Här kommer ett inlägg som vart väldigt jobbigt att skriva. Har inte vetat hur jag ska formulera. Men nu har jag skrivit allt rakt från hjärtat. det är precis så jag känner just nu.


Nu är tiden här. Den jag aldrig ville skulle komma. Jag visste att allt det skulle hända. Men allt gick så fort även om jag vet att det blir bäst för dig. 1 dag har jag kvar med honom som min egen. 1 dag kvar tills min bästa vän flyttar 167 km ifrån mig. Han som alltid funnits där för mig. Vi har gått igenom vått och torrt tillsammans. Allt vi jobbat och kämpat för i 2 år tar slut här.

Min finaste prins. Just nu vet jag inte hur jag kommer klara mig. En del av mig försvinner. Han är den som har format mig till den jag är idag. Jag var en 13 årig tjej som hatade dressyr och min stora dröm var att få rida fälttävlan. Idag har jag ridit LA dressyr med 70% och tycker dressyr är magiskt. I alla fall på hans rygg. Han uppfyllde min dröm om fälttävlan. Han lotsade mig runt i terrängen och det kändes som jag aldrig gjort något annat. Men framför allt så visade han mig hur det är att ha en bästa vän. En som aldrig sviker än. Som finns där dygnet runt. Bara av att se honom så får jag genast ett leende på läpparna. Att veta att han inte finns där i boxen längre är tungt. Att åka 2 timmar för att få pussa på dig istället för 10 minuter är jobbigt.


Vi har upplevt mycket med varandra. Vår resa har varit blod, svett och tårar. vinster och placeringar, att få galoppera över terräng banorna, mysturerna i skogen, alla dressyr trimmningar, känslan att sitta på hans rygg över hinder är helt fantastisk. Även om vi vart med om dåliga saker också, omkull ridningen, avramlingar så vet jag nu att allt detta var värt det. Varje sekund med honom var fantastisk.

I Juni satte jag upp 6 mål med Viggo jag ville klara innan våra vägar skulle skiljas.


Nu 4 månader senare har vi klarat allihopa. 5 starter i La:1 och alla på godkända varav 4 på över 62%. Vi är kvalade nationell LA. Debuterat La:P1,ridit Nf sm och red SM klassen. Och vi slog personbästa på 70% i la. Allt den här ponnyn har gjort för mig. Kan inte beskriva med ord hur tacksam jag är över dessa 2 år tillsammans med Viggo. Jag kunde inte fått ett bättre slut på min ponnytid. För nu är ponnytiden över. Ett kapitel stängs och ett nytt öppnas. Som i en bok. När man väl fäst sig är det svårt att sluta läsa. Men förr eller senare kommer boken ta slut. Även om du helst velat läsa flera 100 sidor till. När boken tar slut så finns det andra bra böcker för dig. Men aldrig någon i samma klass som den förra. Så kommer det alltid att vara. Precis så här är det med Viggo.

Jag vill gärna spendera resten av mitt liv för Viggo och hade gjort vad som helst för den ponny.

Han är en väldigt speciell. Det går inte riktigt att sätta orden på vad, men jag tror att alla som har vart med honom märker av det. Den vänligheten och kärleken han sprider bara genom att kolla in i hans ögon. Han vill verkligen alla väl och skulle aldrig göra något dumt med flit.

Självklart vet jag att hans nya familj kommer ta hand om honom precis som den kung han är. Men det kommer skära i hjärtat att se honom med någon annan. Att själv inte få vara den tjej som pussar på honom varje dag, få sitta på hans mysiga rygg, få mocka i hans box och att inte få ta emot honom gnäggande i hagen. Vad som än händer kommer jag alltid finnas där och jag vet att han fortfarande kommer finnas nära mig när jag behöver honom, min finaste prins.


05/10/14 -- 30/10/16 Klara Zillén och Kantje´s Vigo


Kommer ett inlägg om vart han är mm när jag fått smälta allt. Detta inlägg tog 4 dagar för mig att skriva. Får tårar bara av att tänka på det här. På söndag står jag alltså utan min Vigg. Kommer även ett inlägg om min nya stjärna!

