Header

Stilla veckan har börjat och påskledigheten har börjat för många. För mig spelar det inte så stor roll då jag är hemma hela tiden men ialla fall. Påsken spelar väl ingen större roll i mitt liv längre eftersom jag inte längre är aktiv i kyrkan och deltar inte i påskkonferenser eller liknande längre men har ändå tagit det lite lugnare denna vecka.
I Onsdags var jag en sväng till jobbet på kaffe eftersom vår kära köksa gick i pension. Så härligt att se alla igen och säga adjö till henne personligen. Blev verkligen rörd av alla fina ord som sades och alla fina gåvor hon fick. Hon har varit så länge i jobb i vår kommun och fick faktiskt en fantastisk avslutning.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Städar nästan varje dag och tvättar undan all tvätt som jag har. Något klädrensande har jag inte börjat med ännu men tänkte ta tag i det så småningom. Jag har ju trots allt inte bråttomt med det på det viset så jag tar ingen stor stress över det. Har sovit ganska dåligt på senaste tiden så hoppas verkligen jag får tillbaka min nattsömn. De som inte känner mig så jag sover alltid, varje natt bra. 8-9 timmar är jag i djupsömn så för att bara få 5-6 timmar av sömn nu är lite konstigt för mig. Men jag tror det har med att jag inte vågar sova på min göra sida ännu. Jag sover alltid på min högra sida. Men hoppeligen kan jag börjar göra det från och med tisdag då dom tar bort antibiotikaslvan ur örat mitt. Så, nog blir det väl bra nog!

Önskar er alla en fridfull påskhelg!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Helgen har spenderats med fina vänner efter en lång paus mellan träffarna. Vissa hann jag inte se redan en lång tid före operationen ens så det har varit en riktigt rolig helg. Lite mycket program nog dock, har varit på så offentliga platser som kanske inte varit optimalt för att mitt öra ska vila om man säger så. Inga vilda nätter eller uteliv men ändå, märker av det i mitt öra att det kanske borde få vila i tysthet mer.
Men, kaffe, lite shopping och sitta vid lobbybar med Wilhelmiina var programmet i fredags. En välbehövlig träff var det. Vi planerade också in en Umeåresa efter min sjukskrivning så ser framemot det!

Lördag bestod av några loppisbesök, hesburgermat och kaffe med Camilla. Också välbehövligt eftersom vi inte hann träffas mycket före operationen. Camilla hade provat på klättring och ville nu jag skulle komma med och testa på det också, så det har vi inplanerat så småningom. Bara örat läker bra och jag får tillstånd från läkaren. Planerade också in nånting till hösten som vi kanske skulle göra men det ids jag inte ännu berätta om eftersom vi inte ännu vet om det blir av. Men, roligt hade vi ialla fall!

Efter träffen med Camilla så kom Nina över till mitt på te, godis och chokladägg. Hon hade även med sig sin fina hund Cesar som är så gullig! Stor hund men en väldigt gullig och smart hund. Vi pratade en hel del och sen slutade det med filmkväll hos henne. Ack, så trevligt! Såna här träffas är bra för själen!

Idag, söndag, har jag gjort absolut ingenting! Plockat undan lite tvätt, kokat knackkorvsoppa och hämtade mat från Smith's burgers... Ja, denhär helgen har jag nog varit så onyttig som man bara kan vara! Det syns redan i ansiktet att jag är uppsvälld av all fet mat.. Får nästan dåligt samvete när jag ser mig i spegeln.. Men, imorgon är det nya tag igen! Det blir såhär nu tyvärr när jag inte kan träna.. Äter men rör inte på mig. Men, läkaren sa att jag kan börja träna om 2 veckor så det ska bli roligt! Får bara försöka äta ännu mer nyttigt nu när jag återhämtar mig. Lättare sagt än gjort när det gäller mig, hehe! Nä, men påriktigt, jag skall skärpa mig! Ibland går det såhär; ibland går det bättre och ibland går det sämre och i helgen var det väl lite sämre. Men en mycket bra helg har jag haft!

