View trackerUnder de dagar det regnar mentalt och din egen psykologiska åska går och både skrämmer upp dig och gör dig ledsen, kan det vara lättare att blicka bort och önska något annat istället för att se sig själv i spegeln och tänka.
-Men vad fasiken, det här är jag och så här ser mitt liv ut. Hur gör man då? Hur kan jag gör för att tänka om och tänka nytt? Hur gör jag mitt bästa härifrån istället för hur kommer jag härifrån...

Attraktionslagen
Walt Disney var inne på detta redan på 1930- talet... mer om den här ⬇️

Attraktionslagen är en lag precis som gravitationslagen, kastar jag ner en sten från balkongen rakt ner faller den rakt ner... Gör jag samma sak en gång till händer detsamma med den stenen. Just pågrund av gravitation...
Dock beskriver attraktionslagen hur jag medvetet fyller mig med de känslor mig vill dra till mig.
Dvs den bevisar att LYCKA är en träningsbar förmåga. Om jag lägger fokus på vad jag vill uppnå och inte min brist på lycka så växer min lycka... Låter lite konstigt men jag märker att det hjälper mig. Jag måste börja vara snäll mot mig själv!

Kom ihåg, du växer inte av att härda ut
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 20 readers

Likes

Comments

View tracker

Kommer på mig själv att min energi går upp och ner.. Så med den insikten måste jag försöka ta reda på vad det är som gör att det blir så? Är det så enkelt att jag är lite trött på att försöka uppmåla den perfekta fasaden där det sociala livet är enligt normen, att umgänget är rikt och blommande....

Jag tror inte jag är ensam om att känna så här, dock tror jag det är varje enskild människas ansvar att se till att man använder sina livskrafter för att bli den bästa du själv tillåter dig bli.

Over and out / E

Likes

Comments

View tracker

Jösses vilken gårdag.. Vims fram och tillbaka.

Igår fyllde både min mormor och mamma år och just denna dag skulle min fina mamma fixa en fest för mormor som fyllde 85. Ändringar och nya planer hela tiden inför dagens baluns.. Dock ville jag att min mor även skulle få en dag att minnas så jag passade på att bjuda in min Mora vänner på ett överraskningsparty.

Det stod en väldigt överraskad mor i köket när gamla & nya grannar, barndomsvänner och arbetskamrater dök upp på rullande band.

Jag tror minsann att jag har en lite trött med glad mamma där hemma på berget:)

Grattis igen älskar dig!

Likes

Comments

Jag lovar!!
Vi har alla varit där, den känslan av att vara oövervinnerlig! Energin och entusiasmen nästan pyser över! Idag skall minsann stöket bort
Dock behöver det inte ens vara ett stök utan det är "skönt" att få rensa lite i skåpen...
2 timmar senare när Spotify-listan går på repeat för 3gången så inser jag att det är rackarns stökigt.. Luften går ur mig.. Imorgon är en annan dag..
Ett glas bubbel på det?!

Stökningen är ett faktum 😫

  • 66 readers

Likes

Comments

Det finns vänner & det finns vänner....

När man hamnar i en svår situation tex separation, gör bort sig eller man får ett nytt jobb eller vinner pengar det är då vänskapen sätts på prov. Jag har läst någonstans att i alla gäng finns det olika roller vi tar. Den roliga, den som tröstar och som lyssnar på alla problem, en fixare; som känner alla och vet allt.. Vem är du?

Jag tror att när man istället gör medvetna val kring vilka man kallar sina vänner så blir det sällan fel. Det är väldigt viktigt att kunna definiera de där energitjuvarna som alltid finns i ens vänskapskrets.. Ni vet de där som får en att känna sig som en blöt gammal mopp efter ett samtal.. Istället för påfylld med energi skuttandes på rosa fluffiga moln..

Det är svårt men otroligt nödvändigt. Men om man kanske skulle använda utvecklingssamtal precis som man gör både i arbetsliv och i skolan.. Jag menar tänk om man skulle våga ha det med sina vänner över en fika, se över om vi är bra och ger vi varandra energi eller urlakar vi varandra? Hur kan vi växa tillsammans? Kaffe någon? ❤️

En annan sak är; hos vem/ vilka av dina vänner kan du vila hos? Vem accepterar dina fel och brister & gillar hela dig?

Fundera på det

/ e

Likes

Comments

Wow!! 

Heja hela gänget bakom "En man som heter Ove" Jag har skrattat, gråtit, ryst och myst. Vilken film! 

Är inte detta en "Guldbagge" vinnare så vet jag inte vad som kan vinna den. 

Tack! 

Likes

Comments

Vaknade tidigt, drar isär gardinerna och ser att snön äntligen kommit till västkusten. Sätter på en stor kopp te och tänder lite ljus.. Vet inte om det är fler än jag som gillar att bara vara? Höra vinden slå mot fönstren, se hur det blir så ljust av snön...

Nu är pannkaksbaket igång, och sms-mys med en av de bästa som finns ❤️

Idag blir det bio med min familj, "En man som heter Ove"

​bilden är lånad från www.moviezine.se

Likes

Comments

Tog mig en tur med resten av Västsverige i centrala Göteborg.. Strosade ;läs vallades) fram med alla andra i Nordstan.. Gick över Brunnsparken och in mot Kompassen.. Där satt han.. Den där mannen som är någons son, någons bror, eller far. Han satt och frös, hade ingen jacka bara en tunn kavaj.  Vände helt på klacken och hoppade på bussen hem.. Hämtade min stora varma vinterjacka som ändå bara ligger på vinden. Hoppade på bussen igen och tog sikte på Kompassens gator igen. Väl framme fick han min jacka, skinnvantar och racksockor. Han såg frågande ut men tackade så mycket för vänligheten.

När jag senare gick förbi hade han tagit på sig jackan och han hade gett vidare sin tunna jacka till sin kompis som satt bredvid.. Tänk vad "Pay it forward" är en bra grej!

Likes

Comments