Jag stannade totalt tre nätter i Paihia från den 22 september till den 25:e. Området som Paihia ligger i heter Bay of Islands, och jag tycker verkligen att det var en mysig småstad, för det var den verkligen. Staden i Paihia var ungefär en 50 meter lång gata med några Caféer, turistbutiker, småbutiker, två mataffärer, och det var allt.

På en av dagarna drog jag ut på en båttur för att lära mig lite om öarna runtomkring och även se "Hole in the Rock" (bilden ovan), samt titta på delfiner och sälar som förhoppningsvis befann sig där i närheten. Saker och ting såg dock inte så hoppfullt för oss för att vädret var sisådär bra och det är inte så najs att åka båt då, men när det var som värst fick kaptenen ett samtal om delfiner som fanns några minuter bort från oss så då åkte vi såklart dit! Det var så coolt och annorlunda att se delfinerna i det fria och jag blev så glad att vi fick se dem, vi såg även några sälar som låg och sov på klipporna.

Som ett litet avslut på båtresan åkte vi till en liten ö som heter Otehei Bay och åt lunchen där som ingick på resan. Sen gick jag uppför ett liter berg på ön och där uppe var det en sån sjukt fin utsikt över alla öar runtomkring. Bilderna gör sig inte rättvisa men trust me det var så sjukt fint! Ett extra plus i kanten var att solen kom fram och värmde på då!

Sen regnade det tyvärr under hela vistelsen som jag hade kvar i Paihia så jag gjorde inte så mycket mer, jag försökte ta en promenad men det slutade i spöregn och genomblöta och kalla kläder... Tur att jag bodde bra i ett rum med eget badrum och tv. Så då passade jag på att tvätta lite kläder i handfatet haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en ganska tuff start i USA så hade min resa genom Nya Zealand äntligen dragit igång med start i Auckland!

Jag landade i Nya Zealand den 16:e september och när jag kom fram till mitt hostel som jag skulle bo på i två nätter, regnade det så mycket i Auckland att jag mest var inne den första dagen. Jag hann gå runt lite längs huvudgatan men jag var även nu ganska jetlaggad så det blev en tidig kväll för mig.

Det jag gjorde mest under tiden i Auckland var bara att vandra omkring. Jag tror att jag nästan gick en mil om dagen, och jag var där i totalt 6 nätter/dagar. Anledningen till detta var att jag inte ville åka i kollektivtrafiken utan istället försöka spara lite pengar på att gå istället, plus så tycker jag att det mesta som fanns att se i Auckland befann sig nära centrum och nära där jag bodde.

På en av dagarna gjorde jag en liten utflykt till Mount Eden som faktiskt är en vulkan, fast inte en aktiv en förstås. Det tog kanske en timme att gå dit och ytterligare 10 minuter att ta sig upp till toppen där man hade utsikt över hela centrala Auckland, och det var verkligen så fint! Kan tänka mig att det är ganska sjuka solnedgångar eller soluppgångar där!

En annan dag gick jag 1,5 timmar fram och tillbaka till ett zoo som jag också gick omkring på lite grann. Det kändes lite bättre att vara på detta zoo än akvariet vid Long Beach för att fokuset låg på att bevara djurarterna som fanns där, för dem var utrotningshotade, och det var även fokus på att utbilda skolor om miljöproblemen som finns i världen. Dessutom gick en viss procent av inträdesavgiften till en organisation som hjälper djuren i det vilda, så att djurparken inte bara tjänar pengar på att folk kommer dit, utan dem skänker även pengar till djur som behöver den hjälp dem kan få. För min del var det skönt att gå omkring där själv med mina tankar, jag finner något lugn med att vara nära djur.

Den värsta upplevelsen i Auckland var att byta hostel.. Som jag nämnde tidigare var jag där totalt 6 nätter men hade bara två bokade när jag kom dit. Det första hostellet var fullt men jag lyckades hitta ett ganska nära där jag stannade på i 4 nätter till, och fy vad hemskt det stället var! När jag kom dit var det första hörde att en av dem som både jobbade och bodde där hade just den natten blivit biten av BEDBUGS...great. Sen när jag kom till mitt rum var det väldigt smutsigt och stökigt men det berodde på mina rumskompisar, och senare den kvällen när jag skulle duscha låg det minst 12 högar med hår i duschen och även ett par gamla trosor på golvet.. Fyfan vad vidrigt det stället var! Detta fick mig att vilja vara där så lite som möjligt så jag hängde mycket i staden och kollade i affärer istället, samt satt på Aucklands bibliotek en hel del för att dem hade gratis Wi-fi. Jag gick också på bio själv vilket var inte så annorlunda från att gå med någon annan om jag ska vara helt ärlig.

