Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Detta inlägg vill jag bara uttrycka mig och förklara min ilska på folk som uttrycker sig fel. Jag är medveten om att de inte vet vad de pratar om. Men samtidigt vet jag att "uttryck" och "normer" i samhället eftersträvar det. Då uttrycket har blivit så pass vanligt i vardagen för oss människor. Jag försöker inte klaga eller dra ner en person/personer. För det kan hända att jag också uttrycker mig fel i sammanhang, som inte jag är medveten om...

Det jag ville komma fram till är att uttryck som "jag är så deprimerad" eller "när jag kommer hem ska jag ta livet av mig" med mera. Sådana utryck kan jag ta väldigt fel och dessutom tycker jag att orden är extremt jobbiga att höra. Jag vet att jag inte är ensam om det...

När ett prov gott dåligt i skolan, kan folk uttrycka sig "när jag kommer hem ska jag ta livet av mig" eller när någon person är lite nedstämd, "jag är så deprimerad" osv.

Jag kan inte berätta hur det är för andra, men jag kan prata för mig själv. Jag har varit deprimerad och haft självmordstankar och nästan blivit inlagd på sjukhus pga av det. Fått gått utredningar för inläggning och har fått diagnosen depression. Jag vet hur det känns att vara det och det var några av mina värsta dagar någonsin. Jag "känner" personer som begått självmord och har det långt bak i släkten. Det är inget att leka med!

Så snälla uttryck er inte med dessa ord, för det kan tas och uppfattas extremt fel för människor. Kanske inte för mig, men för andra. Dock kan det vara extremt jobbigt för mig också, de dagar jag känner av depressionen. Men hur som helst vet jag innerst inne att det är ord som "normen" uttrycker sig med. Förstår ni? Det är svårt att förklara och jag hoppas att ingen tar detta på fel sätt. Så får ni ha en superbra fredag, kram❤️

Likes

Comments

Hej mina hjärtan! Nu är det dags för mig att återvända till skolan igen. Jag fick som sagt blodtrycksfall i onsdags och det tog hårt på mina krafter. Så jag är inte helt fullt återställd ännu, men ca. 75% frisk. Blodtrycksfall för en frisk person är kanske inte en jättestor del, men för en som är lite svagare så kan det vara tillräckligt nog, och en av dem var jag! Så är helt slut efter denna vecka. Har sovit enormt mycket dessa 2 dagar jag varit hemma, men ändå känner jag mig inte utvilad, så det känns lite jobbigt!

I onsdags var jag svagast, igår så var jag svagare och i dag är jag svag...

Men det är som det är och nu ska jag försöka ha en så bra dag så gott som det går. Men när man kommer till skolan, brukar det lösa sig och plötsligt mår man genast bättre. Sedan ikväll blir det idol mys med familjen. Denna dag kommer nog en då lösa sig, kram❤️

Likes

Comments

Hej mina hjärtan! Förlåt för dålig uppdatering på bloggen på sistone, som jag brukar säga nu för tiden. Men det är så att jag har varit "sjuk" de 2 sista dagarna. Eller "sjuk" vet jag inte? Mina kropp sa emot, tror jag! Om jag ska berätta historien kort så har jag kämpat med skolarbetet extremt mycket från första dagen i skolan började. Mitt mål var att bli godkänd i engelska och A i resterande ämnen. En röst i huvudet skickade ett meddelande till mig och sa att jag måste prestera för att vara bra nog. Både för mig själv och för andra!

Hur som helst kämpade jag som en gris i skolan. Från 08.00-17.00 varje dag plus 4 timmar när jag kom hem. Innan det var dags att lägga ner skolböckerna för dagen och få i sig några få timmar till sömns. Så har "nästan" alla mina dagar i veckan sätt ut, från den dagen jag gick in på Jensen gymnasiums portar. Under helgerna har jag pluggat minst 5 timmar varje lördag och söndag. Nu kanske ni undrar, hur mycket läxor har dem egentligen? Det är inte bara inlämningsuppgifter, prov eller gruppuppgifter som tagit tid, utom att jag ligger nästan före i alla ämnen. Dessutom har jag hjälpt mina klasskompisar extremt mycket, men det tycker jag bara är kul! Dessutom tror mina vänner och familj att jag är en duktig elev med extremt höga betyg, som gjort mig ännu mer stressad att inte misslyckas.

Anorexin har stannat av, då min kontrollfreak har satt sina fötter vid skolbänken istället. Men samtidigt har det varit glädje i skolan plus att de första månaderna på gymnasiet har varit mina bästa dagar någonsin, under skolperioden om man tittar på skola. Mina lärare är fantastiska, man kan inte jämföra skolorna jag har gått på mot Jensen. Det är 3 helt olika skolor!