Mvh Klara

Likes

Comments

Klara

Söndag kväll. Helgen spenderades på bästa sätt. Blev en heldag på ponnytävling i hamre. Alla vänner gjorde super rundor. Åkte från stallet vid 8 och kom hem vid 18. Men vad gör det när vännerna levererar kanonfina rundor. Systern nollade båda sina klasser (LC/LB) enligt planen, Dock lite surt med endast sekunder från placering. Men kan man vara mer än nöjd när både ryttare och ponny uppför sig exemplariskt. Efter det var jag kvar på tävlingen med Saga som också gjorde två kanonfina rundor. Älskar verkligen deras två ston som alltid levererar till 1000. Hade gärna haft dom i storhäst format. Sedan blev det ett välbehövligt stopp på donken på hemvägen.

Saga och Lady i LA

Söndag blev en heldag i stallet. Började med att rida i ridhuset för fösta gången på 2 månader, var också första gången med dressyrsadel sedan vi gick omkull i augusti. (Inget jätteallvarligt, gick omkull och bet sig i läppen, så fick sys och fick även en liten reaktion i ett framknä och även stel i bogarna, men nu är vi på bättringsvägen nu!)

Men han var superfin. Har inte så bra kondition just nu så blir rätt flåsig, men blev varken svettig eller tappade någon energi. Mitt lilla hjärta. Han tycker det är superkul att få börja jobba igen. Hoppas bara det håller i sig framöver (haha) Sen blev han även rakad första gången i år. Med lite belöning av clementin då och då gjorde det mycket roligare och kunde stå helt stilla. Sedan blev det en dusch och en promenad i eftermiddags solen. 6 timmar i stallet med bästa mamma blev det.

Stötte på ett stort träd som hade ramlat över vägen. Mycket nöjd ponny som fick stå och äta. Fick dra honom därifrån sen.

Morgondagen (måndag) är jag för första gången riktigt taggad på. Kommer skriva mer om det sen när allt är bestämt. Men håller tummarna att allt går som det ska. Men är ändå blandade känslor. Ett val betyder att ett annat beslut måste tas. Många känslor. Men tror detta kommer bli bra till slut❤️

Bjuder på några fina bilder på mig och Viggo som duktiga Isabel Fraley ( @IsabelFraley ) tog för två veckor sedan. Älskar verkligen dessa bilder😍😍

Ha en fantastisk dag allihopa!
Mvh Klara💕

Likes

Comments

Klara

IIIIII har en liten nyhet till er nu! Vi i familjen har fått en ny familje medlem! Det var egentligen inte tänkt att vi skulle köpa en. Men det blev så ändå.
Och nej, det är ingen häst vi har köpt. Det är nämligen en liten valp som har flyttat hit.

Charlie som han heter är 12 veckor gammal har varit hos oss i 4 veckor nu. Han är en blandning mellan chihuahua och pomeranian. Vi köpte honom av familjen Lindblom Lindé, dom vi köpte Fannys ponny av och han är världens finaste valp. Även om jag måste erkänna att han är lite jobbig ibland haha. Men de är väll alla valpar. Han bor just nu i mitt rum då han inte vill sova ensam. Han har precis börjat hitta upp i min säng men han är faktist jättegosig at sova med. Annars så sover hon gärna på schabrak.

Är i vilket fall som helst världens bästa hund.


Aja lite annan uppdatering. Just nu vilar Viggo efter en liten omkull ridning där han gjorde illa läppen (fick sys lite) men det var inget allvarligt som hände även om det kan låta så. Båda mår super förutom det. Så han kommer troligtvis ridas igen nu efter helgen. Just nu passar jag även en storhäst i vårat stall. Ett jättemysigt fux sto som tävlas mest i dressyr. Ska passa henne fram till torsdag. Kommer även en annan grej jag ska göra i veckan som jag skriver om lite lägre fram när jag vet mer om vad som händer. Så håll utkik!
Ska även fota en ponny i stallet i morgon. Så bilder från det kommer!