Jag tycker nu idag att inte borde stannat så länge i Auckland för att jag gjorde nästan samma sak varje dag och staden i sig var ganska deppig, så dem två första nätterna hade räckt för mig. Fast jag visste inte vad jag skulle förvänta mig där, så en lugn start i Nya Zealand var väl ändå helt ok. Och kanske det faktum att det andra hostellet var så vidrigt försämrade upplevelsen där? Men äntligen på morgonen den 22 september lämnade jag Auckland och åkte norrut till Paihia och Bay of Islands!

Likes

Comments

På den sista dagen i Kalifornien hände det inte alls mycket fram tills att jag skulle åka till flygplatsen. Tanken var först att jag och Chris skulle göra någonting på dagen efter att jag hade pratat med Mamma och Emma på Skype, men det var någonting med Carter så Chris var tvungen att stanna hemma och vänta på honom. Detta betydde då att jag skulle bli strandad hemma mer eller mindre för att man inte kan ta sig någonstans i Kalifornien utan bil.. så jag blev ganska arg och besviken på Chris och gick till stället på andra sidan gatan och åt på Cheesecake Factory helt ensam. Det hade även hänt lite andra saker med Chris under tiden jag var där och jag ville bara åka därifrån så fort som möjligt men mitt plan gick inte förens vid 23... Jag är såklart tacksam för att jag fick bo hemma hos honom men hade jag åkt till Kalifornien idag så skulle jag absolut inte bo hemma hos honom, jag vill inte säga så mycket men jag hade förväntat mig något annat av honom under den tid jag var där.

Efter att jag hade packat väldigt lugnt i några timmar så åkte vi äntligen mot LAX och Nya Zealand! Att checka in väskan och gå igenom säkerhetskontrollerna på flygplatsen gick väldigt smidigt och utan några problem. OCH det sjukaste var att jag träffade på YouTubern Todrick Hall i kön till säkerheten! Jag älskar verkligen hans videos och det var bara så sjukt konstigt att träffa på honom där! Vi pratade en liten stund och sen skildes vi åt när det var hans tur att gå igenom bågarna. Vi tog tyvärr ingen bild för att jag kände att det var lite opassligt där och så var det ganska mycket folk runtomkring men det var verkligen surrealistisk att träffa en person som man följt online i kön på LAX flygplats! Det kom även fram folk till mig och frågade vem det var jag pratade med haha.


Och sen var det bara att vänta tills att det var dags att boarda planet till Auckland och Nya Zealand för min del!

Här är min absoluta favoritvideo av Todrick Hall om det är någon som undrar vem han är.

Likes

Comments

Den 6:e dagen i USA var väldigt lugn och började nästan FÖR lugnt för att ingen i huset förutom jag hade lust att dra ut och göra något.. Så först tänkte jag be Chris köra mig till något shoppingcenter och låta mig gå runt där själv ett par timmar, men som tur var hörde Gittan av sig och frågade om jag ville åka med henne till South Coast Plaza vilket jag absolut ville!

Så vi gick runt och kollade i några affärer, dock var hennes smak like mer exklusiv än min så vi gick mest runt i affärer som Dior och Louis Vuitton..och det var alldeles för dyrt för mig. Men en rolig grej är att vi gick till & Other Stories som precis hade öppnat och jag köpte en bodysplash där..så den enda saken jag köpte var ifrån en ​svensk butik haha


När vi sedan kände oss klara körde Gittan hem mig, men jag ville vara ute lite mer så jag gick till stället på andra sidan gatan och köpte en vit Adidaströja, och sminkborttagningsservetter som jag skulle behöva ha i Nya Zealand.

Likes

Comments

På den femte dagen i Kalifornien gjorde vi äntligen någonting annat än att se på TV halva dagen..Vi drog till Disneyland!! Men tyvärr var jag i något deppigt PMS mood under dagen så det hade kunnat börjat bättre, men jag lovar att jag hade superkul ändå. Eller jag försökte i alla fall!

Vi kom dit strax innan öppning kl 10 och mötte upp med en av Chris och Kellys kompisar som jobbar på Disneyland, och hon lyckades faktiskt få in oss gratis yeey! Så det första vi gjorde var att äta frukost/brunch vid ett "Characters Café" vilket innebar att olika Disney-karaktärer gick omkring när vi åt och dem gick också fram och hälsade på alla barn. Vi åt där mest för Carters skull, trust me, det var inte för mig.

Frukosten i sig var väl ganska average för sitt pris, jag tror att det kostade 30(!) dollar per person, vilket är ca 250kr. Maten var väldigt fet och inte dem nyttigaste valen fanns att välja mellan så det kändes som att jag hade värsta degklumpen i magen från våfflorna i magen resten av dagen..

Efter vi hade ätit gick vi till området som var tillägnat till dem lite mindre barnen, dvs Carter. Jag hann åka en tur med Pinocchio-tåget och en med Peter Pan innan jag insåg att det var får små barn, så jag lät Kelly och Chris gå runt där med Carter en stund innan vi gick till åkturerna för dem lite äldre. Medans dem var med Carter passade jag på att gå omkring själv och ta lite bilder samt försöka ta in den magiska Disney-atmosfären som fanns omkring mig.

Sen gick vi runt och åkte på en massa olika åkturer, typ Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion, Big Thunder Mountain Railroad och Space Mountain.
Space Mountain var min favorit, det var som att åka berg och dalbana i komplett mörker med några få ljuseffekter, plus så var det Halloween-inspirerat så den blev extra läskig.

Vi gick sedan in i några affärer innan vi åkte hemåt och jag köpte en Disneytröja och såklart dem obligatoriska Musse/Mimmi Pigg öronen. När vi kom hem såg jag på en film och somnade ganska tidigt för att man var ju ganska trött efter denna dag!

Likes

Comments

På söndagen den 11 september mötte Chris och jag upp med min halvfaster Birgitta/Gittan, och åkte sen tillsammans till Laguna Beach och åt lunch där. Vi gick även runt och kollade i affärer och strosade runt en liten bit på strandpromenaden, men tyvärr var dem inte så sugna på stranden så vi åkte därifrån när vi hade ätit klart. Jag tyckte verkligen att det var supermysigt där vid Laguna Beach och önskar att vi hade stannat där lite längre och kanske till och med varit på stranden en stund, men det får bli en annan gång.

Från Laguna Beach åkte vi Huntington Beach och drack lite kaffe innan vi åkte vidare hemåt. Vid Huntington Beach var det lite uppträdanden och prat för att minnas dem som miste sitt liv eller någon nära till sig på grund av attackerna som hände 11:e september 2001. Det känns helt galet att det har gått 15 år sedan det hände, jag tycker fortfarande att det känns som att det hände bara något år sedan. Uppträdandena var väldigt fina och vi hade en fin minnesstund där vid stranden.

Efter ett tag från att jag hade varit hemma en stund insåg jag att det inte skulle bli någon mer utflykt den dagen, så då gick jag över till stället på andra sidan gatan och gick omkring där igen. Jag satt en stund på Barnes and Noble och drack Starbucks, sen köpte jag en Lonely Planet bok om Nya Zealand, gick hem och sov.

Likes

Comments

På den tredje dagen i Kalifornien åkte jag, Chris, Kelly, och Carter till ett akvarium som låg ute vid Long Beach, en bilresa på 20 minuter från Huntington Beach. Där fick man bland annat klappa hajar, stingrockor, och mata fåglar vilket var ganska kul och annorlunda att göra, men jag blev ganska obekväm av att se alla dessa djur i fångenskap. Särskilt synd tyckte jag att det var om pingvinerna och sälarna för att deras burar var alldeles för små för att ha så många djur på samma plats. Jag förstår att jag kan framstå som lite tvetydig med att gå på akvarium och sedan tycka att använda djur till människors underhållning på det sättet med att ha dem i fångenskap är ganska fucked up, men Chris och Kelly ville bjuda mig på detta så då lät jag dem göra det.


Efter akvariet åkte vi till Westminister och köpte In-N-Out hamburgare till mig eftersom att jag hade aldrig ätit det förut. Och om jag ska vara helt ärlig smakade det som en vanlig hamburgare från en "typisk" hamburgerkedja, ganska lik en BigMac från McDonalds för att ge ett exempel. Pommesen var tyvärr katastrof och inte alls som jag hade tänkt mig, dem blev mjuka väldigt fort och smakade mjöligt, usch. Det som var bäst var väl egentligen deras Neapolitan-Milkshake som är en blandning av choklad, vanilj och jordgubb. Men hela upplevelsen i sig var väl värd måltiden och jag rekommenderar det absolut till den som är nyfiken på att testa In-N-Out någon gång.


Efter maten gjorde vi tyvärr inte så mycket mer... Vi såg på tv ett tag men jag tyckte att deras tv-skärm hemma var för stor och jag började faktiskt må lite illa av att titta på den, så istället för att sitta inne resten av dagen gick jag ut och tog en liten promenad i området, och sen såg jag på en film inne på mitt rum som jag sedan råkade somna till.


