Hallå vad hände med solen??? Precis som alla andra dagar den här veckan har solen värmt otroligt mycket under dagen. Har varit så svårt att veta hur vi ska klä oss på grund av att det varit så extremt varmt på praktiken. Men strax innan klockan 16.00 (när vi slutar) såg vi ett stort svart moln rulla in, som även drog med sig ett regnoväder och åska. Det innebar att vi kom någon timme senare tillbaka till hotellet då ett träd blockerade vägen för chauffören. Vädret är så otroligt mäktigt som kan fälla träd och vad små vi känner oss när åskan låter samtidigt som blixten slår ner. På grund av ovädret försvann även elektriciteten för ett tag också. Så himla fascinerande ändå! hihi  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Runt klockan 17.00 kom vi tillbaka till hotellet efter en dags praktik. Solen var stekhet, 38 grader (!!). Det märks verkligen att våren/sommaren kommer med stormsteg till Brasilien nu. Såhär varmt var det inte alls när vi anlände i Brasilien. 

Vi försöker ta vara på den sol vi kan åstadkomma innan vi åker hem till kyliga Sverige igen på söndag. Därför la vi oss i solstolen ett tag och bara njöt  under kvällen. 

Likes

Comments

I Brasilien är de riktigt duktiga på att göra godis och andra sötsaker. Vad vi har provat massa olika bakverk och godis. Brigadero är den bruna chokladbiten på den översta bilden. Den finns att köpa nästan överallt och var vi än hittat dem har vi känt oss tvungna att köpa dem för de är riktigt goda. Påminner om våra chokladbollar bara att den innehåller kondenserad mjölk istället för rent socker. 

När vi kommer hem igen måste vi bara prova att baka dessa!

Likes

Comments

​På grund av en släng av matförgiftning har det inte funnits någon energi kvar till att uppdatera. Men det är bättre nu efter någon dags vila och därför kommer lite bilder från söndagen då Anu från Sverige hade bokat guide som visade oss runt i staden Sao Paulo. Vi hann med en hel del under fem timmar. Bland annat var vi till en exotisk park.

Eftersom fotboll är en mycket stor sport i Brasilien åkte vi såklart till Estadio Municipal, vilket är Sao Paulos kommunala arena. Bredvid fanns ett stort museum där kända Brasilianska spelare hyllades.

Runt om i staden fanns många fina verk målade på husväggar med politiska budskap för att lyfta fram Sao Paulos baksida. Beco do Batman var det sista vi besökte, vilket är en hel gata fylld med konst. Skillnaden där var att vem som helst kunde skapa vad de ville vilket innebar att gatan fylldes med lite blandade budskap.

Det var lite kort om vad som hände i söndags, vi hörs snart igen, kram!

Likes

Comments

På förmiddagen mötte vi Fernanda från Sandvik i Sao Paulo. Hon tog med oss till en Zumbakurs där vi fick prova på en timmes pass. Efteråt var vi riktigt trötta men vad kul vi hade! Strunt samma om vi inte var världsbäst, vi bjöd bara på oss själva framför proffsdansarna. Vi hade så kul att vi ville testa på något liknande och därför ska vi följa med på ett pass av det traditionsenliga samba imorgon kväll. 

Vi uppdaterar er mer om det imorgon, kram!

Likes

Comments

​Just nu är vi på våra hotellrum på 5:e våningen i ett 25-våningshus och ska strax gå och lägga oss. Först tänkte vi bara uppdatera lite med vad vi gjort under dagen.
Vi fick ​sluta praktikdagen tidigare då samtliga presentationer var klara som vi skulle lyssna på. Eftersom vi fick en del fritid över idag så passade vi på att gå tvärs över vägen till köpcentret som ligger mitt emot hotellet där vi bor. Det var ganska stort och svårt att hitta när vi gick! Köpcentret är ungefär som 2 Mall Of Scandinavia som vi har i Sverige.  

