har precis pratat med chefen på vikhaga ett äldreboende där jag har sökt jobb så nu är det bara att hoppas på att jag kan få ett sommarjobb och tjäna pengar i sommar. Jobbar redan på ett annat ställe men kul att prova på något nytt med nya möjligheter. Tänkte nog att jag ska städa lite idag och förbereda lite lunch till både mig och mannen i mitt liv, så det är fixat tills imorgon. Mer än så har jag inte bestämt.


Hoppas ni får en bra dag

kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hoppas att allt är bra med er, med mig är det bara toppen!

Idag ska jag nog bara ta det lugnt, kanske gå ut på en promenad vem vet, Blir i alla fall revben till middag som jag ska förbereda lite senare idag. Annars händer ingenting speciellt men på fredag är det utgång som gäller och det ska bli kul och på Lördag är de mellofest hos en vän och det ska också bli roligt. Så eftersom att helgen är fullbokad så kan det vara skönt att bara vara hemma på vardagarna som kommer, dock ska jag ju jobba på torsdag men det är ju bara bra att tjäna lite pengar.

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi

Kram

Likes

Comments

​Hej

Nu var det ett tag sen jag skrev av olika anledningar, men om någon tycker att det är kul att läsa min blogg fortfarande så får ni gärna komma med förslag på vad jag ska skriva om eller om ni har några önskemål om det bara ska vara matrecept eller bakning eller om ni vill veta andra saker. Bara att skriva i kommentarerna vad ni tycker.

Hoppas ni har en bra dag och att solen lyser på er!


 

Likes

Comments

​Deg:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

50 gram smör

1.5 dl mjölk

Fyllning:

500 gram köttfärs

1 msk olja

1 gul lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

4 tomater

2 dl creme fraiche

4 msk lättmajanäs

2 dl riven ost

Gör såhär:

1. sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter, förgrädda inte.

4. Skala och hacka löken.

5. Stek köttfärs och lök. Pressa i vitlöken.

6. Tillsätt tacokrydda och vatten

7.  Låt puttra tills vattnet nästan är borta

8. Häll köttfärsen i pajskalet

9. Hacka tomater och lägg ovanpå köttfärsen.

10. Blanda ihop Crème fraiche, majonnäs och riven ost och bred ut smeten över tomaterna. 

11. Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg.

12. Servera.


Likes

Comments

1. Använd kylskåpskallt eller rumsvarmt smör (ej smält).

2. Knåda inte degen för då blir kakorna sega!

3. Gör kakorna lika stora så gräddningstiden blir lika lång för alla kakorna på plåten.

4. Provgrädda 1 kaka först – ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Ta tid hur lång tid kakorna behöver gräddas i din ugn

Likes

Comments

Goda bars med blåbär och hallon. Ät dem som de är eller som paj med vaniljsås eller glass.

24 bitar

Deg
220 g smör, kylskåpskallt
210 g strösocker (2 ½ dl)
375 g vetemjöl (6 ¼ dl)
5 g bakpulver (1 tsk)
55 g ägg (1 st)
10 g vaniljsocker (1 msk)

Fyllning
100 g strösocker (1 dl +1 msk)
8 g maizena majsstärkelse (1 msk)
250 g blåbär, färska
300 g hallon, färska
1 citron, skalet från hela & saften från halva

Gör så här
1. Deg: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn). Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

2. Skär smöret i tärningar och blanda det med socker, mjöl, bakpulver, ägg och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop degen med fingertopparna till en smuldeg. Fördela hälften av degen i formen och platta till ytan.

3. Fyllning: Rör ihop socker och maizena i en skål.

4. Blanda blåbär och hallon med citronskal och saft i en bunke. Vänd ner sockerblandningen.

5. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 42–45 min, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt den svalna, skär i rutor och förvara dem torrt

Likes

Comments

​Igår kväll så gjorde jag en jättegod rätt och tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till er.

​Du behöver:

​2 kycklingfilé

1 dl crème fraiche

1.5 msk grön pesto

75 gram fetaost

1.5 vitlöksklyftor

0.5 msk tomatpuré

0.5 msk honung 

1 tsk citronsaft

0.5 msk kycklingfond/flytande kycklingbuljong

salt 

svartpeppar 

​Servera med

​pasta 

​Såhär gör du:

​Skär kycklingen i små bitar och stek dem med lite salt och rikligt med svartpeppar, tills att kycklingen har fått färg och då ska du pressa eller riva vitlöken och låta den fräsa med en stund. 

2. Mosa fetaosten och blanda den och crème fraiche i en kastrull och blanda sedan i pesto, tomatpuré och kycklingbuljong och koka ihop.

3. Lägg i kycklingbitarna och låt koka i några minuter tills att kycklingen är helt klar. Rör i kastrullen så att det inte bränns och blanda sedan ner honung och citron. Smaka av och salta och krydda mer om du vill.   

Tog även i några basilikablad och lite soltorkade tomater mot slutet och jag tyckte att det blev jätte gott. Du kan även krydda med vad du vill, jag tog kycklingkrydda, grillkrydda, salt och sambal oelek.

Hoppas de smakar !

Likes

Comments

​Har inte skrivit på ett tag men jag vet inte vad ni vill läsa om, kan ni inte lämna en kommentar så jag vet

Kramis 

Likes

Comments

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Likes

Comments

8–10 portioner

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik

Likes

Comments