Header

Vi har feiret ettårsdag for J. Jeg synes det er utrolig merkelig å tenke på at det alt har gått så fort. Samtidig er det "bare" ett år, og han har jo vært her "alltid". Hver dag er rampestreker, lure smil og glade øyne. Tenk så heldig jeg er! Selvfølgelig er han også sur, tverr og umulig innimellom. Viljen hans begynner virkelig å vise seg, og han blir sur fordi han ikke får løpe rundt med penn i munnen, han blir sur fordi han må skifte bleie og han blir sur fordi maten ikke ble servert fort nok. Det er dog en viss sjarm med trassen også. Fingrene og armene som borer seg rundt meg for å gi meg en klem, godlydene når han ammes, latteren når vi leker, humøret hans når han skal herme eller tulle med oss... For en velsignelse han er!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Tøybleie-galskapen er ikke så verst. Til og med mannen er overbevist. "De ordentlige bleiene," kaller han dem og snakker om libero-bleiene som "de tynne" i nesten negativ tone. Jeg er faktisk litt overrasket.

Det er ikke noe problem å vaske. Flekker får vi bort uten problem, søppel er det langt mindre av og lekkasjer er det kun hvis bleia ikke sitter ordentlig. Det er færre bleieskift, fordi tøybleiene absorberer bedre enn papir. Jeg handler en del brukt, og noe nytt. Fortsetter vi slik får jeg vel overbevist mannen på brettebleier når vi får neste baby!

Likes

Comments

Baby led weaning handler om å la barnet spise selv og derfor også styre mengdeinntaket selv. Barnet må sitte enten selv eller med støtte (i fang), barnet må kunne føre maten til munnen selv (i starten går nesten alt i bakken) og man begynner først med "smaksprøver" når baby er 6 mnd. Fullamming er idealet i forkant av dette.

Her er J 11 måneder gammel, og som regel er det selvforsynte måltider (en gang i blant er det grøt, supper eller smoothie der vi voksne hjelper litt til). I går hadde vi for eksempel kylling og karri-gryte. Jeg serverer altså bare mat med mindre salt og biter jeg vet han kan klare å spise. Jeg lager det klart på eget fat, men serverer på bordet rett foran han (ellers blir det flygende tallerken).

Annen mat som er populær er spaghetti og kjøttsaus (hjemmelaga, for da unngår man mest mulig salt), kjøttkaker med diverse godt i, fisk (både ørret, laks og torsk)...

Likes

Comments

Et argument jeg har hørt mange bruke MOT tøybleier, og som jeg tenkte selv også, er at det er så mye gris med bæsjebleier. Joda, men i dag sparte jeg meg for TO papirbleieskift på grunn av tøybleia - MED rispapirinnlegg som er engangs. Vaska stumpen, kastet papiret med bæsjen og la inn nytt rispapirinnlegg. Bleia i seg selv skifta jeg først etter en del tiss. Det hadde de vaskbare innleggene sugd opp slik at det holder ei stund. Jeg har enda mye å lære hvilke innlegg som er lure med tanke på oppsugingsevne. Og vi har en mark på stellematta, så knapper (som er det vi har på tøybleiene våre foreløpig) er ganske utfordrende. Må kanskje få inn noen med borrelås.

Bleiene vi har brukt i dag heter alvababy lommebleier og er kjøpt brukt på "Tøybleietorget" på Facebook. Engangsinnleggene er kjøpt på lillegulltoybleier.no.

Likes

Comments

Arbeidsjernet legger seg klar for nedkjøling noen dager. Nå skal jeg kose og dulle med J mens pappaen er på trening med heimevernet og på kurs med Statoil i løpet av den kommende uka. Ny arbeidshelg på lørdag og søndag, og må nok innom jobb for medisingodkjenning i løpet av uka.

Og så skal vi bære litt i sjalene våre! ❤

Ryggbæring med apekatten gir en "Maria's coolest back carry"... Særdeles ergonomisk bæring.

Likes

Comments

Over og ut. Virkeligheten kaller. Ikke mer hjemmeværende mamma.

Jeg er tilbake på jobb. Dog er det kun en helgestilling, men flere timer sammenhengende uten gullet mitt var ikke bare-bare. Men arbeidshelga er raskt over, og med ett er det en ny uke med åpen barnehage, lange dager, trilleturer og andre ting.

Pappaen og lille J koser seg glugg uten mamma, og mamma har sørget for at morsmelk står klart i kjøleskapet dersom det skulle være behov. Senk skuldrene, og stol på at gutta klarer seg.

Koppen på bildet over er Jobb-koppen min. Den tegnet jeg på med porselenstusj her om dagen, brente og klar til bruk. Den er inspirert av favoritt-bæresjalet mitt, siden det blir enda mindre bæring når jeg er på jobb enn til vanlig. Jepp. Bæretøy-nerd.

Likes

Comments

Jeg har kastet meg på en ny bølge. Ingen store planer om å redde miljøet eller verden eller noe, men har noen punkter til vårt nye prosjekt. For det første: Papirbleier er lik MYE søppel. For det andre: Tøybleier sies å være bedre for såre stumper, og jeg må innrømme at det høres mer behagelig ut enn papir sånn totalt sett også. Punkt tre er litt varierende, men du kan altså spare penger på tøybleier hvis man ikke kjøper de dyreste, ikke hamstrer og bare kjøper nytt - og økonomisk er det også hvis man har til flere barn.

Jeg regner med at jeg kommer til å vise fram litt i læringsprosessen min, for dette er helt nytt for meg. Jeg kan altså nada og niks. Spennende! Vil du lære sammen med meg? Eller har du kanskje råd å komme med?

Likes

Comments

Når starter egentlig en fødsel? På filmer og serier sitter ofte den høygravide dama i fred og ro, og plutselig ser hun mellom beina. "Oh, my water just broke!" Eller så begynner hun bare å vræle av full lungekapasitet.

På fødselsforberedende kurs hos jordmor ble vi fortalt: "Som regel starter det ikke med vannavgang." En annen viktig lærdom jeg tok med meg fra det kurset var: "Vær forberedt på å være uforberedt." Det ble for meg, og oss, et mantra i tiden fram mot fødselen og oppholdet på sykehuset. Mye kan du lese deg opp på, men så er det likevel følelser, utstyr og så videre som du absolutt ikke så for deg at det var slik det var. Jeg trodde for eksempel at riene var driiitvonde. Jeg trodde det helt til pressriene begynte. Fyyy søren. Men nå er det glemt. Smerten, altså. Jeg kan fint gjøre det igjen, tenker jeg, men kommer helt sikkert til p tenke "Hva i huleste var det jeg kunne finne på å glemme?!" Kroppen og hjernen er ganske fantastisk. Man klarer virkelig det helt sykt smertefulle, og man har jordmødre (og eventuelt leger) til å støtte. De sier ikke nødvendigvis hvor kritisk det kan være når du ligger der og tror du skal presse en yogaball ut. Men i ettertid fikk jeg vite hvor skyyyyhøyt blodtrykk jeg hadde, og at legen var veldig nær å ta over jordmora sin jobb. Uforberedt, men en opplevelse jeg er veldig glad for. Neste gang blir jeg nok like uforberedt, og det er også ganske fascinerende.

Og forresten, vannet mitt måtte de ta på sykehuset. Det er visst også ganske vanlig. Hvordan de tar vannet? Å, de tar bare et langt redskap som ser ut som ei heklenål...

Likes

Comments

Søren. Seint ute igjen! Brødet ble tatt opp fra fryseren for sent, så det er ikke tint!
Frykt ikke.
Kokt egg er næringsrikt, mettende - og tar bare 1 minutt!

Hæ?

Joda, bare knus egget i ei skål som tåler at egget "vokser" litt, inn i mikroen og vipps. Kokt egg. Sånn ca.

Perfekt spise-selv-mat til de minste også. J er 10 måneder, og egg er favoritt!

Likes

Comments

Unger putter hva det skal være i munnen. Sånn seriøst. Alt stappes inn! Kanskje bortsett fra det vi voksne vil at de skal spise, da... Men det er et annet tema!

Næringsstoffer i grusen, vettu. Ikke? Hm. Godt gutten har tatt stivkrampevaksine, da!

Frustrasjonen er stor når steinene blir slått ut av fingrene eller plukket ut av munnen. Jeg kan tenke meg hvor stas det blir med snø til vinteren! Jeg hadde ei bikkje som virkelig elsket å spise snø. Det resulterte i et entusiastisk uhell etter noen timer innestengt i buret på kvelden. Men det er også en annen historie.

Likes

Comments