Vardagsnytt

Hej! Kan vi snälla bara prata om en sak.
Hur sjukt är det inte att det endast är 206 dagar kvar tills jag tar studenten?! Är så taggad så att jag dör!
Igår var jag på studentmösseprovning med mina vänner, lyckades även beställa min studentmössa redan nu. No suprise att de är jag som gör det, jag vill verkligen att allt ska vara klart i tid. Vet till och med vad jag ska ha på balen haha, men det kan omöjligt vara bara jag? Eller?

I morgon är det fredag i alla fall och det känns så himla skönt, dock så åker jag iväg på ledarutbildning under helgen så de blir nog inte så mycket vila men det brukar gå bra. Med mig är det ju full rulle hela tiden.

Nu är jag påväg i säng, har sovmorgon i morgon, så himla skönt!
Vi hörs mer senare, pussar

Likes

Comments

Tankar, USA, Vardagsnytt

Hej! Hoppas det är bra med er, med mig är det just nu inte så bra faktiskt, jag har fått något virus eller något så har legat helt energilös i sängen idag, har mått illa hela dagen och bara försökt att sova bort det haha, typiskt mig.

Satt och funderade lite över hur snabbt tiden går och hur mycket jag har växt de senaste åren. Det har hänt så himla mycket i mitt liv och det känns som att tiden rinner ur mina händer. Insåg då också att det inte alls är länge kvar tills jag tar studenten, och det känns så konstigt att tiden som jag längtat så mycket efter nu är här. I flera år har jag gått och väntat på nedräkningen som sker just nu, jag har hunnit ha 100 planer på vad jag ska göra efter gymnasiet och nu så är "efter gymnasiet" nästan här. Samtidigt som jag vill att tiden ska stanna så vill jag bara att det ska gå fort så att "det riktiga" livet börjar.
För två år sedan så såg mina planer så annorlunda ut, jag var då i ett förhållande med en kille som inte bodde i umeå utan i örebro och våran plan var att så fort han tog studenten så skulle han flytta upp till umeå och bo här tills dess att jag gick ut skolan. Jag hade tidigare haft tankar på att åka som utbytesstudent men när vi blev tillsammans så trängde jag bort dom tankarna, men när vi väl gjorde slut så smög dom sig på igen. Shit tänk om dom inte hade gjort det? Då hade jag inte åkt till Tacoma och jag hade inte träffat de människor jag träffat längs vägen? Vilken sjuk tanke.
Men vad har jag för planer efter gymnasiet nu?

1. Jag ska så fort jag kan åka tillbaka till Pam i USA och vara där, antingen som au pair eller jobb
2. Beroende på hur jag känner så kanske jag ansöker till collage efter att jag varit där ett tag
3. Flytta hem till Sverige igen men denna gång till Stockholm
4. Jobba, innan jag åker runt i världen

Jag är verkligen så klyschig men jag vill verkligen se och upptäcka saker, platser osv som jag inte ens visste existerade. Någonstans tror jag att det är meningen med livet, att verkligen leva livet till fullo och aldrig nöja sig med Svensson-livet. Jag är ingen Svensson, jag har aldrig varit och om jag någonsin blir det så let's pray att det är när jag redan upplevt the extraodinary sakerna i livet.

Likes

Comments

Vardagsnytt

Hej på er! Nu var det jävligt längesen jag skrev, igen!
Jag sitter just nu i skolan och försöker skriva klart min engelska inlämning men kände att jag behövde en paus. Igår satt jag och pluggade från ca 14.45-22.30. Ville verkligen bli klar med denna uppgift innan helgen. Jag valde ju alltså till engelska 7, och det är helt sinnes hur svårt det är! Engelskan i USA är mycket lättare än i Sverige, vilket är ganska skumt. Har dessutom insett att jag har svårare för att förstå engelska med en svensk dialekt än vad jag har att förstå engelska med en amerikans eller brittisk dialekt.

Hur som helst så är allt bara bra med mig, jag har hunnit vara i Stockholm och hälsat på Tilde, börjat med gymnasiearbetet och så har jag pluggat som en galning. Men nu är det ju verkligen sista rycket innan studenten, så det känns bra ändå! Är så extremt taggad på att gå ut gymnasiet, jag är verkligen ingen skolmänniska, har så himla svårt för skolbänken. men lucky me eftersom att det endast är 7 månader kvar tills jag springer ut och har tagit studenten!!


