View tracker

Då har man tillbringat sin första natt på sjukhus, inte omöjligt att det blir fler på denna resa. Det var iallafall så att jag, Matilda, käkade en hamburgare. Allt var frid och fröjd tills jag vaknar upp på natten av kallsvettningar. Jag går ut och spyr och så fortsätter det hela natten...mer detaljer vill ni nog inte ha.

På morgonen ringde jag mitt försäkringsbolag som skickade adressen till Koh Tao physician clinic. Vi packade då ihop våra grejer snabbt, för att passa på att byta boende (lite jobbigt att va sjuk när man bor mitt i djungeln). Sen fick jag spendera en hel dag o en natt på "sjukhuset" med dropp pch piller. Nu ska jag dessutom ta piller i några dagar efterråt, sen ska allt nog va bra igen!

2 tips: ät inte hamburgare + ha en bra försäkring!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

När vi var i Bangkok för ca en vecka sedan fick vi bo hos en jättehärlig familj i deras lyxiga hus. Vi blev väldigt väl mottagna och det var en toppenstart på resan. Vi är helt enkelt väldigt tacksamma att vi fick bo hos dem! Lyxigare än så här blir det nog inte på resan haha.

Likes

Comments

View tracker

Såhör kan en frukost på Koh Tao se ut; crepes med banan och nutella för 50 bath(14kr). Han som gjorde de va ju väldigt gullig också. En bra start på morgonen helt enkelt :)

Likes

Comments

Igår var det riktigt regnigt här så vi gick runt i våra regnponchos. På kvällen när vi skulle hem var gatan översvämmad(sista bilden). En thailändare varnade oss också för att det kunde vara elektricitet i vattnet eftersom det hade kommit blixtrar från en ATM tidigare. Hela natten åskade och blixtrade det sjukt mycket. Men idag är det lite bättre väder.

Ikväll blir det troligtvis pubcrawl: 450 bath(130kr) och då ingår en bucket, 2 shots och ett linne ;)

Likes

Comments

Vi kom fram till Koh Tao ca kl 9 på morgonen igår och blev mötta av Froggy, vår Couchsurfing-värd vid hamnen. Han kom ner på sin moppe barfota och med Jay alvarez-lockar. Vi fick sitta på flaket på en taxi och åka efter honom upp till hans trädkoja i djungeln. Riktigt mysigt och spartanskt boende med geckoödlor inomhus. Senare kommer en video som visar hela hans "hus".

På kvällen gick vi ut och käkade röd curry kyckling för 350 bath(99kr) för båda och då köpte vi 4 iste och en stor flaska vatten också!

Ha det gött!

Likes

Comments

Hejsan! Klockan 21 igår tog vi en nattbuss från Bangkok för att komma till Koh Tao. Den tog 8 timmar. Nu sitter vi och väntar på båten ut till ön, vilket vi gjort i 2 timmar snart. Vi köpte resan via Lomprayah i Bangkok och den kostar 1100 bath (ca 315kr). Den bussresan var faktiskt riktigt mysig, så det rekommenderar vi ifall ni ska åka den sträckan.

Vi har börjat redigera en video ifrån våra utflykter under gårdagen i Bangkok, så den kommer vi lägga upp snart!


EDIT: båtresan som vi åkte efter bussresan var galen. Den var 1,5 h och det va så höga vågor så katamaranen flög fram och det guppade nåt sjukt. De delade ut spypåsar till alla turister och väldigt många spydde. Vi klarade oss men mådde väldigt illa.

Likes

Comments

Glöm inte HD-kvalitet!

Nu är vi framme i huset där vi kommer sova första natten. Vi får bo gratis hos en svensk familj och kommer snart göra ett inlägg och hur det ser ut hemma hos dem.

Imorgon kväll åker vi vidare till Ko Tao med nattbuss + båt, som tar 11 timmar. Vi har förhoppningsvis lyckats boka biljetter, det var väldigt svårt att förstå när vi ringde och skulle boka. Vi får se hur det går imorgon :)

PS i videon åker vi två olika tåg från flygplatsen. Det första var ett city train som kostade 90 bath (ca 30kr) för oss båda och det andra var ett skytrain för 84 bath(ca 25 kr för båda oss). Det var väldigt lätt att hitta eftersom det var tydligt skyltat plus att alla här är väldigt hjälpsamma!

Likes

Comments

Nu sitter vi på planet, som lyfter om några minuter! Vi är extremt taggade på att börja vår resa nu och hoppas att ni kommer tycka det är kul att följa den. Ses i Bangkok!

Likes

Comments

Halloj!

"vi har så mycket kvar att fixa" betyder bl.a. för oss att trycka egna tröjor och sy på Sverigeflaggor på ryggsäckarna. Detta tog en hel dag att göra :) men det är väldigt typiskt oss att gå "all in" såhär haha.


PS! idag är det exakt 1 VECKA kvar till vi åker!!!

Likes

Comments

Idag tog vi första kapseln av Salmonella-vaccinet(tyfoidfeber) och fick biverkningar som feber och huvudvärk, kul. Snart ska vi även dricka vaccinet mot kolera. Alla vaccinationer kostade ju en hel del, men det är väl värt att inte bli sjuk. Vi gick till ett Vaccin direkt, som ligger vid Slussen, och skrev in vilka länder vi ska åka till. Sen fick vi snacka med en sjuksköterska, som berättade vilka vaccin vi borde ta. Och det blev ju en hel del...

  • Twinrix (Hepatit A & B) + Japansk encefalit = totalt 2840kr
  • Salmonella = 280kr
  • Kolera = 425kr
  • Polio (en tilläggsspruta som ger livslångt skydd) = 170kr

Nu fick vi dessutom 15% studentrabatt, alltså är det ännu dyrare egentligen.

Likes

Comments