Skulle du vilja ha lite extra pengar i plånboken varje månad ?
Spelar ingen roll hur stor eller liten blogg du har. Kom igång snabbt och enkelt!1. Bloggportaler som betalar

En del bloggportaler har inbyggda system för att användarna ska tjäna pengar på att blogga hos dem. Hos vissa får du betalt när någon klickar på de annonser som bloggportalen automatiskt lägger in på din blogg. Hos andra kan du få betalt för varje sidvisning. Det handlar dock om väldigt lite pengar så länge som du inte driver en väldigt stor blogg. Och då har du ju andra sätt att tjäna pengar på som förmodligen ger dig större intäkter.

2. Annonsnätverk

Annonsnätverk är en typ av helautomatisk tjänst som blivit väldigt populär både bland små och stora bloggare. Googles tjänst AdSense är absolut bäst och är också den som de allra flesta väljer att använda sig av.

Ett annonsnätverk fungerar på så sätt att du väljer en annonsstorlek och om det ska vara text- eller bannerannons. Du får då en kod som du lägger in på din webbplats där du vill att annonsen ska visas.

Google läser sedan av din sida för att förstå vad den handlar om och fyller sedan annonsutrymmet med relevanta annonser. Skriver du exempelvis om litteratur så kommer med största sannolikhet annonser för böcker snart att dyka upp på din blogg.

När du väl lagt in koden sköter sig allt av sig självt och du har alltid aktuella och relevanta annonser på din webbplats.

Hur mycket du tjänar beror på vilken typ av webbplats du har, hur väl annonserna integreras med innehållet och hur intressanta annonserna blir för dina besökare. Ett riktmärke kan vara ett par hundralappar per 10 000 annonsvisningar.

3. Affiliatenätverk

Affiliatenätverk är en typ av halvautomatisk annonstjänst som är väldigt populära, främst på lite mindre eller väldigt nischade bloggar och webbplatser.
I ett affiliatenätverk väljer du själv vilka annonser som ska visas på din sida. Du klistrar sedan in en kodsnutt på din webbplats där den aktuella annonsen ska visas. Har du en blogg om resor kan du till exempel lägga in reklam från researrangörer. Du får då betalt om någon av dina läsare klickar på bannern och sedan beställer en resa.

Upplägget är enkelt men har du en allmänt hållen blogg kan det vara svårt att tjäna pengar på affiliatenätverken. Du kan ju ha hundratals läsare som ser bannern, några enstaka personer som klickar på den men ingen som faktiskt beställer en resa. Då har du gett resebolaget massor av reklam utan att tjäna ett öre själv.

De som verkligen tjänar pengar på affiliatenätverken låter ofta sitt innehåll smälta samman med reklamlänkarna för att få besökarna att klicka på dem i så stor utsträckning som möjligt.

I många fall överdriver affiliatenätverken dina möjligheter att tjäna pengar och många upplever att de lägger ned mycket jobb utan att tjäna mer än några korvören.

4. Såld annonsplats

Det finns en anledning till att stora sajter inte förlitar sig på annons- och affiliatenätverk utan istället har egna annonssäljare: man får hela intäkten och man får betalt för hela det värde man ger annonsörerna.

I både annons- och affiliatenätverk är det ofta mellanhanden som tjänar de stora pengarna medan man själv endast får betalt när någon klickar på annonserna och/eller köper något – inte för själva annonsvisningen, som ju har ett stort värde i sig.

Att sälja annonser kan verka svårt och tidsödande men i själva verket behöver det inte ta mer tid än att arbeta aktivt med ett affiliatenätverk.

Men om du inte kan eller vill sälja annonser själv så finns det aktörer som i viss utsträckning kan fylla din sida med betalda annonser. Detta kräver dock att du har en blogg med många besökare och attraktivt innehåll.

Hur mycket du tjänar på att sälja annonser själv beror på vad det är för typ av webbplats du har och vilka annonsplaceringar du erbjuder. Något slags riktmärke kan vara 500 kronor per 10 000 annonsvisningar.


