Den 27 augusti blev jag och P husägare för första gången och lyckan är total.
Vi har letat hus inaktivt i ca. 1 år nu men varit väldigt osäkra på vad vi velat ha och vart vi vill bo. Just nu är vi bosatta i Umeå där mannen är uppväxt och där jag har bott dom senaste 4 åren.

Själv är jag en så kallad sommargotlänning som spenderat i stort sett varenda sommar och lov på ön och resten av tiden i Haninge, en förort söder om Stockholm. Jag flyttade till Umeå i december 2013 då jag träffade kärleken här uppe och när det var dags att säga hejdå till relationen var jag inte riktigt redo att bryta med staden, så jag stannade kvar.

Våren 2015 träffade jag P som flyttade in hos mig redan efter en vecka. Vi bodde i en etta på 36 kvadrat medan vi väntade på att P skulle få tillträde till sin nybyggda trea på Sandåkern, något som gick över förväntan. I november flyttade vi gemensamt in i den nya lägenheten och där har vi nu bott i snart 2 år.
I juli 2016 förlovade vi oss och i december "rymde" vi och gifte oss i San Augustin på Gran Canaria. Vi har två katter, Smulan 6 år, som kommer från djurskyddet och Sherlock 1 år, som vi haft sedan han var kattunge.

I vårt husletande, som mest bestod av en massa klickande på Hemnet, kunde vi snabbt konstatera att huspriserna i stadskärnan var alldeles för dyra, vilket ledde till att vi började söka oss till tätorter i närheten. Från början var det prat om nybygge och att leta tomt men min mammas förkärlek för gamla hus har smittat av sig på mig och jag kände mig aldrig helt bekväm med tanken på att bo i nybygge igen.

Totalt 5 visningar på ett år hann vi med innan huset med stort H dök upp och nu är vi alltså villaägare. I nästa inlägg tänkte jag visa lite bilder och ritningar från huset och berätta mer om vad vi har för planer på det som ska göras.

/Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments