Jag har ju nämnt vid några tillfällen att jag är lite sugen på att börja plugga igen, denna gången på högskola så jag kan gå ifrån skolan med en kandidatexamen. Egentligen är det inget jag känner att jag vill göra nu nu nu eller att jag måste för att komma vidare i karriären utan snarare om jag ska plugga så är nu ett bra tillfälle. Jag vill ha erfarenheten och jag vill testa på och se hur det är. Sen vill jag också väldigt gärna ha en kandidat som jag kan bygga vidare på senare i livet om jag vill. Det är nämligen lite svårare att göra med en YH-utbildning.

Dock som jag sagt många gånger tidigare så trivs jag så extremt bra på mitt jobb vilket göra att det tar emot lite att ens kolla på utbildningar. Meen för att inte sätta några käppar i hjulen för mig själv i höst så tänkte jag iallafall söka så kan jag bestämma mig senare, om jag skulle kommer in.

De utbildningar jag har kollat på är:

  • International Management i Jönköping
  • Medie- och kommunikationsvetenskap i Jönköping
  • Personal organisation och ledarskap i Skövde.

Det är 3 ganska olika utbildningar, nr 1 och 3 är ganska lika, de båda riktar sig mot organisation och ledarskap medan nr 2 är mer inriktad mot journalistik som jag varit inne på tidigare i livet.. Men är lite osäker på den!

Den största anledningen till att jag söker i Jönköping och Skövde är för att min pojkvän kommer påbörja en minst 3 årig ingenjörsutbildning i Skövde så det skulle vara skönt att plugga på samma ort eller i alla fall nära varandra. Sen väger självklart saker som intagningspoäng in i ekvationen också! Skövde tror jag att jag kan komma in på bara mina betyg medan för att komma in i Jönköping tror jag att jag måste hålla tummarna för att högskoleprovet gick lite bättre än det kändes... )

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag såg någonting som fångade min uppmärksamhet på Facebook tidigare idag. Det var någon som hade delat ett kärleks citat där det stod "love is when you can give up everything just to make someone else happy".

Det fick mig att ifrågasätta mig själv och mitt förhållande. Jag vet att jag kan vara en ganska svår person att vara tillsammans med. Jag är extremt spontan och lättuttråkad, jag gör det jag vill när jag vill göra det och jag bryr mig inte jättemycket om vad någon annan egentligen tycker om det. För mig är den en självklarhet. Jag skulle inte kunna strunta i mitt eget liv och mina drömmar för att göra någon annan lycklig om det inte gjorde mig själv lycklig samtidigt.

Är jag konstig då? Gör det mig till en dålig människa?

Jag har ett liv, en chans att se det jag vill se och uppnå det jag vill uppnå. Varför skulle jag sätta mitt liv på paus för någon annan? Varför skulle någon annans drömmar vara viktigare än mina? Jag skulle nämligen inte vilja att någon gjorde det för mig.

Det här var menat som en kärleksförklaring, i mina ögon ser det ut som ett rop på hjälp. Om du är villig att ge upp allt du är för någon annan så betyder det indeed att du älskar personen otroligt mycket, rent utav mer än dig själv. Men vart lämnar det dig? Vem är du om du helt lämnar över ditt liv på en annan människa? Är det bra att älska någon annan mer än du älskar dig själv?

Min syn på förhållanden är att du är en person och din partner är en annan, men era liv är sammanflätade. Ni är inte samma person, ni behöver inte vilja samma saker, ha samma musiksmak, favorit restauranger eller intressen. Det är okej och det kan till och med hjälpa er att växa som personer både i förhållandet och utanför.

Om du inte kan växa som en egen person i förhållandet, vart kommer ni när ni båda kört fast? Eller kanske ännu värre, när din partner levt ut sina drömmar och visioner medan du fortfarande står och stampar vid startlinjen? Skulle ni fortfarande ha någonting gemensamt? Saker att prata om vid matbordet, kunna ha samma intressanta diskussioner?

Jag tror det är otroligt viktigt att göra allt det man vill i sitt liv medan du fortfarande har möjligheten att göra det. Att man i förhållandet försöker växa även var för sig. Det är så lätt att växa ihop till att vara en person i ett förhållande istället för 2 individer med olika viljor och mål. Extra viktigt om man har varit ett par som hållit ihop länge sedan tidig ålder. Våga ta för dig och ge inte upp ditt liv för någon annan om det inte gör dig lycklig samtidigt.

Likes

Comments

Firade en av mina barndomsvänner som fyllde 25! Så underbart att träffa alla man känt så länge man kan minnas, men träffar så sällan <3

Likes

Comments

Jag förstår inte hur jag kan bli så otroligt rastlös av att bara vara hemma. Jag får nästan panik utav att vara hemma och veta att jag kan göra extremt mycket andra viktigare saker, men kroppen liksom orkar inte. Jag har försökt slappna av, ta det lugnt, vila ut och känna att jag måste ge kroppen tiden den behöver för att bli frisk. Vara allmänt pedagogisk och tillmötesgående osv. Men innerst inne så skriker jag av frustration! Jag vill göra allt annat än att sitta i soffan, soffan gör mig deprimerad! Jag blir ingen bättre människa från soffan! Känner snarare att kroppen tynar bort!