Men ha det så bra så hörs vi! MvH Klara!

Blev en bild på Sagas fina Mogley

Likes

Comments

Klara

Hej! Tänkte köra på en frågestund nu!
Har haft så mycket att göra senaste tiden och har inte hunnit skriva något ordentligt inlägg. Men ska sätta mig ner ikväll och skriva ihop något!
Men ja ställ massor av frågor i kommentarerna så kommer ett inlägg inom kort😊😊👍🏻

Ha det bra!
Mvh Klara
💕

  • Klara
  • 229 readers

Likes

Comments

Klara

Tänkte skriva om resultaten på Vetlanda. Eller ja inte bara resultaten, då dom egentligen inte har så stor betydelse. Men hela helgen har vart helt fantastisk om man ser helheten på allt.

Torsdag:
Vi åkte ner och kom fram vid 17. Då ställde vi i ordning allt och såg till att Viggo mådde bra och kollade runt lite på anläggningen (som förövrigt var skitsnygg) för att sedan åka till vandrarhemmet och byta om. På kvällen var det invigning med motorcyklar, sång, prat, kürprogram och körning. Sedan var det bara att fodra och natta Viggo.

Fredag:
Första tävlingsdagen. Började med att knoppa och pyssla med Viggo. Startade inte föräns vid 12 så hade det rätt lugnt. Var en LA:1 inne i ridhuset. Viggo var superfin genom hela programmet. Gjorde alla rörelser och var väldigt mjuk och rund. Hade inga stora förhoppningar över resultatet. Men vi belönades med 70 !?! % fick flera 8:or och även en 9 på sista halten! Var i chock. Har fortfarande inte riktigt förstått det än. Fanns inte på kartan att jag skulle rida på det. Självklart belönades Viggo med massor av morötter och kramar.

Lördag:
På förmiddagen var det dags för utställningen. Viggo skötte sig exemplariskt. Blev lite loj i skritt och trav. Men vi fick 35/50 poäng och fick silver. Här kan man få guld, silver eller brons och sedan tävlar alla guldhästar mot varandra. Men var nöjd över Viggo ändå.

På eftermiddagen var det dags för dressyr igen. Den här gången Lagtävlan för ponnyallsvenskan. Har aldrig tävlat programmet så hade inga stora förhoppningar. Denna gången var det utomhus för en ny dommare. Tyckte Viggo skötte sig hyfsat. Banan var precis vid en skog så det var massor av flugor han störde sig på. Några små missar som kostade några poäng och fick även neddrag på formen, då han blir för låg. Men resultatet som blev 53% stämde verkligen inte med känslan. Blev en del tårar den eftermiddagen. Kände verkligen inte som domaren och var jättebesviken på mig själv. Det kan man iof förstå. Att sänkas 20% över en natt är rätt hårt. När jag fick resultatet sa jag direkt att jag inte ville starta nästa dag. Då det är ett svårare program och samma domare som skulle döma. Men tack vare otroligt bra stöd från vänner, familj och tränare så fick jag upp humöret och skulle bita ihop och göra allt vi kunde.

På kvällen var det ryttarfest med grill och massor av skratt. Lärde känna nya personer och hoppas vi kommer fortsätta hålla kontakten.

Söndag:
Sista starten och dagen i Vetlanda. Idag var det även hopptävlingar på stora gräsbanan. Var själv inte med och hoppade men var med och fotade.

På eftermiddagen var det dags för SM klassen som gick i LA:P1 här hade jag verkligen inga förväntningar. Första gången jag tävlade programmet och var samma domare som dagen innan. Så kunde gå hur som hällst. Programmet gick lite sådär. Några missar (framförallt i öppnorna och slutorna som vi inte övat så mycket på) och fick även här neddrag på formen. Men vi gjorde vårt bästa och landade på 51% var verkligen inte nöjd med siffrorna men hade ändå förväntat mig dom.

