Ikväll var jag på Pinchos med mina klasskamrater från gymnasiet, och det var supermysigt! Om ni inte har varit där, så är det en restaurang där man beställer små rätter som tapas och häftiga drinkar. Rekommenderat för girls och boys nights!

Kvällens outfit ⭐️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

PAPERBLANKS ÄR WOW!

Jag måste bara skriva lite om det fantastiska märket hos Akademibokhandeln, som har bland annat anteckningsböcker. De är perfekta att ha med sig för att kunna skriva lite när som, men också att ha hemma i bokhyllan som dekoration och skriva någon fin text ibland. Det finns olika storlekar, både stora och små.
Sök på ”paperblanks” så får ni fram alla fantastiska och fina böcker som de säljer!

Än så länge har jag två stycken, och fler ska jag samla på
😍

Idag är det lördag vilket betyder myyys! Jag var i stan en sväng med mamma, när jag fick denna fina boken som ni ser på bilden. Och sen släppte hon av mig hos pojkvännen min. Jag skrev lite i boken medan han spelade Fifa17.

Nu är det hockeydags eftersom Rögle spelar nu kl. 15.00 mot Luleå, och den ska vi kolla på såklart! Sen blir det lite skrivande på min hemtenta för att sedan äta god kvällsmat.

Sedan återstår det att se vad kvällen har att erbjuda, men det blir ingen utgång iallafall. Jag och pojkvännen var på Oasen och åt fondue igår följt av Thor: Ragnarök (så bra!) på bio. Så nu är vi trötta!
Det blir lite mys, kanske spel med hans familj eller filmkväll. Oavsett vad ser jag fram emot att få njuta av en fin lördag.

Hoppas ni får göra det samma ❤️

Likes

Comments

Tröja - Capri collection
Byxor - Replay
Skor - Tamaris
Solglasögon - H&M
Väska - Juicy Couture

⭐️⭐️

Likes

Comments

Idag fick jag höra av en tjej som jag känner att hon blivit kallad för "fjortis" när hon använde smink, och sedan den dagen hade hon inte använt smink igen.
Jag skriver detta inlägg i hopp om att få peppa denna fina tjej och att få henne att tänka efter vad hon vill, och våga stå för vad hon tycker om och känner för. Men jag skriver också detta inlägg i hopp om att få hjälpa er som känner likadant och är rädda för smink eller någonsin har fått elaka kommentarer om smink.

Detta tycker jag är riktigt tragiskt, eftersom vi som människor ska peppa varandra och få varandra att känna oss vackra och må bra. Så jag känner att detta är en viktig diskussion att föra, och jag säger att svaret är NEJ, man är inte fjortis för att man använder smink.

Varför använder jag smink?
- Svaret på den frågan är så simpel som att jag använder smink för min egen skull, för att känna mig fin och fräsch och att jag faktiskt tycker det är jättekul att sminka mig. (Sen om jag kan sminka mig så bra är en annan femma haha.) Såklart tycker jag om känslan när man får en kommentar om att man är fin, vem gör inte? Men huvudsyftet borde inte vara att sminka sig för andra, det är synd. Men om så är fallet, är det ingen som kan säga att det är fel, och ingen som borde kommentera det eller trycka ner personen.

Vad är smink bra för?

För att förstå varför smink inte ska tolkas som något överdrivit eller kopplat till "fjortis", så tänkte jag ta upp ett antal saker som smink är bra för.

* För det första är det superroligt att sminka sig, har ni inte sett alla youtube-videos som finns nu för smink? Hur man ska sminka sig för att framhäva sina drag eller för en kväll ute, vilket leder mig till nästa sak.

*Framhäva sina drag för att man känner sig stolt över dem och vill förtydliga dem så att andra kan se ens fina stoltheter.

* Smink kan vara bra för att dölja nackdelar, till exempel om man skäms eller tycker det är jobbigt med finnar och vill minska synen av dem. Då växer kanske självförtroendet. Jag minns att för några år sedan så gick jag ALDRIG utan foundation eftersom jag skämdes för mina röda områden i ansiktet, till exempel vid kinderna. När jag hade foundation på mig så lyckades jag täcka dem och jag kände mig genast redo för vad som skulle ske, och kunde möta människor med bättre självförtroende.