Likes

Comments

Förra torsdagen, 30.3:e så hade jag min operation. Lappning av trumhinnan, hålet som jag har haft sedan maj. Skönt, att äntligen få det fixat. Men operationen gjordes med enbart lokalbedövning och fastän det gick rätt så bra så hade jag nog valt narkosen istället. Men, det blev såhär denna gång. Igår var jag på efterkontroll och läkaren tyckte allt såg bra ut. Stygnen togs bort och tamponen likaså, istället satte dom in en antibiotikasalva som skall sugas bort om 1 1/2 vecka. Hoppeligen har lappningen gått bra till. Som det ser ut nu så får jag börja träna om 2 veckor. Men tror jag kommer att vila lite längre nog och börja lite smått men sedan från maj så kör vi igång med programmet. Ser så framemot det! Längtar verkligen tills att få träna igen.

Fredag idag och jag har faktiskt lite fredagsfeelis fastän jag är hemma och sjukskriven.. Men, har planerat in lite roligheter idag. Eftersom jag inte får anstränga mig så mycket så blir det bara lite småa grejer men ändå rätt kul. Först, skall jag tvätta kläder, det är kanske inte roligt men väldigt välbehövligt. Har njutit av en god frukost (brukar aldrig äta frukost i lägenheten annars...) och senare har jag planerat att besöka loppis ifall jag orkar. Sådär, lite planer men inte för ansträngande. Hoppas på en bra dag och önskar er alla läsare en riktigt rolig fredag!


Min fabulöst fina frukost.. Men, helt okej för att aldrig äta frukost här hemma! Fettfri drickbar yoghurt, banan och ägg. Sådär halvt hälsosamt till och med, hehe

Likes

Comments

Sedan senaste inlägget har det hänt lite allt möjligt. På jobbet har vi haft många olika möten och vår avdelning har dessutom börjat med kvällsvecka. Vi är också underbemannade så det har varit lite stressigt, men det går. Hittills i alla fall. Från och med imorgon borde vi väl vara full personal förhoppningsvis.
I mitt eget liv har väl inte mycket hänt. Jag har satt in ansökan till Umeå Universitet nu när antagningarna har satt igång. Och jag är så nervös. Vill så gärna slippa in och flytta till en ny stad och få en ny start. Men, med tanke på dom nya reglerna så blir det inte så. Men, jag satte in ansökan ialla fall för man kan ju drömma..

Träningen går bra. Fått öka en hel del i vikt och öka repsen ett antal. Lördagens pass är börjar dock bli väldigt enformigt och tråkigt men nästa vecka är sista veckan. Dessutom så opereras jag på torsdag och då innebär det en paus från träningen i minst 3 veckor. Hoppas läkningen går bra och jag kan börja träna ganska snabbt efter igen. Påtal om träningen så har jag idag pratat med min coach. Wow, känns så fancy när jag säger coach. Men hon är ju min coach så whatever. Hon pratade om att jag gjort så stora framsteg inom träningen att hon gärna vill förlänga vårt samarbete och det är jag tacksam för. Har fått en helt ny syn på träning sedan jag inledde samarbetet med henne. Vi bestämde oss för att ta träningen till nästa nivå och dessutom ville hon göra ett kostschema för mig på köpet. Så, riktigt nöjd är jag! Ser verkligen framemot vad hon planerar näst för mig. Därför hoppas jag också att operationen och återhämtningen skall lyckas. Vårterminen ser ut att bli helt bra. Hoppas verkligen den känslan stannar kvar.

Annars så har jag väl hunnit med en hel del annat också. Införskaffat mera träningskläder, träffat vänner på middag och kaffe. Besökte bion och såg Beauty and the Beast spontant. Känns helt okej att få lite ledigt nu. Fast, att vara sjukskriven är inte riktigt detsamma som att vara ledig men ialla fall. Få ta det lite lugnt. Tycker att tempot har varit högt ända sedan julen så skall definitivt bli skönt att kunna relaxa och inte tänka på jobbet för ett par veckor.


Idag fick jag dessutom ett anfall för att möblera om i min lägenhet. Flyttade bara soffan och tvbyrån och stegen men det känns som om jag nyss flyttat in. Ser totalt annorlunda ut här och fick mer rum. Och en nystädat lägenhet är ju aldrig fel.

Likes

Comments

Igårkväll drog jag nytt personlig rekord inom marklyft! Har inte tränat marklyft förrän för 3 veckor sedan och har haft någon att lära mig tekniken och hålla koll på min hållning och igår tog jag rekord! Kändes så jävla bra alltså. Att man faktiskt utmanade sig sig och gav fan inte upp! Den känslan när man lyfte den och såg man kan så mycket mer än man tror.

Nu är det ju så att jag lyfter ju inga stora vikter, jag har ju trots allt just börjat träna. Men mycket är nytt och spännande för mig och de få förändringar som händer är jag stolt över! Andra får då tycka vad dom vill men jag som person har utvecklats så mycket inom gymmet tack vare mitt träningsprogram och jag är så glad och tacksam.

Måste ju såklart dokumentera glädjen när jag kom hem från passet. Ja, och dessutom fick jag en ros från gymmet.

Likes

Comments

Det här med träning. Alltså, vad betyder det egentligen för olika mänskor? Ja, för mig i alla fall så har det betytt att man skall träna varje dag, kunna en massa övningar, vara smal och vältränad och att vara lite högmodig. Det sista vet jag inte varför men har alltid trott och tyckt att dom som tränar är kanske lite väl stora på sig själva och ser ner på andra. Vilket ju inte stämmer på dom flesta men en del kanske är så?

Sedan i mitten av februari kanske så har jag börjat träna aktivt. Tog faktiskt kontakt med en personal trainer som gjorde upp ett träningsschema för mig. Bara för att jag själv vill det, för att jag skall må bra. Och främst för att jag skall ha någonting att göra på dagarna förutom jobb. Det har gått över förväntan hittills faktiskt. Njuter av övningarna och blir så glad när jag märker att jag kan mer än jag tror. Mår bra både psykiskt och fysiskt av träningen och ser framemot mina träningsdagar. Det enda tråkiga är att mitt opererat ben säger lite emot. Sedan jag började träna så har jag känt av det i benet. Mer än förut, men aldrig så att det tar ont. Förutom idag när jag kom hem från ett pass. Idag gjorde faktiskt ont i det. Inte när jag gick men när jag stod och lät det vila. Konstigt. Men märkte också att metallplattan känns mycket tydligare nu än förut. Vet ej om jag bara aldrig har känt på det så nogat eller om det "vandrar" uppåt mot ytan eller vad. Men obehagligt och tråkigt är det. Har faktiskt varit och röntgat det för ca 3 veckor sedan för att kolla om allt är på sin plats men har inte fått svar. Imorgon skall jag försöka ta tag i saken och ringa och fråga var mina resultat är. För om något rörs eller är fel så skulle jag ju väldigt gärna vilja veta det.

Men, annars så är allting helt okej. Jobbet börjar kännas enklare. Kanske för att jag inte tänker på det lika mycket längre sen jag började träna. Kanske för att jag inte orkar bry mig längre. Men hursomhaver så mår jag lite bättre nu. Kanske det bara var en dålig period. Nu är det enda negativa mitt ben och jag är glad över att det bara är 1 sak som tynger mig nu. Kanske det så småningom börjar reda upp sig.


Bilden är tagen efter att jag köpt tröjan i stolek S. Storlek S har jag nog inte haft sedan folkhögskoletiden. En bra tid sen alltså. Så glad över denna lilla förändring!

Likes

Comments

Hur gammal är du?
23

Hur gammal känner du dig?
Ibland som 30. Ibland som 5.

Vart bor du?
Korsholm för tillfället.

Vad har du gjort idag?
Sovmorgon till 11 ungefär, ätit lunch, förberett lunchlådor till nästa vecka, städat mikron, tvättat mina gymkläder och snart skall jag börja ställa mig i ordning för att träffa Nina.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Vinter mest eftersom jag är varmblodig och svettas hinkvis på sommaren. Men hösten är också fin. Och då börjar jobbet/skolan så man får någon slags rutin på dagarna från semestern.

Är du beroende av något?
Chips kan man lätt säga. Kaffe. Och säkert något annat också.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Umeå. Eller någon annanstans än här.

Vad är du på för humör just nu?
Bra. Förväntansfull inför dagen.