Vi åker hem från Vetlanda med blandade känslor. Men resultaten spelar ingen roll för jag åker hem med samma ponny jag åkte ner med och det är min bästa vän. Det kommer ingen kunna ändra på. Är stolt över att få ha den här fantastiska ponny för han har ju gjort allt han kunnat även om inte domarn ser att han är den bästa ponnyn så vet jag det och då kommer det alltid att vara.

Och alla därute som har en New Forest ponny så kan jag verkligen rekommendera det här meetinget. Allt är igenomtänkt, bra gjort och superbra anläggning med trevligt folk. En helg jag aldrig kommer glömma och absolut vill tillbaka till.

Tack så mycket för all support den här helgen. Speciellt tack till Lovisa, Saga, Nea, Tea och Fanny. Spelar ingen roll om det gått bra eller dåligt. De har ändå peppar mig till att fortsätta kämpa och ha ett leende på läpparna!
Även tack till mamma som gjorde att jag kunde åka ner dit och Anna som har hjälpt mig med träningar hela sommarn. Utan dig hade det inte gått. Dina träningar är guld värda och ångrar inte en sekund av alla träningar med dig! Du har verkligen hjälpt mig mycket fram till det här.

/Klara💕

Likes

Comments

Saga

ÄNTLIGEN!
Äntligen sitter vi i bilen påväg ner mot . . . . .
SKYRUP!!

Kan knappt fatta det efter 253 dagars väntan sitter vi i lastbilen ner mot skyrup, en riktigt riktigt cool känsla!

Med oss bak har vi lady och Lucas!

En riktigt lärorik o rolig o jobbig vecka har vi framför oss med ONLY träning!!

Ska bli så sjukt kul, kommer dock inte kunna vara aktiv här på bloggen eller på Instagram, på snap så kanske det kommer upp något ibland så följ snap om ni vill se😏

Nu är det ungefär 3h 30min kvar så var aktiv på snap så är ni bäst
💗
//saga o Hanna
👌🏻

Likes

Comments

Saga

Jag har inte hunnit blogga nu för jag har så fullt upp med allt! Ja känns inte direkt som man har sommarlov när man ska rida 3 hästar och packa o sälja en osv men Aa!

På fredag så måsta jag tyvärr säga hejdå till en del av mitt liv, min älskade mogley måsta tyvärr lämna mig nu att gå skilda vägar efter många timmars skratt gråt kramar o pussande usch det är så hemskt! Men det känns så bra att han får komma till två ur gulliga små tjejer som kommer behandla honom som den kung han är!!
Han har verkligen gjort allt för mig o jag gjort allt för honom! Älskade älskade mogge
❤️❤️❤️

Men efter mogley åkt så kommer jag oxå åka iväg men det kommer i ett annat inlägg
😎

Och sen så kommer det oxå komma ett till inlägg som oxå är hemligt men jag är så taggad på vår framtid tsm det kommer bli så bra Hahha men Aa det kommer i ett annat inlägg.


Aja som ni hör så har jag 2 inlägg på lager som antagligen kmr bli väldigt långa så därför blir det här inlägget ganska så kort men jaja!/
saga

Likes

Comments

Klara

Då var jag här igen då! Bloggen har stått still ett tag. Men vi alla har tagit lite semester. (Lovisa har tagit semester från februari haha, men vi ska försöka få henne att skriva något) Det är så sjukt varmt nu. Sitter inne vid en fläckt för att det blir alldeles för varmt utomhus. Även i skuggan. Ska om ett tag åka och hämta i syster som vart hos en kompis (Nej det är inte jag som kör) Ska åka till någon affär påvägen. Ska bl.a köpa bokstäver till vårat sadelskåp. Kommer nog lite bilder på det sen. Senare ikväll åker jag till stallet och rider. När det inte är så varmt ute. Får se om jag även har tid att bada någonstans. Bor ju typ vid vattnet. Men vi har ingen bra strand här. Skulle inte säga nej till en pool nu.

