Header

 1. Gjorde du något som du aldrig gjort tidigare?
  Var på blinddejt, klättrade vid vattentornet, besökte Zipadventure park och började träna crossfit.
 2. Höll du några av dina nyårslöften?
  Tror inte jag hade några nyårslöften.
 3. Fick någon du känner barn?
  Ja, några kollegor fick.
 4. Dog någon som stod dig nära?
  Nej, som tur var.
 5. Vilka länder besökte du?
  Grekland och Sverige.
 6. Saknade du något som du vill ha år 2018?
  Inte egentligen.
 7. Vilket datum kommer du alltid minnas?
  30.3.2017
 8. Vad var det bästa som hände under året?
  Svårt att säga, 2017 var ett ganska bra år. Men kanske greklandsresan.
 9. Vilket var ditt största misstag?
  Jag vet inte, kommer inte på nåt nujust.
 10. Vilket var ditt bästa köp?
  Resan och medlemsskap på boxen.
 11. Vad spenderade du mest pengar på?
  Träningskläder, definitivt.
 12. Vad gjorde dig riktigt glad?
  Crossfit.
 13. Var du sjuk eller skadad?
  Ja, förkylningar och sjukskrivning efter öronoperationen.
 14. Vilka låtar kommer du alltid minnas från detta år?
  Ingen särskild tror jag. Vi lyssnade en hel del på Babblarna på jobbet.
 15. Mådde du bättre eller sämre under detta år?
  Bättre än 2016 åtminstone.
 16. Finns det något du önskar du satt mer tid på?
  Mina vänner kanske.
 17. Finns det något du önskar du satt mindre tid på?
  Netflix.
 18. Blev du kär?
  Nej.
 19. Vilket program var det bästa på tv?
  Såg inte på tv detta år.
 20. Hatade du någon du inte hatade förut?
  Nej.
 21. Vilken var den bästa bok du läste?
  3:e boken av The Maze-runner serien.
 22. Önskade du dig något som du inte fick?
  Nja, inte riktigt. Önskade mig nog inget heller säkert.
 23. Vilken var årets bästa film?
  Ingen aning.
 24. Vad gjorde du på din födelsedag?
  Var ledig från jobbet, städade lägenheten och packade resväskorna.
 25. Vilka var de bästa människorna du träffade?
  Sandra. Och alla vänner och familjen förstås.
 26. Vad fick dig att må bra?
  Mina vänner och familjen.
 27. Vem saknade du?
  Mina gulsippor.
 28. Vilken var din bästa månad?
  Augusti.
 29. Finns det något du kunde gjort annorlunda?
  Ja, säkert en hel del.
 30. Hur kommer 2018 att skilja sig från 2017?
  Förhoppeligen med mer och bättre träning. Att börja jobba nätter som jag inte har gjort tidigare. Det är kanske det jag kommer på nu som bäst.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Återigen har vi inlett ett nytt år. Med allt vad det då innebär. 2017 var faktiskt ett helt bra år för mig. Bättre än dom senaste åren om jag får säga det så.

Våren 2017 började kanske lite kämpigt. Sökte jobb bort från nuvarande arbetsplats med inget resultat. Blev opererad i örat och sjukskriven i 3 veckor. Träningen var aktiv med 2 olika träningsprogram från Isabelle Nygårds. Sommaren 2017 kanske inte bjöd på bästa vädret men då jag hade min semester så tycker jag att det var ändå helt okej. Jag prövade på massa nya saker jag inte trodde jag skulle göra så nya erfarenheter fick minnsann detta år. Jag klättrade förs första gången med Camilla och klättrade högre än vad jag trodde jag vågade.

Hösten inledde med ett avdelningsbyte till en skiftesavdelning. Känslorna inför det var blandade. Jag skulle börja jobba med människor jag aldrig jobbat med tidigare (förutom Jenny) och visste inte riktigt hur jag kände inför det. Att jobba på en skiftesavdelning över huvudtaget fanns ju inte i bilden för mig. Men, det gick helt bra. Vi klickade som team faktiskt förvånansvärt fort och jag är tacksam för det team vi har idag. Genom skiftesavdelningen fick jag lära känna en ny vän; Sandra. Sandra är lite som mitt glädjepiller på jobbet. Hon gör jobbet roligare och om jag vet hon är på jobb så vet jag det blir en bra dag. Hon är en fantastisk vän hondär Sandra.

Jag åkte även med min bästa vän Camilla till Grekland på en välbehövd solsemester. Vi hade det minnsann underbart med 25-35 grader sol nästan varje dag. Vi åt god mat, solade på stränder, simmade i grottor och mycket mer.

