View tracker

​Deg:

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

50 gram smör

1.5 dl mjölk

Fyllning:

500 gram köttfärs

1 msk olja

1 gul lök

1 påse tacokrydda

2 vitlöksklyftor

1 dl vatten

4 tomater

2 dl creme fraiche

4 msk lättmajanäs

2 dl riven ost

Gör såhär:

1. sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda ihop mjukt margarin med torra ingredienser. Häll i mjölk och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter, förgrädda inte.

4. Skala och hacka löken.

5. Stek köttfärs och lök. Pressa i vitlöken.

6. Tillsätt tacokrydda och vatten

7.  Låt puttra tills vattnet nästan är borta

8. Häll köttfärsen i pajskalet

9. Hacka tomater och lägg ovanpå köttfärsen.

10. Blanda ihop Crème fraiche, majonnäs och riven ost och bred ut smeten över tomaterna. 

11. Grädda i ugnen i 35 minuter tills ytan fått fin färg.

12. Servera.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

1. Använd kylskåpskallt eller rumsvarmt smör (ej smält).

2. Knåda inte degen för då blir kakorna sega!

3. Gör kakorna lika stora så gräddningstiden blir lika lång för alla kakorna på plåten.

4. Provgrädda 1 kaka först – ugnsvärmen kan variera i olika ugnar. Ta tid hur lång tid kakorna behöver gräddas i din ugn

Likes

Comments

View tracker

Goda bars med blåbär och hallon. Ät dem som de är eller som paj med vaniljsås eller glass.

24 bitar

Deg
220 g smör, kylskåpskallt
210 g strösocker (2 ½ dl)
375 g vetemjöl (6 ¼ dl)
5 g bakpulver (1 tsk)
55 g ägg (1 st)
10 g vaniljsocker (1 msk)

Fyllning
100 g strösocker (1 dl +1 msk)
8 g maizena majsstärkelse (1 msk)
250 g blåbär, färska
300 g hallon, färska
1 citron, skalet från hela & saften från halva

Gör så här
1. Deg: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn). Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.

2. Skär smöret i tärningar och blanda det med socker, mjöl, bakpulver, ägg och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop degen med fingertopparna till en smuldeg. Fördela hälften av degen i formen och platta till ytan.

3. Fyllning: Rör ihop socker och maizena i en skål.

4. Blanda blåbär och hallon med citronskal och saft i en bunke. Vänd ner sockerblandningen.

5. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen. Grädda kakan mitt i ugnen i 42–45 min, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt den svalna, skär i rutor och förvara dem torrt

Likes

Comments

​Igår kväll så gjorde jag en jättegod rätt och tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till er.

​Du behöver:

​2 kycklingfilé

1 dl crème fraiche

1.5 msk grön pesto

75 gram fetaost

1.5 vitlöksklyftor

0.5 msk tomatpuré

0.5 msk honung 

1 tsk citronsaft

0.5 msk kycklingfond/flytande kycklingbuljong

salt 

svartpeppar 

​Servera med

​pasta 

​Såhär gör du:

​Skär kycklingen i små bitar och stek dem med lite salt och rikligt med svartpeppar, tills att kycklingen har fått färg och då ska du pressa eller riva vitlöken och låta den fräsa med en stund. 

2. Mosa fetaosten och blanda den och crème fraiche i en kastrull och blanda sedan i pesto, tomatpuré och kycklingbuljong och koka ihop.

3. Lägg i kycklingbitarna och låt koka i några minuter tills att kycklingen är helt klar. Rör i kastrullen så att det inte bränns och blanda sedan ner honung och citron. Smaka av och salta och krydda mer om du vill.   

Tog även i några basilikablad och lite soltorkade tomater mot slutet och jag tyckte att det blev jätte gott. Du kan även krydda med vad du vill, jag tog kycklingkrydda, grillkrydda, salt och sambal oelek.

Hoppas de smakar !

Likes

Comments

​Har inte skrivit på ett tag men jag vet inte vad ni vill läsa om, kan ni inte lämna en kommentar så jag vet

Kramis 

Likes

Comments

4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Likes

Comments

8–10 portioner

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik

Likes

Comments

New York cheesecake

  • 150 g osaltat smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena (majsstärkelse)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g färskost
  • 2,5 dl kesella 10%
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
  • 1 dl frysta blåbär
  1. New York cheesecake med blåbär
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
  2. Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
  3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
  6. Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
  7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  8. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Likes

Comments

Bakade detta i påsk och tyckte att det blev riktigt gott så tänkte dela med mig av receptet.

12-14 bitar

Du behöver:

200 gram mörk choklad men spara 4 bitar till garneringen

100 gram dumle kola

175 gram smör

1.5 dl strösocker

1.5 dl farinsocker

1 ägg

1.5 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl havregryn

3.3/4 dl vetemjöl

florsocker och choklad till garnering

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär dumlekolorna i bitar.

2. Vispa smör, socker, farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl och blanda allting till en deg.

3. Blanda ner chokladen och dumlekola och rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform 22-23 cm i diameter och strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter och låt svalna i formen. puddra över florsocker före servering. Du kan välja att äta kakan som den är eller servera med lite vispad grädde eller vaniljglass.

Likes

Comments

Även kallade subway kakor!

Du behöver:

  • 300 gram smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 2 1/2 dl brun farinsocker
  • 2 st ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • 200 gram grovt hackad mörk choklad

Gör såhär

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom

Likes

Comments