Som tur är så har jag haft min matte att fokusera på, vilket gjort att det ändå känts som jag gjort något vettigt, och som stimulerar hjärnan lite mer än vad serierna man fastnar i gör. I morgon är det hur som helst prov och jag har arbetat mig ner från att ligga efter 40 sidor till att bara ligga 15 sidor bakom. Ändå rätt bra comeback tkr jag. Är inte helt 100 på att det är jättebra att gå på provet imorgon eftersom jag fortfarande är sjuk, men det är sista tillfället så jag gissar på att jag inte har något val. Tur är att jag inte behöver snacka, för det är omöjligt!

Annars har jag inga andra planer imorgon, tillbaka till sängen/soffan så fort som möjligt gissar jag. Sjukt vad depp det låter haha! Men jag ska i alla fall göra lite planeringar. Jag behöver en förändring nu, av något slag. Det behöver inte vara någon stor. Tror det skulle räcka med att fixa håret, men jag behöver den. För att stilla min rastlöshet! Även om det troligtvis inte stillar allt så kanske en viss del. Om inte annat skulle även vara trevligt att känna sig lite snygg igen... haha.

Likes

Comments

Idag är första dagen sedan i söndags som jag faktiskt känner mig åtminstone halvt levande igen. Jag har legat hemma med 39-40 feber sedan i söndags kväll. Jag har verkligen varit däckad.

När jag blir förkyld sätter det sig alltid på stämbanden. Jag vet inte varför, men det är classic Madde att tappa rösten när jag blir sjuk. Jag vet att när jag känner att min röst börjar bli ansträngd så måste jag stanna hemma, då är det något som är fel. Tror ni att jag är så smart? Nej. Aldrig faktiskt. Så som vanligt så pushar jag min kropp så långt att jag stupar. I söndags kväll när jag kom hem var min röst helt borta och jag hade 39 graders feber. Så nu har jag legat hemma i 2 dagar och känt mig döende. På riktigt. Det har varit hemskt.

Idag har jag bara 1 grads feber, men min röst är fortfarande borta och jag hostar. Men det är åtminstone ett framsteg! Det var anledningen till att jag inte skrev matteprovet igår, jag ska försöka skriva det vid nästa omprovstillfälle istället, men har inte kunnat plugga något så vi får se hur det går. Ska försöka mig på matten idag och hoppas på att det släpper!

Likes

Comments

Min full med inte allt för välplanerade torsdag klaffade rätt bra till slut!

När jag kom till mattelektionen så fick jag bekräftat att jag låg ganska exakt en vecka efter vilket gav mig lite smått panik. Jag försökte ägna lektionen till att jobba ikapp så mycket som möjligt, samtidigt som jag lyssnade på föreläsningen läraren höll. Kan väl säga att det fungerade halvbra och läraren lite halvt skeptisk påminde om att provet var nu på tisdag den 21:a feb. Dvs idag. Ingen press liksom.

Bankmötet var nästa stopp. Det gick faktiskt ganska bra, fick konkreta svar och en bra målbild så nu har jag något att sikta på. Om jag klarar av mitt mål så borde jag ha en lägenhet om inte allt för lång framtid. Inte en allt för kort framtid heller, men jag försöker vara positiv. Förhoppningsvis kan jag flytta hemifrån innan jag fyller 30. Eller 25.

Punkt 3 på agendan var att hämta min bil på verkstaden. Eftersom jag fortfarande inte kan dela på mig så ringde jag en kär vän som kom och hjälpte mig lösa mitt problem. Mycket snällt och gulligt, så nu har jag min älskade bil igen. Åh vad underbart det känns!

Mitt nästa problem är dock att jag inte skrev mitt matteprov idag... utav flera anledningar som jag inte tänker gå in på nu. Men de är faktiskt väldigt bra och trovärdiga anledningar så jag tycker inte ni kan döma mig än! Ni får vänta till nästa inlägg, då kanske ni kan få döma mig, men inte förrän dess!

Likes

Comments

Imorgon är det full fart! Jag är ledig från jobbet, men jag har matte lektion imorgon och ligger väl ganska exakt en vecka efter. Är inte helt hundraprocentigt säker på hur många sidor det är, mer än att det är X-antal för många (observera mina fina matematiska termer, läs underliggande ångest).

Efter matten har jag ett bankmöte, känner mig otroligt vuxen och viktigt samtidigt som jag känner mig extremt liten och obetydlig. Mycket konstig känsla som jag helst ska ha kommit över eller vänt till enbart viktigt och on top of the world tills imorgon. I alla fall något i den stilen.