Vinter 2017 tränade jag mer än nånsin och blev kär i Crossfit. Längtar tills jag slipper till boxen och faktiskt njuter av att träna. Än så länge har jag hållits skadefri och hoppas sannerligen jag inte skadar mig under träning. Julen spenderades med familjen + farmor med mycket avslappnande och vila. Nyåret spenderades med Sarianne hos henne med lite dricka, ostbricka och mycket skratt. Vid midnatt gick vi ner till fängelset för att kolla på raketerna. Ett fint sätt att avsluta 2017.

Så, 2018 är det nu alltså. Julledigheten är över och imorgon återgår jag till jobbet. Det känns bra, skönt faktiskt att återvända. Det är roligt att säga att jag fick tillbaka arbetsglädjen och arbetsron. Hoppas jag får trivas på min arbetsplats för en tid framöver. Jag hoppas även att jag hålls frisk från sjukdomar och operationer detta år. Hoppas att träningen går rätt och att jag utvecklas mer.

Några nyårslöften har jag inte, det brukar jag inte ha heller men lite tankar kring året har man ju såklart. Tillsammans med Camilla en kväll så gjorde vi upp en lista över hur vi vill att 2018 skall vara. Här får ni några av dem punkter jag önskar för detta år.

2018 bucketlist

 • Träna aktivt, lära mig mer och utvecklas mer
 • Marklyfta 100kg (förhoppningsvis komma upp till 115kg)
 • Lära mig göra Double-Unders
 • Lära mig göra pullups
 • Lära mig göra Toes to bars
 • Lära mig att lyssna på min kropp
 • Få hållas frisk och skadefri!
 • Få trivas på mitt jobb
 • Träffa vänner mer än förut
 • Besöka olika loppisar mer
 • Hålla upp kontakten med vänner jag inte träffar lika ofta
 • Besöka olika caféer mera
 • Ta vara på livet och på mig själv

Likes

Comments

Vi är i mitten av november och ingen snö så långt ögat kan nå. I och för sig har dom visat snö för imorgon på väderprognosen men det återstår att se. Det är så mörkt just nu att lite snö skulle absolut inte skada. Jobbet rullar på och jag har börjat med tidiga morgnar. Lite tröttsamt (och det är bara tisdag idag..) att stiga upp 04.45 men det känns bättre när man vet det bara gäller för 1 vecka. Förhoppningsvis. Träningen rullar också på, en del nya rekord har nåtts och nya övningar har jag fått lära mig. Jag verkligen gillar platsen, så nöjd med beslutet av att stanna kvar och bli medlem. Nu på söndag skall jag gå en tyngdlyftningskurs för att lära mig teknikerna bättre och få öva på övningarna tillsammans med coacherna, ser verkligen framemot det! Förkylningen är nästan så gott som borta nu och hoppas verkligen jag inte blir sjuk igen på ett tag. Försöker att äta massvis med vitaminer, ha varma kläder, tvättar händerna konstant och ta hand om mig på alla sätt så jag hålls frisk nu. Annars, är livet helt bra just nu. Jag trivs med det i detta läge.

Likes

Comments

Oktobermånaden är så gott som slut och den har gått med rekordfart. På jobbet har vi hunnit besöka skogen, haft picknick i skogen, pysslat mycket om brandbilar, om ens familj och om halloween. Vi har haft maskerad och spökjakt och hunnit med mycket mer. Vi fick den första snön som varade i några dagar för att sedan se den smälta bort.
Jag har hunnit dra på mig en förkylning som jag hoppas försvinner snart. Veckans träningsschema ser så himla roligt ut och skulle gärna vilja delta i så många pass som möjligt men får se hur hårt och länge min förkylning sitter i. Min gratismånad går ut imorgon och jag har hunnit bli officiellt medlem vid boxen redan. Under min gratismånad på boxen har jag hunnit lära mig otroligt mycket och utvecklas ännu mer. Jag har klarat av övningar jag förut bara kunde drömma om. Mina coachar stöttar mig så bra dom kan och ger positiv feedback och råd som gör mig bara mer motiverad. Att ha någon som peppar en och berättar hur bra det går för en betyder så mycket när man tidigare bara varit på gym och tränat för sig själv. Det känns riktigt bra att vara medlem på boxen, känns som om jag hör hemma där. Många hälsar på en och pushar på en och stämningen är allmänt alltid trevligt när man stiger in genom dörren.