I onsdags hur som helst, skulle jag till ätstörningsenheten väldigt tidigt på morgonen. Jag kände mig i helt normalt tillstånd på morgonen när jag vaknade. Jag gick upp och gjorde ordning mig som vanligt. Ni vet, sminkade mig, satte på mig kläder och åt frukost mm. Under frukosten började jag må illa, men tänkte för mig själv det är nog för min nervositet inför vägningen, som det brukar vara. Men inget annorlunda en vad det brukade vara! Så jag åt upp frukosten och sedan var det dags att åka till ätstörningsenheten. Jag mådde fortfarande illa, kände mig lite yr och extremt trött. Den känslan som om man inte sovit bra på några dagar, ni vet!

Jag somnade i bilen och sedan väckte mamma mig och sa att vi var framme. Men kände fortfarande att något var fel! Dock så gick jag in på ätstörningsenheten en då. Tänkte för mig själv att jag skulle gå på toa, titta mig i spegeln, dra in magen och mäta mina ben och armar med hjälp av mina händer. För att lugna ner mig själv, innan vägningen. Men mådde fortfarande illa och så där, inte ont i magen eller något liknande. Så gick ut till väntrummet där mamma satt. Satte mig ner och då kom det, jag fick uppstötningar och visste inte vad jag skulle göra. Så sprang in på toan och mamma kom efter. Där kräktes jag och vart helt vit i ansiktet. Så pass att mamma trodde jag skulle svimma. Men några få sekunder efter att jag fått upp min frukost, så gick jag ut och satte mig i bilen.

Mamma fick gå och prata med min behandlare, vad som hade hänt och bokade in en ny tid till ätstörningsenheten. Men när mamma kom ut till mig i bilen, så mådde jag helt bra igen. Dock så bestämde vi att vi skulle åka hem igen, för att jag var så pass trött. Efter det har jag känt mig bra, bara lite trött. Det var nog ett blodtrycksfall som inträffade mig pga att jag haft för mycket ångest på sistone. All stress i skolan, generella ångesten och matångesten med mera. Min kropp sa emot! Därför har jag inte bloggat de 2 sista dagarna. Så hoppas jag att ni förstår? Så får ni ha det bra, kram❤️

Likes

Comments

Hej mina hjärtan! Förlåt för dålig uppdatering idag. Men har bara känt mig så stressad och nervös på sistone. Haft mycket i skolan och träffat mormor på sjukhuset, då hon har opererat sig. Så har varit i full rulle, under hela dagen! Just nu sitter jag och små pratar med mormor. Asså ibland förstår jag inte hur pigg mormor är efter att ha utfört en ganska stor operation några dagar senare. Jag är så inspirerad! Min mormor är grym! Ytterligare STYRKEKRAMAR till dig mormor!!!


Nu ska jag fortsätta vara lite mer social med mormor innan jag återvänder hemåt. Eller förresten jag ska till faster och äta innan hemfärden. Så får ni ha det bra! Kram❤️

Likes

Comments

Hej mina vänner! Detta inlägg kommer bli lite vingligt, men känner att jag behöver bara få skriva av mig. Det är dessutom ett jobbigt blogginlägg för min del, så jag vill inte få några negativa kommentarer. Jag skriver detta för att beskriva att anorexia inte går över från en dag till en annan. För det är rent sagt ett helvete att gå igenom detta både för den inträffade och för närstående vid sidan av. Man har bra dagar men också dåliga dagar i denna sjukdom!

Det viktigaste är att man bestämmer sig för att bli frisk. Ja det är svårt och "nästan" omöjligt i de mest ångestfyllda dagarna. Men det går! Om man inte har viljan att bli frisk, så är det rent omöjligt. Jag är ett levande bevis, trodde jag!

I fredags förstod jag att jag har en lång bit kvar att vandra. Dock så vet jag att jag har kommit långt och jag är superstolt över det (nästan alltid). Men inte jämnt! När anorexin tar över och pratar! Hur som helst, var jag på McDonalds i fredags och åt någorlunda nyttig mat. Men ändå steg min ångest fullständigt, som resulterade att jag inte tänkte klart. Jag vill dock tillägna att mina klasskamrater stod på och försvarade mina tankegångar. Så TACK ytterligare än gång!

Från dess har jag insätt att jag inte är 100% frisk ännu, för har fortfarande ångest över "onyttig" mat, som ger ohört mycket ångest. Jag är inte bara hälsosam alla dagarna i veckan, dock så har jag bra dagar också! Hur som helst, kan jag "nästan" alltid hantera min ångest själv. Men inte alltid, som i fredags! Tack för att ni läste detta inlägg fast att det blev lite rörigt, kram<3

Likes

Comments

Samarbete med svensk hälsokost.se
Hej mina hjärtan! Hoppas allt är superbra! Jag vet att måndagar kan vara lite krävande och veta att det är en hel vecka kvar tills nästa helg. Men kom ihåg nya utmaningar och nya möjligheter. I samarbete med Svensk hälsokost!

