Igår blev det överraskningens dag. Jag fick tre stycken pelargoner av en vän. Sen blev det städning och tvätt. Dagen gick med olika sysslor som finns att göra. På eftermiddagen står jag i köket och ska ta mig nått att äta för mitt blodsocker var lågt. Tittar ut och ser en svart bil som står på gården. ?? Jag känner inte igen bilen. Ut kliver Louice och Casandra, vad gör dom här?? De kommer in.
" Hej mamma nu ska vi ha tjejkväll med god mat och rödvin på kvinnodagen." Det blev entrecote ,klyfftpotatis, sallad och pepparsås. Det blev en härlig eftermiddag /kväll med min två döttrar.  Mycket prat och musik och lite annat. Tack snälla ni för den underbara överraskning.  Jag älskar er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Solen skiner på våran kvinnodag.

Många tycker att denna dag borde spolas, det är människor med okunskap som inte förstår att denna dag bör alltid finnas. Den kom till för att vi kvinnor skulle få bättre rättigheter i samhället och världen. Fortfarande finns det våld och övergrepp i hela världen på kvinnor. Några exempel: Syra attacker, barnäktenskap,stympning av könsorgan ja det finns hur mycket som helst. 

Jag läste för några dagar sedan i vår lokal tidning om en ung kvinna blivit misshandlad och inlåst i en garderob. Den unga manen fick samhällstjänst. Helt otrolig hur lama våra lagar är mot kvinnomishandel och övergrepp. 

Det finns mycket att jobba med för kvinnorna i hela världen. Och ni som tycker att denna dag är blaha ta reda på hur verkligheten ser.

Upp till kamp! 

Likes

Comments

Grått och trist ute, men trots det så vet jag att solen finns där bakom de gråa molnen. Jag har nu matat mina höns och varit ute med mina hundar. Få se vad dagen bjuder på idag. Kram!

Likes

Comments

Idag ska vi gå på vernissage på Galleri Cupe och titta på Dexters bilder han målat under sportlovsveckan. Han och andra barn har målat hela veckan. Konstverken kommer att hänga fram till torsdag den 3 mars.

Likes

Comments

Godmorgon!
Sitter på verandan i morgonsolen med min katt Frankie. Det är tyst och lungt , småfåglarna kvittrar.  Jag njuter.
Mina funderingar är hur svårt det kan vara att njuta och ta till sig allt det vackra vi har runt oss. Vad jag menar med det är att vi är så snabba att ta upp allt som är negativt.
Tex. "Nu är det sol och lite värme...Men det kommer att snöa nästa vecka".  Undrar varför det är så svårt att hålla fast och njuta av stunden som den är? Jag är glad över det jag har och att solen skiner idag. Jag tycker att det är för mycket negativt i vårt samhälle inte underligt att vi blir sjuka och går in i väggen när det ser ut som det gör. Mer av positivt tänkande och tala om för varandra hur bra vi är. Alla är vi värda att få höra positiva saker så vi kan njuta av det vi har.
KRAM!

Likes

Comments

Börja med vårstädning på min veranda. Skönt att städa bort vintern och kunna sitta och njuta av vårsolen med en kopp kaffe. Termometern står på 17 grader.

Likes

Comments

Himlen är blå och solen framme. Trots att det varit minusgrader i natt så finns vårkänslan. solen värmer mot min veranda. suttit med min kaffekopp och njutit.
Uppe på himlen flyger en flock med gäss. Igår hörde jag tranor. Snödropparna växer i mitt land.
Jag brukar säga :Trots många bakslag med snö och kyla så kommer våren.
Man får ta vara på de fina stunder som naturen bjuder på. Det är lätt att se det negativa i stället för det positiva.  Var rädda om varandra och säg något positivt till varandra och kramas.

Likes

Comments

​Blev ett nytt namn på min blogg, kände att grå vardag lät för negativt.

Det nya namnet passar mig bättre. 

Ibland stänger man in sig i sin egen bubbla när det blir för mycket runt om kring sig. Det är på både gott och ont. Det får inte bli så att den blir för tjock så det är svårt att få hål på den. Den ska vara lätt som en såpbubbla,,poff så kommer man ur den. Inte glömma bort all färg glatt som finns runt om oss. Det är lätt att hamna i den gråa bubblan med allt trist som händer runt om oss. 

Hoppet är det sista som lämnar oss. Alla går vi igenom svåra stunder och vi hanterar det på olika sätt. Men glöm inte bort allt bra som händer.

Trots gråa moln och regn så växer blommor och all grönska. 

Jag ser all denna utveckling varje dag trots att det ibland känns som skit (på ren svenska)

Ta hand om varandra där ute.

KRAM!


Likes

Comments

Godmorgon!

Det är tre månader sen jag skrev sist. ar inte haft någon energi att skriva något.

Att blogga är en konst och att kunna fånga andras intresse. jag har funderat väldigt mycket på detta och har inte riktigt kommit på hur jag ska få andra att bli intresserade av min blogg.

Jag skaffade min blogg för att kunna beskriva och dela med mig av min vardag utifrån min adhd.

Att leva med adhd är ganska tufft. Att kunna förstå att det blir som det blir och att kunna få andra människor att förstå.

Det svåraste är att kunna få andra människor att förstå hur det är att leva med sin adhd, de flesta säger typ att alla har en "släng av adhd", "det har blivit en trend att alla får diagnosen adhd". Detta är bara en del av kommentarer jag kan få om jag försöker förklara vad adhd är.

Hur kan det vara för mig en dag? Det kan bero på hur det ser ut runt mig, vissa dagar är hur bra som helst och andra kan bara vara kaos. Kaoset som uppstår är i mitt huvud och då blir det rörigt runt mig också.

Komma ihåg möte, tider mm kan bli svårare. Städa och plocka ordning blir hafsigt och rörigt det blir att man städar överallt samtidigt. Man plockar runt på sakerna.

Många tänker nog att jag ska skriva upp tider på en lapp eller i en bok. Att komma till den där lappen eller boken är ganska lång väg för mig. Det kanske är en meter till lappen , enkelt bara skriva ner. För mig är det inte så, en meter för mig kan bli tio meter och när jag är framme så har jag glömt bort vad jag ska skriva. vägen till lappen är som en hinder bana för mig för det finns så mycket annat som distraherar mig.

Detta var en del av mina många tankar jag har i mitt huvud.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Jag är så dålig på att skriva här. Ibland får jag dåligt samvete över det, för vem igentligen? Hänt lite med mig själv och i vår natur. Våren är en utav mina favorit årstid. Ser inte så där vackert ut nu när man tittar ut. Grått , lerigt och lite ledsamt. Här kan man jämföra lite hur det är när man är deprimerad. När man jobbar med sig själv och sakta börjar känna hur man förändras typ när våren kommer. Någon skrev "Det gör ont när knoppar brister".
Jag själv har nu börjat med en typ aktivitet 3 ggr/vecka mellan 08:00-12:00. Detta ska leda mig ut ur min bubbla och få struktur i vardagen. Jag hoppas det blir en blomstrande förändring precis som våren.

Likes

Comments