Novembermånaden ser jag framemot faktiskt, fastän det blir kallare och ännu mörkare om det är så möjligt. Men jag hoppas att snön återvänder snart och det blir lite ljusare. Jag längtar tills jag kan träna igen efter min förkylning och väntar på allt som händer i november. Bland annat skall jag sitta barnvakt till en härlig liten tjej som förut varit mitt dagisbarn. Vi skall ha filmmys hos Jennys tillsammans med blåsipporna. Vi skall även ha julfest med boxens medlemmar i slutet av november. Nu hoppas jag verkligen att jag hålls frisk efter min förkylning för jag vill verkligen göra allt detta och mera. Vi håller tummarna för att november får bli en bra, glädjefylld och frisk månad.

Likes

Comments

De senaste två veckorna har jag gått en grundkurs i CrossFit. Jag testade på en öppen träning några veckor före resan och föll störtkär i träningen. Jag har tidigare varit intresserad av att pröva men har aldrig vågat testa på det eftersom alla andra var "färdigt" vältränade och lyfte starka vikter som om de var ballonger.
Men nån vecka före resan så anmälde jag mig till nybörjarkursen. För att jag själv ville det. Och det har gått förvånansvärt bra faktiskt. Våra coacher är trevliga och noggranna med tekniken och hjälper en tills man känner sig säker. Träningspassen har innehållit mycket om teknik och mycket övande och några minuters träning i slutet av passet. Men det har varit bra att gå igenom allting och man hann bli tillräckligt svettig fastän själva träningen bara vara 8-12 minuter.
Idag var sista kursdagen och från och med nu har jag påbörjat min gratismånad på boxen. Har anmält mig till 2 träningspass nästa vecka redan men väntar på schemat som kommer imorgon så man vet vad för slags pass man anmäler sig till. Jag kanske bokar in mig till några pass till, får se hur det känns. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om jag blir medlem sedan efter min gratismånad. Det är dyrt, men det känns så bra med coacher som är på plats och kollar ens teknik och som hjälper en då det behövs. Vid ett vanligt gym får man oftast betala mycket mer för en personal trainer för några ynka veckor bara. Men jag tror jag skall se hur gratismånaden känns och så bestämmer jag mig sedan hur jag gör. Nu ser jag bara framemot att få träna något som jag velat så länge och som jag trivs med.

Likes

Comments

Beskriv din höst med 3 ord:

Mysigt, mörkt och nytt

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa är när man får ta fram varmare klädesplagg och åtminstone jag lugnar ner mig under höst/vinter årstiden. Det sämsta är absolut kölden. Vinterkölden tänker jag mest på. Då får min bil ofta problem.

Hur höstmyser du?

I soffan framför serier/filmer med lite mysbelysning på.

Hur ser din höstoutfit ut?

Antagligen jeans och en stickatröja. Kanske någon halsduk virrad runt halsen.

Vad har du på din To-Do list just nu?

Att städa egentligen. Har småstädat lite nusomdå efter resan men en ordentlig storstädning borde jag ta tag i.

Bästa musiken för regniga dagar?

Akustiska låtar.

Vad är den höstigaste maträtten?

Kantarellsoppa. Soppa överlag är nog de mest höstiga maträtterna jag kommer på.

Vad kommer du dricka i höst?

Te, har jag på känn. Och varm choklad.

Var hänger du helst under helgen?

Hemma eller med någon/några kompisar någonstans.

Vad kommer vara din största utmaning i höst?

Att bli bekväm med våra nya arbetstider. Att helger, tidiga morgnar, nätter och sena kvällar kommer oftare nu.

Har du någon inplanerad resan i närmaste framtiden?

Nej, jag kom ju just hem från Grekland.

Hur förbereder du dig för vintern?

Förbereder mig nog inte på något sätt. Men inhandlar säkert en hel del nya varma plagg och kanske något par skor däremellan.

Likes

Comments

September månaden har hunnit börja och jag har hunnit vara på min solsemester. Vi hade det verkligen bra där! Resan dit gick smärtfritt, vi var väl så exalterade båda två så vi hann inte riktigt uppfatta det som jobbigt. Vi njöt minnsann till tusen! På lördag kväll gick vi bara och handlade vatten och sedan och sova nästan direkt. Söndagen spenderades på Town Beachen nästan hela dagen. Bara vila efter lördagens resa. På kvällen åt vi middag ute och gick runt lite i gränderna för att se vad alla butiker hade att erbjuda. På måndag åkte vi med båt till Paxos&Antipaxos och simmade i turkosklara vatten. Grottor hann vi utforska och en liten stad några timmar före båten åkte tillbaka till Parga. Det var så otroligt vackert och svårt att fatta att klart turkos havsvatten fanns förrän man såg det med egna ögon.