* Och sist, kan jag nämna att smink är snyyyyyyggt, för en förändring lite då och då. TÄNK, du kan VÄLJA om du vill ha svarta kattögon någon dag, eller så kanske du vill ha guldiga poppiga ögon för att du känner dig på det humöret. Man kan förändras med bara lite smink och förnya sig, vilket är kuuuul!

Hur kommer det sig att man blir kallad för fjortis eller något annat negativt?

Tre ord, AVUNDSJUK, OLYCKLIG och OBEKANT.

Antingen är personen, som kommenterar något dåligt om sminket, avundsjuk och har en önskan om att vara lika fin som du! Denna person klarar helt enkelt inte att av att se någon annan fin eller snygg och måste trycka ner dig för att känna sig bra och på toppen igen. Eller så är personen i fråga olycklig, kanske har det dåligt ställt i privatlivet och vill få andra att må lika dåligt. Personen finner sminket som ett motiv, för det går ju alltid att klanka på något i världen! Men egentligen tycker personen bara sminket är intressant, fint eller attraherande. Det tredje ordet är obekant, kopplas till de personer som inte vet så mycket om smink och inte vågar testa sig på det. Istället får personen som är obekant med smink, en vilja att negativt kommentera det, för att den inte kan något om det och eftersom det är ett främmande ämnesområde så måste personen bevisa något. Vilket blir att smink är dåligt! Vad kan personen annars säga?

_____________________________________________

Jag tycker att det är hemskt att människor hackar ner på andra människor, och får för sig att det är okej eftersom de anser sig ha rätt. Men var och en som person får tycka vad de vill, och då talar jag om tankarna som stannar inuti hjärnan och inte aktiva handlingar, och var och en som person får bära huuuuuur mycket smink som helst, och var och en som person har rätten att få vara sminkad utan att elaka kommentarer ska behöva komma. För att vi borde stötta varandra och inte trycka ner varandra. Ingen av oss tjänar på att vara elaka, för det kommer alltid finnas någon som mår dåligt.

Men hur dåligt skulle du må om jag skriver att du som läser detta just nu är vacker och förtjänar all respekt i världen? Superbra, ellerhur?

Så varför inte peppa varandra istället? Och helt ärligt, jag ser absolut ingen anledning till att kalla någon för fjortis, för att man sminkar sig. Hur löjligt är inte det? Smink är fint. Smink är underbart. Och smink är kul.
Men vad många inte tänker på, är att smink också är en trygghet för människor, ingen vet egentligen vad någon människa har gått igenom. Så vi ska inte döma någon, utan låta alla vara på sitt sätt.

Våga stå för det du tror på och våga ha egna åsikter, de räknas och de är viktiga!
För några år sedan vågade inte jag vara mig själv fullständigt, och jag vågade inte heller stå för det jag tyckte och tänkte. Jag mådde ibland dåligt för att jag märkte att min personlighet sakta blev något som jag inte kunde stå för, en tyst tjej som skrattade till allt och var så osäker att hon inte kunde leva ut och vara den hon egentligen är.

Men idag har jag lärt mig att det gäller att vid varje tillfälle man kan, ta det i akt, och stå för det man tycker och träna på att vara självsäker. De säger "fake it til' you make it" och det funkar. Idag har jag "made it" och det vill jag att alla ni också ska. Jag lovar, det finns tillfällen som jag är osäker fortfarande! Men jag glömmer aldrig bort vad jag tycker innerst inne, och vad jag känner, och jag ser till att jag står för det.

Och jag står för att smink är något som var och en använder på sitt sätt, använder i hur stor mängd de vill, och använder hur ofta de vill!


Likes

Comments

Röd supermysig och skön tröja som inte sticks, 5 % ull i den så att det blir mjukare! Köpt på H&M, i en superfräsch röd/orange färg!

Likes

Comments

Som jag har nämnt så var mamma i Milano, hon var på jobbresa.

Hon lyckades få loss tid från jobbet och köpa denna fina fuskpälsjack (yes i like it för har ångest över äkta päls, läser ju ändå modevetenskap) och denna suuupergoda choklad! Roligt att vi pratade om det lite i förra inlägget, att jag älskade choklad hehe.

Så jag blev superglad över jackan som är vit och grå, supermysig också!

Jackan är från Zara i Milano!

Nu ska jag jobba på hemtentan för att slippa ångest hehe...

~~~~~~~~~~~~~~~

As I’ve mentioned my mother was in Milano for a trip with her work, so it was work related.

She managed to get some time to buy this beautiful fake fur jacket (yes i like it because I’m having anxiety for real fur, after all I’m reading fashion studies) and this suuuuperdelicious chocolate! Kind of fun that we talked about it a little bit in the last blog post, that I loved chocolate haha.

So I am superhappy for the jacket which is white and grey, supercozy too!

The jacket is from Zara in Milano!

Now I have to do my assignment before I get to much panic and anxiety haha...


Bye and lots of kisses

Likes

Comments

Eftersom jag är ny på nouw, så tänkte jag bjuda på 20 frågor med svar om mig och mitt liv, för att ni ska få veta lite mer om mig och lära känna mig bättre ☺️

Denna gången skriver jag bara på svenska, blir för jobbigt att skriva allt till engelska haha!

1. Favoritgodis? - Choklad, nästan all chocklad som finns! Men föredrar marabou eller Lindt 😍

2. Vilken är den bästa högtiden och varför? - Då måste jag säga Nyår, helt klart! Jag älskar att alla är vänner och trevliga, det är mörkt (jag älskar natten) och så skjuts det fina raketer i himlen. Hela nyår bygger på att ha den sista mysiga kvällen för att tillsammans vänta in raketerna, som ska fira in det nya året man ser fram emot ❤️

3. Hur ser familjen ut? - Jag har en lillebror på 16 år, en halvsyster som är 25 år och jag bor bara hos min mamma, medan min bror bor hos pappa. Men jag ser definitivt min pojkvän och hans familj som en del av min familj.

4. Hur träffades jag och min pojkvän, hur blev vi tillsammans? - Vi festade båda mycket med gemensamma kompisar och var alltid på samma fester, så vi började att snacka mer och mer på festerna och hamnade alltid brevid varann på något sätt. Tillslut frågade han om jag ville ses på egen tid tillsammans och vi började ses själva, sen bestämde vi oss för att vara pojkvän & flickvän.

5. Dag eller natt? - Som jag sa innan, natt. För jag tycker det är mysigt, det känns som att man är så fri från allting och det är spännande med lite mörker & samtidigt tryggt.

6. Vad är jag rädd för? - Man är alltid rädd för olika småsaker, men de största är nog mörker haha, trånga utrymmen och höga höjder.

7. Vad vill jag i min framtid? - Jag vill ha ett kreativt och varierande jobb som involverar olika uppgifter, relaterat till mode. Jag hade gärna jobbar på en modetidning eller bakom på fashionshows, där man ordnar allting. Lite oklart ännu, men ah...

8. Har jag några djur? - Ja, en hund som är av rasen maltese. Han är supersöt, 12 år ca. Vi köpte honom på ett ställe där de räddat djur och han har haft ett dåligt hem innan där kvinnan har behandlat djuren hemskt, men det har varit en glädje att få ge honom lycka och trygghet igen, och se honom så glad! Hade velat hjälpa alla djur på det stället... Djurens vänner eller något, var namnet...

9. Vilka är mina tydligaste 3 egenskaper? - Jag skulle nog säga social, jordnära och glad. Tycker om att prata med folk och föredrar om det är av naturlig känsla, och sen brukar folk säga till mig (ända sen jag var liten) att jag alltid är så glad och en glädjespridare haha, så det får man ju hoppas! 😁

10. Varför skaffade jag blogg? - Alltså, jag har haft blogg innan men jag gav upp den pga. brist på tid och motivation tror jag.. Jag älskar att skriva och spinna vidare på alla mina tankar jag har,
och att få utlopp på en blogg är det perfekta sättet. Innan när jag hade blogg så skrev jag mycket om saker som depression och när man va ledsen eller gått igenom saker, vilket tydligen hjälpte folk (de skrev det till mig), och jag blev så glad att jag hjälpte folk och fick de må bra! Men jag tror att det var fel tidpunkt för mig eftersom jag själv levde under en jobbig period, så jag orkade inte med det och avslutade bloggen. Nu trivs jag bra med att ha blogg och känner mig peppad av den!

11. Favoritfärg? - Champagne, så fint med färgen beige med lite lyster. Jag älskar marinblått och beige i kläder!

12. Favoritdjur? - Leopard 😍

13. Favoritmat? - Så svårt att svara på, men jag tycker om riktiga maträtter lagade från grunden! Älskar att titta på masterchef till exempel!

14. ”Want” väska just nu? - Guess väskan Carey convirtible, chain bag, vit! Bild finns nedanför texten!

15. Vad gör mig glad? - De små sakerna, när människor visar att de bryr sig om och tänker på mig genom att göra små snälla gester. Musik är också något som gör mig glad, får mig alltid på bra humör. Sen har min pojkvän ett sätt att alltid få mig på bra humör, oavsett vad. Han lixom märker av när jag är lite off utan att jag själv tänker på det, och så kittlar han mig, skämtar, gör roliga miner och sånt som han vet jag blir glad av.

16. Säg en hemlighet? - Jag älskar gosedjur, så mycket att när jag var liten så flck inget gosedjur vara utanför haha så alla skulle ligga nerbäddade i sängen och jag skulle krama dem hehe.

17. Vad är det första jag gör när jag vaknar? - Kollar mobilen om jag har fått några meddelanden, sen går jag och äter frukost, och om det är skola så sminkar jag mig alltid direkt efter frukosten 👍🏽

18. Vad hatar jag? - Att vänta haha 😒 och att frysa! och att vara förkyld, usch inte kul alls!

19. Favoritsmink att använda? - Mascara och foundation skulle jag säga, men också bronzer! Mascara va det första som jag använde av smink. Foundation älskar jag för att man ser levandes ut även om man är dööö trött haha.

20. Favoritklädesplagg? - Alltså denna är svår... Men jag skulle nog säga en snygg tröja eller jacka! Som kan ge det extra till ett par snygga jeans.

Likes

Comments

• If I’m lucky - Jason Derulo
• 2017 - Rasmus Seebach
• You make me - Chelsea Cutler
• How long - Charlie Puth
• Help me close my eyes - Those dancing days
• Silence - Marshmello
• Pearl - Katy Perry

Jag tycker om låtar som har texter man kan förstå som en story, att man kan tänka sig in i låten och glömma bort verkligheten man befinner sig i haha. Och sen tycker jag också om låtar som gör en glad och höjer pulsen, att låten och rytmen går i i hjärtat och blodet rusar haha!

Har ni några tips på bra låtar? Jag behöver nya så jag inte tjatar sönder mina fave låtar nu hehe, så bara skriv alla ni tycker är bra och kan tipsa om! ❤️

~~~~~~~~~~~~

I like songs with lyrics which create a story I can understand and disappear in, and forget the real world haha. And I also like songs that make me happy and raise the pulse, so that the song and rythm really exist in the heart and body!

Do you have any tips of good songs? I need new ones so that I don’t get sick and tired of the ones I’m playing now, so feel free to comment all the good songs you prefer and recommend! ❤️

Bye for now 🎶

Likes

Comments

Dagens outfit består av vita slitna jeans med fransar längst ner, från butiken Zara med en ”Ramones” tröja också från butiken Zara. Halsband från Gucci.

Det blev en enkel outfit idag eftersom det är HEMTENTA-DAG!

Jag har fått instruktioner till hemtentan nu och är redo att skriva, skriva och skriva haha!

Jag har märkt att jag har fått besökare från andra länder också som t.ex. USA, så jag kommer att från och med nu skriva inlägget på engelska också nedanför det svenska, eftersom jag vill att alla ska kunna vara delaktiga och känna sig välkomna på min blogg!

ENGLISH

Since I’ve noticed that there a couple of visitors and readers from other countries, for example USA, I will be writing in english as well, so that everyone can feel like they are a part of my blog. I want everyone to know that they are welcome and can understand what I am writing about!


Now I’m going to say goodbye for now, because I have to take my dog out for a walk and then study some for my school assignment.

lots of kisses, ciaaoo

Likes

Comments

Eftersom jag är hemma själv så får min fina maltese-hund ligga nerbäddad i sin hundsäng inne på mitt rum med filt på ❤️ mysis

Nu säger vi gonatt, och jag taggar för hemtenta som delas ut imorgon (eller enligt klockan så idag), kl 08.00 wohoo.

Men nej aldrig att jag börjar direkt, jag är den typen som skjuter fram det lite för att sen komma på att jag måste arbeta i full fart, och det är då mitt arbete blir som bäst, knasigt va?


Iallafall ska jag ta igen de timmar som jag inte fick sova inatt eftersom det var ett bombhot och lite kaos i min stad under natten till idag, så mina 5 timmars sömn känner jag av nu, eller bristen på dem..

puss&gonatt hoppas ni får sweet dreams 💭💤

Likes

Comments