mamma eller syskon för att få mig att tänka åt ett annat håll.

Prata med någon - Detta hjälper också! Det kan ibland vara lättare att prata med någon som du inte är tillsammans med eller som du känner för då får du professionella råd och tips.

Hoppas ni lärt er mer om prestationsångest!


Likes

Comments

Idag var första dagen på KBT. Jag var på möte förra veckan (vet ej om jag skrev om det här på bloggen) angående att påbörja KBT via internet och jag kände att det verkligen var något som borde passa mig. Min läkare berättade för mig att det skulle ta cirka 60 minuter/pass men första passet gick ganska fort (har en uppgift kvar) så är redan färdig. Min läkare rekommenderade att man skulle göra behandlingen samma tid varje vecka, eftersom man ska tänka sig att man är där fysiskt och inte via internet.

I samma stund som jag skriver detta inlägg lyssnar jag på underbara Ångestpodden och chattar med min mamma. Var längesedan jag lyssnade på Ångestpodden senast så försöker hinna ikapp med missade poddavsnitt.

Idag hade jag lektion nummer två med mina klasser och det gick bra. Tror dock eleverna var lite måndagströtta då jag fick förklara fler och fler gånger vad de skulle göra och det hade varit lite kompisproblem men det är sånt som händer :) Nästa måndag kommer min lärare från universitetet som ska kolla på mig och jag börjar bli mer och mer nervös... Shit.. Prestationsångesten är så hög!

På tal om prestationsångest så kommer det senare ett inlägg som handlar om prestationsångest och vad det innebär då de faktiskt är det största problemet jag har.

Puss och kram!

Likes

Comments

Dålig kväll.. inte ofta jag får det numera. Även om jag har haft ångest länge så är jag inte beredd på attackerna som då och då dyker upp. En liten liten sak som jag gjorde till en stor grej på grund av hur jag mår. Det är så irriterande eftersom jag haft en bra dag i övrigt.
Var på innebandymatch med mitt lag tidigare idag, följde med sambon och hans bror på pistolskytte och efter det bara varit hemma och myst till Micke och Molle.
Fattar inte varför det blir såhär. Blev tvungen att ta en ångestdämpande.. Ifall ni undrar vilket läkemedel jag går på så är det Atarax. Fungerar oftast väldigt bra.

Ligger just nu i sängen och kollar på tv. Sambon kollar på tv i vardagsrummet och anledningen till varför jag inte sitter där ute är delvis pga hur jag mår just nu och delvis för att jag inte har lust att kolla på den filmen han tittar på.

Vad väntar imorgon? Förhoppningsvis får jag sova inatt och på eftermiddagen väntar jobb. Jag har fortfarande problem med ryggen men kan inte säga nej till jobb just nu så får köra på så mycket jag orkar. På tisdag väntar besök till naprapat och jag hoppas verkligen att han kan hjälpa mig.

Puss o kram. Sov gott!

Likes

Comments

För cirka 2 veckor sedan gjorde vår klass muntlig examination i Specialpedagogik. Jag har varit helt slut i både kropp och sinne sen jag klarade läroplansteorikursen och oftast blir jag väldigt väldigt nervös när jag får mejl om att en lärare gjort återkoppling på någon uppgift. Men när jag fick mejl idag om examinationen orkade jag knappt bry mig.
Men tack o lov klarade jag mig. Fick till och med ett kriterie på VG. Känns ändå på något sätt skönt att ligga i fas och att jag verkligen kan fokusera på praktiken.

Idag gjorde jag mina första lektioner och det gick bra. Fick bra kommentarer på saker som jag kan tänka på när jag håller nästa lektion. Eleverna lyssnade och svarade bra på mina frågor och jag tror att denna planeringen kan bli väldigt bra.

Vet inte riktigt, men är så himla trött i huvudet hela tiden så mina känslor för allt jag tyckte om innan har försvunnit. Jag längtar inte efter något, jag har nästan tappat motivationen till att träna pga min rygg. Har bokat en tid till en naprapat på tisdag så jag hoppas det släpper snart. Börjar bli drygt att hela tiden ha ont eller så fort jag anstränger mig.

Ikväll väntar lite mys med min älskling och samtal på Skype med min familj ❤️
Kram på er!

Likes

Comments

Igår körde jag dubbelpass, BodyPump och CxWorx. Styrketräningen var riktigt tuff mot min rygg och med tanke på att jag haft problem innan så valde jag att avbryta ofta och försöka hänga med fast i lugnare tempo. Dock under CX gjorde min rygg så ont att jag knappt kunde hänga med i övningarna och påvägen hem var jag så rädd att jag hamnat i samma skit som jag gjorde för tre år sedan.
Har avbokat passen i veckan eftersom jag vill ge min rygg en chans att återhämta sig, däremot vill jag inte avboka ridningen då det är en höjdpunkt på veckan. Vi får se hur det känns imorgon.. Träningsvärken är definitivt på sin plats, har så ont i låren men då vet jag att träningen har tagit!

Praktiken går bra och jag tror att jag ska börja introducera mitt projekt imorgon. Jag har hållit ett par lektioner i matte och hjälpt till på svenskan samt att min lektionsplanering är färdig. Har hållit mig upptagen för att känna att jag gör bra ifrån mig men kollegorna verkar nöjda :)

Idag var jag på möte angående KBT (Kognitiv Beteendeterapi) och det känns verkligen som något som passar mig. Jag måste få bukt med min ångest och oro så mina nerver kan lugna ner sig lite och jag kan sova bra utan tabletter.

Puss o kram!

Likes

Comments