Header

Golden Temple i Patan er nok en av disse små, bortgjemte perlene man ofte går fordi hvis man ikke vet at det er der. Altså, ikke misforstå - veldig mange turister vet at det er der. Jeg bare prøver å rettferdiggjøre for meg selv at jeg såvidt rakk å besøke tempelet, som lå rett ved gjestehuset mitt, dagen før jeg dro hjem til Norge.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Dere som leser bloggen synes sikkert at alle disse templene og "durbar square"-ene ser helt like ut. Selv synes jeg at alle hadde sitt spesielle særpreget, hvilket er grunnen til at jeg - nå ganske lenge etter at jeg kom hjem til Norge - har lyst til å legge ut de siste bildene jeg tok mens jeg reiste i sommer.

Disse bildene er fra Bhaktapur Durbar Square - i Bhaktapur altså, som er den tredje byen i Kathmandu-dalen. De som har spesielt god hukommelse husker kanskje Chandra, som jeg møtte på flyplassen på vei til Kathmandu. Som faktisk bodde i Norge, og (get this) til og med har bodd flere år i hjembyen min, Halden.

Chandra selv har vokst opp i Bhaktapur, og tilbød seg å vise meg rundt i byen. Så utrolig snilt! Og igjen fikk jeg mye mer ut av besøken enn om jeg hadde dratt dit og vandret rundt alene.


Likes

Comments

... Når du klager over hvor lei du er av å gå i trapper, men så neste dag velger du å dra hit:


Swayambhu ligger på en topp, med god oversikt over hele Kathmandu-dalen. Stedet er hellig først og fremst for buddhister, men også hinduister. På toppen finner du selvfølgelig en diger stupa. Legenden skal ha det til at Manjushri (en bodhisattva) hevet denne høyden som stupaen står på. Mens han var der, lot han håret sitt gro, og fikk masse hodelus... Disse lusene ble transformert til aper. Den dag i dag bor det en god del aper rundt tempelet, og disse blir regnet som hellige. Swayambhunath blir derfor også kalt Monkey Temple.

Swayambhu er en av de størte turistattraksjoene i Kathmandu. Man må gå opp 365 trappetrinn for å komme til toppen.


↑ Her kaster man mynter og forsøker å treffe oppi den lille krukken. Mitt ønske for kastet var å bli rik. Og jeg traff! Så nå er det bare å vente på å håve inn.


Likes

Comments