I dag ska jag samarbeta med svenskhälsokost.se, så det känns jättekul! Det har blivit en hel del samarbeten med företag inom hälsokost, så jag hoppas att ni tycker det är kul. För jag älskar hälsokost och lägger stor tid på det i min vardag.

Hälsokost.se är ett företag som arbetar hektiskt med att värna om en hälsosam kost i vardagen. De arbetar främst med att hitta kosttillskott i vardagen i form av hälsokost. Exempel på detta kan vara allt från antioxidanter, vitaminer, mineraler och nyttiga fettsyror, som ger ett tillskott som underlättar kroppen. För att människan ska må bra!

Jag har aldrig använt mig att kosttillskott i vardagen, så detta ska bli jättekul, för att se om detta stämmer eller inte. Mitt mål med Selen, det som jag ska testa i detta samarbete är att få bättre kvalité på mitt hår samt naglar. Då det inte har blivit bättre precis pga av min anorexi. Så det skulle vara jättekul om detta fungerade! Så jag kunde känna mig lite vackrare... SelenFAKTA:
"Selen är ett grundämne som fungerar som en antioxidant i kroppen och bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar, ämnesomsättning och normal sköldkörtelfunktion. Selen hjälper även till att bibehålla kvaliteten på hår, hud och naglar. Selen är ett icke-metalliskt grundämne som finns i jorden, men i väldigt låga halter. Det är även ettessentiellt spårämne som har enzymatiska funktioner och fungerar som en antioxidant i kroppen, vilket skyddar cellerna mot fria radikaler och nedbrytning.

Selen bidrar även till normal sköldkörtelfunktion vars viktigaste uppgift# är att styra ämnesomsättningen. Sköldkörteln producerar hormoner som påverkar nästan alla kroppens funktioner. Selen har också enligt forskning visats ha en positiv verkan på muskelsvaghet och muskelsmärtor. Det är även 100% vegetabilisk och lättupptaglig form" Selen

KÖP Selen idag på hälsokost.se då det är i dagsläget ett erbjudande för endast 69 kr istället för 89 kr. Dessutom får du 3 för 2, så passa på att köp IDAG! I en burk finns det 100 tabletter av Selen. Så det räcker länge, för ett så pass lågt pris. Om det funkar ska jag absolut använda mig av det i vardagen. Har ni testat Selen? Vad tycker ni i så fall? Så får ni ha en riktig bra måndag, kram❤️ #svenkhälsokost.se

Likes

Comments

Samarbete med svensk kosttillskott AB

Hej! Hoppas allt är superbra med er! Allt är bra med mig, bara lite trött som jag brukar vara för tillfället. Hur som helst är detta blogginlägg ett samarbete med Svensk kosttillskott AB. Har samarbetat med Svensk kosttillskott förut och är super nöjd med alla deras träningsprodukter och kost tillskott. Så detta samarbete var ett måste för mig när jag såg att de sökte efter bloggare. Vart jätte, jätte glad! Så tack ytterligare än gång Svensk kosttillskott att jag fick chansen att samarbeta med er ytterligare en gång<3

Svenskt kosttillskott AB är en webbutik för träningsintresserade människor, där man kan köpa kosttillskott, hälsokost och träningskläder, Svenskt kosttillskott , Webbutiken är ett dotterbolag tillika webbutik med inriktning mot hälsokost, sporttillskott, skönhetsprodukter och ekologiska livsmedel. Svenskt kosttillskott sortiment består av egenutvecklade varumärken till låga priser och snabb leveranstid.

Better Bodies Performance Hoodie

Ni måste verkligen köpa denna hoodietröjan som jag har på mig på bilden. Den är så skön, med ett mjukt, varmt funktionsmaterial som passar all typ av träning. Performance Hoodie är fodrad med mjukt fleece material för bästa möjliga bekvämlighet. Det finns dessutom hål i tummen till dig som vill ha tummarna i ärmsluten, som gör att ärmarna sitter på plats inom loppet av träningspasset. Ett måste i garderoben! Tröjan finns i 3 olika färger Antracite melange (färgen som jag har), Greymelange och Black. Alla är verkligen jättefina! (Storlekarna finns i S, M & L)

  • Snygg hoodie med kvinnlig passform
  • Fodrad med fleece
  • Varm och skön att bära

Hoodie tröjan kostar 1199 kr och märket heter Better Bodies. Performance Hoodie tröjan kan användas före, under och efter träningspass. Men även under kalla, blåsiga sommar, vår och höst kvällar under solkvisten. Bästa HOODIE TRÖJAN!

OBS: Jag gör inte detta samarbete för att få folk att banta eller komma i dåliga kostvanor. Tvärsom jag vill att alla människor ska ha ett extra alternativ. Då menar jag allt från träningsinrikta människor till folk med ätstörningar, eller en helt vanlig människa som vill ha ett nyttigare alternativ helt enkelt. Så ses vi snart igen, kram <3


Likes

Comments