View tracker

Gick upp i morse och skulle äta frukost så bäddade sängen och så där. När jag kommer upp är tomaterna slut. Visst okej. Sätter mig i soffan men blir ordattackerad så går därifrån. Skulle ta bara rostbröd men bitarna var så frusna så jag inte kunde separera dem. Gick ner efter ett tag och lade mig i sängen igen. Det var bara en sådan där morgon där ingenting gick rätt och man ångrar att man någonsin gick upp ur sängen.

Jag är för vaken för att somna om så får göra det bästa av situationen och se på serier eller något.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har kollat runt en del på program på Hillsborough Community College. Vill läsa Criminal Justice eller Paralegal egentligen. När jag dock kollade på kurserna så verkade Criminal Justice mycket bättre. Det jag dock har tänkt på är om jag borde läsa Business. Jag vill inte det lika mycket men jag tänker att det kanske är bättre för framtiden? Helst vill jag lyckas stanna kvar i USA och jobba inom juridiken men jag måste tänka realistiskt. Vi säger att jag läser CJ och jobbar ett år efter det på OPT, sedan då? Ska jag komma hem till Sverige efter 3 år och ha studentlån och ingen svensk utbildning som gör att jag inte kan jobba i Sverige, med det jag vill åtminstone. Det jag tänker är om man kan ta en AS i Criminal Justice och ett certifikat i business, om det hjälper. Urgh, jag vet ingenting längre.

Likes

Comments

View tracker

Det här är mina kaniners första vinter, vilket är kul för man vet aldrig hur de reagerar på snön. Folk brukar säga att kaniner inte gillar vatten och regn och så, något som inte stämmer in på mina kaniner då de är ute i alla väder och hoppar och äter gräs etc. När första snön kom häromdagen så märkte jag dock ingen större skillnad på kaninerna haha. Dock var det inte så mycket snö så vi får se sedan när det kommer mycket mer. Jag tog kameran och tog bilder på dem igår. Det är så kul att ta bilder på djur speciellt. Var ute tills mina fingrar blev svinkalla. Fick flera bilder som blev bra. De är så söta och nyfikna så många bilder blir suddiga och för nära för de ska fram och nosa på kameran haha.

Den äldsta kaninen var dock mer intresserad av att hon fick vara i yngsta kaninens hage och av transportburen som står i den hagen för tillfället. Hon åt löv och hoppade upp och ner på buren medan han följde efter mig och var nyfiken. Det är första gången jag fotograferar honom med kameran så det är klart att han är nyfiken haha.

Likes

Comments

Har inte haft något att blogga om så det lades på hyllan ett tag. But well, here I am again.

Efter att jag var nästan 100% säker på att jag skulle ansöka till Long Island University så har jag insett att jag har fan inte råd. Inte ens om jag tar fullt CSN-lån. Jag har inte ens råd med North Park University som var det "billiga" alternativet. Det jag kollar in i nu är olika community colleges, specifikt Hillsborough och Edmonds. Med dessa alternativ har jag råd, åtminstone efter CSN-lån. Dock så försöker jag se hur långt jag kan komma på bara bidrag då jag inte vill ha skulder i 25 år framåt. Det är krånglig att förstå allt med CSN och jag vet inte vad jag ska göra.

Jag kommer inte komma in på juristlinjen i Sverige för även om jag har bra betyg så har jag inte tillräckligt bra betyg. Vet inte hur mycket jag höjer mig men tror inte det räcker ändå. Jag saknar en halv merit för jag valde bort matte 3 och franska 4. Jag har inte gjort högskoleprovet och tror inte att jag kommer göra det under våren heller.. Allt detta är vissa anledningar till varför jag inte kommer komma in. I USA skulle jag kunna komma in på flertalet universitet men problemet där är att det är svindyrt så jag har inte råd.

Urgh, när allt kommer närmare inser jag mer och mer hur körd jag är. Vad fan ska jag göra med livet? Framtiden ser inte direkt ljus ut, om man säger så.