Likes

Comments

Den andra dagen i Kalifornien hände det inte alls mycket, jag och Chris åkte iväg till ett ställe vid stranden och åt frukost (och typ lunch och middag också för portionen var så stor att den hade räckt till minst tre måltider). Och efter frukosten hade vi tänkt dra till ett zoo/reptilbutik men det hann vi tyvärr inte med för att vi var tvungna att åka hem för att Chris och hans fru Kelly skulle på ett bröllop lite senare och Chris behövde fixa iordning sig till det.

Så när vi kom hem gick jag och vilade mig eftersom att jag fortfarande var ganska trött och jetlaggad från igår. Men runt 18-tiden fick jag ett ryck och bestämde mig för att kolla till ett ställe/plaza som låg tvärs över gatan. Det fanns några affärer där men det var väl inget vidare shoppingställe, men trots det lyckades jag hitta en Becca highlighter i färgen "Moonstone" som jag köpte, och jag älskar den så mycket! Den är väldigt pigmenterad och skimmrig, tycker att den påminner lite om "Mary-Lou Manizer" från The Balm i sin finish och känsla. Jag gick sedan till Starbucks och satt där en stund innan jag gick hem och sov igen.


Likes

Comments

Torsdagen den 8:e september satte min resa till Nya Zealand igång, med en liten detour till Kalifornien där jag hälsade på min kusin i cirka 6 dagar.

Jag vaknade ganska tidigt på morgonen för att säga hejdå till min syster och styvpappa innan dem drog till diverse jobb/skola, och innan jag skulle åka iväg till Arlanda. Och wow vad jobbigt det var.. Jag hade liksom redan gråtit mycket precis när jag vaknade denna morgon men det blev inte precis bättre när jag sa hejdå till dem.. Runt en halvtimme senare var det dags för mig att åka till flygplatsen för att hinna med planet som gick kl 10, så när jag och mamma sedan körde upp på uppfarten till terminal 5 forsade tårarna längs våra kinder för att vi båda befarade det som snart skulle ske. Att säga hejdå till mamma med vetskapen att jag inte kommer att få se henne på ett par månader var fruktansvärt jobbigt. Jag har liksom aldrig varit borta från henne mer än någon vecka sen jag föddes. Vi sade hejdå vid bilen och jag gick in själv i flygplatsen för att checka in mitt bagage.


Efter ett par timmar på Arlanda, med gråtmilda ögon och en stor klump både i hals och mage, fick jag äntligen kliva på mitt plan som skulle ta mig till Kalifornien och Los Angeles. Och väl på planet gjorde jag inte så mycket annat än att se på film, sova, och äta i cirka 10 timmar i sträck under resans gång. Efter vi hade landat, gått igenom customs, hämtat upp väskan, och försökt fräscha upp mig lite, mötte jag upp med min kusin Chris, som väntade på mig precis vid utgången. Chris bor en bit utanför centrala Los Angeles i Huntington Beach, så det tog ca 40-45 minuter från flygplatsen innan vi var hemma hos honom. Detta betydde även att vi inte åkte in till Los Angeles något mer för att han ansåg att det skulle ta för lång tid att åka dit... Jag önskar att vi hade gjort det men det får bli en annan gång helt enkelt.

Jag kände mig redan ganska jetlaggad när jag hade landat, klockan var 12 på dagen lokalt i Kalifornien men 21 på kvällen hemma i Stockholm, så jag kämpade länge under bilresan med att hålla mig vaken..och inte nog med det bestämde Chris att vi skulle åka ner till Huntington Beach Pier för att han ville visa det för mig, så det gjorde vi. Vi fick även sällskap av hans frus dotters tvååriga son, Carter, som Chris och hans fru tar hand om just nu.

Vi gick i alla fall längs piren fram och tillbaka och tittade på folk som surfade på båda sidor om piren. Sedan gick vi vidare till ett mindre shopping-område och drack iste, och det var som att jag drack rent socker.. Jag skojar inte, det var så jäkla sött att det inte ens släckte törsten haha. Men snäll som man var drack jag det ändå...

På väg till bilen från piren gick vi in i några surf-shops vilken var ganska häftigt att se, men jag var för trött för att kunna ta in något så jag minns tyvärr inte så mycket från det. Men jag minns att jag fick bära Carter till bilen för att han krävde det och det gjorde inte mig mindre trött, så när vi kom hem gick jag och lade mig och sov sedan resten av dagen och natten. Det var välbehövligt kan jag säga, jag sov nog 16 timmar den kvällen..

Likes

Comments