På tisdag låg vi på stranden från kl. 10-19.00. Vi blev bruna den dagen åtminstone. Efteråt åt vi middag på stan och gick runt i gränderna igen. På Onsdag åkte vi med ett litet tåg upp till Ali Paschas borg som var på 400m höjd. Berättelsen om borgen var fascinerad och en rejäl utsikt över ön och staden fick man. Det tog hela förmiddagen och resten av dagen var vi på hotellet vid poolen och solade. På kvällen gick vi runt igen för att shoppa lite mera.

På torsdag tog vi en mindre båt och åkte till en annan strand, Valtos beach. Den var fin den också men sanden var inte lika lyxig som vid Town Beach. Det blåste mycket mer där också men ibland var det väldigt skönt när det var så varmt. Vi prövade på en vattensport (kommer inte ihåg vad den heter) där vi satt på en gummibåt och drogs efter en båt i hög hastigt. Roligt och blött var det! Efteråt på kvällen gick vi på stan igen.

Fredagen spenderades på Town Beach igen. I princip hela dagen. Vi åt lunch där nära och bara slöade på stranden. Simmade lite i havet och sånt där man gör på semester. Lördagen spenderades vid hotellet och vid poolen. Vi åt lunch ute och började sedan packa våra väskor för vårt flyg åkte kl. 21.45 den kvällen. Vi njöt av den lilla tiden vi hade kvar och shoppade loss det sista man kunde. Hemresan gick relativt smärtfritt men natten på flygfältet tog ju tid. Vi kom dit 01.00 och vår buss hem gick först 08.20. Men, vi åt mat vid Burger King, såg på lite serier och försökte sova så gott vi kunde. Natten gick ändå konstigt nog snabbt och slapp iväg på bussen hemåt äntligen runt 08.00. Där somnade vi båda nästan direkt. Jag sov lite sämre och sov bara korta stunder. Man var trött minsann när man kom hem.

Arbetsveckan gick helt okej. Segt på måndag morgon var det då man skulle stiga upp 04.30 direkt efter hemresan. Men det har gått relativt smärtfritt. Det har varit skönt att sluta tidigt så det har varit positivt. Det känns så konstigt att vara hemma igen. Det känns också som att det är längre sedan vi var i Parga men det är ju bara en vecka sedan vi flög hem. Jag har inte tidigare varit direkt intresserad av att resa men efter Greklandsresan kan jag nog tänka mig att åka på en semester igen. Kanske redan i vår eller nästa sommar. Vem vet?

Likes

Comments

Augustimånaden har hunnit börja och jag har återvänt till jobbet. Det är min 4:e vecka på jobbet och trivs hittills. Har börjat på ny avdelning igen, Blåsippan. Skiftesavdelning, vilket betyder att vi som är anställda på Blåsippan och en annan avdelning gör alla kvällar, helger och tidiga morgnar. Det kommer rätt ofta nu, mer än vad vi är vana med men hittills går det okej. Är inne på min 2:a kvällsvecka nu, egentligen skulle jag ha först i mitten av augusti men jag är i Grekland då så jag bytte kvällsvecka och det har gått relativt smärtfritt hittills. Ikväll jobbar jag rätt länge så det är lite segt men imorgon är det en tidig kväll jag får sluta. Jag tror att ju mer man kommer in i det så blir det mer bekvämt, nujust är allting så nytt och spännande så man ser inte det positiva i att jobba på skiftesavdelning men hoppeligen ändrar det. Vårt team verkar bra, vi skrattar en hel del och kommer överens hittills. Är positivt överraskad över det men så glad för att allt har gått bra hittills.

Jag har hunnit besöka mamma och pappa en gång till sen senaste gång och det var riktigt välbehövligt. Vi tog det lugnt, shoppade lite och åt lunch ute (vilket vi aldrig gör!). Det var riktigt skönt att vara hemma och koppla av lite. Träningen har fått full fart och har höjt nivån sedan semesterträningen. Förra helgen var jag på en öppen träning på CrossFit och verkligen älskade stället, mänskorna och passet! Anmälde mig inför höstens On-Ramp kurs och ser framemot att börja utöva CrossFit. Före det så tränar jag på gymmet så ofta jag kan och vill för att hinna förbereda mig mentalt och fysiskt inför kursen.

Men före allt drar igång så sticker jag till Grekland i mitten av augusti. Och vi ser verkligen framemot det! Har lyxen att få åka med min bästa vän dit bara för att ta en välförtjänt lugn semester. Det mesta är inhandlat och förberett men några små detaljer tar jag nästa vecka eller veckan därpå. Det ska verkligen bli roligt (förhoppningsvis) och skall bli så skönt att kunna koppla av. Tror det är lättare att totalt koppla av när man faktiskt är bort någonstans och inte behöver tänka på alla måsten eller på jobbet vilket man enkelt gör när man bara är hemma i lägenheten.

Det var mina nyheter för denna gång, kanske vi hörs nästa månad. Borde verkligen skärpa till mig med bloggen. Inte för att jag har många följare men även för mig själv för att kunna se tillbaka och läs om hur mitt liv såg ut tidigare. Nu ska jag äta lite mat och börja ställa mig för arbetsdagen.

Likes

Comments

Hejsan! Här står det tomt minnsann, ingen uppdatering sedan maj.. Nå, mycket har hänt sedan dess, eller egentligen inte kanske men det känns så. Junimånaden var hektiskt och mycket på jobbet men nu är det sommarlov från verksamheten och folk har börjat gå på semester, även jag. Det är fruktansvärt skönt med semester kan jag säga er! Äntligen en paus från jobbet, från allt. Vekligen skönt och inte en dag för tidigt!
Sedan senaste inlägget har jag hunnit pröva på klättring tillsammans med Camilla, äntligen! En sån härlig känsla att få prova på det när man har dömt om det så länge. Och jag vågade till och med klättra upp till lite över halva väggen, det är inte illa. På torget hade dom europeiskt mattorg en helg och dit var jag på besök. Så intressant och roligt med massa människor från runtom i världen och alla maträtter såg så goda ut! Jag köpte 2 par harembyxor, åt churros med nutella och även provsmaka souvlaki inför Greklandsresan i höst, så gott! Jag har även hunnit käka glass några gånger, jag som egentligen inte tycker om glass har nu på nåt konstigt sätt börjat fatta tycke för det. Min bror har hunnit vara hem på besök från Stockholm och vi var hela familjen till villan och grillade, rodde med båten och bara pratade. Midsommaren spenderades med fina Nina med grillning, solande och prat. Så mysigt och så skönt att bara ta det lugnt med dricka och en fin vän. Jag har hunnit njuta av tårtor och bakelser lite väl ofta men även fått igång "semesterträningen". Jag valde att ta semester från allt egentligen men några små övningar och några få gympass i veckan kör jag nog med. Och förstås håller lite lite koll på kosten. Fast nu när jag har semester är jag inte lika noggrann dock. och i torsdags var jag, mamma och pappa över till Umeå på en dagskryssning. Det var så roligt att få besöka staden igen! Är nog smått besviken över att jag inte slapp in till universitetet men sånt är livet. Vi shoppade, kaffade och åt mat i soliga Umeå, det är ungefär det man hinner på den tiden man är där men roligt hade vi!

Nu skall jag njuta lite mer av semestern. Har inga planer men alltid händer det ju något.

Likes

Comments

Majmånaden är nästan slut. Och det har hunnit komma snö, regn och slask tills solen hittade hit. Inga shockvarma dagar har vi haft ännu men dom är kanske på kommande. Tålamodet på jobbet börjar ta slut och barnen börjar inse att tanterna är i behov av semester vilket resulterar i massor av trots och skrik. Men det är helt okej med tanke på att dom är småbarn. Vi har hunnit med en hel del pyssel, utevistelse, lite skogsliv, promenader och en och annan fredagsmys med film med barnen. En riktigt rolig dagismånad.

Själv har man det kanske lite stressigt och oroligt men det ordnar nog sig så småningom, det måste det göra. Känner att man har återhämtat sig helt bra och väntar på återkontrollen som är om en par veckor. Träningen har kommit igång igen och det är jag glad över. Det tråkiga är att magen har tagit stryk av all oro, stress och nervositet så för tillfället äter jag medicin för halsbränna. Men det börjar också hoppeligen försvinna snart. Mår lite bättre, känner av lite magont varje dag men blir bättre hela tiden. Synd att det alltid skall vara något som drar ner en men sånt är livet.

Försöker planera sommaren och hösten men det mesta är oklart ännu. Längtar efter att få åka på nån slags semester, börja på med en ny hobby eller vad som helst. Denna sommar vill jag gärna vara aktiv, träffa sköna vänner och bara ta vara på semestern. Nej, ta vara på mig själv. Har inte någon lång semester men det har jag inget behov av heller, sålänge jag får en liten paus från jobbet och rusandet så är jag nöjd.

Likes

Comments