5. Bli
”köpt”

Lyckas du skapa en väldigt stor och välbesökt blogg kan du få erbjudanden om att börja blogga för olika tidningar och bloggportaler mot betalning. Dit är det dock mycket arbete.6
. Sponsrade inlägg

Sponsrade inlägg är ett kontroversiellt sätt att tjäna pengar på sin blogg. Det innebär att ett företag betalar dig för att skriva ett inlägg om deras produkter eller tjänster.

Detta kan verka lockande men man bör noga tänka igenom konsekvenserna av det. Att skriva sponsrade inlägg hotar inte bara din trovärdighet – det kan vara direkt oetiskt. Väljer du att skriva sponsrade inlägg bör du vara tydlig med detta inför dina läsare och markera vilka inlägg som är sponsrade och vilka som inte är det.

En mildare variant är att du låter företag sponsra tävlingar på din blogg.

7
. Öppna en egen webbshop

Har du en nischad blogg med många besökare kan du överväga att starta en egen webbshop och sälja prylar som du tror kan intressera dina läsare. Skriver du om mode kan du sälja kläder, skriver du om inredning kan du sälja snygga prylar.

Det finns ett stort utbud av kompletta shoplösningar man kan använda sig av och de finns både i gratis- och betalvarianter. Att starta en webbshop kräver dock mycket arbete både i form av tid och pengar. Det krävs också att du har ett registrerat företag.

En enklare variant är att marknadsföra sina försäljningar på exempelvis Blocket och Tradera genom sin blogg. Håll dock koll på skattereglerna och när din försäljning börjar tangera näringsverksamhet där det krävs att du startar företag.

Ett annat alternativ är att koppla ihop sin blogg med en existerande webbshop. Det innebär att din blogg blir ett skyltfönster och att du får provision på de kunder som leds in genom din webbplats. Du slipper all administration men tjänar inte lika mycket som om du hade drivit webbshopen själv. Upplägget påminner ganska mycket om ett affiliatenätverk men du binder dig hårdare till en enskild aktör.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag kommer vi prata om ett väldigt väldigt känsligt ämne, nämligen djurplågeri. Vad är egentligen detta och varför gör man det ? det är nog en fråga många har ställt sig , även jag.
Så jag har tänkt att prata lite om detta.Jag själv tycker att djurplågeri inte ska finnas, jag är en sådan sjukt stor djurvän och skulle INTE kunna slå/liknande för att ett djur har gjort "fel" - vilket dem ofta inte ens gör utan det är ägaren som anser detta. Att man överhuvudtaget har mage till slå ett djur? det spelar ingen om djuret inte är gulliga eller fina utan att djur är djur och finns för att människorna behöver djur/husdjur. Visste ni att vissa länder inte ens har regler för sånt här? Det är nog de sjukaste av allt , att alla länder inte har regler!!
Kina
Kina saknar lag mot djurplågeri.Egypten
Egypten har en lag som säger att ingen får slå eller döda ett djur och den som gör det kan dömas till böter eller fängelse. I verkligheten döms dock sällan någon till detta.Storbritannien
I Storbritannien kan man dömas till böter eller 51 veckor i fängelse för djurplågeri.Sverige
Djurplågeri är i svensk rätt ett brott enligt 16 kap. 13 brottsbalken, som innebär att någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet otillbörligen utsätter djur för lidande, exempelvis genom att djuret misshandlas, överansträngs eller vanvårdas. Påföljden för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år.Tidelag räknas inte som djurplågeri, såvida det inte innefattar att djuret orsakas lidande. Det pågick en debatt, i framför allt djurskyddskretsar och bland veterinärer, om att kriminalisera tidelag igen. Gustav Fridolin från Miljöpartiet lade fram, år 2002, ett förslag om förbud mot tidelag. Detta röstades ner, men ett nytt förslag lades fram av regeringen Reinfeldt under sommaren 2013. 7 november 2013 fattade regeringen beslut om att lägga fram en proposition för ökat djurskydd som bland annat skulle förbjuda tidelag. Lagen trädde i kraft 1 april 2014.Djurplågeri kan medföra djurförbud. I ringa fall av djurplågeri döms man i stället för brott mot 10 och 36 djurskyddslagen, vilket framgår av Hovrätten över Skåne och Blekinges dom den 18 december 1992.USA
I USA skiljer sig lagen mot djurplågeri åt mellan de olika staterna. I Kalifornien kan man teoretiskt sätt dömas till 25 års fängelse om man upprepar brottet vid tre tillfällen eller fler.


