stockholm, Sweden

Någonting vi nyligen kom på var att man kan ju faktiskt åka till stan, gå runt i parker och äta jordgubbar på gräset. Eller varför inte ta sig upp på ett litet berg med fin utsikt och äta lite snacks och njuta av ett fint väder och fin utsikt. Vi har aldrig åkt in till stan utan att ha för avsikt att handla något speciellt, eller gå på grönalund eller konsert. Men vi har nu klart och tydligt bestämt oss för att ta vara på att bo så nära Stockholms innerstad i sommar och ta oss dit så ofta som möjligt och bara ta det hellugnt. Helt sjukt nice. Tror att de flesta som bor i Stockholmsområdet tänker bort alla de fantastiska möjligheter som finns i stan, det är faktiskt inte bara shopping, så för oss som gör av med sina pengar på bara mat kan faktiskt också ha en kul dag i stan;) KRAM


Bildresultat för stockholm från ett berg

Relaterad bild

Relaterad bild

Relaterad bild

Likes

Comments

Hiking, Norway

Tänk er att åka iväg med ett tält, ett eget litet bärbart "kök", en ryggsäck och varma kläder till en orörd natur och bara vara hur länge man vill, 2 dagar eller 2 veckor, på obestämd tid. Man kan dra iväg på en sån resa på så många olika ställen, men något jag helt har ställt in mig på de senaste dagarna är att göra något sånt i Norge. Jag antar att ni också har sett otroliga bilder på Norges natur så jag behöver antagligen inte förklara varför jag vill åka just dit. Och jag är som jag är, och om jag vill göra något så går jag all in och planerar in i minsta detalj, och jag vill göra det så snart som möjligt. Därför har jag lagt ner all tid som egentligen borde gå till plugg, på att planera detta:/ Inte alls bra egentligen.. Men som sagt så är jag som jag är;)

I sommar ska jag åka till Norge, punkt slut. Jag har tänkt att åka på en liten roadtrip till 7 olika "huvudställen". Första stoppet ska vara Karlstad, här i Sverige. Man kan ju inte åka bil hur länge som helst, s'att vi tar ett litet pitstop där. Sen tar vi oss därifrån till det första huvudstoppet - Valdres. Valdres ser otroligt vackert ut, förstå att vandra upp på ett av dessa berg, kolla på utsikten, tända en brasa och äta god, egenlagad mat. Sen slå upp ett tält och gå och lägga sig, eller varför inte sova under bar himmel om vädret tillåter det. Får ju rysningar i hela kroppen så fort jag tänker på saken, shit vilken dröm.


Bildresultat för valdres

Relaterad bild

Bildresultat för valdres

Relaterad bild

Nästa lilla stopp ska vara Hardanger, ett extremt vackert ställe, precis som alla andra jag har tittat på hehe... Men men, ska inte gå in på mer detaljer, bara titta och dröm er bort<3

Bildresultat för hardanger fjord

Bildresultat för hardanger norge

Bildresultat för hardanger fjord

Bildresultat för hardanger norge

Naeröyfjorden, next stop. Alltså magiskt bara, magiskt.

Bildresultat för naeröyfjorden

Bildresultat för naeröyfjorden

Lovatnet ligger härnäst på listan, här vill jag paddla kajak och hänga nere vid vattnet och bara njuta va den fantastiska naturen. Alltså detta vattnet är ju något sjukt vackert. En blandning av alperna och Thailand, det bästa av allt.

Bildresultat för lovatnet norge

Bildresultat för lovatnet norge

Bildresultat för lovatnet norge

Nästa fantastiska ställe kommer bli Jettegrytene som ska vara ett otroligt naturfenomen då det är en massa sten och berg som under flera 100 år blivit formade av vattnet och ser helt otroligt speciellt och vackert ut.

Bildresultat för jettegrytene

Bildresultat för jettegrytene

Bildresultat för jettegrytene

ochs

Bildresultat för jettegrytene

Och sist men inte minst, och självklarast av alla, Lofoten. Lofoten är så extremt vackert, har bara hört så bra om det, och som ett plus på det hela får man chansen att se midnattssolen och norrsken om man är där vid rätt tid, något man bara måste bocka av på sin bucketlist innan man dör;)

Bildresultat för Lofoten

Relaterad bild

Bildresultat för lofoten beach

Förstår ni vilken magsik resa detta skulle vara, ska försöka övertala någon som kan följa med mig, och i sommar bara ska jag åka på en liten viking trip genom Norge. Om någon har gjort en liknande resa runt omkring Norge, så får ni väldigt gärna kommentera om det är något must see ställa jag har missat. KRAM

Bildresultat för hiking in norway

Bildresultat för hike

Bildresultat för hike

Likes

Comments