Idag vid lunchtid började jag känna mig väldigt illamående. Vid flera tillfällen kände jag mig svimfärdig och det uppstod ett tryck över bröstet och kroppen började pirra. Det kändes inte helt rätt så jag ringde till närakuten som direkt hänvisade mig vidare till SÖS. Mina snälla föräldrar kom och hämtade mig på jobbet och körde mig in till sjukhuset. Väl framme på akuten så blev jag direkt ombedd att gå till förlossningen och där fick jag träffa en fantastisk läkare. De tog olika prover på mig och det visade sig att jag hade urinvägsinfektion. Hon kände också på magen och gjorde ett ultraljud. Lilla prinsen rörde på sig fint och hans hjärta slog precis som det ska. Hon såg även att tappen var fin och intakt så jag behöver inte oroa mig att infektionen har påverkat den. Så skönt att det inte var värre än så!

Resten av dagen har gått åt till att vila och imorgon ska jag till jobbet igen, men med lugnt tempo och se till att ta toalettpauser ofta.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att hitta rätt vagn är en djungel i sig men att hitta en bra skötväska är inte lättare vill jag lova. Vi hade tidigare bestämt oss för väskan till höger men när jag läst in mig lite mer så tyckte jag att väskan till vänster verkade bättre med stötbädd som ingick och fler fack. Sen ser väskan vi nu valt istället mer ut som en skötväska medan den andra ser ut som en datorväska.

Likes

Comments

Graviditetsvecka 27 är här. Det känns ofattbart att det snart har gått 30 veckor av 40. Tiden rusar snabbt förbi och det känns nästan som att jag inte hinner njuta av att vara gravid. På ett sätt vill jag självklart att han ska vara här nu men jag vill ändå hinna landa i graviditeten och hinna förbereda mig. Jag förstår att man aldrig kommer kunna förbereda sig till 100% hur det kommer bli att vara föräldrar men man hinner landa i tanken av att det snart kommer vara en liten prins här hos oss.

Igår gjorde vi iordning barnrummet och herregud vilken konstig och fantastisk känsla.  Även fast jag känner honom varje dag i magen så är det ändå lite svårt att greppa att jag ska bli mamma. Här nedan ser ni ett litet klipp på hur rummet ser ut i dagsläget.

Likes

Comments

Andra advent idag och vi har spenderat den tillsammans med Janns familj. Vi åkte till Siggesta Gård och där bjöds det på fint väder och en lagom stor marknad. Efteråt åkte vi hem till oss och fikade och när gästerna hade åkt så passade vi på att städa lite snabbt. Under eftermiddagen och kvällen har vi bara tagit det lugnt och slappat i soffan. Den kommande veckan är ganska lugn på jobbet och det känns fantastiskt skönt med tanke på den här veckans lite kaotiska avslut.

Idag är det bara två veckor kvar till julafton. Ni anar inte hur mycket jag längtar! Vi ska fira jul hos min syster och det känns så himla mysigt att få fira en klassisk jul tillsammans med Jann. Det är första gången vi firar jul tillsammans hemma i Sverige under våra snart fyra och ett halvt år tillsammans.

Likes

Comments

Tiden rusar iväg och det känns nästan lite läskigt! Jag sa till Jann igår att det känns lite skrämmande att inom en hyfsad snart framtid kunna titulera sig som förälder och mamma. Jag känner lilla prinsen varje dag men har ändå svårt att förstå att vi ska få ett barn, en underbar liten son. I vilket fall som helst så längtar vi obeskrivligt mycket efter honom!

Igår gick vi in i graviditetsvecka 26, jag har idag varit gravid i 25 hela veckor och en dag (25+1). Mer än häften av tiden har gått och vi har 104 dagar kvar till beräknad födelse, hela 63,2% av graviditeten är avklarad. Häftigt! Vi var hos barnmorskan i onsdags och allt såg bara fint ut. Hans hjärta slog fint och han blev irriterad av att vi lyssnade på honom vilket tydligen var ett friskt tecken enligt vår barnmorska. Jag hade också barn järnvärden och blodtryck. Nu ska vi tillbaka nästa gång den 27/12 för ett nytt besök för att se så att allt fortsätter att se bra ut.

Likes

Comments

Den första måndagen i december månad 2017. Det har varit en ganska kall dag men trots kylan har det varit mysigt. Sen sist har vi varit på Ullared och köpt massa fina saker till lilla M och firat första advent. Jag ska försöka bli bättre med uppdateringen men så länge jag jobbar så blir det ganska svårt. Men jag lovar att jag ska göra mitt bästa!

Likes

Comments

Jag och Jann började vår söndag med en frisk promenad och lyxfrukost. Det var en så himla bra start på en söndag och jag kan klart säga att söndagsångesten inte alls har varit lika stor idag som den brukar vara. Vi har också lagat egen soppa, städat, tvättat, hämtat ner vinterskor från vinden och hunnit kolla igenom vad vi har för julpynt. Nästa helg ska vi åka till Gekås Ullared och då var det bra att titta igenom vad vi redan har. Det kommer ju självklart mest köpas saker till lilla prinsen men det finns nog plats för lite annat också. Ska bli så kul!

Likes

Comments

Då var lovveckan slut och imorgon är det dags att återvända till jobbet igen. Det känns både roligt och segt att börja jobba igen. Det är bra att komma in i de vardagliga rutinerna igen men samtidigt har det varit väldigt skönt att sega hemma om dagarna. Får se fram emot jullovet om 7 veckor och sedan så har jag totalt 14 veckors jobb kvar innan det är dags för mig att gå på föräldraledighet. Det känns ändå helt okej! Imorgon har vi planeringsdag och barnen börjar inte förrän på tisdag, skönt med en mjukstart!

Bilder från den senaste veckan

Likes

Comments

Idag är en glädjens dag, imorse när jag låg i sängen så kände jag lilla prinsens första (tydliga) buff (vecka 20+2). Det var en så himla häftig känsla! Synd att Jann inte var hemma för det syntes utanpå magen, vill så gärna att han ska få känna våran lilla son också. Jag har fortfarande inte riktigt smält att det slår ett till hjärta i min kropp och att det växer en liten person i min mage. Jag älskar känslan när Jann kommer hem från jobbet på eftermiddagarna och pussar på mig och magen, jag känner en så enorm kärlek och tacksamhet. En tacksamhet över att vårt barn kommer få en så fantastisk pappa som Jann.


Nu är vi halvvägs genom graviditeten och jag tycker att det har gått både snabbt och långsamt. Vi har under dessa 20 veckor fått se vår lilla prins tre gånger och nu måste vi vänta lika länge till tills vi får se honom igen, då i verkliga livet. Jag längtar så jag spricker! Vi hoppas att tiden går fort nu, men samtidigt vill jag hinna njuta av tiden som gravid.

Likes

Comments