View tracker

Jag har haft planer till och från på att plugga igen. Jag är inte helt säker på att det är vad jag vill, men jag tänkte i alla fall lägga grunden för att jag ska kunna göra det om jag känner för det.

Så jag ansökte till en eller egentligen flera mattekurser när jag kom hem från Miami och kom in. Dock fick jag reda på att jag kom in i måndags när kursen började... Så jag har inga böcker, jag fick ett schema igår som bara sträcker sig till imorgon och jag har redan missat 3 kurstillfällen. Jag är sjukt irriterad på kursupplägget och hur dålig planering det är, om man jobbar samtidigt så måste man kunna planera längre fram än 2 dagar. Så nu har jag lite panik över det här. Jag borde hinna plugga ikapp den här veckan om jag kan få information om vilken bok det är, men det kommer fortfarande vara utmanande att läsa matte på 100% samtidigt som jag jobbar... speciellt eftersom anledningen till att jag läser upp matten är för att det inte är/eller har varit ett av mina starkaste egenskaper här i livet. Så det kommer definitivt bli en utmaning! Men jag är inte rädd för utmaningar och som tur är råkar jag ha en pojkvän som faktiskt är väldigt mycket bättre på det än jag, så det kanske kan vara min räddning!

Likes

Comments

Tror ni jag kom ihåg datorn igår morse? Ofc not... Men när det inte blir som man tänkt sig så får man vara kreativ istället, så det löste sig bra ändå!

Idag har jag varit ledig från jobbet, men fokuset på dagen har varit att planera Steffs 25 års fest. Det kommer bli halvstort så det är rätt mycket saker att bestämma så som tema, upplägg, dekorationer, men sedan också lyckas få till det på ett bra sätt. Jag klagade ju lite över att temat var sjukt svårt här om dagen, 90-tal... Så med lite förslag och förvånansvärt lite övertalning så blev det röda mattan tema istället. Vilket jag (och de andra medlemmarna i teamet) tycker passar födelsedagsbarnet 100 gånger bättre!

Så dagen har spenderats med att googla på allt från bordsdekorationer till inbjudningskort. Vi har hunnit med att överdosera kaffe och irrat runt som yra höns i hälften utav Norrtäljes butiker. Men nu känns det som att vi har en bra grund och en bra tidsplan så det ska bli spännande att se vad vi lyckas få ihop! Fortsättning följer..

Likes

Comments

Idag har jag haft en ganska soft dag. Jag lyckades ta mig upp vid 8 för att träna. Riktig pain var det! Jag har inte kommit in i något flow även fast jag ändå hållit igång ett tag, varje pass är fortfarande extremt tungt och tråkigt. Men jag tog mig igenom det och förhoppningsvis är nästa pass i alla fall liite lättare.

Hade sen en rätt lugn morgon och chillade fram till jag började jobba klockan 12 och slutade klockan 17. Rätt soft dag , rätt soft måndag helt enkelt.

Imorgon är det jobb igen, men efter det så ska jag på ett snabbt möte så fort jag slutat, sen möta upp mina girls och planera Steffs 25 års fest. Hon ska ha 90-tals tema vilket är ett sjukt svårt tema. Har lite idéer och planer i alla fall, men ska bli kul att se vad de andra har kommit fram till. Om vi slår våra kloka huvuden ihop borde det bli bra..kan man tycka!

Återstår att se helt enkelt! Måste bara komma ihåg att ta med mig datorn imorgon.. kommer vara morgondagens svåraste mission!

Likes

Comments

Så nu är det 2017 hur känns det? Lättad? Skönt att få lämna ett kanske inte allt för bra år bakom sig? Skrämmande för att 2016 var ett av de bästa hittills och du inte vet om du är helt redo? Eller redo för att i år är året du faktiskt ska ta tag och göra allt du drömt om?

Jag älskar nyår, jag älskar hur ingenting är planerat och att du just nu kan göra exakt vad du vill, bara du bestämmer dig. En av sakerna jag älskar med nyår är nyårs löftena, eller som jag kallar det, nyårs målen (att kalla det löften tar bort det roliga och ger mig nästan klaustrofobi istället). Ta en stund och fundera ut vad som var bra med 2016 och vad du kunnat gjort bättre, men framförallt vad du vill ha mer av.

Jag tittade tillbaka på mina nyårslöften förra året, inför 2016 och kan inte låta bli att bli lite stolt över mig själv när jag inser att jag kan bocka av nästan varenda en. De mål jag satt upp inför 2016 var:

  • Ha betald semester
  • Åka på språkresa
  • Fortsätta träna
  • Vara ledig mer
  • Hyra ut min lägenhet

Okej jag fick ingen betald semester pga mitt fina snabba jobbyte i våras, men jag blev en erfarenhet rikare.

Resten däremot har jag lyckats med! 2016 var året jag faktiskt utmanade mig själv och gjorde saker jag inte vågat eller tillåtit mig tidigare. Jag har haft fokus på me myself and I och vet ni, det är okej att ha det och jag tänker fortsätta att ha det 2017! Se till att göra det du drömmer om och vara bästa möjliga versionen av dig själv varför skjuta upp det du kan göra idag till morgondagen?

Likes

Comments

Även om dagen idag inte var så effektiv så har jag tänkt att mina kommande dagar ska bli det. Nyårsafton är bara några dagar bort och som vanligt har jag några nyårslöften, eller kanske snarare mål som jag vill uppnå 2017.

1. Det här året ska jag fokusera på mitt jobb. Inte för att jag inte gör det redan, but I will step up the game. Jag ska jobba lite hårdare, göra det lite bättre och vara ännu mer professionell när jag gör det. Jag vill utvecklas och avancera!

2. Spara, spara, spara. För dom som inte vet det så bor jag hemma atm och det är inget fel med det. Faktum är att jag aldrig har trivts så bra hemma som jag gör nu, men jag känner mig lite för gammal för den här levnadsstilen. Så det här året kommer gå till att spara allt som går till en lägenhet! Ganska långt bort just nu, men det är ett mål!

3. Resa. Jag vill verkligen resa. Jag vet att det går emot både nr 1 och 2 på listan så jag har inte riktigt funderat ut hur jag ska lösa det än. Men jag hade det så otroligt bra i Miami och jag behöver verkligen mer av det. Så eftersom jag äntligen (förhoppningsvis) får mina första 5 veckors semester i år så är det fortfarande ingen omöjlighet... men allt handlar om prioriteringar.. alltid dessa prioriteringar! Gah vad jag önskar att jag var rik!

4. Plugga. Går också emot alla de tidigare nämnda punkterna och är troligtvis den jag är mest skeptisk till själv och är minst troligt att det blir av. Men jag vill ha en kandidatexamen inom ekonomi, marknadsföring eller affärer. Spelar egentligen inte jättestor roll i vilken av dem då alla intresserar mig. Som jag sa tidigare, jag vill avancera, lära mig nya saker.. om jag inte kan göra det på jobbet så kanske ett till varv i skolbänken är den rätta vägen?

5. Träning. Mest uttjatade nyårslöftet, men man måår så mkt bättre och jaa jag måste prioritera det bättre! Har lite planer på gång här, ni kommer säkert få höra mer om det om det går vägen!

Ja lite mål och funderingar till 2017, som ni ser kommer jag inte kunna bocka av alla, men om jag lyckas med i alla fall 2 av dem är jag supernöjd! Så bye bye 2016 och välkommen 2017!

Likes

Comments

View tracker

Imorgon är jag ledig! Om jag ska vara helt ärlig har jag längtat lite.. Jag var ju ledig 24 och 25, men då var det som sagt så mycket annat att göra så jag hann inte slappna av.

Imorgon är min plan att sova ut länge, träna, ta ett långt bubbelbad och sen spendera resten av dagen i soffan med en bra serie. Tycker det låter som en lagom panerad ledig idag. Okej, jag kanske slänger in en tvätt eller två, men något som är helt säkert är att jag inte tänker röra min bil imorgon! Hela dagen ska spenderas hemma utan måsten! Det är i sånt fall det ända måstet! God natt på er!

Likes

Comments

Jag känner mig alltid som Grinchen runt jul. Min mamma har alltid älskat julen och gått all in på allt från bakverk, pyntning, julmusik och mat, medan jag på aldrig riktigt varit ett fan av den.

Jag har för det första en hatkärlek till julklappar. Jag ifrågasätter varje jul (som säkert så många andra) varför vi ska springa runt och försöka gissa oss till vad andra behöver eller ens kanske nästan vill ha? Det är däremot sjukt roligt när man väl hittat den där PERFEKTA julklappen som man vet kommer göra succé, men det väger inte upp för stressen att hitta just DEN/DOM klapparna. Det väger inte heller upp för stressen man har över när man varje år kommer på att man glömt någon. Man sitter där vid middagen och inser "Fan jag glömde bort att min kusins, pojkväns mammas son skulle komma den här julen också...! Tkr han om mjölkchoklad?"

Sedan känns det också som en omöjlighet att hinna med att träffa hela släkten plus några till på alla mina 2 lediga dagar jag har runt jul. Det är familjen på pappas sida, familjen på mammas sida, på brorsans sida och sen ska du helst hinna med släkten på pojkvännens sida också. Missförstå mig inte, jag älskar verkligen att träffa alla, det gör jag verkligen, men det är insane att ens försöka hinna med det på 2 dagar!

Hur som helst så hann jag träffa dom flesta, få ihop en hel del bra julklappar, få massor utav bra julklappar och äta supergod mat så jag är rätt nöjd ändå... även om jag inte riktigt hunnit med att få en julstämning eller kopplat av ens lite haha. Men det är smådetaljer, jag är ju faktiskt ledig nyårsafton och nyårsdagen, så jag ska inte klaga!

Systrarna Broström och Huey

Familjen Nilsson (och Andersson & Broström) till Vänster och Familjen Broström till höger.

