En tid tillbaka

Hon tycktes inte förstå;
-I en annan. Förtydligade jag.
Hjärtat svarade mig frågande;
- Varför?
- En önskan. Svarade jag kort.
Hjärtat brast i skratt, ut kom;
- Du är inte klok! Sedan gick hon sin väg.

I det ögonblicket kände jag mig uppretad och beslöt mig för att hitta en annan väg. Jag fann den närmaste till min vän Hjärnan. Vi tänker ju lika. Hon tycktes även utan mellanled förstå;
- Ska bli, svarade hon hastigt.
Vilken befrielse
.

En kort tid efter kom Hjärtat tillbaka;
- Känner du?
- Känner vad? svarade jag.
- Känner du inget?

Jag kände ingenting.
Sanningen är att; Faller du så känner du. Faller du inte, ja, då känner du inte.
Det är så hjärtat fungerar.

I podden "Filosofiska rummet
" så nämner de filosofen Sokrates som menar att, när människan blir kär så handlar det om att den vill ändra sin tillvaro, att du liksom blir kär i ett tomrum som du vill fylla. Jag har konstaterat att det var precis där jag befann mig. Eller ja, sanningen är ju att jag mer eller mindre faktiskt befinner mig där just nu. Då jag jag ständigt längtar och önskar efter något mer i min tillvaro. Men en förälskelse är ju inte direkt något en kan tvinga fram eller påskynda, trots med en öppen inställning och vilja. För att; vad du känner är något bara Hjärtat förnimmer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hello lovers!
Har glömt att nämna min näspiercing, but here it is lite sådär på avstånd.
Hoppas ni har haft en underbar jul och firat med mycket kärlek. Jag själv valde att stanna kvar här i Oslo för lite omväxlings skull. Förra året firades julen i Kenya, vilket var så himla mysigt då många var samlade. Redan då bestämnde jag mig för att fira julen 2017 på samma sätt i Kenya eller inte alls. Tanken slog mig nyligen att jag även kunde volontärarbeta på julafton, men fick migrän vilket höll mig kvar i lägisen. Lagade mig istället lite extra god mat som gjorde mig lycklig.

Annars har veckan varit bra. Klämde dock min bröstvårta då jag lyfte över en orderplock. Föreställ er en 2m lång tung och tjock bräda. Den hamnade liksom mellan vagnen som jag skulle placera varan på och mitt bröst. Bär sällan BH, vilket här gjorde den mer utsatt utan "skyddsutrustning". Men nu är den recovered :)

Pusshej!

Likes

Comments

EXTRA GODA

5dl - Havregryn
25st - Dadlar
4-6msk - Cocosfett
4-6msk - Kaffe
2-4msk -Vatten
1 nypa - Salt

Mixa allt i en hushållsmaskin med knivar, forma och rulla. KLART!

Jag är litteraly beroende av rostade solroskärnor och mandlar. Därför såg jag till att hacka dem för att använda det till mina dadelbollar. Ett annat alternativ är att hacka nötter of your favourite eller bara ta cocosflingor. Ett annat tips är att tilsätta kaffe eller vatten om smeten är för torr. Hope you'll like it!
Pusshej!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Klicka på kappan för att komma till produkten

Hej godingar!
Här kan ni se min rosa kappa jag har nämnt minst tusen gånger. Vet inte riktigt om den är så användbar nu när marken börjar täckas med vita iskristaller. Men än så länge är det inte minusgrader på dagarna vilket gör att jag använder den så ofta jag kan hehe. Vad tycker ni om outfiten btw? Byxdessen är från Monki och väskan från Ginatricot. #nouwoutfit

Likes

Comments

Bilder från förra veckans mysiga place jag och 1 av mina roomie gick förbi

Godmorgon Söndag!
Du är ju inte så omtyckt har jag hört. Du liksom sveper in ångest i stora lass, måndagsångest tror jag det heter. Men ack nej, så känner jag ej. Jag har sett fram emot dig. Men gud vilket rim det blev. Men ja, idag ska jag på dejt, så jävla kul! Därför blir ju dagen inte så fylld av ångest. Ska bli spännande att se hur korrekt och riktigt våra budskap når fram till varandra, det vill säga om kommunikationen leder till förstånd. Har ju lite svårt för norskan haha. Återstår att se.

Hej så länge!

Likes

Comments

SENASTE FRÅN MOBILEN

Hello darlings!
Nu har det snart gått två hela veckor sedan jag flyttade in här. Dagarna går så fort. Har mestadels jobbat och kämpat med att fixa allt krux som uppstått. Min mobil har till exempel helt börjat lagga, bilder har inte kunnat öppnas, mobildatan har inte fungerat och skärmen har bara stelnat till och dött. Därav lämnade jag in den förra veckan där de fick starta om den. Utöver detta mår jag helt fantastiskt bra. Dagarna blir dock korta då jag vaknar 06. Pendlar ca 1h till jobbet och kommer då hem (hungrig) lite efter 17. Så mina planer på att träna har dessvärre inte gått så bra. Tanken är att jag nu i veckan ska hitta ett fotbolslag att träna med för att komma igång. Detta skall ske.

Under helgen tog F och jag oss in till IKEA med en IKEA-buss de har här. Jättesmidigt. Vi införskaffade oss lite behövliga och nästintill nödvändiga redskaper. Hann även shoppa och fick bland annat med mig hem en kappa-rosa såklart och en vit skjorta. Imorgon funderar jag på att åka in till till Skatteetaten om jag får sluta tidigt från jobbet, annars är dagen den andra lik, bortsett från ons, lör och möjligtvist sönddag.

Pusshej!

Likes

Comments

Innan flytten till Oslo hade jag ett jobb. Men hade även en plan B att söka annat om jag inte skulle nappa. Så igår hade jag en intervju hos en rekryterare klockan 10. Försov mig och blev 15 min sen. Men han tyckte om mig ändå :)) Hade min andra intervju senare vid 13, och 3 timmar senare fick jag ett samtal om att jag fick jobbet! Idag gick jag på ännu en intervju som en fortsättning av första intervjun, och vet ni vad? Blev även där erbjuden jobbet. HUR GALET(!!!) Universum måste helt enkelt belönat mig just nu.

Idag har jag bortsett från interjvu varit förbi hos Skatteetaten(Skatteverket) för att öppna ett Skattekonto. Annars drar de nämligen av 50% av lönen. Imorgon Ska jag hämta mina arbetskläder för att sedan börja jobba på måndag. Har alltså tackat JA till ett lagerarbete hos Bring. Sedan har jag och F tänkt att gå på marknaden som äger rum i närheten av Majorstuen. Pusshej!

Topp från Bikbok #nouwoutfit

Likes

Comments

SAGENE

Heeej!
Har nu äntligen flyttat in i lägenheten här i Oslo. Resan hit blev inte alls som planerat.

Tanken var ju från hela början att flytta in den 15 i söndags. Men ID-kortet blev "försenat" så jag begav mig iväg den 17 i tisdags. Väl framme i Göteborg kännde jag mig hungrig och sprang därför iväg för att köpa käk innan avresan. När jag kom tillbaka till min plats så såg jag att det var tomt. Mittt bagage hade försvunnit. Mer exakt; 2 resväskor+handbagade+keps+jacka+Pass. Så ALLT var borta-förutom min plånbok i handen. I mitt huvud ekade det; "vad var det jag sa". Hade en magkänsla redan innan jag lämnade allt att det skulle ske. Men 1. Jag var hungrig, 2. väskorna vägde fett mycket, 3. Trodde inte de skulle försvinna. Sprang in till Swebus och frågade kontorsmannen om han hade fått syn på mina rosa reseväskor m.m. Han pekade och sa; "Fråga vakten där"

Jag tog mig till vakten. Förklarade situationen och talade om att jag skulle vidare med bussen till Oslo. "många som ska" klämnde han in. Skämtar inte att jag stod där och diskuterade med honom sammanlagt 1 timme. Men han kunde helt enkelt inte lämna ut. Det gick emot polycyn. "Varför är du så speciell till skillnad mot alla andra?", "Varför ska jag göra ett undantag för just dig?", "Det är du som har gjort ett misstag, du som har gjort fel och inte jag", Han avslutade sedan med en fråga; "Har du lärt dig något av detta nu?". JA, det har jag. Kännde mig både arg och besviken på mig själv. Dum också. Oerhört dum.

Mitt bagade hamnade hos hittegods då jag lämnade det obevakat. Alla samtal till ett försök att få tillbaka allt för att resa var förgäves. Bussen hade åkt. Fick stanna en natt i Göteborg. Hade tur att ha A att stanna hos över natten. Nästa dag hade jag min nya biljett färdigbokad. Hämtade även ut mina bagage hos hittegods och begav mig iväg. Tungt hela vägen, men det gick bra!

Likes

Comments

Godmorgon sötnosar! Bjuder på en frullebild från i somras.

Har en glad nyhet, mitt ID kort har äntligen kommit så idag blir det fullt ös. Tog mig in till stan direkt efter frukosten och har nu mitt identitetskort. Nu väntas grovstädning i mitt rum och packning samt köp av biljetter. ÄNTLIGEN!

Likes

Comments

Hej folket!
Här får ni en liten närmare titt på spetstoppen jag nämnde i veckan(?). Dessvärre insåg jag att den va trasig efter att lappen drogs bort. Så nu gäller ju inte bytesrätten vilket suger. Måste ju sy den förhand vilket jag aldrig vill hitta tid till att göra.

Lördag idag vilket skulle vara min "packningsdag". Det har det inte varit. Utan tog mig in till stan för att kolla herrarnas sista match med S. Hann förbi marknaden lite snabbt också. Men JA. Som sagt skulle jag ha packat idag, haft reseväskorna klara imorgon och begett mig iväg. MEN har inte fått mitt ID-kort(!!!) som jag MÅSTE ha med. Posten har varit lite sen här i området-hög arbetsbelastning kanske. Men förhoppningsvis får jag hämta ut den på måndag och äntligen åka iväg på tisdagsmorgon. Pusshej! #outfit

Likes

Comments

Title