Likes

Comments

1. Påminnelseappen som man inte kan ta bort på iPhone
Den appen har varit så värdelös för mig sen jag märkte att hey det finns en påminnelseapp. I ettan och tvåan använde jag den på iPaden och tyckte att den var hur bra som helst. Dock så glömde jag alltid bort den så den var värdelös igen. Men nu använder jag den hela tiden, fast på telefonen. Jag har varit så tankspridd och glömsk den senaste tiden så jag har behövt använda den för skriver jag ner på papper så är det bara användbart när jag går och lägger mig, vaknar eller är i mitt rum. Använde appen till att påminna mig om kaninen jag passade förut två gånger och idag fick jag skriva upp både olika ämnen jag måste plugga och att jag måste duscha. Det är något som jag alltid kommer på när klockan är för mycket och jag vet att jag inte kommer orka duscha imorgonbitti och då är en påminnelse på telefonen perfekt. Det som är både bra och dåligt är att så länge som jag inte markerar den som utförd så försvinner den inte från låst skärm. Irriterande men användbart.

2. Kaffe
Jag har gillat kaffe sedan jag var liten. Jag brukade få smaka av mina föräldrar och en nyårskväll fick jag en hel kopp! (drack inte en enda droppe dock för jag somnade, fick kaffet pga huvudvärk men hann somna innan jag drack det). När jag drack mjölk fortfarande utan att må extremt dåligt så drack jag alltid latte och cappuccino. Först latte men sedan kom jag på att cappuccino var mycket godare. Kunde dricka hur mycket som helst. Nu för tiden dricker jag endast snabbkaffe. Jag fick en craving för det för ett tag sedan och det har visat sig vara godare än vad jag trodde haha. En gång smakade det dock konstigt så tog i sötströ och vilken smakupplevelse. Problemet med kaffe är att jag blir helt beroende när jag dricker det. Dricker sällan kaffe så när jag väl gör det så dricker jag typ 18 koppar på en timme och sedan har jag svårt att sova i en vecka efter det. It's so good tho.

3. Vatten med is
När jag dricker vatten hemma så tar jag i stort sett alltid is och vatten ur kylskåpet istället för ur kranen. Har fått för mig att kranvatten och allmänt vatten utan is inte smakar gott. Nu på senare tid så har jag kunnat dricka vatten utan is, när det kommer från kylskåpet men inget slår fortfarande isvatten. Speciellt om det är citron i. Mhm.

Likes

Comments

Min skola är verkligen ett skämt till skola. Schemat är fullt av långa raster och håltimmar och jag är inte ens säker på att de har lyckats lägga in alla kurser ordentligt. Sedan är det det vanliga problemet att de helt glömmer bort att juridikarna finns och att vi faktiskt är många. De har bättre alternativ enligt inriktningen för ekonomerna som bara är fem personer. Jag har börjat kolla runt på andra skolor men då jag helst vill hålla mig nära hem för att slippa lång resväg finns det bara tre skolor som är attraktiva. Tror inte att jag kommer orka byta men vi får se hur det är senare ifall jag kommer tycka att det är värt the trouble.

Pluggade lite nyss men orkade inte så mycket då jag har ont i huvudet. Får fortsätta senare, efter middagen kanske.

På ledarskap och organisation-lektionen idag satt jag och en vän och kollade resor till London. Min Victoria's Secret bh börjar stabba mig i bröstet pga att bygeln börjar sticka ut, ni vet? Och jag försökte ha på mig en gammal typ H&M eller Lindex bh men boy vad oskönt. Jag har hittat den perfekta bh:n på VS, som jag i stort sett alltid har på mig. Den är extremt skön och fin. Funderar på att beställa hem men det blir så dyrt med frakt och tull. England är en nära resa för att åka en weekend och bara shoppa lite. Vill ha en Forever 21 butik i Sverige för orkar inte alltid beställa från nätet. Ett plus på att åka till London är att en annan vän, eller rättare sagt två, har flyttat dit för att plugga på svenska skolan så då kan vi träffa dem också. Om vi inte reser dit innan min bh ger upp så får en av dem köpa en åt mig och posta den haha.

Sist jag var i London var vi knappt inne i några butiker för vi ville mest kolla staden då vi bara hade en dag där eftersom vi var de resterande dagarna i Oxford eller Brighton.

Likes

Comments

I söndags skrev jag om den extrema krampen jag fick natten till just söndag. Det som förvånade mig efter det var att jag på måndagen mådde bra. Jag hade inga lektioner så var hemma hela dagen men jag hade varken ont eller hade kramper, ingenting. På tisdagen mådde jag också bra. Två dagar i rad utan att ens ha lite ont i magen. Mamma bakade chokladkakor på tisdagen som en liten mini-celebration för att jag inte haft ont i magen på två dagar. Jag tror att kokosoljan jag äter är det som hjälper mest. Så det är ett tips.

Det varade två dagar och idag fick jag lite ont och mådde illa. Mådde bra när jag vaknade men halvvägs genom frukosten blev det sämre. Körde pappa till Arlanda och försökte få på bra musik för att få mig att tänka på annat från Arlanda till skolan men det gick väl sådär. Kom till skolan och insåg att jag mådde lite för illa för att stanna kvar. Tror dock det hjälpte att bara komma hem, lägga sig och vila och äta något. Nu mår jag bättre iallafall.

Igår när jag åkte till skolan så var jag på lite halvdåligt humör. Jag hade huvudvärk och ingen lust att vara i skolan. Allmänt dålig dag bara. Ingen bra musik spelades på radion, det var reklam över halva vägen, inte för att det hade hjälp ändå eftersom jag hade huvudvärk. När jag öppnade mitt skåp låg en liten typ sammetspåse där. Öppnade det och såg ett armband med två handklovar med min och pojkvännen initialer på varsin handklov. När han kom till skolan sade han att han valde svart band till armbandet för det matchade då med hans armband som jag gav honom förra året på vår ettårsdag med våra initialer, haha. Ibland är han bra söt.

Bilden är från Allers.se och receptet på kakorna finns här! Kakorna är glutenfria och vi gör mjölkfritt också genom att välja mörk choklad som inte innehåller mjölk. Det är dock inte sockerfritt men ibland får man unna sig haha. 

Likes

Comments

Igår hade jag svårt att sova på grund av extrema kramper i magen. Ända sedan vi började ändra i matvanorna så har jag haft kramper varje dag istället för att ha annat ont. Jag kunde knappt ligga som jag ville för det stramade och krampade and so on. Lyckades till slut sova, I think (kändes som jag var vaken men var trött som man är när man vaknar så tror jag sov) men vaknade igen vid tjugo över två för att kramperna var för mycket. Gick på toaletten och blev kvar där en stund då jag nästan kräktes av smärtan. Smärtan kanske är fel ord att använda men det är det jag har nu. Vaknade vid 9 idag för första gången på länge (vilket är sent för mig som alltid vaknar tidigt).

Under natten drömde jag att jag satt vid ett bord med min pojkvän och f.d. nära vän (som numera är en bitch) och båda de kom in på NYU och jag kom inte in. Det var hemskt. Till råga på allt så var min pojkvän mer på hennes sida än min dessutom. Urgh, jag hatar konstiga drömmar. Jag är inte en som kommer skriva om vad jag drömmer men det här var universitetsrelaterat typ so yeah.

What a night..

