Hej alla fina! Hoppas ni mår bra.

Själv sitter jag invirad i ett täcke med en kopp te framför datorn, i lurarna har jag Let it snow av Frank Sinatra, och ute skiner solen på frostkristallerna.
Jag har spenderat dom senaste veckorna med att drömma mig iväg på olika projekt i huset. Det är så frustrerande att det fortfarande är mer än en månad kvar till flytt och vi vill ju inte gärna börja köpa på oss massa saker som senare inte passar in.

För att få en helhet på dom olika rummen så kommer vi att jobba med moodboards, eller ja, jag kommer att ge mig på att försöka skapa dom och övertala P om att det är en asbra idé,som kommer bli jätterolig att göra.. Hehe.
För att få inspiration och tips sitter jag med näsan i Pinterest djupa djungel av vackra bilder på interiör och färgkombinationer. Just nu är jag inne i en väldigt färgstark period med mörka väggar, mycket gröna växter, naturmaterial och platsbyggda hyllor.

Igår satt jag och P och pratade om vad vi vill ha för stil och jag är så jäkla glad att vi har haft dom här två åren i lägenheten att fundera och testa lite olika stilar. Vi har ju verkligen växt ihop på dom här planen och även om det låter som det är väldigt mycket "jag vill ha", "jag tycker" och sådant som får det att låta som att P inte har något att säga till om, kan jag ju bara meddela att så är inte fallet😂.
P är den som har mest specifika tankar när det kommer till renoveringen. Han vet vad han vill ha för golv, hur utsidan ska se ut och det är så roligt att se hur taggad han kan bli på att få sätta i gång med allt.

Nu ska jag sätta mig och planera morgondagens middag då P´s bror kommer hem på besök från Uppsala.


Bildkälla: Pinterest

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå! Tiden springer verkligen iväg och står stilla på samma gång när man är sjukskriven. Sen att det känns som att det mer står helt still när det kommer till huset är ju inte så konstigt, då vi inte fått tillträde än. MEN, hörrni, nu händer det grejer! 18:e december får vi nycklarna, så flyttfirman är bokad samma datum och städfirman för lägenheten dagen därpå.

Eftersom vi inte har någon skanner hemma får ni stå ut med bilder fotade med mobilen ur prospektet så länge.
Här har vi alltså vår lilla hus. Det är ett Per-Albin torp byggt 1934 med 2 enorma sovrum som med lätthet kan bli 3-4 rum istället.
Det är nya fönster överallt förutom i klädkammaren och på vinden och även om det är positivt att vi inte behöver tänka på att byta dom, så tycker jag ju tyvärr inte att dom är särskilt vackra. Som tur är går det alltid att sätta på spröjs på dom, vilket är nuvarande plan.

Det här är en del av baksidan med garage och cykelförråd närmast till höger i bild samt förrådet bakom.
Som ni ser har vi en ganska stor tomt på 1669 m2, något som var viktigt för P. Han har alltid pratat om stor tomt och här har vi så mycket roliga möjligheter och utmaningar framför oss.
Min plan är att börja gräva ut trädgårdslandet som ni ser till vänster, så fort det börjar bli varmt i marken så jag kan odla hela sommaren.

I köket finns det redan många planer och det jag är mest sugen på är ju helt klart en ny spis och diskmaskin. Vi ska även riva upp plastmattan och se vad som finns under, har vi tur är det ett gediget trägolv under och annars måste vi gå på golvjakt också. Samma plastmatta ligger i hallen men där ska vi nog ha kakel och golvvärme.
Kylen och frysen ska bytas ut mot ett helt kylskåp istället då vi både har matkällare och frysbox på nedervåningen (för tillfället en kall källare). Vi är inte helt säkra på att vi ska ha matrummet i köket än eller om vi ska ha det separat men så som planritningen ser ut nu, stämmer inte över huvud taget med hur det ser ut efter dom har byggt om.

Ja, som ni hör finns det ju en del planer men sen får vi ju se allt eftersom vi har bott in oss också. Nu ska jag förbereda middagen här hemma, hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Den 27 augusti blev jag och P husägare för första gången och lyckan är total.
Vi har letat hus inaktivt i ca. 1 år nu men varit väldigt osäkra på vad vi velat ha och vart vi vill bo. Just nu är vi bosatta i Umeå där mannen är uppväxt och där jag har bott dom senaste 4 åren.

Själv är jag en så kallad sommargotlänning som spenderat i stort sett varenda sommar och lov på ön och resten av tiden i Haninge, en förort söder om Stockholm. Jag flyttade till Umeå i december 2013 då jag träffade kärleken här uppe och när det var dags att säga hejdå till relationen var jag inte riktigt redo att bryta med staden, så jag stannade kvar.

Våren 2015 träffade jag P som flyttade in hos mig redan efter en vecka. Vi bodde i en etta på 36 kvadrat medan vi väntade på att P skulle få tillträde till sin nybyggda trea på Sandåkern, något som gick över förväntan. I november flyttade vi gemensamt in i den nya lägenheten och där har vi nu bott i snart 2 år.
I juli 2016 förlovade vi oss och i december "rymde" vi och gifte oss i San Augustin på Gran Canaria. Vi har två katter, Smulan 6 år, som kommer från djurskyddet och Sherlock 1 år, som vi haft sedan han var kattunge.

I vårt husletande, som mest bestod av en massa klickande på Hemnet, kunde vi snabbt konstatera att huspriserna i stadskärnan var alldeles för dyra, vilket ledde till att vi började söka oss till tätorter i närheten. Från början var det prat om nybygge och att leta tomt men min mammas förkärlek för gamla hus har smittat av sig på mig och jag kände mig aldrig helt bekväm med tanken på att bo i nybygge igen.

Totalt 5 visningar på ett år hann vi med innan huset med stort H dök upp och nu är vi alltså villaägare. I nästa inlägg tänkte jag visa lite bilder och ritningar från huset och berätta mer om vad vi har för planer på det som ska göras.

/Amanda

Likes

Comments