Header

God morgon på er 😊

Vet ni hur gott det är med nybakt bröd som bara liksom smälter i munnen, ja det är så jag känner just nu efter att ha bakat nu på morgonen....ni tänker ni nog att jag inte är riktigt klok som ställer mig och bakar direkt när jag vaknat, men jag lovar att detta bröd är så himla enkelt att det tar bara 5 min att röra ihop, inte någon jäst som ska stå och jäsa eller några andra väntetider annat än gräddningen då förstås men under den tiden kan man försöka att vakna till istället.

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

Superenkelt frukostbröd utan jäst

Detta superenkla bröd bakar du på ca 45 min och då räknar jag med gräddningen på 40 min

Ca 6,5-7 dl Mjöl

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

4 dl filmjölk  

Du kan ta valfria ingredienser exempelvis: russin, nötter, solrosfrön, lingon/blåbär kan vara gott och du får ett saftigt bröd....ja du kan variera med det mesta faktiskt.

Börja med mjöl och salt samt bikarbonaten och rör ihop detta, tillsätt sedan filmjölken och vad du vill ha i mera....Jag tog russin den här gången för jag har fått för mig att det kan vara lite nyttigt.

Rör ihop allt till en ”klistrig” röra det ska se ut lite som gröt faktiskt. (jag har gjort ett kollage av de bilder jag tog när jag bakade så kan ni se hur smeten ska se ut) 

Ta en brödform och lägg i bakplåtspapper,  häll över smeten i formen och gräddar den i 175 grader i ca 40- 60 minuter

Sen har du ett rykande och superenkelt frukostbröd att överraska nära och kära med nu på morgonen 😄

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments