Header

Hej!
Idag har jag varit i skolan och det gick väldigt bra. Massa nya kurser har börjat nu och jag är extremt nyfiken på filosofin. Under en håltimme satt jag med två av mina fina vänner och planerade lite roliga saker!

Då jag kom hem så hade jag fått ett paket jag beställt. Det är "bjäst" eller mer känt som "nutritional yeast". Jag har tänkt att beställa det under längre tid men det har aldrig blivit av men nu så! Det är som en krydda som innehåller B-vitamin och har en lite nötig och ostig smak. Jag beställde det på apotea.se

Då jag fick hem det och la det i en burk så ville jag direkt testa det! Så jag testade göra nästan som en paté alltså ett pålägg man kan ha på mackor eller kex. Det var väldigt lätt att göra och smakade jättegott, konsistensen kunde vara bättre men det var ett misstag av mig. Rekommenderar verkligen att testa, du behöver inte ha "bjäst" för att göra det.

Ingredienser
1 1/2dl mandlar
1/2dl vatten
1msk olja
2msk bjäst
Kryddor
Örter (gräslök valde jag)

1. Börja med att lägga mandlarna i vatten över natten eller i minst 5 timmar.
2. Häll av vattnet och ta bort skalet från mandlarna.
3. Blanda mandlar, vatten, olja i en matberedare och kör tills det blir lent eller den konsistens du vill ha.
4. Lägg i bjäst och kryddor ex: salt, lökkrydda, paprikapulver.

Färdigt!

Till detta åt jag en wook gjort på risnudlar, blomkål, broccoli och lök. Kanske kommer ett recept på det ;-) det var supergott!

Nu ska jag bara vila och plugga lite körkortsteori då jag planerar att ta körkortet innan jul!

Hejdå! xo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!
Nu är jag och resten av familjen Vergara påväg hem från Grekland. Vi var här en vecka vilket var mycket lämpligt, vi har badat och solat i mängder! Just nu sitter jag och skriver detta på bussen till flygplatsen, jag kan ändå inte vänta tills jag kommer hem. Det är skönt att vara hemma i sitt egna hem och få sova i sin egen säng känner jag.

Igår åt vi på en väldigt trevlig resturang som heter 'Grande'. Det var ett perfekt avslut på kvällen och en väldigt god måltid. Sedan gick vi och köpte grekiska handgjorda tvålar som hade ett fantastiskt utseende! Kan inte vänta att få ställa fram dem i mitt badrum. Såklart kommer det bilder på dem när jag kommer hem!

Här är en bild från restaurangen:

Nu ska jag avsluta detta inlägg med ett hejdå! Hoppas ni får en fortsatt trevlig morgon så ska jag se till att ta mig hem i rimlig tid.
Xo

Likes

Comments

First
Hej alla!
Detta är mitt första inlägg och det kommer handla om inget speciellt. Jag har tänkt att starta en blogg länge och då tänkte jag på vad jag är mest intresserad av, då jag aldrig kan hålla fast vid en sak så länge så kände jag att varför inte skriva om allting! Men det som intresserar mig mest är viktiga samhällsfrågor och veganism men jag är även väldigt intresserad i olika kulturer. Så nu hoppas jag att några kommer se min blogg som ett tillfälle att kunna diskutera dessa ämnen och få lite mer kontakter! Just nu befinner jag mig i Grekland på ön Karphatos och det är min sista dag här :-( så i detta inlägg tänkte jag svara på lite frågor om mig själv så ni som läser får en idé om vem jag är i samband med fina bilder från resan! Även ni kan svara på frågorna i kommentarerna :-)

Hur gammal är du?
Jag är 17 år gammal och fyller 18 den 27 November (suck) alltså född år 1999!

Beskriv dig själv med tre ord!
Jag skulle nog säga: glad, pratglad och nyfiken!


Vad är ditt ursprung?
Jag har en Mamma från Sverige och min mormor är från Finland, min pappa är från Chile. En härlig blandning skulle jag själv säga haha

​Varför äter du veganskt?

​Jag äter veganskt för många anledningar, de mest självklara är för hälsan, planeten och såklart djuren. Men mer djupgående så tycker jag att det känns rätt för mig att inte äta djur och man mår mycket bättre både psykiskt och fysiskt av att avstå från animaliska produkter. Denna blogg kommer INTE vara en plats där det bara skrivs om veganism så att det kan kännas som en kult (som många tycker) utan jag vill bra dela med mig om mina tankar!


Ställ gärna mer frågor till mig i kommentarerna! Xo

Likes

Comments