Jag har haft frisktandvård de senaste 3 åren och tycker det är grymt smidigt. Man blir kallad lite då och då och så kostar det faktiskt inte så mycket. I alla fall inte om man bedöms med låg risk. Idag var det dags för mig att gå till tandläkaren för att göra en vanlig undersökning och för att göra en ny bedömning till nästkommande 3 års period.

När undersökningen är klar berättar tandläkaren att jag har så fina tänder att jag kommer hamna i grupp 1 denna period också. Alltså den billigaste gruppen. Trots att mina visdomständer ligger lite konstigt och att jag hade ett litet hål. Skönt! Sedan pratar hon en stund och så frågor hon om jag Floursköljer min mun. Helst hade jag velat småljuga och säga att jag i alla fall sköljer ibland. Det låter ju så mycket bättre! Men jag väljer att vara ärlig (som jag alltid är) och säger, aldrig!

Åh, så synd! svarar tandläkaren. Då hamnar du i grupp 2 istället!!

Haha, så grymt typiskt!! Att jag inte Floursköljer min mun blev det avgörande för att jag skulle hamna i grupp 2 och därmed några hundralappar dyrare per år. Skit att jag ska vara så ärlig jämt!

Så nu har jag inhandlat Flourskölj!! Nu ska det sköljas, så att jag ärligt kan säga till tandläkaren (om 3 år) att jag är jätteduktig på att skölja mina tänder!! Eller om jag inte alls är så duktig så kanske jag får säga att jag har det hemma och hoppas på att hon inte frågar vidare. 

Tänk så fina tänder jag kommer få!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag heter som sagt Linda och bor i ett äldre hus på landet och njuter av livet som hemmaförälder. Faktiskt har jag varit hemmaförälder sedan 2005 när mitt äldsta barn föddes. Det låter ju galet länge när man skriver det så här, men som man säger, tiden går fort när man har roligt!! Visst när man har 5 barn så finns ju konflikter och massor med tvätt, städ och andra tråkigheter! Men det är de fina stunderna tillsammans som är det som är det viktiga. Familjen är det största och finaste man har!

Jag vill vara hemma länge med mina barn för att jag tycker om det. Massor! Och sedan vill jag att det är jag och Mattias som uppfostrar och försöker ge värderingar till våra barn i första hand. Sedan kommer de ju få massor av input från annat håll, men grunden vill jag ska komma från oss. Vad som är viktigt i livet, hur man är mot andra och massor av glädje och kärlek!

Det finns inte så mycket tid för annat än för familjen men många av mina hobbys gör jag med dem. Jag gillar att vara ute i naturen, gå promenader och upptäcka nya platser. Jag älskar också att fotografera och att måla. Det blir en hel del pyssel med barnen och så bakas det också. Vi äter nog en hel del också. Umgås under måltid, det är trevligt! Vi gillar att göra saker tillsammans helt enkelt!

Min son Helge är kortväxt och därför blir det en hel del besök till både sjukhus och barnhabilitering. Med kortväxt menar jag inte lite kort, utan han är det man förr kallade dvärg. Även om detta ord inte används längre upplever jag att många inte alltid vet vad begreppet kortväxt är för något. Därav förtydligandet. Han är helt fantastisk och har charmat oss alla. På pappret står det att han har en funktionsnedsättning, men för oss har han bara kortare armar och ben och det är inte så stor grej.

Förra veckan var vi på Rhodos och där tog jag detta kort på våra fina barn. 
Ethel 11 år och håller Helge 2 år, Signe 7 år, Alve 9 år och längst fram Viola 5 år.

Och det här är jag, Linda! Även denna bild tagen förra veckan när vi var iväg på semester. Jag sminkar mig ganska ofta, men på denna bild har jag inget smink på mig alls. Och inga extra ögonfransar eller lösnaglar eller hårförlängning. Bara jag. Och solkräm. Faktiskt så sminkade jag mig inte en enda gång på semestern. Så skönt att slippa ibland.

​Det var lite kort om mig och min familj.
Kram

Likes

Comments

Linda heter jag och är ny här på bloggportalen Nouw. Tidigare har jag bloggat på Loppi.se, men efter 2,5 år är jag sugen på att testa något nytt. 

Den närmaste tiden kommer ni att få läsa om vår resa till Rhodos, som vi kom hem från i helgen. Utöver detta skriver jag om livet med många busiga och härliga barn, om att vara hemmaförälder och livet i ett äldre hus på landet. Det kommer också bli en hel del inlägg om min son Helges diagnos Akondroplasi och de sjukhusbesök och träffar på barnhabiliteringen som vi har.

Det var lite kort om mig. Jag kommer så klart väldigt snart att skriva mycket mer!

Min tidigare blogg hittar ni HÄR
Ni hittar mig också på Instagram under namnet Busigastunder
Jag har också alldeles nyss öppnat upp en facebook sida som heter Busigastunder. Gilla gärna sidan för att se mina inlägg.

Jag hoppas att vi ses här snart igen!

Likes

Comments