Ambassaden idag gick bra! Var där strax innan åtta och blev klar ganska snabbt. Min första lektion idag var vid halv tre så jag åkte hem efter ambassaden och åt lunch och såg på serier och vilade i soffan. Precis vad jag behövde kände jag.

Jag har nyligen bakat havrebollar och ska nog sätta mig och vila i soffan och se på serier nu medan jag väntar på att resten av familjen kommer hem från respektive träningar.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt (egentligen min mammas) personbevis kom idag, som tur var. Dock förstår jag inte hela grejen med att syskon måste vara med på personbeviset när inget personbevis som jag kan få är så. Hon jag pratade med på Skatteverket skickade mammas personbevis iallafall så där står hennes barn, som är mina syskon alltså. Tar med mig båda i vilket fall imorgon.

Kommer att åka buss med mamma till Odenplan imorgon och sedan åker hon vidare till jobbet och jag till ambassaden. Som det verkar så kommer pappa att hämta upp mig från ambassaden, isåfall är det ju skönt. Bussen hemifrån går iallafall 6:30 och så kommer jag komma till ambassaden kvart i åtta ungefär. Hoppas nu bara att allt går som det ska.

Likes

Comments

Jag blir så irriterad. Allt var klart till besöket på ambassaden på tisdag men så säger min kontaktperson på Study Abroad att mitt personbevis är fel för det är bara mina föräldrar och jag med, och inte mina syskon. Jag beställde ett på engelska, 120 med alla relationer, det vat stämplat och underskrivet. Jag mailar med kontaktpersonen angående detta och sedan får jag inte svar igår, utan fick svar idag på det senaste där hon säger att jag måste beställa ett nytt. Att beställa ett nytt kommer ta ca två arbetsdagar. Det är två arbetsdagar som jag inte har! Jag kommer behöva boka om ambassaden säkert. Jag orkar inte!! Sitter för närvarande i telefonkö hos Skatteverket. Först var det fullt så fick inte ens vara i kö. Sedan ringde jag igen och hamnade på plats 54. Härligt. Har plats 13 nu efter 20 minuter, så det går inte superlångsamt. Beställde ju rätt personbevis så fattar inte varför jag fick fel. URGH.

Update; kom fram och kunde prata med en riktig människa. Berättar vad jag behöver. Glömmer säga att det ska vara på engelska. Det på svenska skulle förmodligen hunnit med posten och kommit på måndag. Det på engelska är oklart. Förhoppningsvis hinner det komma till på måndag. Annars kommer jag behöva boka om mötet på ambassaden. Hoppas man kan göra det dagen innan? Det borde ju gå. Jag är i vilket fall helt utmattad och vill bara ge upp och sova och se på serier resten av livet. 

Likes

Comments

Har haft en riktig skitmorgon. Är alldeles för trött, är hungrig och hade nationella first thing this morning. Känner att jag inte orkar gå på nästa lektion (11:25) då jag ändå är för trött och kommer most likely börja gråta för att allt går fel.

På den ljusare sidan så har jag (äntligen) lyckats fixa med boendet i Florida. Det verkar vara hyfsat klart men det stod att jag skulle logga in regelbundet ändå. Jag har också bokat en tid på ambassaden i Stockholm! Tog den första lediga tiden, vilket är nu på tisdag kl 10. Skönt att få det överstökat! Men erkänner att det är lite nervöst haha.

Nu ska jag nog ta en tupplur eller bara vila framför serier och sedan åka och köpa mat, för jag orkar inte laga någon lunch och vi har inte så mycket hemma. Frågan är bara om jag ska ta närmsta McDonald's, trots att det kanske inte är det godaste, eller om jag ska åka till stationen och köpa sallad. Blev rätt sugen på sallad men med allergierna jag har så kanske det är enklast att bara äta där jag vet att jag tål det jag väljer. Hm. Svårt val, typ.

Bild från google

Likes

Comments

Som jag skrev i inlägget innan så har verkligen allt gått fel på sistone. Idag började dessutom min farfar må sämre och ligger inne på sjukhus. På toppen av allt liksom.

Satt och bara skulle kolla om jag hade tur och en klänning jag ville ha från forever 21 fanns inne nu. Jag hade mailat och frågat om det skulle komma in fler i min storlek men det skulle det inte om inte någon skickade tillbaka, men nu finns den inne igen! I typ alla storlekar verkade det som. Beställde en iallafall. Om man pratar om tecken och grejer så kändes det som ett då. Så det är väl about det enda positiva som har skett på sistone.

Lace-up fit and flare dress i dusty lavender från forever21.com

Likes

Comments

Jag är så allmänt trött på allt. Fick ett riktigt skitbetyg på mitt nationella mock test på engelskan, dvs typ ett träningstest inför nationella. Det var så dåligt så min lärare behövde prata med mig om det. Jag är som ett experiment för jag är så duktig i vanliga fall men enligt mina tester så är jag sämst. Har två nationella i engelska den här veckan som kommer så vi får se om de också kommer gå åt helvete. Det får mig dessutom att tänka på att jag måste göra ett placement test när jag kommer till USA. Jag har jättemycket ångest över det för jag vill inte göra dåligt ifrån mig så jag måste göra massa extra engelskakurser och sådant när jag egentligen kan och jag bara är extremt värdelös på tester..