Likes

Comments

Vardagsnytt

Hej på er! Återigen 100 år sedan jag bloggade men jag känner faktiskt att det absolut inte gör något då jag haft fullt upp, jag har mått så sjukt bra de senaste månaderna och jag har inte ens haft tid att trycka upp det i folks ansikte på sociala medier MEN nu känner jag att jag har tid att göra det! Jag åkte till Spanien för drygt en vecka sedan för att hänga med min bästa vän Tilda och hennes familj som redan var där. Jag har haft det så himla mysigt och har skrattat så tårarna runnit, det var verkligen välbehövligt efter denna gråa svenska sommar.

Likes

Comments

Vardagsnytt

Hej på er! Tänkte köra en liten bilduppdatering på vad som hänt under de sista månaderna då jag är SJUKT kass på att blogga!

Sitter just nu i bilen påväg hem från några dagar i Stockholm, Har hunnit träffa Pontus och Philip och uppskatta hur fint Sverige ändå är!
Bilderna gör inte verkligheten rättvis, vilket är synd. Lyssnar på P3 dokumentär om tågkraschen i Lerum, älskar verkligen p3s podd, man får reda på så mycket om en specifik händelse och jag tycker att sånt här är så himla intressant. Så p3s podd är ett hett tips till er som älskar dokumentärer!

Likes

Comments

Tankar, USA, Q&A

Hej på er! Idag tänkte jag ta upp något som ni såklart vet varit jobbigt för mig, att avbryta utbytesåret i USA. Jag har pratat lite men en annan tjej som ganska precis avbrutit sitt år och jag inser att det är nog inte bara jag som behöver skriva av mig, utan någon annan behöver också höra vad jag har gjort för att ta mig vidare.

Detta är mina tips!

- Prata om det. Jag vet att det är sjukt drygt att behöva upprepa sig och berätta historien om varför man åkt hem tidigare från sitt utbytesår men tro mig, det hjälper. För varje gång du pratar om det och berättar om varför så blir det mindre jobbigt. Ja det är fortfarande lite jobbigt att prata om men det går lättare nu än förut. Och känslan av att man misslyckats krymper och känslan av att du ändå gjorde bra ifrån dig växer.

- Allt händer av en anledning. Jag är en sådan person som tror att allt händer av en anledning och om man tror på det så har man också något att luta sig tillbaka mot när det känns tufft!

- Prata med andra utbytesstudenter om deras upplevelser. Andra utbytesstudenter är helt fantastiska på att peppa varandra och varje utbytesår ser olika ut för olika personer, ingens är det andra likt. Andra utbytesstudenter förstår dig på ett annat sätt och någon kommer säkert kunna relatera. Dom kommer att finnas där, även när du bestämmer dig för att åka hem.

- Lita på att du gjorde ditt bästa. Denna punkt är så viktig, jag har många gånger nu i efterhand tvivlat och frågat mig själv om jag verkligen gjorde mitt bästa, vilket jag måste lita på att jag gjorde. Jag tog beslut som kändes rätt då även om saker och ting ibland gick lite för fort så vet jag att jag alltid lyssnade på mina känslor och min magkänsla.

- Det kommer något gott ur det. Hur jobbigt det än är och hur ont de än gör att känna att man misslyckades med något som man så gärna ville så kommer det komma något gott ur att du avbröt ditt utbytesår också.

- Titta inte på videos, bilder eller annat som andra utbytesstudenter lägger ut på sociala medier om du tycker att det är jobbigt. Det sätter sig som en klump i magen och man känner sig dålig.

- Kom ihåg att High School ändå inte varar för evigt
och det skulle tagit slut, förr eller senare.

- Låt det göra ont. Det kommer kännas, vissa dagar är man ledsen, vissa dagar är man arg, vissa dagar saknar man sina vänner eller värdfamiljen i värdlandet och andra dagar tänker man inte på det. Men låt känslorna komma när dom ska komma, stäng det inte inne för det blir bara värre och du kommer gå runt som en tickande bomb istället.

- Du är inte ensam om att ha åkt hem från ett utbytesår. Det finns flera andra som också valt att göra som du gjort, det passar inte för alla eller så är det inte rätt tid. Men oavsett så är du inte ensam!


Ibland vill jag bara lägga mig i fosterställning och sörja. Sörja över att detta var något jag hade sett fram emot, velat göra i flera år och äntligen fått chansen att göra, men det blev inte som det skulle ha blivit. Och när jag känner så, så är det helt okej. Det får kännas som skit och jag har rätten till att vara ledsen.

