Header

Hej!

Tanken med denna blogg var från början att jag skulle skriva om var jag gör med min hund och tipsa er om vad ni kan göra med era hundar o.s.v. Så idag tänkte jag berätta om hur jag gör och vad jag brukar tänka på när jag är ute och springer med min hund.

För det första så har jag lärt mig att gå en liten sväng innan jag börjar springa med honom så att han får göra eventuella behov, så att vi slipper stanna och göra det när vi väl springer. Sen så har jag alltid sele på honom när vi springer det är för att jag inte vill att det ska dra så i halsen på honom för att då blir det så pass mycket jobbigare för hunden och jag tycker inte det är snällt mot hunden heller. Jag använder mig utav en dragsele. Som sagt går jag en liten sväng innan vi börjar springa och då har jag honom i halsbandet men precis innan vi börjar springa så byter jag från halsband till sele, och då rycker jag lite lätt i kopplet så att han känner att han är i sele och inte i koppel längre. 

När vi väl börjar springa så säger jag "spring" till honom och då vet han vad som gäller. Men man får ha tålamod för precis som allt man ska lära en hund så tar det lite tid innan han förstår själva kommandot "spring". Det är viktigt att tänka på vilket underlag man springer på det bästa är att man springer i ett motionsspår för där är det grus som är bra att springa på både för dig själv och för hunden. Det du absolut inte ska göra är att springa på asfalt. Sen är det viktigt att du håller koll på eventuella möten och om det skulle komma någon och springa om dig så att din hund inte flyger på någon annan. Så håll gärna hunden intill kanten bredvid dig så är det förhoppningsvis ingen fara. Vid hund möte är det ännu viktigare att ha koll på sin hund och kanske till och med saktar ner tempot när man springer, för jag känner andra och detta gäller även min egen hund att dom får in jaktinstinkten när man springer och vill gärna flyga på den där andra hunden som om det var den man jagade. Men det går självklart att lära hunden detta också att den ska låta bli andra hundar och min egen hund har blivit mycket bättre på detta så det gäller att vara lugn och ha tålamod. Det värsta du kan göra i dessa tillfällen är att bli uppstressad om du är lugn så blir din hund det med. 

Glöm inte att ta med godis! Varje gång din hund är duktig så berömmer du honom/henne! Lycka till! 

(Detta är vad jag gör och mina erfarenheter det är inte säkert att det blir så här för dig men det kan vara till hjälp om man inte vet vart man ska börja)

💜/Gibson&Brewitz
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments