Vi introducerade Murre svart och målade en katt.

Vi letade svarta saker på förskolan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var vi i skogen och fortsatte att bygga på vår koja.
Vi läste om att skräp inte var bra för vår natur, att djur till och med dött av skräp. När vi sedan gick över bron till vår koja så hittade vi massor med skräp!
Imorgon ska vi titta vidare på vad det var för skräp vi hittade och slänga det på rätt ställe.

Det var några barn som blev blöta och kalla om sina fötter när vi var i skogen. Tänk på att ha rätt kläder på barnens hyllor så de inte fryser om varken händer, fötter eller rumpor. Vi är ute varje dag oavsett väder!

vi arbetar dagligen med våra mål för att nå Grön flagg! Att uppmärksamma skräp och vart det tar vägen och vem som skadas av det är delar ur våra arbetsområden på Glädjen. Se nedan för att läsa två av de tre områdena som vi valt att arbeta extra med till Grön flagg.


NEDBRYTNING

Djur & Natur

Vi vill lära barnen hur en kompost fungerar och varför man komposterar. De djur som är en del i nedbrytningsprocessen kommer att uppmärksammas, barnen kommer att bli bekanta med dem och deras uppgift i komposten.
Vi kommer att göra barnen delaktiga i komposteringen genom våra frukt- och grönsaksrester på både vår utegård och i skogen.


NATURENS VÄLMÅENDE

Djur & Natur

Vi vill uppmärksamma barnen på allemansrätten; vad man får och inte får göra i naturen.
Hur påverkas vår natur när vi skräpar ner.
Vart tar skräpet vägen?

Likes

Comments

Förra veckan fortsatte vi med färgen vit. Vi målade med vit målarfärg och vita kritor på svart papper.

Vi gick igenom våra matlappar här är lite saker som vi gillade

Vi gjorde våra egna vita studsbollar av potatismjöl och vatten, coolt.

Likes

Comments

Den 27 november kl:17.00-19.00 är hela familjen välkomna på tomtesmyg på Broaryds förskola. Julklappar, reflexer och bokstäver finns gömda runt elljusspåret, ta med ficklampa!

Ni är välkomna in på Lyckan och Glädjen för att se verksamheten! Vi bjuder på korv med bröd och juice, Välkomna!

Likes

Comments

Förra veckan hade vi nallefest! Vi bakade en nalletårta, dansade till nallemusik med våra nallar som vi tog med hemifrån och gjorde våra egna nallemasker. Vi sa hejdå till Rut och Knut ( ni kan följa dom på rutochknuttut på instagram ), de befinner sig just nu på solkulla i Veddige.

Vi målade den vita geten med vit målarfärg och smakade på vit mat. Vi har en mysig sagostund.

Likes

Comments

Nu har vi höstat in vårt fina växthus för i år. Barnen fick hjälpa till att skörda det som fanns kvar i landen. Vi hittade lite morötter, potatis och persilja.
Det vi rensat ut samlade vi sedan ihop och slängde i våran kompost.

Något vi också hittade när vi grävde i jorden var maskar. Maskarna fick dock inte följa med ner i komposten, då barnen tyckte att vi skulle släppa tillbaka dem i växthuset igen.

Likes

Comments

Eftersom vår förra blogg försvann i och med uppdateringen av IOS11 har vi nu startat en ny blogg. Välkomna att följa oss i det pedagogiska arbetet och att ta del av information gällande verksamheten. Om du vill prenumerera på bloggen kan du skriva i din epostadress i rutan längst ner (se: prenumerera). Som prenumerant får du ett mejl när ett nytt inlägg publicerats på bloggen.

Välkomna att följa oss!

Likes

Comments