Vi köpte med oss lite grejer innan vi gick tillbaka för att äta den supergoda middagen som serveras på hotellet. Vi har ännu en gång lyckats med att äta för mycket så vi är alldeles för trötta för att planera något mer äventyr ikväll. Men det är lika bra att sova nu eftersom vi ska iväg tidigt imorgon för att dansa Zumba

Vi hörs! Kram godnatt!

Likes

Comments

Vi har nyss checkat in på Blue Tree Premium Hotel då vi flyttat från Mogi i utkanten av Sao Paulo till centrum. Det är så otroligt stort här! Faktiskt 8 gånger större än Stockholm. Här kommer vi stanna under helgen samt praktisera på deras andra enhet mitt i Sao Paulo under två dagar. 

Tänkte i alla fall visa de här bilderna från gårdagen som vi inte hann visa då vi kom hem sent och var tvungna att packa till idag. Igår var vi en hel dag i köpcentrum med vår handledare Vinicius samt hans fru och dotter. Vi hade en riktigt trevlig dag med hela familjen. Var bara så kul att få träffa Vinicus utanför hans arbete för att se hur han är i sin vanliga papparoll. Sedan hade hans så otroligt varm familj. Både dottern och frun kändes som vi känt ett bra tag. De tog med oss på en riktigt bra italiensk restaurang mitt i köpcenteret. Var ganska svårt att motstå från shopping när det fanns så många kända kedjor som vi inte har hemma i närheten.

Nu är det dags för middag här, så himla hungriga efter en dag på nya praktikplatsen. Vi hörs inom kort, kram!

Likes

Comments

Idag var sista praktikdagen i Mogi för den här veckan. Imorgon är det en röd dag här i Brasilien vilket innebär att handledare och andra anställda kommer vara lediga imorgon. Tänker inte förklara något djupare kring varför det är en röd dag imorgon eftersom vi är osäkra men troligen är 12:e oktober en helgdag av religiösa skäl då många är katoliker här. Vi vet i alla fall att det inte är nationaldagen, den firades 7:de september.

Under kvällen har vi ätit med Lucas, Camila och Vinicius på en krog där de serverade mat, liknande tapas. Skillnaden var att de hade mer brasilianskinspirerad meny med väldigt stora portioner. Som vanligt åt vi för mycket och blev väldigt trötta efteråt. Men vi hade verkligen jättemysigt(!) och motivation fanns fortfarande kvar till att följa dem med till Fika en sväng. Mer orkade vi inte ikväll så de skjutsade oss tillbaka till hotellet nyss och nu är det bara sova som gäller så vi orkar tillbringa en dag i shoppingcenter imorgon. 

Likes

Comments

Här kommer tre bilder från förra veckan från utegymmet vi brukar träna på efter praktikdagarna. Det ser ungefär ut som en liten lekpark med alla färgglada redskap men det är i alla fall skönt att ta någon timmes träningspass här eller jogga runt sjön efter en dag då vi för det mesta är inomhus. Idag var det extra skönt att komma ut eftersom solen verkligen var stark under dagen. På kvällen var det 26 grader varmt!

Likes

Comments

Precis som förra söndagen slappade vi bara idag. Det tyckte vi båda kändes behövligt då vi hållit igång hela veckan. Fram till lunchen låg vi och solade vid poolen och solen tog riktigt mycket och där vi slarvat med sololjan blev vi brända.

Till lunch idag fick det bli Mc Donald´s eftersom det mesta verkar vara stängt på Söndagar. Det var ungefär som en öde labyrint vi gick igenom innan vi hittade Mc Donald´s som var öppet (som alltid). Ingen aning var alla människor tar vägen på söndagar? Antagligen stannar de flesta hemma i en solstol när allt ändå hålls stängt. När allt var så öde som det var där ute kändes det idag som vi levde på gränsen som två vilsna, svenska tjejer i en okänd stad i Brasilien. Men vi kom tillbaka i väl behåll, mätta och belåtna samt känner vi ett stort behov av siesta nu när solen är så varm. 

Godnatt på er! 

Likes

Comments