Hej igen!

Har verkligen blivit superdålig på att blogga men nu ska jag rycka upp mig xD Har ju inte ens bloggat sen jag fick hem Dante! Så uselt lixom :( för er som inte alls känner till Dante så kan jag lugna er med att det kommer upp ett inlägg om honom imorn :D

Nu till vad rubriken lyder, jag här äntligen hämtat hem kaninerna! Nu kan jag se framför mig många förvånande ansikten, vadå var har kaninerna varit?
Jo, jag har varit i Italien i 2 veckor och då kan man ju naturligtvis inte ta med sig kaniner. Då ställde min fantastiska kompis Amelie upp( som förövrigt har kaninerna Lollo, Nejko, Imse och Inez) som kaninvakt de veckorna jag var borta. Så idag hämtade jag alltså hem dem :D

Kaninerna var minst sagt köttbullar xD Av vad jag har läst på hennes sociala medier, samt vad hon har skickat till mig så har det varit uselt väder här så kaninerna kkse inte har fått lika mkt motion tack vare det :P Lite synd bara att jag ska på tävling på söndag och då hade det ju varit bra om kaninerna hade varit i lite bättre kondis xD Aja vad kan man göra åt saken, en tävling är ju inte direkt hela världen! Dessutom så kanske jag åker på tävling igen den 9:onde, om jag hittar skjuts vill säga...

Kaninerna var kanske inte överlyckliga att jag kom, Stampe ville bara sitta på nedervåningen och inte kma upp så jag kunde klappa hnm xD Den lilla busungen! Men när jag väl fick upp honom så släppte det och han började slicka mig i ansiktet <33 Dante var inte direkt som Bampe, han rusade och hälsade på mig så snabbt han kunde. Ombytta roller kan man säga!

När vi äntligen kommit hem så sprang jag snabbt in och tvättade bettet jag fick av Amelies busnin Nejko, hälsade på hnm i högst 5 sekunder och nafs så hade jag fått ett rejält jack i fingret xD Buskanin!! Aja satte upp killarnas hage på sidan där inte den självgående gräsklipparen klipper. Ja pappa köpte en självgående gräsklippare, inte så bra för kaninerna I know. Killarna var iallafall mer glada när de kom hem och de bjöd på fina glädjeskutt :P <3 Buren städades också när de kom hem, höll på i minst en timme för att få den riktigt ren och fräsch efter att ha stått i 2 veckor tomma. Jag la också in lite nya grenar från äppelträdet som förövrigt börjat få äpplen, om någon månad blir det minsann lyxmat för de :))

Efter att ha sätt att kaninerna hade blivit köttbullar så tänkte jag börja motionera de lite idag, tänkte gå en lång promenad med varje kanin så att de iallafall får upp kondisen så att det blir någon fart på tävlingen xD Man kan verkligen inte säga att det gick bra... Det gick rent ut sagt skit. Gick iof bara med Stampe men tror inte att det hade går så mkt bättre med Dante... Stampe satt bara helt stilla, ville typ inte röra en fena :( Ända sättet att få honom att röra å sig var att låta honom försöka para sig med mitt ben och sedan springa, då Säter han minsann efter! Får bara passa mig så jag inte trampar på hnm xD Men för åtminstone få lite motion för de så tänkte jag hoppa lite, det gick däremot bra!<3 Började ställa upp minihinder med ungefär 1 och enahalv meters avstånd bara för att få de att vakna till lite och få upp farten, det gick absolut över förväntningarna på båda kaninerna. Stampe som satt blixtstilla på promenaden hoppade nu för glatta livet <3 det märks verkligen att han älskar det :D Dante var också väldigt duktig! Han har inte så mycket fart den grabben och det är verkligen något som vi jobbar på, men idag så skötte han sig faktiskt riktigt bra min lilla hoppis. :) Efter den lilla minibanan så höjde jag faktiskt till lätt, kanske ansträngde kaninerna lite mycket efter vilan men känner att de behövde det för att komma till hyfsat bra kondis innan söndag, kondis skapas ju inte direkt över en natt... Lättbanan gick tillochmed ännu bättre än minibanan! Tränade mig som förare genom att gå långt bakom kaninen, jag är en väldigt stressig person som vill få saker gjorda snabbt därav så brukar kaninerna ofta få väldigt onödiga knuffar. Det märktes verkligen på Dante att han trivdes mycket bättre med en bakom kopplet som tar det lungt och inte stressar honom :) Han blir mycket lugnare själv och det känns bara bra <3 Visst han kanske inte hade världens bästa fart men han rörde sig framåt utan knuffar, även fast han åt några grässtrån ibland så känner jag verkligen att han försöker <3 min fina fjant <33

Nu får jag avsluta detta inlägget! Puss o kram och så hörs vi imorn :))
//Sofia och kaninerna :D

Likes

Comments

Nu när jag börjat på bloggen och skrivit mitt startinlägg så tänkte jag att det kanske skulle vara lite kul med en "10 saker om Stampe" så att ni lär känna honom lite, så vi köör!

1. Han heter då Stampe.
2. Han tävlar i kaninhoppning under namnet "Stampe the airwalker"
3. På alla tävlingar förutom de två senaste så har vi dubbelnollat (0 fel i grunden och 0 fel i finalen)
4. Stampe är dvärgvädur med inlägg av fransk vädur. (Därav de stora öronen)
5. Stampe är 6 år och fyller 7 den 9:onde augusti.
6. Favorit maten är helt klart kirskål :P
7. Grötplättar med äppelsmak går också hem!
8. Höjdrekordet för honom är 55cm!
9. Hans längdrekord är 1.60m!
10. Stampe älskar uggs bollar och fluffiga tröjor xD

Detta var nog allt och jag hoppas att ni gillade inlägget så höörs vi!

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte berätta lite kort om mig och om varför jag startade denna bloggen :)

Jag som sitter och skriver detta heter Sofia och är 13 år. Är bosatt i Göteborg och har en kanin som heter Stampe. (Kommer snart upp ett inlägg om honom)
Tillsammans med en kompis så har jag tidigare bloggat på kanintrix.blogg.se men jag kände att jag ville starta om och blogg själv.

Jag kan tänka mig att det kommer upp omkring 1-2 inlägg per dag som kan handla om lita allt möjligt. Det kan vara kaninhoppning, skötseltips, hauls, olika recept och (o)intressanta saker om mig :)

Ett litet kort startinlägg men ni får ha det så bra så hörs vi :) Eller lättare sagt skrivs vi :P

Likes

Comments