Blev nyligen inne på att söka till North Park University igen men nu när jag pratat lite med olika insatta personer, och fått olika information dessutom, så är jag inte alls sugen längre. Har dessutom räknat ut att 2 år på Hillsborough och sedan 2 år på John Jay är billigare om man bara tittar på tuition. Jag har mailat en på HCC om just transfer efter två år på HCC. Väntar på svar just nu. De har olika agreements med flera universitet men inte med något som jag vill söka till vad jag vet just nu, så frågade lite om det.

Jag hade blivit lite taggad på NPU och det kändes bra att man typ skulle ha råd med ett fyraårigt (möjligtvis 3 år) universitet och slippa allt med transfer och så. Men men. The spark is gone. Nu känns det bra med HCC först och sedan kanske ett universitet i New York eller någon annanstans som jag väljer sedan isåfall.

Jag har fortfarande lite doubts över vad jag kan göra i Sverige efter universitetet, med ett degree i Criminal Justice (både associates och bachelors). Men det ska nog lösa sig.


Bild på Hogwarts, dels för att jag inte har någon passande bild och dels för att man aldrig behöver en ursäkt för att lägga upp en Hogwarts bild 😊

Likes

Comments

Har börjat kolla på de gamla universitet som jag gillade förut och försökt räkna ut lite priser och så. Jag trodde igår att jag förstått mig på CSN men när jag läser idag så fattar jag ingenting. Nu längre så vet jag inte om pengarna (både CSN och egna) kommer räcka för en fyraårig utbildning. Det känns som att jag kanske inte kommer komma iväg. Men det ska nog lösa sig.

Jag vet inte vad det är med mig just nu. Jag är bara så ledsen hela tiden. Visst, jag förstår att jag var emotionell förra veckan under mensen men nu är den slut och jag borde bli på bättre humör. Så fort någonting litet händer så blir jag ledsen eller arg eller vad det kan vara. Idag pratade jag med min gamla elevkår och en av de som svarade var inte särskilt trevlig eller ens hade rätt och jag kände hur jag ångrade att jag skrev till dem. Trots att det jag skrev inte ens var mitt fel. De gjorde fel och jag är den som lider för det nu. Åh, vet inte vad jag ska göra.

Likes

Comments

Idag kom mormor över på en födelsedagsfika för hon var inte med igår. Utöver det så har jag kollat lite college-relaterade saker. Har fått hjälp av mamma att fylla i lite saker på ansökan och så. Av någon anledning började jag kolla andra universitet igen och tänkte att jah kanske kunde ha råd med en Bachelor's trots allt. Berättade för mamma att det som saknades efter CSN-lån på skolavgiften var 133 000-någonting (hade gamla siffror så egentligen är det ca. 30 000kr mer) och då sade hon att det kanske de kunde ge mig. Så isåfall är kursavgiften löst! Detta är på John Jay College of Criminal Justice. Vad jag dock hade glömt var levnadskostnaderna. Så har suttit och räknat ut om det räcker med CSNs 12 256kr/månad. Universitetet ligger i New York så det är ju inte billigt direkt. Inte för att det är billigt i resterande USA heller för den delen. 

Universitetet hade student housing men det kostade mellan 13 000 USD och 22 000 USD per läsår om jag inte har helt fel. Vilket innebär att det billigaste alternativet är ca 20 000kr dyrare än vad man får av CSN, som ska täcka både hyra och andra levnadskostnader som mat. Boende "på skolan" är alltså inget alternativ. Jag tror dock att så länge man hittar en lägenhet med ett resonabelt pris, som man så klart kommer få dela med andra, så borde 12 256kr i månaden räcka. Man får vara ekonomisk och inte så bekväm så ska det gå alldeles utmärkt haha.

Jag ska kolla Long Island University igen, med den nya vetskapen om pengar som jag har, och se hur mycket som behövs där.

Det kan vara mer värt att betala mer men få en bachelor's degree än att betala mindre och endast få en Associates Degree. Om man tänker på jobb och/eller skola och så efteråt i både Sverige och USA. Om jag hade kommit på det här tidigare så hade det varit bra, eftersom det nu blir lite tight om tid att hitta rätt. 

Likes

Comments

Checklista inför college i USA:

 • Skriv ut ansökningspapper (Study Abroad, HCC, CSN)
 • Fyll i papper (SA, HCC, CSN)
 • Skicka in papper till study abroad
 • Skicka in papper till CSN
 • Gymnasiebetyg på svenska och engelska
 • Ta nytt pass
 • Passkopia
 • Leta stipendier??
 • Försäkring
 • Visum
 • Bli antagen
 • Boka resa 🇺🇸

Likes

Comments

Igår fyllde jag år. Släkten kom upp och vi åt på restaurang. För mig hade det inte spelat någon roll var vi åt men alla tyckte det skulle vara kul att äta ute. Jag fick dock ont i magen redan innan vi åkte så redan då började allt gå utför. Åt tråkig mat, som jag bara fick ner halva tallriken, om ens det. På kvällen när vi skulle äta lite oliver och vindruvor och sådant så körde jag hem pojkvännen. När jag kom tillbaka hade de redan ätit och plockat undan och de som skulle sova hos min syster var på väg dit. Om jag kommit senare hade jag inte hunnit säga hejdå. Jag är trött och blev på ännu sämre humör och mamma säger att jag borde gå och lägga mig så fine. Då har jag inte fixat sängkläderna så kunde inte sova på en gång. Alla andra var uppe ändå så jag fick ligga i min säng medan resten av min familj och släkt var uppe och pratade och skrattade på en oerhört hög nivå, så jag inte kunde somna.

Allt bara blev dåligt. Hela dagen var dålig. Det kändes inte som en födelsedag eller som att vi firade. Det var helt enkelt en tråkig och dålig dag. Det jobbiga med födelsedagar och högtider och andra dagar som ska firas och hålla på är att om det inte är en bra dag så är det så mycket värre än om man hade haft samma dåliga dag, en helt vanlig dag. Det kändes ännu mer ensamt och dåligt när jag låg i sängen och var ledsen på min födelsedag, liksom. Trots att jag inte är någon som direkt bryr sig om födelsedagar eller så. Men ja.

Men men. Idag ska vi boka tid för att göra nytt pass eftersom våra går ut i år. Ska ta en passkopia också så snabbt jag får passet så jag kan boka av den punkten på ansökningslistan inför USA.

Likes

Comments

Har velat blogga på sistone men har inte haft ett dugg att skriva om. Nåväl, jag är här nu.

Igår började skriva ut och fylla i blanketter och ansökningar och så till Hillsborough Community College. Har dock hittat ännu en skola som jag tror blir ca 15 000kr billigare än HCC. Eller, hittat och hittat - jag hade en broschyr men har inte ens tittat ordentligt på den. Moraine Valley Community College. Det ligger i Chicago, vilket jag hellre befinner mig i än i Florida. Jag tror dock att man måste söka boende och sådant själv och på grund av det, även om det kanske är billigare, så är HCC fortfarande det bättre valet pga deras Hawk's Landing. Även om jag verkligen inte gillar värme på samma sätt som i stort sett alla jag känner så tror jag att det går att komma över att det är varmt. Som mamma sade förut: du kommer ändå vara inne mest, och där lär det finnas AC.

Vissa av frågorna som man ska fylla i är krångliga. Vissa saker är ju helt annorlunda från USA. Sedan finns det vissa saker som jag bara helt och hållet är lost på. Men blev klar med CSN-blanketten idag så har bara ansökningen till skolan kvar just nu att fortsätta fylla i.

Jag ska kolla lite på Santa Barbara City College också innan jag bestämmer mig, då jag har hört väldigt bra saker om den skolan. Nästan alla bloggar jag hittar om college i USA är på SBCC. Där får man leta boende själv också, men det var från början så jag tänkte ha det. Ja, vi får se helt enkelt.


Likes

Comments

Gick upp i morse och skulle äta frukost så bäddade sängen och så där. När jag kommer upp är tomaterna slut. Visst okej. Sätter mig i soffan men blir ordattackerad så går därifrån. Skulle ta bara rostbröd men bitarna var så frusna så jag inte kunde separera dem. Gick ner efter ett tag och lade mig i sängen igen. Det var bara en sådan där morgon där ingenting gick rätt och man ångrar att man någonsin gick upp ur sängen.

Jag är för vaken för att somna om så får göra det bästa av situationen och se på serier eller något.


Likes

Comments

Har kollat runt en del på program på Hillsborough Community College. Vill läsa Criminal Justice eller Paralegal egentligen. När jag dock kollade på kurserna så verkade Criminal Justice mycket bättre. Det jag dock har tänkt på är om jag borde läsa Business. Jag vill inte det lika mycket men jag tänker att det kanske är bättre för framtiden? Helst vill jag lyckas stanna kvar i USA och jobba inom juridiken men jag måste tänka realistiskt. Vi säger att jag läser CJ och jobbar ett år efter det på OPT, sedan då? Ska jag komma hem till Sverige efter 3 år och ha studentlån och ingen svensk utbildning som gör att jag inte kan jobba i Sverige, med det jag vill åtminstone. Det jag tänker är om man kan ta en AS i Criminal Justice och ett certifikat i business, om det hjälper. Urgh, jag vet ingenting längre.

Likes

Comments

Det här är mina kaniners första vinter, vilket är kul för man vet aldrig hur de reagerar på snön. Folk brukar säga att kaniner inte gillar vatten och regn och så, något som inte stämmer in på mina kaniner då de är ute i alla väder och hoppar och äter gräs etc. När första snön kom häromdagen så märkte jag dock ingen större skillnad på kaninerna haha. Dock var det inte så mycket snö så vi får se sedan när det kommer mycket mer. Jag tog kameran och tog bilder på dem igår. Det är så kul att ta bilder på djur speciellt. Var ute tills mina fingrar blev svinkalla. Fick flera bilder som blev bra. De är så söta och nyfikna så många bilder blir suddiga och för nära för de ska fram och nosa på kameran haha.

Den äldsta kaninen var dock mer intresserad av att hon fick vara i yngsta kaninens hage och av transportburen som står i den hagen för tillfället. Hon åt löv och hoppade upp och ner på buren medan han följde efter mig och var nyfiken. Det är första gången jag fotograferar honom med kameran så det är klart att han är nyfiken haha.

Likes

Comments

Har inte haft något att blogga om så det lades på hyllan ett tag. But well, here I am again.

Efter att jag var nästan 100% säker på att jag skulle ansöka till Long Island University så har jag insett att jag har fan inte råd. Inte ens om jag tar fullt CSN-lån. Jag har inte ens råd med North Park University som var det "billiga" alternativet. Det jag kollar in i nu är olika community colleges, specifikt Hillsborough och Edmonds. Med dessa alternativ har jag råd, åtminstone efter CSN-lån. Dock så försöker jag se hur långt jag kan komma på bara bidrag då jag inte vill ha skulder i 25 år framåt. Det är krånglig att förstå allt med CSN och jag vet inte vad jag ska göra.

Jag kommer inte komma in på juristlinjen i Sverige för även om jag har bra betyg så har jag inte tillräckligt bra betyg. Vet inte hur mycket jag höjer mig men tror inte det räcker ändå. Jag saknar en halv merit för jag valde bort matte 3 och franska 4. Jag har inte gjort högskoleprovet och tror inte att jag kommer göra det under våren heller.. Allt detta är vissa anledningar till varför jag inte kommer komma in. I USA skulle jag kunna komma in på flertalet universitet men problemet där är att det är svindyrt så jag har inte råd.

Urgh, när allt kommer närmare inser jag mer och mer hur körd jag är. Vad fan ska jag göra med livet? Framtiden ser inte direkt ljus ut, om man säger så.

Likes

Comments