Vi har en uppsats i etnicitet och kulturmöten som ska in på fredag också. Den enda uppgiften som betygsätts för mer än ett E. Det innebär att om jag inte får A på den här uppsatsen så får jag E i kursen (eller alltså, jag kan ju få alla betyg men som det ser ut nu så kommer jag inte lämna in den och då får jag ett fucking jävla E). Ingenting fungerar och jag har så svårt för den. Det är så störigt att det är min enda chans för att få ett A, eller något bra betyg iallafall. Kommer sänka mitt jämförelsetal så mycket om jag får E i den här kursen.

Ska förmodligen försöka komma in på mitt DS-160 formulär idag. Det har strulat varje gång så jag har aldrig kommit in på det igen, vilket suger extremt hårt. Jag försöker också göra färdigt min application för boendet på Hawk's Landing men idag har jag inte kommit in vilket är sämst. Allt bara går emot mig känns det som. Det är svårt att inte se allt detta som ett direkt tecken på att jag inte ska åka till USA. Men å andra sidan så skulle mitt förmodligen framtida E i en kurs också vara ett tecken på att inte stanna i Sverige eftersom jag inte kan sänka mig om jag ska komma in på det jag vill i Sverige. Är så stressad, ledsen och irriterad.

Likes

Comments

Bättre bilder på blommorna från pojkvännen.
Tycker de är så himla fina så vill inte att de ska dö, haha.

Likes

Comments

Är snart klar med min housing-process för Hawk's Landing, boendet på skolan men boy vad mycket som gått fel och som gjort så jag har fått vänta och inte kunnat avsluta den. Jag är på sista delen nu (igår) där jag ska svara på frågor om mig själv och hur jag vill att min rumskamrat ska vara typ. Varje fråga som handlar om rökning kommer två gånger, men inte direkt efter varandra. Undrar om det är en bugg eller om det ska vara så? Nåväl. Utöver det så är vissa frågor konstiga. Först frågade de till exempel vilken våning och sovrum jag föredrar (normalt, förutom att sovrummen är numrerade A-D, men det står inte vilket som är vilket?) och sedan när man kommer till rumskamraten-frågorna så frågar de vilken våning jag vill att rumskamraten ska bo på och i vilket sovrum? Samt om det är viktigt för mig, medium eller inte. Väntar på svar från dem om hur man vet vilket sovrum som är vilket och sedan kan jag avsluta den processen helt.

Jag påbörjade mitt DS-160 formulär förut men tog för lång tid på mig eller något så loggades ut och nu kan jag inte logga in igen? Skriver in allt rätt och får fram min säkerhetsfråga som jag även den svarar rätt på? Ska prova att göra en helt ny och se om det går eller inte. Får fråga Study Abroad annars. Ska ta visumbild imorgon så jag har det. Man måste ha det för formuläret också så måste ha en digital bild också, så får kolla så de kan ge mig både och. Ska försöka fixa mitt formulär efter det. Study Abroad har typ workshops för det men den jag vill gå på isåfall är på torsdag nästa vecka när jag har nationella, den andra är på studenten och den tredje alldeles för sent i min mening. Jag och mamma ska försöka själva först och annars får jag be om hjälp och eventuellt gå på torsdagen, kan kolla lite hur länge provet är för kanske borde hinna efter.

På tal om annat än universitet så bråkade jag och pojkvännen lite häromdagen och det var inget stort så men det var lite känsligt ämne. Igår fick jag ett blombud med en stor bukett med lila blommor (min favoritfärg), med en lapp där det står "Jag älskar dig, förlåt mig". Onödigt, men gulligt.

Lite smådålig bild för min mobilkamera börjar ge upp helt.

Likes

Comments

Fick mail idag från hillsborough och jag har blivit antagen! Det känns bra att äntligen veta säkert. Nu behöver jag bara vänta på mitt hcc-antagningspaket med ytterligare information för att kunna fixa allt resterande. Can't wait!

Likes

Comments

Har haft problem med mycket huvudvärk på senaste tiden och igår kväll fick jag ett extremt migränanfall. Började få lite värre huvudvärk strax innan nio om jag inte minns fel, gick och lade mig nio och sedan kunde jag inte sova på grund av migrän. Kollade klockan vid tjugo över 2 på natten. Det kändes dock som att klockan skulle vara mycket mer. Vet inte hur lång tid det tog efter det att jag kollade klockan innan jag lyckades somna men det var inte tillräckligt tidigt för att jag skulle må bra dagen efter. Oturligt nog så kom migränanfallet lägligt, kvällen innan nationella provet i svenska. Vi skrev ett PM och jag behöver få A för att få A i slutbetyg. Tror inte att det gick så bra så I'm not getting that A. Det är dock förståeligt då jag i vanliga fall inte ens skulle åkt till skolan efter ett sådant anfall. Borde inte åkt idag heller.

Klockan två ska jag vara på en jobbintervju. Jag har dock en dålig känsla över det. Vet inte riktigt varför. Känns kanske lite som att jag är mer nervös över att det ska gå bra än att det ska gå dåligt. Jag har ju lämnat mitt intresse där så borde vara glad över att jag fått en intervju, men jag har en dålig magkänsla och hoppas nästan på att de ska säga nej till mig.

Nu ska jag dricka klart min lunch, en smoothie som jag gjorde igår, som jag har försökt dricka upp i ca. 40 minuter nu och sedan ska jag bara vila och kanske ta en tupplur för att kompensera för inatt, innan jag måste åka till jobbintervjun.

Likes

Comments