När jag är klar med det ska jag åka och hämta min kära, underbara bil som äntligen har blivit lagad! Problemet är bara att jag måste lämna tillbaka bilen jag lånat vilket kommer kräva 2 personer och jag är tyvärr bara 1. Hur många gånger jag än önskat att jag varit 2 så är jag fortfarande bara 1, vilket gör det hela lite komplicerat. Jag håller dock på att smida lite planer på hur jag kanske skulle kunna lösa det här, jag säger inte att det går bra.. men jag har lite idéer som är värda att spinna vidare på! Tyvärr börjar tiden rinna ut och morgondagen närma sig allt för fort... men hörrni, önska mig lycka till för det kommer jag verkligen behöva...!

Likes

Comments

Jag verkligen älskar hur bra min #nouw30daychallenge gick, dvs inte alls hahah! Det var faktiskt riktigt illa!

Ja ja, alla utmaningar är inte rätt och den här va inte rätt för mig. Men en annan utmaning som jag i alla fall lyckades komma igång med och fortfarande håller på med är min danskurs som jag började med för ca 4:a veckor sedan.

Jag måste erkänna att jag inte har varit jättedålig på många saker i mitt liv. Jag har haft den turen att jag ändå alltid lyckats i alla fall halvbra med allt jag prövat på, fotboll kanske inte kommer in under den kategorin. Men förutom det så har jag ändå klarat av det mesta.

Så eftersom jag sagt att jag ska utmana mig själv i år så provade jag någonting som jag vet att jag är jättedålig på, men tycket verkar extremt kul. Dans. Jag testade det för ca 7 år sedan och gav upp. Men nu tänker jag att jag är äldre, mognare, och har ännu större vinnarskalle så är det något jag inte kommer göra så är det att ge upp. Så jag anmälde mig till en nybörjarkurs i Streetjazz hos Sway i Täby centrum.

Jag vill nu berätta för er att jag ALDRIG i mitt liv varit så extremt dålig på någonting som jag har provat på! Aldrig. Inte ens fotboll! Jag är stel som en pinne, mina fötter samarbetar inte med min hjärna och om jag ska lägga till armarna i den kombinationen så slår jag knut på mig själv. På riktigt, jag överdriver inte, jag är verkligen så dålig! Jag lägger ner 100% fokus under passet, men jag lyckas fortfarande inte att göra en stegkombination rätt.

Men jag tänker inte ge upp, om de så ska stänga av mig från passet så ska jag fullfölja de här 14 passen jag signat upp mig på. Tror det här är nyttigt, kommer definitivt komma starkare ur det här! Önska mig lycka till, det behöver jag haha!

Likes

Comments

Igår var jag på en förhandsvisning av Fifty Shades darker. Första filmen hade jag ganska höga förväntningar på eftersom jag hade hört så mycket om den, men blev tyvärr lite besviken när jag såg den. Tycker fortfarande den var bra, men det var inte den wow-känsla som jag hade velat ha!

Inför den här filmen hade jag tvärt emot, inga förväntningar alls. Utan jag hade inställningen att den kunde vara kul att se speciellt eftersom det var en förhandsvisning.

Dock blev jag riktigt blown away över hur bra den faktiskt var! Den blev säkert lite extra bra just för att jag inte hade några förväntningar, men den var verkligen grym! Jag älskar den! Den hade allt, kärlek, sex, spänning, oväntade turns och såklart en cliffhanger! Är redan taggad för nästa film och kommer garanterat se den här igen, antingen hemma i tv soffan eller på bio! Så även om du blev lite besviken över den första rekommenderar jag starkt att gå och se den här, sjukt bra!

Nyfiken? Se trailern här

Bildresultat för fifty shades darker

Likes

Comments

Nouw har startat en tävling för alla sina bloggare där man har chansen att vinna en resa till London. Det bästa med den här tävlingen är att du är med och tävlar om en resa till en av världens häftigaste städer samtidigt som du enbart bara boostar din blogg. Tävlingen går ut på att du under 30 dagar skriver minst ett blogginlägg om dagen för att helt enkelt bli en bättre bloggare. I ditt första inlägg skriver du vad du vill förbättra och om du har en speciell nisch! En riktigt rolig tävling och en bra utmaning speciellt för mig eftersom jag är allt annat än konstant i mitt bloggande.

Eftersom jag lovat mig själv att mitt jobb och min personliga utveckling ska vara huvudfokus 2017 så kommer det att vara min nisch. Hur får du dig att bli den absolut bästa versionen av dig själv? Jag vill se hur långt jag kan nå 2017 och jag vill dela med mig av det i min blogg. Det ger mig också lite extra push till att faktiskt göra det där lilla extra.

Så min ambition för de här kommande dagarna är att börja forma en plan till hur jag bäst tar mig dit, både steg för steg men också hur jag börjar sätta min plan i rullning. Det är trots allt första februari nu. Jag måste sätta lite fart!

#nouw30daychallenge

Vill du veta mer, Sidan hittar du här

Likes

Comments