Ja det suger att titta på bilder, videos, inlägg etc, som utbytesstudenter gör. Det suger så hårt att dom ska ha en återträff med alla utbytesstudenter och jag är inte en av dom. För jag åkte hem från mitt år. De är riktigt jävla segt att se alla promposals och balbilder för att jag vill ju också! Ja vill också se eller vara med när mina vänner tar graduation men det är inte så nu.
Och ja, det är jävligt jobbigt att det känns som att mina föräldrar kastade massor med pengar i sjön och det är jobbigt att känna sig misslyckad. Men det är också helt okej. Känslan kommer nog aldrig försvinna helt, men den kommer inte att kännas lika mycket.

Och till alla er som åkt hem från ett utbytesår. Ni är så starka!


Likes

Comments

Tankar, USA

Hej på er!
Sitter i min säng nu och har ganska precis kommit hem, har varit och övningskört med mamma, vilket var kul!
Känner verkligen i kroppen att jag blir lite ledsen nu när det är vår, mest för att jag följer så många utbytesstudenter på sociala medier och det är ju prom för de flesta just nu, inklusive mina vänner och värdsystrar!

Skulle så gärna vilja vara där, jag kände det när jag var och hälsade på, på Wilson också (min skola) när jag var där. Kändes som att jag inte riktigt var klar och det känns så fruktansvärt dryg. Det gör mig samtidigt arg som fan eftersom att jag ville det så himla mycket.

Hur kommer man över känslan av att man inte lyckades?

Även om jag vet alla anledningar till varför jag åkte hem och att jag egentligen inte misslyckades, det är så många som inte ens tog sig dit jag tog mig. Men de skär som lite i hjärtat varje gång någon frågar om varför jag åkte hem för nu i efterhand låter det som töntigt när jag säger det ut högt.

Det var i slutet av maj förra året som jag bestämde mig för att åka som utbytesstudent och jag har som samma känsla i magen nu i år. Vill bara att den ska gå över för om någon skulle säga åt mig att jag fick chansen att åka igen fast nu i sommar så skulle jag typ göra det, i hopp om att det skulle bli annorlunda denna gång. Det låter som en kärlekshistoria mellan mig och USA. Och det känns typ lite så, vet aldrig om jag någonsin kommer kunna komma över den kärleken så som jag gjort med någon jag brukade vara tillsammans med hahah.

Är så glad att jag har kvar Pam i mitt liv, är så tacksam att jag fick chansen att träffa henne. Och det är tänkt att jag ska åka tillbaka till USA nästa år efter studenten för att jobba i 3 månader och ska då bo med henne men om det blir Tacoma eller någon annanstans återstår att se. Men det kommer ju som inte vara samma sak som att åka som utbytesstudent, även om det aldrig kommer vara det, även om jag skulle få chansen att åka igen. Och det suger.

Likes

Comments

Vardagsnytt, USA

Hej fina ni! Jag är riktigt usel på att uppdatera er på vad jag gör och vad som hänt under senaste tiden, och det ber jag om ursäkt för!

I början av april så satte jag mig på planet som skulle ta mig tillbaka till tacoma och det som var mitt hem för mer än 6 månader sen. Det kändes så himla bra och jag var verkligen redo denna gång, ingen stress utan bara en bra känsla i magen. Jag mellanlandade i Amsterdam och flygresan tog 15 timmar, men det var så värt det!

Min fina, fina värdfamilj väntade på mig, glada, exalterade och säkert en aning nervösa.
Jag hade det så bra, hann träffa nästan alla jag ville hinna umgås med innan jag skulle tillbaka till Sverige. Har hunnit sjunga i bilen med Sydney och Teigan, äta frukost på cheesecake factory, käka lunch med min gamla värdmamma på red Robin, upptäcka Seattle, mysa med hundarna på tacomas dog shelter, tryckt sushi med min värdmamma på bästa sushibaren, lekt med Lily och mocha i hundparken, besöka skolan, vänner och lärare och bara njuta av min tid i USA!
Fy så bra jag haft de, nästan så att det borde vara olagligt att ha så kul!

Nu är det maj och det har precis varit Valborg, och jag mår så himla bra. Det känns så skönt att det börjar bli vår, även om de fortfarande är kallt ute. Jag blir en helt annan människa när ljuset kommer tillbaka. Skolan slutar dessutom snart och om bara 1 år så tar jag studenten. Det känns fantastiskt!
Yran är snart, jag ska se Håkan och i sommar ska mest troligt till Spanien med Tilda. Så himla kul!!

Hoppas ni också mår bra, tills vi hörs igen så får ni ta hand om er!
Pussar

Likes

Comments