Hej

Velkommen tilbage!

Idag skal jeg fortælle jer lidt om mig, hvad min sygdom egentlig betyder og hvad rygmarvsbrok betyder? Det skal lige siges, at jeg skriver udelukkende hvad jeg ved og hvordan det er og har været for mig at have rygmarvsbrok - JEG ER IKKE LÆGE, så det jeg skriver ikke om hvorfor man får rygmarvsbrok og hvad det er sådan rigtig - da jeg ikke ved en skid om det.

Jeg fortæller som sagt bare om mig og mine erfaringer.

Jeg er født med rygmarvsbrok og det vidste man helt fra det sekund jeg blev ankom, fordi jeg blev født med en slags bule på min ryg - ved min lænd. Den bule var der fordi min rygmarv lå ude på ryggen, det er lidt lige som ganespaltning bare på ryggen, der er det bare din ryg som ikke er vokset 100% sammen.

Jeg blev født på Glostrup hospital men blev meget hurtigt overført til Rigshospitalet, da de er specialister i rygmarvsbrok. Jeg blev derefter opereret hvor de lagde min rygrad på plads, det resulterede dog bare i, at en hel masse nerver blev ødelagt

En ting som jeg ikke kunne og stadig ikke kan og aldrig kommer til er, at kunne tisse selv. Hvordan det skete aner jeg ikke - men det skete.

Det er faktisk den eneste ting, hvor jeg føler mig anderledes. Selvom når folk spørge det famøse spørgsmål - hvordan er det ikke, at kunne tisse selv? Hvor man så tænker hvordan er det at kunne tisse selv? Men når man så har en rigtig møg dag og hader hele verden, så er det 100% det som jeg hader allermest. Hvilke egentlig er ret underligt, da jeg jo som sagt ikke kender til andet men er det ikke bare sådan når nogen kan noget man ikke kan? For jeg som undre jer så bruger jeg engangsketatere til at tømme blæren (meget grafisk og på læge sprog)

Forresten så kunne jeg heller ikke gå, så jeg brugte rulautor til jeg var omkring 2,5 år gammel til min gudfar så mig gå for første gang, selvom mine læger sagde jeg aldrig ville kunne komme til at gå selv. Så derfor blev min mor faktisk lidt irriteret på ham fordi hun troede, at han lavede sjov - men nej den var god nok og lige siden har jeg faktisk gået selv.

Jeg har altid været ret plaget af infektioner og rigtig tit til jul eller min fødselsdag(19 dec) hvilke har gjort at jeg har været indlagt et hav af gange og være i et utal af behandlinger. Men i 2010/11 gik den ikke længere da mine nyre tal var helt nede på 26% og jeg skulle derfor have en blæreforstørrende operation - noget jeg også kommer til at lave et indlæg om.

Men efter den operation er det faktisk gået okay udover, at jeg stadig altid har en infektion - bokstavligtalt.
Når man er kateter bruger kan man aldrig nogensinde blive helt ren, da det altid ville være bakterier.

Men udover mine infektion og irritationen ved at tisse med kateter på mine dårlige dage, så er rygmarvsbrok i mit tilfælde ikke så slem. Jeg har være så mega heldig med de få ting jeg har med hensyn til min sygdom, selv der er en del, så ved jeg at der er andre som har det samme eller endnu mere.

Så jeg er mega taknemlig for de 'skavanker' jeg har, taget betragtning af da jeg blev født, skulle mine forældre være glad hvis bare jeg havde et øje som virkede.

Et meget langt indlæg - Sorry

Men jeg håber i kunne lide det

vi ses

XOXO

Emma

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen til andet indlæg på Bumlerup

Idag skal vi snakke om angst.

Angst er noget jeg lider en del af og jeg har også en angstdiagnose.

Det der kan give mig angst eller følelsen af at være bange er, når jeg kommer ud i situationer som jeg ikke er så vant til.

Det lyder måske åndssvagt fordi det gør alle, forskellen er bare at jeg panikker i nogle situationer som burde være normale.

For eksempel at tage et tog, kan virkelig stresse mig.

Jeg går helt i panik - men hvad der helt præcist gør, at jeg går i panik ved jeg ikke helt.

Når jeg siger panik betyder det ikke, at jeg står og råber og skriger som en sindssyg, men at jeg ikke kan få vejret, mit hjerte begynder at banke hurtigere end normalt, min mund bliver helt tør og min hals snører sig sammen.

Jeg tror det som tit tricker min angst er symptomerne på, at nu får jeg et angstanfald uden at jeg egentlig har noget at være bange over, det er bare min krop som fortæller mig at nu skal du være bange, så det bliver jeg.

Jeg er startede i noget gruppeterapi, som jeg kommer nærmere ind i et andet indlæg.

Men det er ret underligt at få et andet syn på noget som, man har haft en ide om hvordan noget er i så lang tid også lige pludselig finder man ud af, at tingene ikke er som man troede.

Jeg troede for eksempel at når jeg fik angst var det fordi, at jeg tænkte på noget som jeg ikke kunne huske bagefter. Men det viser sig at det er angstsymptomerne, som for det meste udløser et anfald.

Noget jeg også har fundet ud af er, at jeg ikke er decideret bange for toget eller hvad der kan ske med det. Problemet er at jeg er mega bange for, at blive væk og derfor spørge folk som jeg ikke kender om vej.

Så det hele handler faktisk om social angst, jeg siger ikke at jeg ikke er bange for toget men jeg tror, at grunden til jeg er blevet bange for det er fordi jeg har fået min social angst til, at blive en frygt for noget så det gav mening i mit hoved.
Lidt underligt indlæg men jeg håber det gav mening.

Vi ses

xoxo

Emma


Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen til min nye blog

Som nogle af jer måske ved så er Bumlerup ikke den eneste blog jeg har. Udover den har jeg også en blog med en god veninde. Bloggen hedder Byfendrichlarsen - Grunden til jeg har valgt at lave en blog udover Byfendrichlarsen er, at vores blog er enorm positiv, glad og rigtig sjov for os begge to. Fordi de indlæg vi laver, er nogle rigtige fede indlæg på den måde at de er positive og har en god vibe.
Derfor synes jeg det ville være super ærgerligt at begynde at lave de her for nogen, lidt deprimerende og nedtrykkende indlæg som der kommer til at være på denne her blog en gang i mellem. Fordi det måske er svært for dem der ikke har sygdom tæt inde på livet har svært ved, at forholde sig til det. Hvis man måske i indlægget før har læst om skønheden og udyret, så er det en kæmpe kontrast som jeg ikke synes passer sammen. Det er lidt som at lave en slik butik midt i H&M - Det ville også være en lille smule underligt..

Men Byfendrichlarsen kører stadig som den altid har gjort og der kommer ikke til at være nogle ændringer på den front overhovedet - det her er bare et lille sideprojekt som jeg har tænkt over at lave i et længere stykke tid, nu har jeg bare endelig taget mig sammen.

Men jeg håber i vil tage godt imod min nye blog!

Vi ses

xoxo

EmmaLikes

Comments