Jag får ofta frågan om hur det är att vara ensamstående, och det svaret vill jag inte ge kortfattat svar på, för det finns det inte ens.
Vi kör start från graviditet, jag mådde så psykiskt dåligt under min graviditet, den ända som fanns där var min mamma, helt ärligt försvann mina kompisar, så jag hade bara mamma. Jag var ensam, jag hade ingen att dela graviditeten med, jo mamma, men förstå hur jag menar. Jag hade ingen pojkvän, som va där.. som vart exakt lika glad som jag så fort det sparkades, jag hade ingen att diskutera med vilken barnvagn man skulle ha, eller namn på barnet, eller vilken babyinsats man skulle ha, ja.. allt, från det svåraste till det enklaste, såsom vilket första bäddset man ville ha när bebis kom, eller kläderna som var det första hon tog på sig på BB, som man senare kan glädjas åt 5 år senare och tänka tillbaka, utan nej, helt ensam där med. På allt, kom också närheten, jag ville också ta gravidbilder med min partner, jag ville också ha någon som låg på min mage och pratade eller berätta för mig vilken fantastisk mamma jag kommer att bli. Att få kramas med någon på natten, eller längta efter bebis lika mycket som jag, att dela tankar hur hon kommer se ut, hur hon kommer vara, planera förlossning tillsammans. Jag minns när man har på MVC typ som " möte " inför förlossning och så, där var alla, blivande mamma & pappa, speciellt ett par minns jag, han masserade hennes vätskefyllda vader, masserade och klämde på axlar & rygg, och där satt jag och bara kolla, med både sorg och glädje, sorg att det där inte händer mig, men glädje att det finns såna killar.
Förlossningen kom..och därefter kände jag mig faktiskt inte så ensam längre, jag var självklart ledsen att få vara ensamstående, men jag kände mig inte så ledsen för att vara ensam, istället kom desperationen & sorgsen över att Aurora inte kommer få ha en pappa. Det gick ändå rätt bra tills Aurora började bli en personlighet, eller göra massa utvecklingar, såsom rulla över från rygg till mage, såna saker. Då kom det igen att jag var ledsen över att inte få dela detta med någon, se alla framsteg. Jag vart också mer desperat att få kontakt med pappan, bomba med bilder och va verkligen va sjukt jobbig även fast han sa gång på gång att han inte vill, jag skäms idag, att jag var så. Men jag hade den här ideala bilden att det ska ju vara mamma, pappa & barn, jag har den fortfarande och önskar så innerligt att han iaf fanns där för henne. Något slags band får man ändå med den man har barn med.. nästan så man tror eller omgivningen tror att man har känslor för personen, pga att man är så jävla desperat.
Det har faktiskt bara blivit jobbigare, att vara ensamstående, för det är inte bara psykiskt nu, utan också fysiskt. Aurora går, hon " pratar ", hon leker, hon förstår när man säger åt henne att kasta blöjan. Och det är ledsamt att inte ha någon att dela med. Eller att få sova till 10.00 iaf för att han har tagit henne på morgonen, man blir lätt utmattad. Fick man ens ett svar av allt jag skrivit? Som jag skrev innan, det går inte att ge ett kortfattat svar om hur det är att vara ensamstående, för det går inte. Även om jag bara säger , jo det är jobbigt ibland, så kan man ändå inte förstå. Såhär känner jag, att vara ensamstående.
Att vara ensamstående är dubbla jobbet, dubbla stressen & dubbelt med tårar. Men också dubbla kramar, dubbel kärlek & dubbla stolthet.


MEN, som sagt har jag nog världens bästa mamma, utan henne hade jag nog mått så mycket dåligare, hon har gjort så mycket för mig/oss och jag är henne evigt tacksam för allt hon gör ändå.
Mamma, jag älskar dig.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mycket som händer runt omkring. Och jag måste ta tag i detta.
Tack för tålamodet.