Likes

Comments

Förra veckan jobbade jag bara 3 dagar, viket gör att jag jobbar 6 dagar den här veckan och jag har ingen aning om när jag är ledig nästa gång eftersom schemat inte är klart ännu! Därför tänker jag bara vara hemma och mysa i dag och njuta av dagen! Kanske inte bara mysa hela dagen, det är lite måste saker på min todo-list också. Saker som tvätta, städa rummet och lite annat smått och gott, funderar även på att träna. Men annars kan det nog bli en riktigt softar dag.

Helgen har varit riktigt kul, ska berätta mer om den sen, men den har också varit riktigt ohälsosam. Det har de senaste veckorna varit här hemma hos mig, så eftersom det är måndag idag så ska det bli en nystart nu! Jag måste sluta småäta på allt, speciellt på godis. Jag måste även sluta äta rostade mackor med varm choklad till frukost. Jag vet att det är som att äta enbart socker, jag tänker på det varje gång jag tar fram det ur frysen. Men det är såå lätt och såå gott så det är svårt att sluta, speciellt när det blivit en vana! Men idag gjorde jag en stor laddning bananpannkakor med fullkornsmjöl (brukar inte ha mjöl alls i mina bananpannkakor, men provade ett nytt recept) och det var såå gott! Det bästa var att jag bara behövde äta 3 st för att bli proppmätt! Har även tänkt att jag ska göra lite chiapudding som jag kan äta också eller ha till (?).

Nästa sak i min hälsoförbättring är att skaffa en träningsrutin. Jag har börjat få en då jag tränar mer än jag brukar, men jag måste jobba lite på mitt träningsschema. tror det ökar motivationen och bli det lilla extra som jag behöver för att gå och träna den där sista dagen också (som jag ofta hoppar haha!).

Vi får se hur det går, men jag tror faktiskt på det här! Speciellt nu när jag läste att choklad är nyttigt och ska ätas minst en gång om dagen mohahah! Bara det kan vara motivation nog!

Likes

Comments

Jag har varit ledig både igår och idag och igår gick värmepannan till huset sönder, vilket gjort att hela huset har varit galet kallt! Jag har på riktigt gått runt med dubbla byxor och tröjor och mössa här hemma. Har även levt på te bara för att få upp värmen, sjukt onajs!

Idag har det varit mission att få upp åtminstone lite värme i huset fram tills vi har fixat värmepannan eller fått hit en ny. Sitter just nu vid brasan i vardagsrummet, vilket är det ända som genererar värme.. och golvvärmen i badrummen... men thats it. Vilket iof är ganska mysigt.. men ännu mysigare om det kunde komma värme från elementen också..! Inatt sov jag med dubbla täcken och tjocktröja, men börjar få upp värmen lite nu så kanske räcker med dubbla täcken i natt..

Önska mig lycka till och så hoppas vi på att jag överlever, tur att jag har mycket te iallafall Här är lite bilder från vedjakten i morse!

Likes

Comments

Idag började jag min dag med att ta en löprunda med Huey! Det var tråkigt, skitkallt och jobbigt, Huey tyckte också det var minst lika kallt och jobbigt och var inte alls nöjd med mina planer. Kan inte säga att jag var speciellt positiv till dom heller, men det är jag aldrig när jag ska göra något som är fysiskt krävande haha! Men jag måste nog säga att jag är lite stolt över att jag gick upp i tid på min lediga dag för att gå ut och springa..! Det har inte hänt många gånger, det kan jag lova!

På eftermiddagen sen bar det av till Mall of Scandinavia för att möta upp (Miami) Michaela! Hon bor egentligen i Västerås, men är här och jobbar extra så då passade vi på att planera in en dejt!

Vi spenderat halva dagen med att äta och gå runt i butiker. Vi började med varsin kaffe Starbucks, jag har har aldrig fikat där i Sverige och jag vet att Mikan är ett fan så vi tog varsin Vanilj och Mokalatte. Jag är egentligen mer av ett Espresso house fan jag är nästan beroende av deras vaniljlatte vilket gjorde att jag blev så besviken när jag drack den på SB idag. Den var verkligen allt annat än god..! Hade verkligen sett fram emot den här latten så det sårade mig djupt! Men vi avslutade dagen bättre genom att äta på Joe and the Juice bar, vilket istället var super! Det jag gillar med att äta på Joe:s är att man alltid blir mätt, men aldrig får den här jättejobbiga matkome känslan.. kan i och för sig bero på att man oftast äter mackor, vilket är svårt att få matkoma på, men fortfarande riktigt goda mackor och juicer!

Blev inte så mycket införskaffat i klädväg dock, men det var en sjuk trevlig dag och vi har börjat planera för en återträff med resten av vår Miami-Squad! Planerna är bara i uppstarten (eftersom halva squaden fortfarande är i Miami), men jag tror det kan bli bra och sjukt kul, om alla kan rensa sina scheman... den LILLA detaljen som det oftast alltid faller på...! Men vi håller tummarna!

Likes

Comments