Header
View tracker
View tracker

Tyget som fick följa med hem i förrgår, ett tyg i läderimitation med lite struktur mönster. Samt ett blixtlås i guldfärg. Jag konstruerade snabbt ihop en kjol igår under tiden jag tvättade upp tyget. Så snart blir det mer än bara tyg och ett blixtlås. 

Nu ska jag fixa iordning mig för att sedan åka in till stan och luncha med min familj innan jag ska jobba. 

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon fredag och änu en ledig dag, tills det blir jobb imorgon. Har inga speciella planer för dagen. Men igår när jag var in till stan för att leta foder till en klänning jag börjat med, hittade jag ett annat snyggt tyg. Jag tror det skulle kunna bli en super läcker kjol. Typiskt mig att dra igån flera projekt samtidigt, men har och får man lätt mycket inspiration i huvudet så.. Nu ska jag iallafall laga lite frukost! 

Likes

Comments

Nytt fint set från ELLa M- lindex. Spanade in det när jag jobbade i helgen men då fick det inte åka med hem, men igår kunde jag inte låta bli att åka in och köpa det. Så himla fin spets. Sitter just nu fortfarande i morgonrock och har ätit frukost, det är så tråkigt väder ute så blivit en seg morgon. Detta väder är ju dock perfekt för att sy eller måla. Kanske blir att åka in till stan och köpa foder till en klänning jag började klippa ut delar till igår innan jag drog iväg på ett härligt bodybalancepass. Har varit duktig nu och hängt med på dem passen och det är väldigt roligt.

Ha en fin dag! 

Likes

Comments

Jag kom in!! Så otrolig skönt, obeskrivlig glädje på det. Har ju suttit med antagningsprover för mönsterkonstruktör till hösten. Och i måndags fick jag hem brevet att jag kommit in. Skakade så om händerna när jag skulle öppna det. När jag läste att jag var antagen kom glädjetårarna från all nervositet. Känns så otroligt roligt! Så i höst blir det en termin till mönsterkonstruktion och förmodligen en kvällskurs i herr konstruktion. Nu känns det att man är en bit påväg emot sina mål.

Likes

Comments

​plockade fram papper, färg och penslar imorse och började måla. Var ett tag sen jag målade nu, sytt och varit mycket med skolan nu i slutet. Men det är en speciell känsla att plocka fram färg och penslar när man får tid. 

Likes

Comments

Kavajen jag började på i slutet av förra veckan, som är till min mamma.
En kavaj i ett hundtandsmönstrat ull tyg som jag hitta i Paris. Detta är andra gången jag syr en kavaj och tänkte utmana mig med mönsterpassning, riktigt roligt när man får till det snyggt. Det är samma model som jag sydde sist, en grå kavaj. Skönt att pröva samma mönster när man syr rutig kavaj för första gången, då det är en hel del mönsterpassning för att få det fint. Gjort passpoal fickor och la då passpoalerna på snedden för att få lite effekt lä mönstret. Har suttit hela eftermiddagen/ kvällen i skolan och sytt på den. Har kommit en bra bit nu. Snart dax att tänka på foder. Men nu är jag faktiskt påväg hem för att sova några timmar. Varit i skolan sen halv 10 imorse, så vart en lång dag. Försöker ta vara på dessa sista dagar nu. Går nämligen ut denna utbildning på fredag. Detta år har gått så fort.

Likes

Comments

En liten tjuvtitt på mitt examensarbete. Från moodboard, idéer, skisser, plaggskisser, konstruerande till färdig uppsydda plagg. Dem vart ju som sagt fotade av en fotograf här om veckan. Ska lägga upp de bilderna bättre sen.
Just nu sitter jag på tåget tillbaka till Uppsala, tänkte hinna med och titta in på modevisningen min gamla skola har idag. Koppla bort rutmönstrade tyger som jag har i huvudet nu. Har nämligen börjat på en kavaj idag, med ett rutigt tyg jag köpte i Paris. Det är ett hundtandsmönstrat brunt tyg som min mamma ska få en kavaj i. Det är väldigt små rutor och blir en del mönsterpassning. Om någon hållit på att sy mönsterpassning förstår ni att man blir trött i huvudet. Har faktiskt inte sytt i mönstrade tyger med mönsterpassning direkt, så varför inte ge sig in på en kavaj, haha. Men mönsterpassning, utklippta delar och olika mellanlägg har jag pysslat med hela dagen. Lätt att man fastnar i det och glömmer bort pauser och tiden. Men imorgon ska jag hinna börja sy ihop den lite. Mycket arbete med pressning, av tyget, mönsterpassning, olika mellanlägg och sådant innan som tar lång tid. Ska fixa lite bilder under kavajens process och visa tänkte jag.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Plaggen till examensarbetet börjar ta form. En klänning som snart är färdig sydd. På måndag är det fotografering.

Likes

Comments