Likes

Comments

Spinning 19.00. Önska mig lycka till med foten ^^

Likes

Comments

Jag & Aurora vaknade vid 11.30, hur galet är inte det? hon somnade 00.30 och sov fram tills dess. Jag är så bortskämd.
Tvättade rent henne, fick mat & sen gjorde jag i ordning frukost/lunch till mig själv, yoghurt, två ägg & en kiwi.
Hållt på att hämta upp tvätten och vikt in i garderoben.
Idag kommer också min låtsas pappa hem, varit borta sen 15 november, så han är saknad! Dock blir han inte så långvarig, men kommer snart hem igen. Ska bli supermysigt, han har fått träffa Aurora när hon var ca två veckor, men fick då ingen bild. Så nu ska det knäppas.
Lite senare åker jag & humlan till Jennie, hon ska nämligen vara barnvakt i ca en timme, medans jag har spinning.
Super nervös, jag VET att hon kommer klara det och humlan kommer ha det super bra, men innan har det bara varit mamma som haft Aurora. Så känns ju lite extra. Men Jennie är van vid Aurora, vet hur hon fungerar och känner henne. Plus att Aurora vet vem hon är, men kan ändå inte låta bli att känna lite nervositet. Bra träning för mig i alla fall! Tur Nensan ( Jennie ) finns där. Otroligt tacksam <3

Likes

Comments

​Bloggningen har varit stor tummen ner. Men det har verkligen behövts att få ta en paus, har hänt alldeles för mycket för att jag ens ska kunna skriva något.

Uppdatering vad som hänt

- Jag har fått en ny telefon, Iphone 6s, superskönt! Min gamla gav upp
- Spinningen är igång och har spinnat fyra gånger nu. Blir lättare & lättare för varje spinning, dock så har fått hål i skon pga pedalen så har fått sår i foten, inte så skönt! Tog då ett par andra skor, men vart lika där. Men har spinnat ändå, nu har jag dubbla kompress på, också på andra foten, då det börjar bli sår där med. Måste köpa mig ett par spinningskor, men känner att det får vänta, mycket som ska köpas nu.
- Jag ska kanske tatuera mig i i början av mars om ekonomin räcker, blir Auroras personnummer, lite mer annorlunda, och vart får ni se! 
- Gått ner 2 kg på 2 veckor nu, känns hur skönt som helst! Hoppas det fortsätter. Men brukar ju bara gå fort i början pga all väska man har osv. 
- Jag har beställt nästan allt till dopet nu, bara små saker som fattas nu. 
- Godissuget är lättare, men ska erkänna att jag tänker på det hela tiden just på kvällen. 

Roligt liv, haha. just det här som har hänt, mycket andra saker iof, men inget jag kan ta upp på bloggen eller vill skriva. 

Nu är jag igång igen & ska försöka med minst 2 inlägg om dagen. Kramen 

Likes

Comments

3 saker du ser framemot:
• Att börja plugga
• Börja få inreda barnrummet
• Börja ge Aurora smakportioner
3 saker du gillar:
• Godis
• Köra bil
• Kaffe
3 saker du inte gillar:
• Vara godissugen
• När någon smaskar
• Vinter
3 saker du vill:
• Åka till thailand
• Gå ner i vikt
• Vinna pengar

3 saker du borde:
• Planera mer
• Lära mig att hantera stress
• Gå mer promenader
3 saker du kan: 
• Visa tacksamhet
• Kolla tv
• Läsa fort ( kommer seriöst inte på något )
3 saker du inte kan:
• Planera
• Rita
• Spara pengar
3 saker du pratar om ofta: 
• Aurora
• Ekonomi
• Allt jag vill ha
3 saker du önskar:
• Att jag får bra jobb som jag trivs på
• Att hitta någon. ( i framtiden )
• Att man kommer på någon slags medicin/ operation så min mamma slipper ha kronisk värk i ryggen. 
3 saker du blir lugn av: 
• Auroras andetag
• Mamma
• Träna
3 saker du blir stressad av:
• Framtiden
• Ekonomin
• Att ha något inbokat tidigt på morgonen
3 saker du ska göra i helgen: 
• Åka en roadtrip med Jennie
• Försöka städa
• Kolla melodifestivalen & mysa med familj
3 saker du har gjort den senaste veckan:
• Tränat
• Kollat tv
• Badat Aurora

Likes

Comments

Var jag den ända som missade fettisdagen? Bläddra igenom instagram, semlor överallt.. men nej, inte slår det mig att det är fettisdagen, kanske därför det var semlor överallt på Coop också? He-he. 
Dock tycker jag inte om semlor ändå, eller gör jag? Minns knappt smaken. Iof ska jag ändå inte något gotta förutom på Lördagar. Godissuget idag är mildare, tänker på det, men inte mycket ändå. Sjukt att på bara några dagar så känner man sig redan " lättare ", man märker att magen mår bättre, men mycket mer tröttare. 

Jennie kommer snart hit, blir kaffe & skitsnack. Hon stannar tills ikväll, sen åker hon ner med mig till stan när jag ska ha spinning 19.00, längtar dit! Hoppas då att godissuget minskar ännu mer och att jag får den värsta träningsvärken, sjukt att hoppas på träningsvärk, men så skönt på något sätt, känna att man gjort något. Nu ska jag göra i ordning Kaffe, kommer inte med ett inlägg senare säkert!
Kramen

Likes

Comments

​Bra köp

1. Barnvagnen - Bland det bästa jag köpt, vi använder den varje dag. 
2. Babygymmet - Aurora älskar det, och används flitigt varje dag.
3. Filtar - Köpte mycket filtar, också fått mysiga filtar, supermysigt! 
4. Babyskyddet - En självklarhet. 
5. Bilspegeln med lampa - Otroligt att kunna se henne där bak, plus att en liten lampa lyser när det är mörkt.
6. Flaskvärmare - Jag kokar vatten och häller sen i termos, men när vattnet stått för länge så blir det kallt, superskönt då att sätta den i värmaren & ställa in timern, så är det perfekt värme, istället för att vänta på att koka upp nytt vatten och sen hålla på vattenbada så det blir kallt. Vill att det ska gå så snabbt som möjligt! 

Onödiga köp

1. Babysittern - Den var bra dom första veckorna, men har sen bara stått & dammat, Aurora gillar den inte och kan max sitta i den i typ 5 min, sen vill hon inte mer
2. Spjälsäng - Legat i den max 2 gånger, jag & Aurora har samsovit sen hon föddes. 
3. Babynest - Användes kanske tills hon var två veckor, inge mer. Plus att hon växte ur den så fort.
4. Alla kläder, herregud. Ändå tyckte jag att jag inte köpte mycket i storlek 56, kanske använt 5 bodys, 5 byxor. Använde mest pyjamas på henne i början, lämpligast att sätta av och på, sen mysa vidare. Hon sov ändå hela tiden typ så otroligt onödigt att ladda på. 
Vilket jag lärt mig nu. Pyjamaser är det bästa, och lämpliga kläder som är lätta att ta av & på. 

Påpekning

Jag köpte ändå inte mycket. Jag höll mig ändå så gott jag kunde. Så mycket har ju kommit till användning ändå. 
Jag köpte tex bilspegeln, flaskvärmaren & babygymmet efter Aurora kommit. Man lärde ju sig vad som fattades. Jag läste rätt mycket vad folk tyckte var bra och inte, och sen vad majoriteten sa. 

TIPS: Köp inte på dig för mycket, ta det efter din bebis kommit, förstår att fingrarna kliar och man vill ha allt, men kommer spara så mycket pengar på det. Förstår att man kanske inte vill iväg och köpa saker när man är inne i sin bebisbubbla, men be en vän, familjemedlem eller något isf att åka & köpa. 

