Vaknade med veckans förkylning, så morgonen gick lite i slowmotion. Efter alla hundpromenader var det dags att plugga lite, men först lite lunch i lugn och ro (trodde jag). Det är då skendräktiga Minna bestämmer sig för att smyga ut och gräva gryt under min jasminbuske. Tyckte att det var lite kallt går ut i hallen och där står dörren vidöppen. Ser genom ena fönstret hur Kalle Kalkon står och sträcker på halsen för att kika in i just jasminbusken. Hm helt fel ställe för Kalle, slängde mig ut och låste dörren från utsidan! Gick för att kolla vad som stod på. Och jo där under busken gräver Minna gryt för fullt, medans Kalle tittar på. Tänker att jag ska ta in henne innan jag jagar ut Kalle. Minna går in helt utan att ägna Kalle mer än en snabb blick, varpå han genast traskar snällt efter. Nää stopp där, in med Minna och ut med Kalle! När jag kommer ut igen går Kalle med bestämda steg mot grinden och släppte ut sig själv. Ja i dag tänkte han minsann inte vänta på att någon öppnade grinden åt honom, han flög över. Det räddade förmodligen min lunch, för då kom jag på att jag lämnat köket utan att stänga grinden med min lunch på bordet. Jag hann precis rycka undan tallriken från en något snopen Dixie :-). Och hon hade ingen aning om att hon missat en kalkonlunch också ;-). Ja efter lunchen blev det i alla fall plugg, med låst dörr i lugn och ro​

Likes

Comments

Alla borde få uppleva en Kalle.

Det var inte så att vi planerade att ha en kalkon, men jag fick 2 ägg av en kompis och dom åkte in i kläckaren tillsammans med ett gäng hönsägg. Trodde inte det skulle bli något av den lilla krabaten som kläcktes krokig och sne, men det blev det. Kalle är nu en stolt gängledare av 2 tuppar och 3 hönor. Dom har hållit ihop från dag ett och har sitt eget lilla gäng bland de andra hönsen, just Kalles gäng är ganska äventyrliga. Fler gånger än en har jag fått hämta gänget på inte så lämpliga platser. En granne ringde då vi var ute med hundarna till skogs och talade om att Kalle och gäng var på promenad. Det blev långa benet hem, vi mötte Kalle ligan på åkern på vägen hem. Det är tur att han är "lydig" på så sätt att han kommer när man ropar och följer med. Annars kan det bli lite knepigt att gå hem med 3 ridgebacks och ett Kalle gäng. Det gör det hela lite lättare att just dessa 3 av mina 5 ridgeback faktiskt har lärt sig att valla hönsen. Ha ha jakthundarna som vallar en hönsflock :-), men dom är riktigt bra på det faktiskt.

Ett annat tillfälle då en annan granne "kom över", och meddelade att jag hade 2 tuppar 3 hönor och en kalkon var jag ganska sugen på att säga att -Näää det har du missförstått! Fast det går ju inte....Iaf så var Kalle och gänget hemma hos dom och de hade själva bjudit in sig på fika och sprätt i rabatter! Jahapp en ny hämtning till snopna miner. -Hur ska du få hem dem löd frågan när jag kom. Jag tror jag provar att gå genom grinden där, går det bra? Alla hängde givetvis med.. Samma granne fick instruktioner om hur de skulle göra om gänget kom tillbaka, det var då Kalle meddelade att han lyder minsann inte alla! Man har aldrig tråkigt med en Kalle :-)


Likes

Comments