Vilket är ditt favoritgodis?
Chips. Tycker inte om godis.

Vilken är din favoritaffär?
I klädväg är det väl H&M som gäller. Eller Kappahl. Cubus är ju också bra. Men allra största favoriten är nog New Yorker. Tyvärr finns den inte i Vasa bara.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Morgon. Men det beror på om jag har roliga planer på kvällen så då trivs jag nog att stanna uppe också.

Har du blivit sydd någon gång?
Ja

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Annika fixade en blinddate till mig. Och Isabelle Nygårds planerade ett träningsprogram till mig. Och mamma och pappa som sponsorerade till en pulsklocka.

Är du blyg?
Mera än vad jag brukar ja. Beror ofta på situationen.

Vad heter du i andranamn?
Louise

Vill du gifta dig?
Yes, please.

Har du något smeknamn?
Bliiiii, brukar Gulsipporna ibland kalla mig. *love*. Och förstås dagisbarnen som inte kan säga R ordentligt.

Likes

Comments

2017 har börjat tungt. Väldigt tungt. Hösten var lite bättre. Arbetsplatsen känns inte längre som en arbetsplats. Det känns som om man är fast på en hönsgård med några alpha hönor och en tupp som hörs mest medan dom andra hönsen jobbar på osynliga. Och jag såklart, är en av dom osynliga. Vårterminen är ett frågetecken, nujust tar jag och många andra en dag i taget. Kämpar oss framåt mot en bättre tid. Förhoppningsvis blir allting enklare och eventuellt en ny start på annan ort på hösten. Det är inte längre kul att jobba. I alla fall inte i vårt hus, inte för mig. Det är synd, att en arbetsplats man jobbat på i några år plötsligt vänds till ett mål man inte vill åka till. Livet är inte förutsägbart, men kanske den lyckas förvåna en nån dag.

Likes

Comments

Och så har vi äntligen bytt år. Väldigt behövligt om jag får säga det så. Egentligen är det inget speciellt med att ett nytt år börjar men den här gången betyder det en del för mig. Ett nytt år där inget ännu har hänt. Där jag inte har några dåliga minnen ännu. Där jag inte blivit dåligt behandlat ännu. Ett nytt år då hoppet och positivitet ännu är starkare än bitterhet och negativitet.

2016 var fylld med en helmassa dåliga nyheter, negativitet, elakheter och orättvisa. Hoppas verkligen innerligt att 2017 blir annorlunda. Men, för att 2017 ska bli annorlunda och bättre så är det jag själv som måste ändras. jag som måste börja tänka annorlunda. Inte ha för höga förhoppningar och ta dagen som den kommer. Det mesta av det som hände under 2016 var inte mitt fel, men jag lät det påverka mig på ett negativt sätt. Detta år skall jag försöka ta emot motgångar på rätt sätt, om det nu finns ett rätt sätt för det. 2017 skall bli ett bra år. Ett år fylld av äventyr, vänskap, skratt och glädje. Men även motgångar förstås. Livet skall vara en berg- och dalbana men bara sådär passligt. Inte för mycket och inte för lite.

Likes

Comments

Mörkret kryper in och likaså tankar om framtiden. Mörka tankar, konstigt nog. Livet var ju så bra i september. Är omringad av depression nuförtiden. Alla mår dåligt, ingen trivs och alla är sura på något nujust. Så jag också blir sur och nedstämd. Längtar efter något annat. Försöker fokusera på barnen och på mitt jobb men det är svårt. Fruktansvärt svårt om jag får säga det. Som tur har ingen av barnen påverkats av mörkret, dom är lika gla' varje dag. Det är svårt att veta vad man vill. Vilka drömmar man skall följa. Eller om man alls ska följa dem och bara stanna kvar här var man har allting klart. "Risker hör till livet" hör man hela tiden. Men, vad händer om gräset inte är grönare på andra sidan då? Har man lämnat allting för en fantasi? Helt i onödan? Äh, kanske bara bäst att följa med i strömmen. Koppla bort allt tjafsande och bara leva i sin egen bubbla.

Kanske världen blir bättre med tiden. Kanske världen nån dag blir frisk från sin mörkhetsdepression.

Likes

Comments