Skriv gärna era tankar kring detta!

Likes

Comments

​Åh jag blir så förbannad när man ser och får vara med om det själv! Jag tycker att det är en självklarhet att man ska tacka och vara tacksam för det mesta. Men just detta med bilkörning, det finns inte många i denna staden som är tacksamma för det man gör.

Självklart ska man stanna å släppa förbi människor vid övergångsställen? Tycker inte ni också det, det är lag på det men det finns inte många som stannar, jag tror inte riktigt att folk kan sätta sig in i den sitsen man är i när man är denna personen som ska gå över övergångsstället själv, för hade man gjort de så hade man väl tagit denna minuten till att göra något bra i stället för att man ska vara först och bäst?

Jag blir så irriterad på detta så det är inte klokt, tänk en sista gång innan du gör detta nästa gång, för nästa gång kanske blir den sista gången du någonsin får köra bil.


Likes

Comments

​I mitt förra inlägg så skrev jag rakt ut vad jag tyckte, och redan nu börjar det få konsekvenser. Har fått ett antal meddelanden om saker som kretsar omkring detta!

Likes

Comments

Tänkte ta upp en kanske väldigt känsligt ämne idag, och det handlar om popularitet.

Man ska aldrig bestämma sig för att bli populär för då lär ingenting händ - just saying

Det ända som kommer att hända är att du kommer bli så besviken att till slut kommer att lägga ner, och vad var då meningen med att starta? Ser varje dag folk som blir arga för att dem inte får den uppmärksamheten dem söker och då blir man förbannad i stället. Förstår faktiskt inte varför man ska skaffa en blogg om man bara ska försöka bli mer populär eller ännu mer - känd! Det förstör dels för andra och för dig själv. Att statistiken sjunker i början ju helt normalt, hur tror ni att de stora bloggarna började ? Jo precis likadant som ni gör, men ska man driva en blogg får man ha väldigt mycket tålamod, och har man inte det så ska man för fanken inte skaffa sig en!

Ursäkta, men blir så upp rörd av sådant här

Likes

Comments

Börja räkna ner dagarna mer och mer nu, längtar so fruktansvärt mycket till julen!

Likes

Comments

Idag är det fredag och jag gör inget speciellt, mer än att jag äter glass. Den ända grejen jag inprincip kan äta..

Så denna helgen blir det inte så mycket gjort. usch för att vara sjuk !!

Likes

Comments

Vart ju på sjukhuset igår och fick utskrivet medicin, och i natt när jag tog första gången börjar det klia i halsen ! fick panik och tänkte vad i helsike kunde det vara , men sen slog det mig att antibiotikan kan ha spökat .. men eftersom jag inte vet säkert så får jag försöka idag igen, hoppas verkligen inte att det börjar klia igen !

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit hos min morbror och hjälpt honom lite, sen så såg jag några avsnitt av prison break, alltså vilken seire! kan ha varit den bästa serien som någonsin har skapats! Har dock sett den två gånger innan men jag blev så sugen på att se den en gång till.

I alla fall, sen hämta mamma mig och sedan tog jag bilen till affären och sedan hem till min syster och hennes sambo. Vart mycket trevligt, dock så vara de inte så länge för dem skulle ner till stan och se när dem tände all julbelysning, jag orkade inte följa med för jag mådde inte riktigt så bra, sen när jag kom hem så upptäckte jag att jag har en förtjocknad i halsen, visst jag har haft ont på den sidan ungefär halva dagen men jag tänkte inte alls på att det var något. Blev som sagt värre när jag kom hem och pratade med min syster och vi åkte in till akuten som ligger här i uddevalla, visade sig att jag har halsfluss.. Hur kul ?


Har fått utskrivet penicillin och Alvedon för denna veckan och får se om det bli värre eller bättre ( hoppas givetvis på en förbättring)

Så nu sitter jag här hemma och kan inte äta, dricka och prata, vilket jag inte alls tycker om för att de är ju fredag i morgon!


Likes

Comments