Likes

Comments

Jag har varit så himla uttråkad idag. Jag trodde att jag skulle vara med pojkvännen men han hade tydligen inte tid för mig trots att han bara igår sa att vi skulle träffas under helgen (d.v.s. lördag då han har en bortamatch på söndag). Jag pratade med honom om att han inte borde säga att vi ska ses om han har planer och det hela blev bara ett bråk. Det är okej om han har planer men jag är så himla trött på att hela tiden tro att vi ska träffas och sen gör vi inte det. Det händer så ofta så jag har fått nog, verkligen. Sedan är det ju inte direkt så att jag har någon annan att vända mig till. Jag har inga vänner som jag träffar på fritiden så jag är väldigt ensam. Jag känner av det mer och mer. Jag är ensam.

Jag är van vid att vara ensam men jag vill inte alltid vara det. Borde inte ens ha förväntat mig att vi skulle ses. Mitt misstag. Jag får upp förväntningarna och sedan blir jag arg och ledsen. Jag vet att jag inte borde ha för höga förväntningar men jag kan inte hjälpa det. Antar att det är mitt fel att vi bråkar eftersom jag låter mig själv få upp förhoppningarna. Å andra sidan så gör jag inget fel direkt.

Det är bara så himla tröttsamt att alltid bli besviken. Inte bara på att pojkvännen har planer som inte involverar mig (vilket han får ha men det är sättet han gör saker på, om ni förstår) men på allt, allmänt. Vad jag än gör så blir jag besviken. Varför försöker jag lura mig själv att saker är bättre än vad de är? Jag började fundera igen på att söka till NYU men what's the point? Jag kommer bara bli besviken, igen. Varför slösar jag massa tid på att kolla universitet? Något kommer hamna i vägen. Det gör det alltid. Varför ska jag någonsin få en chans att göra det jag vill och uppleva drömmen? Det är inte så mitt liv fungerar, har jag märkt.

Jag är ledsen och jag har ingen att vända mig till.

Likes

Comments

Hela dagen idag har känts konstig. Eller inte dagen i sig men jag. Vaknade tidigt som vanligt och sedan kunde jag inte somna om men jag låg kvar i sängen en timme eller mer. Jag som brukar gå upp ganska direkt om jag inte kan somna om. Gjorde frukost och kollade på serier imorse innan skolan. Vi började 12:05 så det var ingen stress. Tanken var att äta sen frukost och sedan ta med mig en frukt när jag började bli hungrig, för att på detta sätt slippa att laga både frukost och lunch. Vi har lagt om vår kost så vi äter lite LCHF/Paleo-mat, och som vanligt ingen gluten, mjölkprotein eller soja. Det är dock svårt så här i början att veta vad jag ska äta och i normala fall äter jag rester, vilket är supersmidigt men igår fanns det bara tillräckligt till en matlåda så jag sa att jag bara kunde göra något hemma. Glömde min frukt hemma dock så blev hungrig ändå.

Vi ska äta fisksoppa idag så tänkte att bröd är gott till det så ställde mig och bakade. Tog ur bröden ur ugnen precis. Ska låta de svalna innan jag smakar dem. Har gjort bröd två eller tre gånger innan (allt bröd just nu är enligt LCHF) men de har bara smakat typ ägg och mandelmjöl, jag vet inte riktigt men har blivit illamående av lukten, smaken och bara tanken. De bröden som familjen smakade tyckte de om i alla fall så det är nog bara jag som är känslig just nu haha.

Angående universitet så är jag nästan helt hundra på att jag ska söka till LIU Brooklyn. Jag har haft sådan New York abstinens nu och det är verkligen staden jag vill vara i. Jag tvivlar inte på att jag kommer trivas vart jag än väljer men magkänslan säger New York. Jag har även börjat att igen fundera på om det är värt att göra engelskatesten och söka till NYU som basically är min drömskola (NYU, Harvard och Hogwarts). Jag kan så mycket mer än vad jag presterar på sådana dumma tester men jag funderar ändå på det igen. NYU är ganska mycket dyrare så det är en nackdel. Om inte NYU så kan jag alltid köpa en NYU-tröja och hänga i deras områden och låtsas vara elev där. Nästan samma sak.

Bild från Top of the Rock, när vi var där i mars

Likes

Comments