Idag kollade jag statistiken igen nu är det inte Irland som är landet som inte är svenska besökare utom Finland 🇫🇮 för mig känns det lite som en personlig vinst då finland alltid varit en del av mitt liv. Jag har aldrig varit där men det är på väg kan ni då gissa min koppling till Finland? Jag har aldrig varit där men det är är en stor del av mitt liv. Familjen gissade ni på det för då har ni rätt jag är delvis finsk till sån stor del så ni vet de här uppdateringar Sverige gör för att se hur stor del av befolkningen som är invandrare räknas jag in i den som andra generation. Vet också att de har en särskild för de från Finland då man skulle vara barn eller barnbarn till någon därifrån och där räknas jag med in i såklart. Det känns så konstigt att det gör det när jag bott här hela livet och bara träffat de finska släktingarna när de varit på besök majoriteten av min familj även på den sidan bor numera här. Visst jag har hört hur de pratar finska och ätit delar av deras klassiska maträtter. Så då ska man väl se detta som en personlig vinst att få finska besökare även om det kan bara vara anledningen att nouw öppnat upp där. Så kittos hoppas ni stannar kvar kan tyvärr inte så mycket finska att jag kan skriva med det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bara kolla det här det är från min hylla jag har i lägenheten och det passar ihop färgen på väggen i bakgrunden och min växt. Den gör sig otroligt bra där enligt mig, ni vet hur det är när man har något som bara liksom klickar det har jag här. Krukan är från Åhléns och var faktiskt en av de saker jag bestämt innan jag fick lägenheten att jag ville ha och så underbar den är, ibland är det bra att bli lite kär i detaljer tydligen blir det riktigt snyggt för en.

Likes

Comments

Idag blev det mina favorit byxor från river island och en lite mer avslappnad tröja only den är så mysig att ha på sig, den är tunn men ändå tjock så perfekt nu när man i te riktigt vet hur vädret blir

Likes

Comments

Älsklings klänningen fick komma fram idag finns inget med den jag inte gillar så underbar köpte den för några år sedan på Nelly och ja typ älskat den sen dess

Likes

Comments

Denna helg har varit full av saker att göra, mest vardagliga saker men ett släktkalas iallafall så man bryter av gamla mönster helgen brukar vara mest sånt man inte hinner i veckan nuförtiden. Vet inte riktigt om det hände något mer än släktkalaset 🤔 är väl så det blir med minnet ibland. Snart är det dags att åka till lägenheten obligatorisk närvaro på delen av kursen i veckan så bara att åka dit.

Likes

Comments

Idag blev det återigen blus och svarta jeans denna blusen är dock lite speciell då den är från mitt första försök med wish och ja som ni ser det funka ju storleken stämde samt utseendet rätt nöjd med faktiskt. Gillar att de har lite mer kläder som man kanske inte har så lätt för att hitta här då jag gillar att ha  kläder där inte så många har likadant som jag har. Man får väl känna sig lite speciell eller?

Likes

Comments

Varit med om det? Ni vet när man råkar tappa ögonskuggan i golvet och den går sönder? Hemskt är det, jag lyckades med det för några dagar sedan och idag lagade jag den (halleluja typ) jag hade googlat runt och kollat hur man gör för jag visste att jag läst det någonstans. Jag hittade en som verkade bra och följde råden. Här kan ni följa stegen jag tog och vad som behövs.

Behövs:
trasig ögonskugga (såklart)
tandpetare
tesked
glas/skål något lätt att röra runt i
Något med alkoholprocent över 38% (handdesinfektion, vanlig alkohol vad du har tillgängligt bara procenten funkar)
Hushållspapper

Eventuellt ett mynt I storleken av formen

Hur man gör:
Försök att lägga allt puder du kan i glaset.
När du fått bort det som lossnat så kan du börja göra rent formen den kom i gick inte den sönder kan du använda den igen efter att gjort rent den. Jag gjorde rent med alkoholen jag använde genom att helt enkelt torka av den med hjälp av hushållspapper.

När den är ren kan du börja krossa pudret mer så det inte finns några bitar i så gott det går. Efter det är det steget när man börjar hälla i lite av det du valt för något jag körde 40% alkohol på mitt. Tror mitt gick på ca 1,5 tesked innan det blev tillräckligt med konsistens av det ska bli lite som en deg när man rör runt (här använde jag mig av teskeden och tandpetare)

När det är gjort är det dags för att få smeten ner i metallformen igen här gör ni vad som passar bäst jag kunde ta det mesta med hjälp av teskeden. Sen kan man börja pressa ner det i den, (såg tips att man kan använda mynt här med men det gjorde inte jag). Jag fortsatte med teskeden när jag sett att det mesta var i formen tog jag lite papper och pressade med mina fingrar först för att se till att inget fastna eller förstördes på annat sätt. Därefter tog jag papper och sen pressade med teskeden igen och sen får man vänta på resultatet då alkoholen måste dunsta innan det är normalt igen och man blir glad igen

Mitt har snart legat orört i ett dygn och är nästan perfekt igen 😉

Likes

Comments

Idag blev det svarta jeans och en blå blus gillar verkligen den här blå färgen den piggar upp ett par svarta jeans så enkelt.

Likes

Comments

Två dagar eller ja en och en halv har jag velat att de ska gå fort. Jag gillar inte riktigt att vara i min lägenhet visst har man kompisar här men ändå trivs så mycket bättre längre söder ut i vårt avlånga land, tror min kropp gör det med känner att huvudvärken har mycket lättare för att komma här än där, var ju sjuk i onsdag/torsdag som värst kan ligga kvar sen dess men ändå man får väl hitta på anledningar ibland 😉 Jag är väldigt gald nu för att det är bara några timmar sen är jag påväg ner igen på väg hem vem är inte glad över att åka hem? jag är det iallafall det är för mig underbart att vara där detta känns inte som hemma visst jag är bekväm här men ändå det är inte hemma vet inte om det någonsin kommer att bli hemma ens, har ett schema då jag ska vara här mellan 9-13 förhoppningsvis kan man gå tidigare och sen ska man hem hem ljuva hem även om det är en biltur på typ minst 2 timmar tills dess men man gör det så gärna för vad gör det att man är on the road again när man ska till ett mål man heslt inte vill lämna? Då spänderar jag de timmarna för att få komma hem även om man kan diskutera om det är värt eller inte för vem vill inte helst bo där man känner sig mest som hemma. Jag bor här nu bara för utbildningen men jag hade så gärna bott "hemma" där i alla fall nu allt verkar bättre än vad det gör nu, flera gånger sen jag flyttade har jag fuderat på om det inte var bättre när jag pendlade det känns som att jag var gladare då än nu eller har jag kanske blivit lite mindre glad nuförtiden? kanske tänker tillbaka med färgade glasögon och tänker inte på hur jobbigt det var att pendla, tidigt, tåg som var sena eller intällda, ersättningsbuss överfulla tåg, bussar, långa bilresor etc alla problem... men var det kanske värt det? Hade man fått välja hade jag valt att läsa resten på distans eller närmare det hade nog passat mig bättre. Nu går jag och längtar efter att kunna åka hem och planerar så jag kan stanna där så länge som möjligt. kankse var som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag kanske aldrig vänjer mig vid att bo så här... Vi får vänta och se helt enkelt.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har länge letat edter ett par nya höstskor, brukar ofta ha stövletter mest i svart för det passar till allt. Jag har några i typ grå beige samt bruna men det är de svarta jag använder mest för de passar ju till allt. Tro mig jag gillar skor men jag är väldigt noga med hur de ser ut med för det är väldigt viktigt för mig att de inte har något som förstör helheten (kollar jag skor analyserar jag skor kan man säga). Just med höstskor verkar jag ha problem att hitta de perfekta paret... Ni vet de skor man nästan drömmer om när man väl hittat dem och de man ångrar att man inte köpte om mna missade sin chans, de där man letar och letar efter dem eller i alla fall ett par som liknar dem och känner besvikelsen när man inte lyckas och lever med ångern av att man inte köpte dem när man hade sin chans, varit med om det? Då vet ni hur det känns ingen kul känsla hade den för några veckor sedan hittade ett par perfekta klackar neutral färg lagom klack och fin färg hade passat till ja typ allt och köpte jag dem nej jag missade min chans sen när jag skulle ta tag i det fanns det inte längre, så gick det med att vänta på att hoppas på att de skulle ta in storleken (var där jag missade hann inte före resten som ville ha min storlek) ser de fortfarande framför mig... Det var inte riktigt vad jag ville få fram här lite sidospår... Jag har som sagt haft problem att hitta ett par nya höstskor det finns några alternativ men sen kommer det att man nu med lite fler utgifter inte vill lägga det på ett par skor oavsett hur mycket man gillar skor tror det är ekonomen i mig som blir rationel i det fallet. Sen finns det så många par skor och sorter nu som passar på hösten jag har många av de sorterna med funderar på någon färg jag inte har eller någon detalj som gör skorna lite mer unika dock inte tofsen som är populär nu så inte jag! Jag har kollat på lite olika sorter vissa är verklingen "JAG VILL HA!" men sen är rätt mycket "ja men de var snygga kanske ska köpa ett par såna?" det är mitt problem nu, vill ha men vill ändå inte ha... Vad ska man gör åt det? Vänta och se vad som händer eller köpa det är ju trots allt skor? Här är i alla fall några jag kollat på. samt har jag lagt till mina höst skor jag har nu och är tillgänliga för mig här i lägenheten har ju självklart fler par (man är ju en shoelover ändå 😉)

De svarta är de mest använda så snart dags att byta ut till ett nytt par när de blivit för slitna mitt förra par började läcka in vatten i tån så vi får se när det blir dags för ett bar basic svarta igen (troligen snart har de ofta därav slitaget på dem).

Likes

Comments