Hallå igen,

Det var ett tag sedan jag skrev mitt första inlägg nu så jag tänkte att det är dags för ett nytt! Denna gången ska jag prata lite om Internet of Things eller, som det kallas, IoT.

För er som inte vet vad IoT är kan jag snabbt förklara att det är ett samlingar för prylar som är uppkopplade och kan interagera med andra prylar på ett eller annat sätt.

IoT är något som växer enormt just nu och tillsammans med AR/VR, AI och blockchain-teknologi är det nog en de branscherna med störst potential sett till utvecklings och tillväxtmöjligheter.

Att koppla samman prylar och få dem att interagera öppnar upp för stora möjligheter inte bara för att tända lampan när du kommer on genom dörren I hemmet utan självklart mycket mer än så.

Jag har såklart en affärsidé kring IoT som bygger på att samla samt hantera information som av intressent kan köpas.

Tänk dig att du äger en butik och vill veta exakt hur dina kunder rör sig i butiken. Detaljerat ner till exakt varje kund. Du kan placera varor i butiken baserat på bättre underlag än någonsin tidigare.

Eller om du är ett städbolag kan du få information om att 10% färre människor vistats i ett visst rum de senaste två veckorna och att nivån av dammpartiklar I luften i just det rummet fortfarande är på en fullt godtagbar nivå.

Tänk vilka möjligheter som skulle kunna öppnad upp....

Det kommer jag ägna lite tid åt att skapa de närmsta veckorna!

Peace out, God Jul och Gott nytt år!

Axel

Likes

Comments

Hej och välkomna!

Jag heter Axel och är 26 är gammal. Denna bloggen kommer att handla om mig och mitt liv som ung entreprenör och företagare. Andra områden av mitt liv kommer såklart att inkluderas också eftersom det är omöjligt att inte vara entreprenör på heltid.

Idag äger jag två bolag tillsammans med min vapendragare Linus. Det ena är en marknadsföringsbyrå och det andra är ett holding-bolag vi använder för att prova affärsidéer i mindre skala samt investera i andras idéer med.

Utöver det arbetar jag också heltid i en start-up som sysslar med att sälja ljus som tjänst (belysning). Företaget har en väldig potential då marknaden för belysning ser väldigt ljus ut (hehe) samtidigt som tjänsteförsäljning är något som blir allt mer attraktivt.

För att ha kommit hit där jag är idag har jag läst en kandidatexamen inom industriell ekonomi efter att ha gått gymnasiet på Sandviks privatskola "Göranssonska Skolan". Med andra ord finns en tydlig teknisk bakgrund och kompletteringen med industriell ekonomi var perfekt. Utöver det har jag arbetat både med transportplanering, kundservice inom skogsindustrin och som maskinoperatör inom stålindustrin.

Jag har och har alltid haft ett stort intresse för företagande då min far suttit i styrelser i börsnoterade bolag sen jag var liten men också rent krasst för att jag tycker att det är roligt. Jag är med andra ord uppvuxen med insyn i ett liv jag tycker verkar intressant och tilltalande.

En viktig aspekt som fått mig att satsa på egenföretagare snarare än en karriär mer lik min fars är att jag känner att jag vill skapa mitt eget öde. Jag vill inte sitta i knä på någon som en gång varit som jag och lyckats. Varför ska jag göra det när jag kan vara den som folk sitter i knä på?

Framöver kommer denna bloggen som sagt främst att handla om mitt entreprenörsliv. Hur jag tänker I olika frågor som jag anser präglar mitt tankesätt och som kan ligga till grund för att jag gör som jag gör.

Vill någon läsa är man såklart välkommen. Men jag skriver först och främst för min egen skull. Att strukturera mina tankar och få utlopp för lite av allt jag annars bara har i skallen!

Väl mött!

Mvh,
Axel

Likes

Comments