Mysigaste helgen uppe på bergen, tillsammans med finaste pojkvännen! <3

Efter cirka hundra (!?) år, är jag tillbaka. Vad har jag gjort under tiden jag varit borta egentligen? Knappt jag vet, haha! Det är endast 2 dagar kvar till att dagen då jag börjar skolan kommer och sedan jag slutade på mitt arbete så har jag endast vilat och träffat nära & kära.

Under denna helg så har jag, tillsammans med min pojkvän, varit ute på lite äventyr. Tro det eller ej så har jag, världens stadsmänniska, varit på en hajk! Ännu mer förvånansvärt så ville Jacob (min pojkvän) följa med?

Det var så otroligt j*vla kallt & jag mådde så extremt dåligt. Under söndagen så satte illamåendet igång och jag hade egentligen behövt åka hem igen, men jag stod ut ett tag till och under kvällen så blev det mycket bättre. Frågan är varför jag mådde så dåligt!? Troligtvis bara pågrund av dålig mat eller att jag inte ätit på ett tag.

Idag så kom vi hem, vilket var riktigt skönt! Trots att helgen var så pass mysig så är det en lättnad att äntligen få komma hem och sova i sin egen säng. Utan djur runt omkring sig (euw) :')

Brb, Angel <3
xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Åh nej! Säg inte att du är feminist!?"
"Alla män är inte så."
"Pojkar blir också utsatta!"
"Om du är feminist borde väl du sluta raka dig?"
"Du frestar ju män med att gå runt sådär?"
"Jävla manshatare"

Feminism är någonting som har blivit så otroligt missuppfattat av så otroligt många människor! Både män och kvinnor. Feminism är en ideolog vars mål är att kvinnor ska få SAMMA värde som män. Inte mindre värde, och heller inte mer. SAMMA värde! Det handlar inte om att kvinnor vill känna sig högre rankade än män, utan att kvinnor vill känna sig likvärdiga med män. Det är feminism. En manshatare är någonting helt annat.

Att jag sedan äcklas av personer som begår brott i form av sexuella övergrepp gör mig heller inte till manshatare, just för att majoriteten av dem är just män. Jag äcklas inte utav könet på personen som begår brotten, utan jag äcklas av personligheten. Hur en person, kvinna eller man, har mage att ta på en person utan dess tillstånd. Föra in en kroppsdel i personens kön. Utföra ett övergrepp av något slag. Det är vad jag äcklas av. Vem du är och varför du gör det har ingen betydelse för mig.

Jag vet personligen hur det känns att gå igenom händelsen. Hur det känns att få något infört i sitt kön, utav en person som man litade på. Hur det känns att duscha 5-10 gånger om dagen för att vilja få bort spåren av en person som gjort intrång på ens privata kroppsdelar utan tillåtelse. Hur det känns att gå igenom processen efteråt, när ens nära & kära får reda på det. När förhören kommer. När fler och fler ifrågasättningar kommer. Och när det slutligen är dags för rättegången. Då man återigen får uppleva händelsen. Berätta varenda detalj om man som hände och sedan höra hur en annan person gör allt den kan för att försvara personen som förstörde ditt liv. Få hem ett brev några dagar senare om hur personen inte dömts.

En vecka efter min 14onde födelsedag förgrep sig en kille på mig. Han våldtog mig. Idag, 3 år senare, känns det fortfarande som att det var igår. Trots att jag bearbetat det så är det otroligt svårt för mig att ens skriva om det. Jag vet att ungefär 40% av er som läser detta kommer att fråga ifall jag var full eller drogpåverkad. Ifall jag hade utmanande kläder eller inte. Ifall jag sa nej eller inte. Jag var en oskyldig, rädd och chockad 14 åring. Jag hade aldrig använt någon form av narkotika eller varit begiven på sprit innan. Jag brukade, tillsammans med min mamma, gå till barnavdelningen på H&M och titta på fina T-shirts med något roligt tryck på. Jag var ett barn, han var vuxen.

Så, är jag feminist? Ja. Jag står för människors LIKA värde i samhället.

Vill jag göra allt jag kan för att minska risken till våldtäkter? Ja. Jag kommer att göra så mycket jag kan för att minska risken till våldtäkter.

Hatar jag män? Nej. Jag hatar inte män.

Hatar jag de personer som förgriper sig på andra? Ja. Jag hatar personer som förgriper sig på andra.

Love, Angel.


Likes

Comments

En svår fråga som är mindre viktig & en som är svårare och extremt viktig. Vilken är vilket?

Vi börjar med den mindre viktiga, min chefs tycke om mig! Vad tycker egentligen min arbetsgivare och de(n) andra personalansvarig(a) personen(rna), på jobbet om mig? Jag har faktiskt en liten aning.

Misstycke! Jag tror faktiskt inte att de gillar mig speciellt mycket, utan någon aning om vad det kan bero på. Jag själv anser att jag skött mig extraordinärt på jobbet.. haha. Jag har inte på något sätt misskött mig, bortsett från att jag sjukanmält mig via meddelande vid 2 tillfällen och det fick man inte. Dumma mig! Jag misstänker att det kan ha gjort så att de misstrott mig. Men om jag skall vara helt ärlig om vad jag känner så tycker jag bara att det är otroligt onödigt ifall de ska gå runt och hysa agg mot mig, eller bara vara otrevliga. Trots att jag sjukanmält mig på fel sätt så jobbar jag riktigt hårt för dem! Men vad ska jag säga, man kommer alltid att stöta på "mindre trevliga" personer.