Likes

Comments

Dagen har bestått utav ytterligare mer planeringen inför dopet, ändrat ställe för Auroras kläder, tvätta & planera ekonomin, senare på eftermiddagen vart jag & mamma bjudna på mat hos en vän, trevligt trevligt.
Just nu sitter jag, mamma & Aurora och kikar på Farmen, blir nog bara tv tittande resten av kvällen. Är dock otroligt sugen på att åka & träna lite på gymmet, skulle va skönt! Försöka minska godis suget, herregud.. " abstinensen " av godissuget, ont i huvudet, irriterad, ledsen. Sjukt vad godis gör med en, jag har nästan ätit godis varje dag, på vet inte hur länge, hur farligt är inte det? Riktigt, riktigt illa.

Spinningpasset igår blev inte av, vi kom försent med 1 minut pga olika anledningar. Dom hade redan börjat. Man fick säkert gå in och smyga in lite lätt, men jag tål inte att komma för sent och sen få alla blickar på sig. Då får jag panik, ni kanske vet känslan hur det var att gå in i klassrummet när man kommit för sent.. Usch.
Nej, så vi gick tillbaka till gymmet och körde lite där istället. Imorgon blir det ett nytt försök, spinning. Längtar!
Dock var det riktigt jobbigt att bara gå på löpbandet & köra crosstrainer, märks att man inte tränat på länge, och att konditionen inte alls är på topp så som den varit. Körde också situps, squats & mer mage. Jag blir verkligen röd i hela ansiktet, ser ut som en tomat.. har jag allitd gjort, så länge jag kan minnas. Sjukt pinsamt.
Hörde någon gång att det var för att man hade bra blodcirkulation? Stämmer det? Måste googla på det.

Hoppas ni haft en bra Onsdag!
Måste erkänna att jag kolla i kalendern på vad det var för dag, sjukt hur dagarna går. När man är hemma såhär så har man faktiskt ingen större koll.​Bjuder på en sån otroligt vacker, halvsuddig bild från igår. Bara här kan ni se hur röd i ansiktet jag va. 
Tightsen hittar ni HÄR. Love them <3

Likes

Comments

Saker jag inte saknar

1. Jag saknar verkligen inte att behöva kliva upp fem tusen gånger i natten för att kissa ut en matsked typ, även fast det känns som man ska kissa på sig.

2. Att inte kunna bajsa ordentligt utan att känna att en unge ska komma om man tar i för mycket.

3. Att kravla ur sängen som värsta sköldpaddan, var nog ett träningspass varje morgon det.

4. Väntan - Alltså, hur sakta gick det inte dåå, började rulla på efter v 36. Dagarna gick som Bregott, hårt & jävligt, sen när väl smöret har smält ( vilket tar typ år och dar ), då rullar det på.

5. Jag kände mig instängd, jag fick inte göra det jag ville, allt vart sån stor omställning. Mådde extremt dåligt psykiskt, och bättre vart det ju inte när man var " ensam " i det.

6. Ständiga oron, att jämt oroa sig att något ska hända.

Saker jag saknar

1. Sparkarna, ha händerna på magen och känna hur hon rörde sig, och sitta och gissa vad som var vad. Dock var Aurora väldigt lugn i magen, och det märks nu med när hon kommit, att hon är lugn av sig. Kommer då inte från min sida iaf, haha!

2. Mitt hår, alltid glansigt, växte och var hur fint som helst, som att jag varit hos frissan flera gånger i veckan. Dock så slutade håret vara så i slutet, jag tappade hår och det vart väldigt slitet. Men när det väl var så fint, det saknar jag!

3. Kunna äta hur mycket som helst och ingen sa något. Det var tider det.

4. Planeringen, köpa saker och göra fint.

5. Det här är något som nog ingen skulle sakna, men jag sakna att magen var ivägen. Som när jag & mamma bakade, magen var i vägen för bänken, såg ut som ett snögubbe, hade mjöl typ överallt. Eller när man skulle tränga sig förbi mamma tex, och magen nuddade mamma, och hon skrattade.


​Tippar på att jag var i v 33 här, knäppte inte många såna här bilder, tyckte jag jämt vart så ful. Tänk att Aurora låg där inne <3

Likes

Comments