Det är mycket som händer just nu. Velat fram och tillbaka senaste veckorna. Tänk om allt blir helt fel? Detta är ett val som jag inte kommer kunna ändra på. Detta kommer följa med mig hela livet. Men tror det lättaste är att bara rycka av plåstret. Det kommer gå snabbt. Men göra ont i efterhand. Drar man av det långsamt gör det ont genom hela processen.Usch är jobbigt att bara tänka på det här. Men jag kommer gå på magkänslan och allt kommer nog bli bra till slut. (Vad det är får ni veta i ett annat inlägg)

Vidare till något annat. I helgen åker jag och Viggo till New Forest SM i Vetlanda! Kommer bli jätte kul! Mitt första SM. Rider endast dressyren där nere. Här är mitt "schema" för helgen.

Torsdag: åker ner. Invigning.

Fredag: LA:1

Lördag: Lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan, utställning.

Söndag: LA:P1 SM klassen.

Tänkte göra ett inlägg med min packlista jag har med mig ner om ni vill.

Blev ett kort inlägg, men ska dra igång bloggandet nu. Så håll ut!

MVH Klara!​

Finaste ponnyn på programridning i veckan. <3

Likes

Comments

Saga

Har inte hunnit/ tagit mig tid att lägga ut detta inlägg pga mkt känslor kring detta😭

Ja i maj , den 22 maj var det 1 år sen min älskade underbaraste mint dog.
Jag saknar dig så sjukt mycket men är nu mår du bra ingen smärta ingen oro.

Jag kommer aldrig glömma det vi hade tillsammans, du var den som fick mitt intresse inom hoppningen o växa så tackvare min älskade mint sitter jag på en sjukt fin häst som inte är så lätt men satans fin som jag nu sitter o hoppar LC Lb som mina 2 första tävlingar, tack vare dig älskade älskade mint!~i Love you Always and forever~


Mint II

Snart ses vi
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Klara

Finns inga ord som kan beskriva känslan jag har just nu! Allt stämmer, och ponnyn är grymm!

I lördags red jag lektion för Anna Tohlander. Känslan jag hade var fantastisk, framme för skänkeln, jobbade på med bakbenen och bara tuffade på. Vi fick mycket beröm av Anna och tar verkligen till mig allt hon sa, både bra saker och saker jag ska tänka på. Kan verkligen rekommendera Anna om man vill ha en super dressyr tränare!

I söndags var det dressyr tävling i Heby. Ren en LB:1 i ett ridhus och en LA:1 på en utebana.
Lbn gick helt okej, han var lite loj stundvis och var lite missnöjd över att gå in i ett mörkt ridhus. Men vi skrapade ihop 62% och en tredjeplacering.

I La:n går det inte att beskriva känslan. Allt stämde. Första gången jag red en la och red en regional klass. Lite små missar här och var. Och en ponny som inte ville rygga utan som studsade runt i stället. Hade verkligen inga förväntningar över resultatet. Det får gå som det går hade jag som inställning. Men min fantastiska ponny kämpar på och vi får med oss 64%!!! Ett kval till nationell! Bara ett kvar. Älskar verkligen den här ponnyn. Som han ställer upp! Ska verkligen njuta av den här tiden. Kunde inte haft en bättre ponny.


I måndags var vi på terräng träning på nynäs gård i Enköping för Ulf Ulvefjell. Han verkar ha kommit tillbaka till sitt gamla jag igen. När han får komma ut på en terräng bana är han en helt annan ponny.
Fick väldigt bra tips och råd av Ulf som jag verkligen tagit åt mig. Ska åka på fälttävlan nästa måndag och då ska vi visa alla vad vi går för.

I dag blir det hoppträning för Katarina Bonde igen efter ett litet uppehåll. Hoppas jag kan ha kvar känslan sen i måndags. Sen resten av veckan blir det lite lugn träning inför måndag. Ska även åka till Strömsholm nån dag. Troligtvis på lördag och på söndag blir det allsvenskan final i hoppningen där jag åker med som hejarklack!

Lite kort uppdatering nu. Kommer mer sen😊
~Klara~

Likes

Comments