Nu går vi över till den betydligt mer viktiga frågan: Vad känner jag för kärlek?

Ja vad känner egentligen jag, Angelina, för kärlek? Jag älskar det, samtidigt som jag hatar det. Jag älskar det för att det är så underbart och hatar det för att det är så komplicerat? Det är motsatsen till varandra på samma gång! MEN ett tecken på att det är äkta är om man TILLSAMMANS tar sig igenom det mindre bra. Om man TILLSAMMANS löser alla bråk. Om man TILLSAMMANS lever i de underbara stunderna trots risken till att det ska hända något mindre bra, ständigt finns där. Up's & Down's är en del av ALLT i livet. Åtminstone ALLA relationer. Kärlek behöver heller inte vara en relation mellan en kille och en tjej, tjej och en tjej eller kille och en kille. Kärlek är relationen man har med, t.ex, sin mamma, i mitt fall "mor & dotter kärlek". Jag ÄLSKAR min mamma, trots att vi ständigt bråkar. MINST en gång om dagen. MEN vi löser det. Antingen löses det av sig själv eller så reder vi ut det tillsammans. Alla behöver kärlek i livet, till och med jag. Så mitt slutgiltiga svar på den fråga är att jag ÄLSKAR kärlek, trots att det var "fucka upp" en hel del i livet. Och dessutom tror jag nog att livet är till för att vara lite fucked up ibland! ;-)

Love, Angie
PS: https://youtu.be/DAMM8JVbr8g (Great Song!)

Likes

Comments

Endast FEM dagar kvar till semester!

Idag är det lördag igen och det är jobb som står på schemat. Dagens station är "spinning cars", vilket jag helt ärligt inte har någon aning om hur det fungerar. Det låter som att det har och göra med snurrande bilar, men vi får se. Jag börjar 9.45 AM så det är bara att jag kommer ett tag tidigare för att lista ut hur det faktiskt fungerar. 

Nu är det, inklusive idag, bara fem jobbdagar kvar innan jag tar semester för att kunna vila upp mig inför skolstart vid en NY skola! Ännu ett år av ekonomiska studier väntar & det är ganska nervöst att börja i 2an på en helt ny skola. Vad som helst kan hända, vilket också gör det ganska spännande! Men mest nervöst, haha. Jag känner INGEN där då jag nyligen flyttat till ett helt nytt hus, i en helt ny stad. Jag hoppas att det går bra och att jag kommer överens med åtminstone någon från klassen! Men nu tillbaka till jobbet. 

Jag har jobbat på Leksand Sommarland sedan slutet av Juli, och trots den korta tiden är jag helt utarbetad.. det är sjukt hur arbetsdagarna kan gå så sakta medan de lediga dagarna flyger förbi! Men samtidigt som jobbet varit väldigt... jobbigt, har det också varit väldigt kul och gett mycket nya erfarenheter som kan behövas i fortsättningen. Att jobba inom service kan vara en riktig pina men som sagt också kul. Vissa dagar kan man bli väldigt fascinerad av vissa människor, hur de kan vara så öppna och trevliga mot någon (mig) som bara är där för att starta igång en karusell åt deras barn eller sälja en dricka. Det är faktiskt ingen självklarhet. Men nu är det bara för mig att kämpa mig igenom fem dagar av både up's & down's och längta efter att kunna slappna av och ladda upp med ny energi inför ännu en skolstart.

Allt gott!

Love, Angel <3​

Likes

Comments

På sommarlovet (och alla anda 365 dagar om året) är just musik en enormt viktig del, åtminstone enligt mig! På klubben spelas mer "hype" musik medan det kanske spelas lite mer "chill hits" på strandfesten & när man ligger hemma på kvällen och är lite nedstämd så är det förmodligen "sad songs" som gäller. Jag däremot kan nog lyssna på cirka 10 olika musikgenrer inom 30 minuter, då jag tycker det är väldigt svårt att rikta in mig på endast en genrer. Nu hade jag tänkt dela med mig av min breda musiksmak till er, genom att länka de 50 bästa låtarna jag NÅGONSIN hört!! Enjoy :-)

Love, Angel <3

PS: Tryck på namnet för att komma till låten via Youtube.

 1. Picky
 2. Cómo Te Atreves
 3. Crying in the club
 4. Drunk On Love
 5. Really Don't Care
 6. Tårarna i halsen
 7. Love Myself
 8. Ciao Adios
 9. OK
 10. Burn
 11. Sugar
 12. You Da One
 13. Summer Air
 14. No Lie
 15. Party Monster
 16. Confident
 17. That's What I Like
 18. Treat You Better
 19. Into You
 20. Hunter
 21. Seventeen
 22. Came Here For Love
 23. NO
 24. Roc Me Out
 25. Teen Idle
 26. Serial Killer
 27. Whistle
 28. There's Nothing Holdin' Me Back
 29. 1-800-273-8255
 30. Lay It All On Me
 31. Heart Attack
 32. Mi Gente
 33. Summer
 34. Colouring This Life
 35. Right Round
 36. Where Have You Been
 37. Hotter Than Hell
 38. One Last Time
 39. Ain't My Fault
 40. Same Old Love
 41. Powerful
 42. Sit Still, Look Pretty
 43. Give It Up To Me
 44. Neon Lights
 45. Something Just Like This
 46. Te Amo
 47. High For This
 48. Ex's & Oh's
 49. Hold Me Down
 50. Irresistible

Likes

Comments